Protein çıktıysa hiç riske atmiyorlar canım. Bence git kardiyolojiye ihmal etme ama çoğu kişide de doğumdan bir süre sonra normale dönüyormuş tansiyon. Umarım bizim de öyle olur bende protein yok ama üç gündür yüksek tansiyon. Özellikle küçük tansiyonum.Çok teşekkür ederimPreeklamsi olmamak icin idrardaki protein yüksekliğine bakıp erken almayı önerdi doktorum perinatoloji ünv Hastanesi'nde ve yurtdışında kendisinede ulaşamadım tansiyon için dr gitmem gerekiomu kardiyoloji yoksa gecici agridan dolayı mi böyle oldu die ne yapacagimi bilemedim.
Artık tercihe bağlı olmaya başladı, anne adayı nasıl istiyorsa o şekilde oluyor devlet hastaneleri hariç. Hangisinde iyi hissedeceksen onu olmalısın bence. Bebeğine neden saygısızlık olsun. Ki sezeryan bebek için daha risksiz. Normal doğumun sezeryana göre bebek için komplikasyonları daha fazla. Normal doğum da herşey yolunda giderse anne adayı için daha iyi. Mesela ben de sezeryandan korkuyorum. Yakınımın doğumuna girdiğim için gördüğüm tek doğum şekli o, normal doğum olsa ve ona girsem belki hiç istemeyecektim.Sezeryan olan arkadaslarim hepiniz bir zorunluluktan dolayi mi sezeryan oldunuz? Kendi tercihiniz miydi? Yani sanki doktora normal dogum istemiyorum sezeryan olsun dersem bebegime saygisizlik haksizlik etmis gibi hissedecegim. Ama normal dogumdan cok korkuyorum.
Kaclarda senin? İlk dogumumda 180 leri görüyordum kardiyoloji ilaç başlamıştı tansiyon ilacı sonrada gecti.bunda hem erken davrandık doğum için hemde 140 larda olunca biraz daha mı takıp etsem diyorum kardiyolojiye gitmeden önce. Sipinal anestezi omuriligden beyne mi fazla sivi kacti benim (doktorun dedigine göre) gecmeyen bas boyun agrisi buda yüksekliği tetikledi diye düşündüm.bugun daha iyiyim ama tansiyon hala 140/80 lerdeProtein çıktıysa hiç riske atmiyorlar canım. Bence git kardiyolojiye ihmal etme ama çoğu kişide de doğumdan bir süre sonra normale dönüyormuş tansiyon. Umarım bizim de öyle olur bende protein yok ama üç gündür yüksek tansiyon. Özellikle küçük tansiyonum.
135/95 mesela şu an. Ne yapacağımı sasirdim acile gidiyorum manuelle ölçüyorlar 11/6 11/7 çıkıyor monitörde 13/87 çıkıyor. Bu kadar fark olması da saçma geliyor bana. Dün nst falan bakıldı idrar bakıldı her şey yolunda. Manuelde de böyle çıkınca biz Manuel’i dikkate alıyoruz dediler eve geldim. Ama bas ağrım falan var. Yarın duruma göre hareket edicem bakalım. Bebekte gelişim geriliği falan oldu mu peki?Kaclarda senin? İlk dogumumda 180 leri görüyordum kardiyoloji ilaç başlamıştı tansiyon ilacı sonrada gecti.bunda hem erken davrandık doğum için hemde 140 larda olunca biraz daha mı takıp etsem diyorum kardiyolojiye gitmeden önce. Sipinal anestezi omuriligden beyne mi fazla sivi kacti benim (doktorun dedigine göre) gecmeyen bas boyun agrisi buda yüksekliği tetikledi diye düşündüm.bugun daha iyiyim ama tansiyon hala 140/80 lerde
Ay iyi bariBizim doktor kakasını yapıyorsa güzel besleniyordur dedi.Kaka yapmıyordu benimkisi o yüzden beslenemedi. Seninkisi iyi besleniyor demek ki maşallah kuzuma.
