2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Dolaba koymasak olmaz mı? Zaten vakumlu ya, reçeller filan da dışarıda kalsa bisey olmuyor vakumlayinca. Dolaptan alıp hastaneye götürdüm orda da dolaba koymam gerekecek dimi, dolaptan sonra disarida kac saat dayanır:)
Virgül koymayınca farklı anlaşılmış vakumlu olanlar disarda duruyor dediğin reçel gibi vakumsuz olan buzdolabında duruyor

Evet canım çok az zaten az dediği için artırdı mamayı. Sütün yağsız demekki dedi hatta.

Hangi mama markasını kullanıyorsunuz?
Bebeğinizde gaz sorunu yokmuş diye sormak istedim.
Ben de mama alacağım ama karar veremedim.
Ne olur ne olmaz elimde olsun diye.
Hipp organik combiotic ve golden goat arasındayım.
Aptamil kullanıyorum büyük kızımda da onu kullanmıştım ama gazla alakası olduğunu sanmıyorum tamamen yapıyla alakalı sanırım. Büyük kızım aşırı gazlıydı 8/9 ay boyunca gece gündüz uyutmuyordu beni

Gittiğin saat önemli canım yemeği ne zaman yiyip yemediğine göre yapıyorlar sanırım çünkü ben sabah 6.30da suyum geldi banyo yapıp gittim hastaneye 7:30 gibiydi o saatten sonra ne su verdiler ne bişey yememe izin verdiler akşam 19:28de doğurdum lavman vs yapmadılar zaten aç ve susuzdum yani bide doktoruna göre değişiyor galiba ya doğumdan önce yemek yiyen de duydum ben(serum almıyor kendi sancısıyla açılması olanlar olabilir belki onlara izin veriyorlardır belki de )

Bu da ötle olacak diye korkuyorum ama sarılığı atlatsın da yeter diyorum. Yine de gazını kakasını rahat çıkartıyor o yüzden o kadar uykusuz bırakacağını sanmıyorum hiç. Bilmem inşallah öyledir tabiki. Yeterki sağlıklı olsun da

Canım benim ilk doğumda akşam sancılar başladı sabah 6 da 5 dk düşünce gittim açılma 4 cm di sonrasında lavman yapmadılar bana öğlen 12.30 da doğdu kızım ilk doğumlar birazcık daha uzun sürüyor sen böyle şeyleri düşünüp stres olma doktorlar halleder lavman her doktorun tercihi değil zaten doktorun bilgilendirir seni

Evet canım çok az zaten az dediği için artırdı mamayı. Sütün yağsız demekki dedi hatta.
Kuzum o zaman sen bu hafta beslenmeni hep protein ağırlıklı tut,dereotu,irmik ve yağlı tohumlara(ceviz,badem,fıstık,fıstık ezmesi vs) ağırlık verip dene.kesin faydası olur güzel haberlerini bekliyoruz bi kaç güne

Canım benim kizimda da sarılık vardı, çok zor uyanirdi sariligi atmasi icin 2 saatte 1 emzir demisti doktorumuz. 2 saatte bir emzirir sonra mama verdim sariligi gecene kadar surekli. Sarılık uyku yapar, uyku sariligi arttırır demisti o yüzden beslenme aralığına çok dikkat etmiştim. Doktorumuza kontrolde söyledim uyandiramiyorum diye , o kadar pratik bir yöntemi varmış ki uyandırmak için adam 10 saniyede uyandırdı resmen. Sonrasında ben hep o şekilde uyandırdım kolayca. Bebeği bir koluma yatır sırtı hafif kambur olsun, bel üstünden omurgası boyunca enseye kadar işaret ve orta parmağinla omurga disk boşlukları üzerinden parklarında hafif bastırarak adımla parmakla. Daha boyna gelmeden uyanıyor kıpırdanıyor zaten. Genelde hemen uyaniyorlar rahatsız olup uyanmazsa 2.ye yapıyordum.

GonulSenligim sana yazıyordum alıntı yapışmamış

Tansiyon çıkmadı canım bi kaç gün ölçtük normal çıkıyor.

tek tek alıntılayamadım ama hepinize iyi dilekler dualarınız için teşekkür ederim
Allah sezaryen olacaklara benimki gibii nasip et

Özelde mi yapacaksınız ssvd devlette mi? Özelse ne kadar ücret çıkardılar acaba?

Eliyle derkennn çatı muayenesi şart mı kaçıncı haftadasın ben yaptırmak istemiyorum
Parmakla bakılıyor canım normalde korkulacak bi
Durum değil ama dediğim gibi benim farklıydı sanırım ssvd olacağım için sen endişelenme.39.haftadayım ben.
Özelde mi yapacaksınız ssvd devlette mi? Özelse ne kadar ücret çıkardılar acaba?
Özelde,15bin ama ben 6.ayda başladım kontrollere özelde.

Negüzel bir tarih seçmişsin sağ salim gelsin inşallah canım.
Kizlar benim de hastane cantam nihayet hazir kendimi tebrik ediyorum ve tahin helvasina basladim bugun ki sut yapsin... Cok etkili oldugunu biliyorum... Kayisi kompostom kaldi sadece...
Tahin helvasına önceden başlamak sütü daha mı iyi artırıyor canım?

Canım bende 17 kilo aldım ama doktor çok falan demedi düşük kiloyla hamile kaldığım için 45 le kalmıştım 62 kiloyum şuan benimde aldığım pek belli olmuyor ki çevre zaten hiç almamışsın diyor şaşıp kalıyorum. Benimde kalça basenlerden aldım çoğu kıyafetim olmuyor zaten az kaldı diye teselli ediyorum kendimi doğumdan sonra gidiyor diyorlar bakalım hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…