2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ellerine sağlık süper olmuş⭐❤️en üstte bi tane kurdeleden fiyonkta hoş dururdu zevkine uyarsa✌️sağlıkla gelsin minnoş

Seninde sanki normal bekleniyor diye hatırlıyorum şimdi sen pazartesi planladık deyince yanlışmı hatırladım acaba 🧐

Evde bir de kurdele ekleyerek deneyeyim canım, çok sag ol 😘

Kızlar ya ben yine doğuramadan eve dönüyorum 12 saattir hastanedeydik gelmiyor benim oğlan inatçı çıktı. Salı günü tekrar gidicem 🥴🥴🤦‍♀️
Ben de dr la görüştüm dayanamıyorum artik pazartesi baslatsak olur mu diye, tamam dedi neyseki. Ozamana kadar baslamazsa pazartesi suni sanciyla baslaticaj hayirlisiyla. Dayanamıyorum artik bosbos ağrı çekiyorum 😢 sali günü de seninkini baslatirlar insallah kendiliginden olmazsa🤲

Kızlar bizimki her emmeden sonra kusuyor. Baya çıkarıyor yani sonra da tekrar emmek istiyor. Bütün dengem alt üst oldu 2 saatte bir olayı yalan oldu ne zaman ne kadar en son hangi memeden emdi takip edemez oldum. 10-15 dkda bir memede. Ne yapacağım bilmiyorum öneriniz var mı 😔
Kesik kesik mi.kusuyor canim. Kesik kesik kusuyorsa sorun yok. Ama fiskirir tarzda ise bebegi emzirdikten sonra omuzun da biraz tut hemen yatirma ve reflu.yatagini kullan. Yani ilk haftalar bebekeler genelde kusarlar bazen cok emiyorsa fazla da gelip kusuyorlar

Kesik kesik mi.kusuyor canim. Kesik kesik kusuyorsa sorun yok. Ama fiskirir tarzda ise bebegi emzirdikten sonra omuzun da biraz tut hemen yatirma ve reflu.yatagini kullan. Yani ilk haftalar bebekeler genelde kusarlar bazen cok emiyorsa fazla da gelip kusuyorlar
Kesik kesik de oluyor normal sıvı şekilde de oluyor canım. Hemen yatırmıyoruz zaten önce gazını çıkarıyorum öyle yatırıyorum. Doğduğundan beri de reflü yatağını kullanıyoruz. Ben anlamadım 10 dk bile emse kusuyor. Emzirir emzirmez kusmuyor bu arada bi süre sonra kusuyor ☹️

Resmen aynı şeyleri yaşıyoruz seninle 😬 Daha 10 dk oldu üstünü baştan aşağı değiştirdim yine kustu. Tam memeyi bırakıyor doydu diyorum gazını çıkartıp yatırıyorum ağlıyor kucağıma alıyorum kusuyor sonra tekrar aranıyor. Yine emziriyorum sonra baştan aynı şeyler.. Emzirmesem bu sefer ağlıyor ne yapacağımı şaşırmış haldeyim 🥴
Gazını iyice çıkardıktan sonra yanında yüzüstü yatırmayı denesene bi canım(yanında mutlaka biri olsun ama) minseo minseo belki sende denersin kuzum
Kuzum yarın anlatsam 🤦‍♀️ perişan oldum bugün çünkü hiç halim kalmadı yatıcam hemen 🥴🥴
Tabi canım dinlen güç topla,ne zaman müsait olursan dinleriz biz 🙏❤️

Bugün kontrolüm vardı benim de kızlar. Nst de ilk defa sancım çıktı. Biri 80-100 arası , biri 60 civarı biri 20-30 larda. Ama düzenli olmadığı için anlamlı sancın yok dedi doktorum. Bu sancıları ben hiç hissetmedim bu arada. Aslında normalde gün içinde yalancı sancılarım var hep adet sancısı gibi. Sertleşmeler vs. Ama nstde çıkanları hissetmedim 🤷 doktorum bebek biraz daha aşağı inmiş dedi. Zaten göbeğim de biraz aşağıda duruyor. Doktor sancıların düzenli hale gelirse 5 dk da 1 i bekleme ikinci doğumun olduğu için süreç daha hızlı ilerleyebilir dedi. 10 dk da bir geldiğinde gelsem olur mu dedim olur dedi.

Kesik kesik de oluyor normal sıvı şekilde de oluyor canım. Hemen yatırmıyoruz zaten önce gazını çıkarıyorum öyle yatırıyorum. Doğduğundan beri de reflü yatağını kullanıyoruz. Ben anlamadım 10 dk bile emse kusuyor. Emzirir emzirmez kusmuyor bu arada bi süre sonra kusuyor ☹️
Doktorunuzla görüştünüz mü belki alerji açısından değerlendirmek ister.