Bir de valla uyumuyor benim kız biraz sallıyorum ben de napıyım. Uyusunda ben de dinleneyim biraz.
Ha doğum olmadi sende daha.ilkinde beslenemio dedi dr buna ragmen 37+5 e kadar bekletti ve ben doğum sonrasi çok kötü oldum tansiyon baya yukseldi şişti ayaklarım.bu gebelikte perinatoloji takibinde olmamdanmi preeklemsi ultrason ile bebegin beslenmesini ordan girebiliyor Dr ve protein kaçağı da idrarda bunları baza alıp erkene aldi bu doğumu.ameliyata gireceğim zaman operasyon esnasinda yukseldi tansiyonum ve simdi yüksek sinirda seyrediyor. Gecen gün acilde benimde 130/70 çıkmıştı oyss evde 150/90 di.135/95 mesela şu an. Ne yapacağımı sasirdim acile gidiyorum manuelle ölçüyorlar 11/6 11/7 çıkıyor monitörde 13/87 çıkıyor. Bu kadar fark olması da saçma geliyor bana. Dün nst falan bakıldı idrar bakıldı her şey yolunda. Manuelde de böyle çıkınca biz Manuel’i dikkate alıyoruz dediler eve geldim. Ama bas ağrım falan var. Yarın duruma göre hareket edicem bakalım. Bebekte gelişim geriliği falan oldu mu peki?
Yani doktorun illaki ultrasondan görüyordur ve protein kaçağı varmı idrarda bakilmistir size sanırım. onlar daha çok belirleyiciymis135/95 mesela şu an. Ne yapacağımı sasirdim acile gidiyorum manuelle ölçüyorlar 11/6 11/7 çıkıyor monitörde 13/87 çıkıyor. Bu kadar fark olması da saçma geliyor bana. Dün nst falan bakıldı idrar bakıldı her şey yolunda. Manuelde de böyle çıkınca biz Manuel’i dikkate alıyoruz dediler eve geldim. Ama bas ağrım falan var. Yarın duruma göre hareket edicem bakalım. Bebekte gelişim geriliği falan oldu mu peki?
Benim de geçen cuma kahvemsi ve sonrasında hafif pembemsi akıntım gelmişti.Doktoruma haber verdim nst ye girmemi söyledi.Nst de sancılar çıkınca akşamına heöen doğuma aldılar.Ama benim plesenta previam vardı.Daha şiddetli bir kanama olma ihtimali vardı bu yüzden riske atmayıp hemen doğuma aldılar.Doktorunuza mesaj atın bence.Emin olun rahatsız olmaz.Kızlar benim geçen hafta kahvemsi bazen hafif pembemsi ama az az peçeteye silince gelen akıntım vardı son 3/4 gündür hiç olmadı ama bu sabah karın ağrısıyla uyandım ve wcde böyle pembemsi bişey gördüm sonra çok çok az hafif sızıntı gibi su gelir gibi oldu ve ondan beri karnımın alt kısmında ağrı var ara ara gelip gidiyor sancılar.Bebek hareketleri var sorun yok ama bilemedim gitsem mio kadar çok yanlış alarm verdim ki pazar günü doktorumu da rahatsız etmek istemiyorum açıkçası
Canım sünnet ettirdigimiz zaman oğlumu, çocuk doktoru pipisi iyileşince aynı şekilde pipiyi indirip temizlememi söylemişti. Çünkü fark edersin zamanla pislik birikebiliyorBurda hastanede sordum bak üstelik akşam. Erkek bebeğin bez bölgesi bakımı için bilmemiz gereken var mı diye. Hiçbir şey demediler. Bende kızımın cocuk doktoruna yazdım hemen, yarın ilk kontrole çağırdı. O çok detaylı bakıyor. Tırnak kontrolüne kadar yapıyor. O yüzden yarın tüm sorularıma yanıt bulacağım...
