Evet canim normal,neden sisiyor bilmiyorum ama benim de kizimda dogumdan sonra ayaklarim diz kapaklarima kadar asiri sismistiKızlar selamlar doğumdan önce ayaklarım şişmesti ama doğum sonrası cok fazla ayaklarım bacajlarım şişti tansıyonum normal , normal mi bu durum acaba ne zaman iner bu şişlikler
Evet yüksek canım muhtemelen istenilen açıklık olmadığı için gönderdi doktorYaa benide eve şutladılar
Bana da herkes balık daha iyi diyorİyi bencede canım 17si gayet uygun seninkide maşallah sağ sağlim al kucağına23ten sonra Koç burcu olacaklar. Balıkta kalsın daha iyi koçlar inatçı oluyor
Ani şeylerde düşünecek vakit olmadığı için anı yasiyoruz ondan strese de zaman yok . Diğer türlüsü dediğin gibi çeşitli senaryolar falan filanSancılar ritmik ama şiddeti az gibi ve normalde giderek artar gerçek doğum sancıları o bakımdan düşüş olduğu için tam düzenli değil izlemek istemiştir muhtemelen doktorunuz
Ay bi an ben mi yazmışım acaba diye baktımal benden de o kadar.bişey planlıysa acayip stres yaparım tüm olumsuz senaryoları yazar enseyi karartırım ama aniden gelişen şeyler pek korkutmaz hızlıca mantıklı plan yapıp yapılması gereken neyse aksiyon alırım o yüzden spontan şeyleri seviyorum bende
Çok büyük ihtimal uzaktan çalışırım. Çünkü Malatya bitmiş durumda. Şehrin toparlanması uzun zaman alacak. Kurum binaları da ağır hasarlı. Şu an çalışan tüm arkadaşlarım şehir dışında ve internet üzerinden çalışıyor. Kimsenin evi, barınacağı yeri kalmadı.Eğer senin iznin bitene kadar uzaktan çalışacağın kesinse, bence tam maaş al derim. Bir de lütfen o kadar iş yapıp kendini yorma
Kan uyuşmazlığı anne negatif olunca.oluyorBiz de birkaç gündür böyleyiz. Max 15 dk emiyor, genelde 10 dk civarı. Emerken uyuyor gazını çıkarıp yatırıyorum 5 dk sonra uyanıp tekrar emmek istiyor. Kısır döngü oldu artıkSarılık da bizim 8-9 çıkmıştı bol emzirme ile çözdük işi son kontrolde 4-5e düştü. Kilosu da toparladı doğum kilosunu geçti. Sarılığın en kesin çözümü kesinlikle bol emzirme canım. Bir de bizde kan uyuşmazlığı varmış yani ben 0 pozitifim eşim ab pozitif. Bu durumda da sarılık ihtimali yüksek oluyormuş. Bizimki de bazen tutmuyor memeyi hatta sinirleniyor kafayı geriye atmalar kendini yırtıyor ağlamaktan Memeyi elimle makas şeklinde verdiğimde daha rahat kavrıyor tutuyor bi de öyle dene bakalım
Muhtemelen Doğum kanalına girmeden almak için o zaman.Ben farklı bir sebep mi var diye düşündüm. Sağlıkla gelsinler deHer doktorun görüşü Farklı sanırım en başından beri 38 in içinde alırım diyordu benim doktorum
Evet doğunca da bir süre aynı düzeninde devam ediyorBenim bebe gündüz yatıp gece cosuyo doğunca da böyle mi olacak acabaolmadi şimdiden uyku düzeni kurayım
Evet, herkese de söyledim ya 1 mart ya 2 mart diyeİçine mi doğmuştu
Kuzum ben normal doğumla bu kadar dikisliyim. Ama bi kac gune toparlamam gerekiyor cunku sütüm gelmedi. Ağrıdan ben dinlenemedim. Gogus ucum yok. Napacagim bilmiyorum. Aynı durumda olan bi arkadaş varsa yardim ederse sevinirimGeçecek canım hepsi. En zoru ilk 2 gece sonra ilk 5 gece, 1.haftada bayağı toparlıyorsun. Ne kadar sezeryan yaaa nolcak deseler de ameliyat sonuçta ağrı sızı çok normal.