Yeni.doganda normal canim ya benim oğlumda da oluyordu zamanla duzeldi. Yeter ki reflu olmasin reflu.olunca baya kotu kusuyorlar fiskiriyorlar

Evet pazartesi normal doğuracağım tabi bu akşam gidip doğurmazsam 🤣 kasılma sayacı hazırlanın dedi 🤣
Hayırlısı ile doğurda gel canım.
Kızlar bazen bebek memede emiyor emiyor kusuyor ama emmeye devam etmek istiyor böyle durumlarda ne yapmak lazım kustugu doydugunu göstermez mi doyduysa emzirmeye devam etmekte sakinca olur mu🤔

Kızlar bizimki her emmeden sonra kusuyor. Baya çıkarıyor yani sonra da tekrar emmek istiyor. Bütün dengem alt üst oldu 2 saatte bir olayı yalan oldu ne zaman ne kadar en son hangi memeden emdi takip edemez oldum. 10-15 dkda bir memede. Ne yapacağım bilmiyorum öneriniz var mı 😔
Kızlar emzik vermeyi denediniz mi ? Emdiginin fazlasını kusuyor zaten, emzik ile aşabilirsiniz. Bazı bebekler anneyi emzik niyetine kullanmak istiyor

Salı günü kontrolümüz. Alerji olsa en baştan olmaz mıydı bu kusmalar yeni başladı çünkü 🤔
Alerji degildir canim ya. Bebeklerin mide borusu şuan kisa oldugu icin kusma oluyor. O zamanla duzelecek şuan kafaya takma.Emzik iyi geliyor kusmaya emzik verebilirsin emzirme sonrasi cok uzun tutmazsin. Doktorum da soylemisti seni emzik yerine.kullaniyorsa emzigi kullan diye

Ben de dr la görüştüm dayanamıyorum artik pazartesi baslatsak olur mu diye, tamam dedi neyseki. Ozamana kadar baslamazsa pazartesi suni sanciyla baslaticaj hayirlisiyla. Dayanamıyorum artik bosbos ağrı çekiyorum 😢 sali günü de seninkini baslatirlar insallah kendiliginden olmazsa🤲
İnşallah en kolay şekilde olur doğumun 🤲

Canim gazi olunca oyle yapiyorlar. Gaz sancisindan ne yapacagini bilmiyor. Duyguyu o sekilde regule ediyor. Guzelce ilik bi dus aldir, masaj yap ancak cikar gazi sonra uyur zaten...
Gazı var kuzum evet aranıyor meme teklif ediyorum kafasını sağa sola çevirip ağzı açık ağlıyor tutmuyor o zaman anlıyorum ki gaz sancısı çekiyor 🥹 sonra karnina masaj falan derken pirtlayinca rahatlayip emiyor sakin sakin
Canım sadece doyduğunda değil gazı fazla olduğunda da kusuyorlar gaz sancısı hareketleri yapıyormu yine ona bak,eğer yine gazdan yapıyorsa bi iki saat ara ver emzirmeye gazını iyice çıkar mutlaka.gaz sancısı çok olduğunda daha çok emmek isterdi benim kızım emdikçe daha çok gazlanırdı tam bir kısır döngüye girerdik 🤦‍♀️
Evet canım yukarda da yazdım 🥹 sanırım o şekilde rahatlamak istiyor yavrum bugün mamasını değiştirdim inşallah fayda eder
Oğlum oyle yaptigin da doktor demisti emzik gibi seni kullaniyor. O zaman emzik verebilirsin demsiti.
Emzik verdim kuzum tutuyor emiyor ama gaz sancisi varken çığlık atıp atıyor ağzından emziği de bazen de hırslı hırslı emiyor cakkidi cukkudu 😅
Resmen aynı şeyleri yaşıyoruz seninle 😬 Daha 10 dk oldu üstünü baştan aşağı değiştirdim yine kustu. Tam memeyi bırakıyor doydu diyorum gazını çıkartıp yatırıyorum ağlıyor kucağıma alıyorum kusuyor sonra tekrar aranıyor. Yine emziriyorum sonra baştan aynı şeyler.. Emzirmesem bu sefer ağlıyor ne yapacağımı şaşırmış haldeyim 🥴
Evet ya 🤭 benim ki her seferinde değil ama ara ara kusuyor galiba seninki de gazdan yapıyor mama veriyor musun şuan ne veriyorsun ? Ga damlası kullaniyor musun ?
Gazını iyice çıkardıktan sonra yanında yüzüstü yatırmayı denesene bi canım(yanında mutlaka biri olsun ama) minseo minseo belki sende denersin kuzum
Yüz üstü rahat mı ediyorlar kuzu ben hep yan yatırıyorum
Kızlar emzik vermeyi denediniz mi ? Emdiginin fazlasını kusuyor zaten, emzik ile aşabilirsiniz. Bazı bebekler anneyi emzik niyetine kullanmak istiyor
Evet veriyorum canım emzik alıyor ama gazı varken onu da reddediyor 🥲

Hayırlısı ile doğurda gel canım.

Bizimki emzik tutmuştu ilk günler ama sanırım sütüm gelmediği için tuttu. Şuan pek tutmuyor çok nadir kısa süreli tutarsa tutuyor. Ben de pek vermiyorum o yüzden

Alerji degildir canim ya. Bebeklerin mide borusu şuan kisa oldugu icin kusma oluyor. O zamanla duzelecek şuan kafaya takma.Emzik iyi geliyor kusmaya emzik verebilirsin emzirme sonrasi cok uzun tutmazsin. Doktorum da soylemisti seni emzik yerine.kullaniyorsa emzigi kullan diye
Cidden emzik olarak kullanıyor bazen anlıyorum hiç yutkunma sesi gelmeyince 🙄 Zaten tok olduğunu biliyorum mesela ama yine aranıyor memeyi tutar tutmaz daha bir iki emmeden sonra uyuyor. Emziği de ilk günler güzel tutmuştu şimdi bir iki emip atıyor ağzından tutmuyor

X