Korkuyorsan hiç bulaşma bence, ben de tam tersi sezeryan çok korkuyor. İlki normal diye olabilir, belki sezeryan olsam oh be ne rahatmış diyeceğim hiç bilmiyorumSezeryan olan arkadaslarim hepiniz bir zorunluluktan dolayi mi sezeryan oldunuz? Kendi tercihiniz miydi? Yani sanki doktora normal dogum istemiyorum sezeryan olsun dersem bebegime saygisizlik haksizlik etmis gibi hissedecegim. Ama normal dogumdan cok korkuyorum.
Yaa şöyle kolay bir doğum nasip et ya RabTabi canim.ölumune de normal dogum yapacak degilizTip gelisti artik eskiden sezeryan olsaydi bir suru kadin sezeryan yapardi ölumune dogum yapmislar. Kiz benim annem tuvaletim var deyip disari cikmis koydeymis o sira meger dogum baslamis ablami aniden disarida doguruvermis an bir annem olur muydum acaba sezeryanli olmasaydim
Beni de sezeryan korkutuyor, ama bana çevre etkisi oldukça fazla sanırım. İlk doğumum normaldi o kadar sıkıntı çekmedim, ama bu doğum da bebek ve benim icin en sağlıklı hayırlı hangisi ise o olsun artıkArtık tercihe bağlı olmaya başladı, anne adayı nasıl istiyorsa o şekilde oluyor devlet hastaneleri hariç. Hangisinde iyi hissedeceksen onu olmalısın bence. Bebeğine neden saygısızlık olsun. Ki sezeryan bebek için daha risksiz. Normal doğumun sezeryana göre bebek için komplikasyonları daha fazla. Normal doğum da herşey yolunda giderse anne adayı için daha iyi. Mesela ben de sezeryandan korkuyorum. Yakınımın doğumuna girdiğim için gördüğüm tek doğum şekli o, normal doğum olsa ve ona girsem belki hiç istemeyecektim.
Ultrasonda bebekte idrarda hiçbir sıkıntı yok sadece ara ara yükselen tansiyon var o yüzden devamlı olmadığı için ilaç falan da kullanmıyorum ben. Haftaya cumaya sezaryen günü alındı bakalım sağlıkla geçiririm insallah bu zamanıYani doktorun illaki ultrasondan görüyordur ve protein kaçağı varmı idrarda bakilmistir size sanırım. onlar daha çok belirleyiciymis
Hala sancı ve kasılma var ama her zamanki gibi … duş alıp yattım biraz çok uyuyamadım ama sancıların şiddetti sıklığı artmadığı için benek hareketleri de olduğu için gitmedim açıkcasıSon durumun ne canım senin göremedim mesajını bir daha.
Evet evet haftaiçi yazdım sorun değil normal kontrolden sonra dedi.aslında yarın 37+0 olucam ve sancılarım haftalardır var ama rahim ağzında açıklık vs olmadığı için çekiyorum mecbur doğuma hazırlıyor sonuçta.ankaradayım ben doktorumda Medicana da,.uzak değil yani ama o kadar çok yanlış alarm veriyorum ki biraz da paniğimi dizginlemeye çalışıyorum sanırımAkıntıdan doktorunu haberdar etmiş miydin? Bence etmelisin nezle geçirmiyorsun sonuçta bebeğinin ve senin sağlığın söz konusu.. Doğumun da yaklaştı. Doktorun uzak mı ?
Canım yedikçe topluyorlar endişelenme onlar sandığımızdan çok daha güçlüler gerçekten... büyüdükçe toparlayacak annesiÇok teşekkür ederimbebis sarılık degeri sınırda yarın tekrar bakilcak kanları da düşük biraz erken doğdu diye dedi dr.
