Günaydın canımmKızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Eskiden kadınlar nasıl doğuruyormuş, vs. boş laf. Anne bebek ölümleri, hastane ortamı ve modern tıp müdahaleleriyle azaldı. Önceden mecburen doğuruyorlarmış. Eskiye hasreti kadın doğumu konusunda yaşayan özellikle erkeklere dişlerini de uyuşturmayı reddetmelerini tavsiye ediyorum ben. Eskiden dişler öyle kerpetenle çekiliyormuş sonuçta. Nazlanmasınlar.Evet haklısın sanırım en mantıklısı bu müdahalesiz oldu yani demek istiyorlar.konu annelerimiz nasıl doğuruyora geliyor ama o zamanın şartları ile şimdi bir değil ki yediğimiz,içtiğimiz katkılı gen yapımızı bile değiştiriyor,sonra insanlar tarlada çalışıyormuş aşırı hareketliymiş şimdi yemeği yiyip Tv karşısında elimizde telefon oturuyoruz saatlerce.yani yapabilene helal olsun tabi ama çok da kasılacak bi konu değil bence,ağrıma müdahale edilebiliyorsa edilsin mental sağlığım da önemli
Hay ağzına sağlık,altına imzamı atarımEskiden kadınlar nasıl doğuruyormuş, vs. boş laf. Anne bebek ölümleri, hastane ortamı ve modern tıp müdahaleleriyle azaldı. Önceden mecburen doğuruyorlarmış. Eskiye hasreti kadın doğumu konusunda yaşayan özellikle erkeklere dişlerini de uyuşturmayı reddetmelerini tavsiye ediyorum ben. Eskiden dişler öyle kerpetenle çekiliyormuş sonuçta. Nazlanmasınlar.
Mikrofona üfler gibi bir ses geliyor, bebek hareket edinceBen hiç NSTye girmedim ama kızlar burada bebek kıpırdayınca farklı bir ses çıkıyor gibi bir şeyler yazmıştı sanki.
Yok canım gerçek sancıyı ben de bilmiyorum 2. Olacak ama, ilk doğum kendi sancım değildi. Ama doktorlar fark yok diyor belden kasıklara vurması lazımmış gercek sancınınAllah yardımcımız olsun arkadaşım, benim ilk bebek olunca tecrübesizlik, sürekli acaba sancı mı bu diyorum
Yok benim hastane de hareket edince verilen bi şey vermedi bana daBi arkadaş yazmış bazı hastanelerde bi alet veriyorlar ama benim takibimi yapan yerde yok. Onun için de sancının büyüklüğüne bakıyorlar. Çocuğun hareketinde çıkan sancının büyüklüğü fazla olmuyor. Normal sancı hem daha uzun sürüyor hemde şiddeti daha büyük oluyor
Bazı kesim övünülecek bir şey gibi görüyor sanırım, epiduralsiz falan diye. Ama epidural alan arkadaşlarım ağrı hissedemedigi icin ikinamadigini söylüyor. Ben de normal olursa almam sanırım gene de belli olmazGünaydın kızlarinstagramda doktorların paylaştığı doğum videolarını izliyorum,özellikle “epiduralsiz,kesisiz doğumla annemiz bebeğini alıp yürüyerek çıktı “ şeklinde vurguluyorlar.bildiğim kadarıyla epiduralin aman aman bi yan etkisi yok,hadi kesiyi anladık(benim ilk doğumumda vardı ama bende hemen yürüdüm olmasaydı iyiydi ama çok problem olmadı) niye epiduralle ağrısız doğum yapmak varken onu özellikle vurguluyorlar orasını anlamadım,anlayan biri açıklarsa çok sevinirim
Evet haklısın sanırım en mantıklısı bu müdahalesiz oldu yani demek istiyorlar.konu annelerimiz nasıl doğuruyora geliyor ama o zamanın şartları ile şimdi bir değil ki yediğimiz,içtiğimiz katkılı gen yapımızı bile değiştiriyor,sonra insanlar tarlada çalışıyormuş aşırı hareketliymiş şimdi yemeği yiyip Tv karşısında elimizde telefon oturuyoruz saatlerce.yani yapabilene helal olsun tabi ama çok da kasılacak bi konu değil bence,ağrıma müdahale edilebiliyorsa edilsin mental sağlığım da önemli
Canım mutlaka vardır ama ben o bel ağrısını çok araştırdım kronikleşen bel ağrısının onunla çok ilgisi yok.ben doğumdan 1 yıl sonraya kadar acayip bel ağrısı çektim hatta kilitlenip kalıyordum sonra fizik tedavi uzmanıyla görüştüm falan zaten yatkınlık varmış sonra spiral taktırmıştım o baya etkilemiş.kilo aldım o etkilemiş derken yani bi çok şeyin sonucunu yaşamışım doğal olarakdoktorum bunu direk epidurale bağlayacağız demişti
Ay evet bir de o tipler var eskiden nasıl doguyormus, eskiden anne bebek ölüm oranlarından haberi yok kimsenin, şimdi neredeyse yok gibi bir şey doğum sırasında ölen anne ve bebek. Ben diretmem illa normal olsun , bu olsun diye saçmalık çünkü. Benim ve bebeğin faydasına olan neyse doktoruma güveniyorum o seçecektir zatenEskiden kadınlar nasıl doğuruyormuş, vs. boş laf. Anne bebek ölümleri, hastane ortamı ve modern tıp müdahaleleriyle azaldı. Önceden mecburen doğuruyorlarmış. Eskiye hasreti kadın doğumu konusunda yaşayan özellikle erkeklere dişlerini de uyuşturmayı reddetmelerini tavsiye ediyorum ben. Eskiden dişler öyle kerpetenle çekiliyormuş sonuçta. Nazlanmasınlar.