Kızımda doğumdan sonra ilk yürüttüklerinde bu ne yaaa, insanlar nasıl doguruyormus bilsem dogurmam asla demiştimhemşire de bana hepsini unutuyorsun, bunu diyenler 2.ye 3
Ye doğurmaya geliyor bilesin dedie sonuç bende birkaç saat sonra 2.yi doğuracağım
Ohh yandıkEvet doğunca da bir süre aynı düzeninde devam ediyor
Ay bende de bi his var ama boş mu dolu mu bilmiyorum . Sanki ayın 10 undan sonra doğurcam gibi geliyor. Gerçi öyle çok belirtim yok doğuma dair ama içimden öyle geçiyor. Bakalım tutacak mıEvet, herkese de söyledim ya 1 mart ya 2 mart diye
Eşin doğru diyor bnce eğer yaşadığınız yer uygun değilse bebeklerin sağlığı için hastanede kalmaları iyi olur. Pusette iki büklüm olurlar zaten minikler. Bnce aceleci olma hastaneden çıkmaları konusunda. İnşallah kısa sürede kendi duzeninize geçebilirsinizBugün ilk defa bebeklerimden biriyle temas ettim emzirdim. Çok küçükler halaBir gün kilo alıyorlarsa diğer gün veriyorlar. Diğer bebeğim hortumla besleniyor. Gelecek hafta dr umuz küvezden çıkar dedi ama eşim hem çok küçük oldukları için hem de düzenimiz olmadığı için istemiyor 5 kişi bir odada nasıl kalacağız diyor. Bebekler çok küçük enfeksiyon kapar diyor. Ben de çok çaresiz kaldım. Kendi evim düzenim değil ben de çok zorluk çekiyorum. Odada beşik koyacağım yer yok pusette yatıracaktım. Eşim de hastane koşullarının bizim şu anki koşullarımızdan daha iyi olduğunu, hastanede daha iyi baktıklarını düşünüyor.
Göğüs ucu çıkarma aparatları vardı sanırım vakum gibi onunla vakumlayıp uç belirince bebeğe veriyorsun memeyi. Ya da silikon uçlardan da destek alabilirsin.Kuzum ben normal doğumla bu kadar dikisliyim. Ama bi kac gune toparlamam gerekiyor cunku sütüm gelmedi. Ağrıdan ben dinlenemedim. Gogus ucum yok. Napacagim bilmiyorum. Aynı durumda olan bi arkadaş varsa yardim ederse sevinirim
Çok üzüldüm kuzum cidden becerememis resmen ve etkisi çok çabuk geçmişKızlar toplu olarak cevap vereyim, tek tek yazamıyorum çünkü ağrım çok fazla. Tabi bu herkesin kendi süreci birbirinin aynısı olmuyor. Kızımda da belden uyusturulma yapilmisti bunda da. Ama bunda çok çabuk attı vücut yada anestezi uzmanı beceremedi bence. 4 defa denedi çünkü, 5.de oldu ve son dikisler atılırken hissetmeye ağrım olmaya başladı, çabuk çabuk yaptılar hemen. 1 saat geçmeden de ayak parmaklarımı çok rahat oynatabiliyordum. Ağrı kesiciler malesef etki etmiyor.
Bebek 3.960 grm 55 cm. Bebek iri olunca cikartirken karnıma 3 kişi yoğun baskı uyguladı ayrıca kaburga ağrısı da çekiyorum bir yandan. Yani pek prenses bir doğum hikayem yok, olumsuz sayılabilecek deneyimlerden biriyim. Şuan çok zor yazıyorum gerçekten...
Aynı ablasına benziyor. Kızımla birebir bebeklikleri
Doğumdan sonra üstüme başıma çeki.duzen verip kziimi çağırdım geldiler, kardeşiyle tanıştı allahim nasil bir sahne, yanıma oturdu, bebek benim kucağımda, kızımda kardeşine sarılıp kafasını okşayıp öptü süreklibenim kadişim diye.
Silikon göğüs uçlarından denedin mi canim bi de sağım yapinca da baya çıkıyor göğüs ucuKuzum ben normal doğumla bu kadar dikisliyim. Ama bi kac gune toparlamam gerekiyor cunku sütüm gelmedi. Ağrıdan ben dinlenemedim. Gogus ucum yok. Napacagim bilmiyorum. Aynı durumda olan bi arkadaş varsa yardim ederse sevinirim
Canım göğüs ucu için silikon meme ucu var ondan almadiysan alabilirsin. Süt icin de bir çok arkadaş öneri verdi güzel bı duş, süt yapan takviyeler, bol su iç ve uyumaya çalış bunlar etkiliymis. Umarım kısa sürede geçer ağrıların. Neden bu kadar dikiş oldu ve ağrı kesici vs vermediler miKuzum ben normal doğumla bu kadar dikisliyim. Ama bi kac gune toparlamam gerekiyor cunku sütüm gelmedi. Ağrıdan ben dinlenemedim. Gogus ucum yok. Napacagim bilmiyorum. Aynı durumda olan bi arkadaş varsa yardim ederse sevinirim
Biliyorum bu bildiğimiz kan uyuşmazlığı değil, sarılıkla ilgili olan bir şeymiş başka bir şeye olumsuz etkisi yok aslında. Benim 0 rh ve bebeğimin A pozitif olmasından kaynaklıKan uyuşmazlığı anne negatif olunca.oluyor