Sahsen benim zorunluluk oldu. Normal çok istedim ama kısmet olmadı. 38+5 te kızımda 3 kat kordana bağlı kalp atisi düşüşü vardı sezeryan ile doğunca şimdi de sezeryan oldu mecbur benim...Sezeryan olan arkadaslarim hepiniz bir zorunluluktan dolayi mi sezeryan oldunuz? Kendi tercihiniz miydi? Yani sanki doktora normal dogum istemiyorum sezeryan olsun dersem bebegime saygisizlik haksizlik etmis gibi hissedecegim. Ama normal dogumdan cok korkuyorum.
O zaman sıkıntı yapma inşallah sorunsuz bir şekilde cuma günü yavruna kavuşursunUltrasonda bebekte idrarda hiçbir sıkıntı yok sadece ara ara yükselen tansiyon var o yüzden devamlı olmadığı için ilaç falan da kullanmıyorum ben. Haftaya cumaya sezaryen günü alındı bakalım sağlıkla geçiririm insallah bu zamanı
O zaman Erkek annelerine bir soru daha (inanın bilmiyorum) bez bağlarken pipini ucu yukarı doğru mu olmalı, aşağı doğru mu?Canım sünnet ettirdigimiz zaman oğlumu, çocuk doktoru pipisi iyileşince aynı şekilde pipiyi indirip temizlememi söylemişti. Çünkü fark edersin zamanla pislik birikebiliyor
Çevre… Evet çünkü etraftan bir kere bile doğumun iyi geçtiğini söyleyen olmadı. İyi de geçse kötü de geçse hep en kötüsü anlatılıyor. Anneleri suçlamıyorum bu konuda çevreden dolayı böyle. Sezeryan olmuş birine o da doğum mı dediklerine şahit oldum. Bi kaç ay önce doktor randevuma gittim benden önce muayene olan gebenin eşi epiduralsiz normal doğum yapacak eşim dedi yani kadının nasıl doğum yapacağına o karar veriyor. Doktorum da neden diye sordu, diğer türlü annelik duygusunu daha az yaşanıyormuş diye bir şeyler saçmaladı. Sen dişini çektirirken, kanal tedavisi yaptırırken neden lokal anestezi alıyorsun dedi doktorum da. Herkesin senin üzerinde söz hakkı ya da gereksiz bir yorum yapma hakkı görüyor kendinde. Benim bedenim benim kararım. Çocuk da benim çocuğum babası olsa da ben karnımda taşıyorum ben emek veriyorum en iyisini herkesten iyi ben bilirim.Beni de sezeryan korkutuyor, ama bana çevre etkisi oldukça fazla sanırım. İlk doğumum normaldi o kadar sıkıntı çekmedim, ama bu doğum da bebek ve benim icin en sağlıklı hayırlı hangisi ise o olsun artık
Bizimkiler küvet almış ben şu katalananlardan alacaktım yer kaplamasın diye alınınca artık neyse dedim, başka nerde yıkanır ki hiç biliyorumKızlar bebişi bebek kuvetinde mi yıkıyorsunuz? Nasıl bişey alsam tek eksik o kaldı
İyi gözlemle bebeğin hareketlerini, panik olunabiliyor çok normal. Benim 38+0 oldu gelmeye niyeti yok ne sancı var ne nişan geldi :/ hareketlerine bakıyorum azalma oldukça doktorumu darlıyorum doktora gidince de kıpır kıpır durmuyor yalancı çıkarıyor hepHala sancı ve kasılma var ama her zamanki gibi … duş alıp yattım biraz çok uyuyamadım ama sancıların şiddetti sıklığı artmadığı için benek hareketleri de olduğu için gitmedim açıkcası
Evet evet haftaiçi yazdım sorun değil normal kontrolden sonra dedi.aslında yarın 37+0 olucam ve sancılarım haftalardır var ama rahim ağzında açıklık vs olmadığı için çekiyorum mecbur doğuma hazırlıyor sonuçta.ankaradayım ben doktorumda Medicana da,.uzak değil yani ama o kadar çok yanlış alarm veriyorum ki biraz da paniğimi dizginlemeye çalışıyorum sanırım