Ben epidural aldım doğuma girdim o sakinlikle hocanın bütün dediklerini yaptım 3 ıkınmada falan geldi plesentanın çıkışı dikiş vs toplasan 30 dk sürmemiştir.Doğum öncesi çektiğimin 1/10ini bile hissetmedim doğumda o da epidural sayesindeydi işte.her doğum farklı gerçekten, aynı yolla binlerce farklı sonuç bu doğum olayıMikrofona üfler gibi bir ses geliyor, bebek hareket edince
Yok canım gerçek sancıyı ben de bilmiyorum 2. Olacak ama, ilk doğum kendi sancım değildi. Ama doktorlar fark yok diyor belden kasıklara vurması lazımmış gercek sancının
Yok benim hastane de hareket edince verilen bi şey vermedi bana da
Bazı kesim övünülecek bir şey gibi görüyor sanırım, epiduralsiz falan diye. Ama epidural alan arkadaşlarım ağrı hissedemedigi icin ikinamadigini söylüyor. Ben de normal olursa almam sanırım gene de belli olmaz
Heyecanlandı demek kiAmin canım, evet biraz öyle oldu o yüzden bizimkilerde artık kıpır kıpır arkadaşları doğdu ya içerdee kalamıyorlar
Benim de hareketleri bı yavaşladı sanki, dediğin gibi daha çok toplanma hareketiSen benden 1 hafta öndesin canim, benim bebis normalde çok hareketli ama yorulduğum günlerde hareketleri azalıyor. Gecen hafta doğum iznine ayrildigimdan beri evde hep hareketliyim isler bitmiyor, bu surede onun hareketleri de dönme şeklinde oluyor, karnımın bir tarafı şişiyor sonra öbür tarafı, hıçkırık tutunca vuruyor genelde. Yani öyle bir hareket artışı hissetmedim
Ben de pek gereksiz bir şey almamaya çalıştım, ilm doğumda ne gorsem almıştım çoğu boşa gitmiştiİlk bebekte hazırlıksız yakalanmakla, boş yere hazırlık yapmanın dengesini tutturmak çok zor. Ben çok az şey aldım, insanlar alıp kullanmadık dedi diye ama bebek gelince pişman olurum diye korkuyorum. En kötü eşimi yollarım, gider hemen alır diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak?
Müdahalesiz doğal doğum kadınlar arasında popülerleşiyor. Özellikle Avrupa ve Amerika’da böyle bir akım var. Açıkçası ben de nasıl başımız ağrıyınca ağrı kesici içiyorsak, doğumda da ağrı azaltma taraftarıyım. Tabii ki yan etkisi olabilir ama ağrı da zor. Doktorların övmesinin nedeni hamileler arasında popülerleşmesi. Yoksa zaten ağrı müdahalesiz, normal doğum için uzman hekime gerek yok. Kadınlar kendi kendine ya da ebeyle doğuruyor öyle.
En iyi yöntemUzerime orttugum Battaniyeyi bacak arama koymak yetiyor
Ayaklarim balon sanki ayakkabılarım olmuyor, ellerim puf puf poğaça gibi oldu. Sabah kalkıyorum ayağımın üstüne basamiyorumKızlar günaydın, bugün 37+1 oldum. Bu hamileligimin başından beri ödem sorunu yaşamamıştım ama son 1 haftada resmen şiştim vücudum ödem toplamaya basladi. Kızımda hamileliğin çok erken haftalarında ödem oluşmuştu ve doğuma resmen hava yastığı gibi şiş girmiştim
Sizde de son haftalarda ödem toplayan var mı normal mı bu durum yoksa hareket azaldığı için mi oluştu bilemedim bir türlü.
Aklın yolu bir yani, kolay varken neden zor olanı seçeyim ki . İstemeyene de saygım sonsuz tabiBen epidural aldım doğuma girdim o sakinlikle hocanın bütün dediklerini yaptım 3 ıkınmada falan geldi plesentanın çıkışı dikiş vs toplasan 30 dk sürmemiştir.Doğum öncesi çektiğimin 1/10ini bile hissetmedim doğumda o da epidural sayesindeydi işte.her doğum farklı gerçekten, aynı yolla binlerce farklı sonuç bu doğum olayıhepimize çok çok aşırı kolay pıt diye hızlı sağlıklı kavuşmalar nasip olsun inşallah
Bana vermiyorlar. Ama gobegimde sert toplaniyor. Hareket degil sanirim benimki dimi?Ben nst deyken basmam için bir alet veriyorlar. Hareket edince basıyorsun, sanırım bu da hangis hareket hangisi sancı ayırt etmek için
Kasilmada hizlanmasi lazim degil mi mantiken ? Mesela sstres olunca kalp carpintisi olur ya onun gibi dusunun...Bebek hareket ettiğinde kalp atışı hızlanıyor,ama sancı/kasılma geldiğinde bebek hareket edemiyor zaten benim bildiğim. Yani en azından bende öyle oluyor yani
Benim ilkinde 10 cm acilmama ragmen kesi atti doktor. Atarken de duzenli keselim ki estetikligini kaybetmesin, kendisi yirtilmasin dedi. 6 tane dikis vardi. Ve gercekten de deformasyon az oldu ... Gerektiginde bilimin urunlerini kullanmaliyiz. Ama gerektiginde bence ...İlk bebekte hazırlıksız yakalanmakla, boş yere hazırlık yapmanın dengesini tutturmak çok zor. Ben çok az şey aldım, insanlar alıp kullanmadık dedi diye ama bebek gelince pişman olurum diye korkuyorum. En kötü eşimi yollarım, gider hemen alır diye düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak?
Müdahalesiz doğal doğum kadınlar arasında popülerleşiyor. Özellikle Avrupa ve Amerika’da böyle bir akım var. Açıkçası ben de nasıl başımız ağrıyınca ağrı kesici içiyorsak, doğumda da ağrı azaltma taraftarıyım. Tabii ki yan etkisi olabilir ama ağrı da zor. Doktorların övmesinin nedeni hamileler arasında popülerleşmesi. Yoksa zaten ağrı müdahalesiz, normal doğum için uzman hekime gerek yok. Kadınlar kendi kendine ya da ebeyle doğuruyor öyle.
Evet kasılma muhtemelenBana vermiyorlar. Ama gobegimde sert toplaniyor. Hareket degil sanirim benimki dimi?
Kasılma bebekle ilgili değil rahimle ilgili.bebek hareketlendiğinde nabzı arttığı için kalp atışları da hızlanıyor sadeceKasilmada hizlanmasi lazim degil mi mantiken ? Mesela sstres olunca kalp carpintisi olur ya onun gibi dusunun...
Surekli oluyor da, acilma falan iyi olmuyor o zamanEvet kasılma muhtemelen
Rahim kasilinca bebegi de gerer, sikstrir diye düşünüyordum ben... Sizin de erken dogum belirtisi vardi, simdi iyi mi? Benim bugun bir hafta dolmus olcak. Insallah haftaya sali kontrolum var. Doktor da 36+0a kadar kalsa demisti...Kasılma bebekle ilgili değil rahimle ilgili.bebek hareketlendiğinde nabzı arttığı için kalp atışları da hızlanıyor sadece
İyi bari sürdün ve bişey olmadıysa sorun yok, ürün bu bence içeriği hiç temiz değil zaten o yüzden son haftalara bırakmıştım kullanmayı.İki akşamdır sürüyorum bir şey olmadı iki türü var ya birisi doğalmış galiba sen hangisini almıştın doğal olanı aldım ben acaba kimyasal olan mi hassasiyet yarattı sende
O ıkınma teknikli videoyu bana da atar mısınız lütfenBen video izledim canım, sana da atayim istersen ıkınma teknikleri ile ilgili. Çünkü her şey ıkınmada bitiyor
Ay kuzum ya yeni gördüm. Pazartesi diye bekliyorduk seni
En pozitif sen yazacaksın bak, korktuğuma değmedi diyeceksin
Göğüste ağrı oluyor canım, damar damar olup. Benim sırtıma kadar agritmisti 3. Gün süt gelince ama bebek o sütü çekiyor ya mükemmel bir rahatlama hissi
Gece dümdüz orta sert yatakta yatıracağım öyle tavsiye ediliyor tüm kaynaklarda omurga gelişimi ve güvenliği için, bebeğin reflü durumuna göre gündüz uykularının bazılarını gözetimim altında reflü yatağında yaptırırım diye düşünüyorum.Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz
Yok rahim kasları kasılıyor toparlanıyor gevşiyor sonra,bebek rahmin içinde amniyon kesesinde duruyor zaten onu etkilemiyor diye biliyorum.benim bazen düzenli sancılarım oluyor şiddetli,gidiyorum nstye giriyorum orda da çıkıyor ama rahimde açılma vs başka doğum belirtisi olmadığı için eve geri geliyorum.suyu çok iç en az 3lt dedi doktorum iki gündür öyle yapıyorum daha azaldı kasılmalarımRahim kasilinca bebegi de gerer, sikstrir diye düşünüyordum ben... Sizin de erken dogum belirtisi vardi, simdi iyi mi? Benim bugun bir hafta dolmus olcak. Insallah haftaya sali kontrolum var. Doktor da 36+0a kadar kalsa demisti...
Canım doğumhaneye bez,bitane iç zıbın bitane alt üzerine dış giyim olarak düşün çapraz zıbın,patikli alt ya da nasıl istiyorsan tulum ve şapkasını eldivenlerini veriyorsun bide battaniyesi.yani içine içlik bide dış giyim mantığı bu yaniKızlar hastane çantamı yeni hazırlıyorum biraz yardımınıza ihtiyacım var, şöyle bir set almıştım hemşireye vereceğim set bu olacak ama iki tane zıbın var, iki alt var biri patikli, bir de tulum var yani fazla şey mi var içinde sanki? Ben böyle hepsini vereyim onlar nasılsa içinden seçerek mi giydirir yoksa ben çıkarayım mı bazı şeyleri? Çıkarırsam hangilerini çıkarayım? Linki de burada : tinylamb %100 Organik Pamuk Bebek Takımı Hastane Çıkışı Yenidoğan Set 10 Parça - Snow Star Fiyatı, Yorumları - TRENDYOLEki Görüntüle 3207983
Benim genelde yurtdışı videolarında izlediğim kadarıyla göbek bağı düşene kadar yıkanmıyor bir çok ülkede ama göbek bağı hızlı düşsün diye bir krem kullanıyorlar burdaki kadar uzun sürmüyor o süreç. Sorarsan sevinirimBen de yine geriden geldim uyku tutmayınca ama okuyoruz bir şekilde. Bu aralar çok da çabuk doluyor sayfalar.
Biz de kuracağız inşallah. 2 hafta sonra taşınacağım ben de. Az kaldı. Bebeğe bez değiştirme masası ve yatak seçmem lazım. Onlar eksik hala. Yeni eve göre alırım diye erteledim. Yıkama yıkamama konusunu burada hiç duymadım. Ebeyle sonraki görüşmemde sorup söylerim.
Bio-Oil Cilt Bakım Yağı Çatlak Karşıtı & Nemlendirici 125 ml Yorumları, Fiyatı - Trendyol şunu aldım canım ben doğalmış buİyi bari sürdün ve bişey olmadıysa sorun yok, ürün bu bence içeriği hiç temiz değil zaten o yüzden son haftalara bırakmıştım kullanmayı.
Bio Oil Cilt Bakım Yağı 125 ml Çatlak Karşıtı & Nemlendirici Yorumları, Fiyatı - Trendyol
O ıkınma teknikli videoyu bana da atar mısınız lütfen
Gece dümdüz orta sert yatakta yatıracağım öyle tavsiye ediliyor tüm kaynaklarda omurga gelişimi ve güvenliği için, bebeğin reflü durumuna göre gündüz uykularının bazılarını gözetimim altında reflü yatağında yaptırırım diye düşünüyorum.