2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300

Günaydın, bebeğim kilosu ve rahme yaptığı baskı sebebiyle yalancı sancılar sıklaşmış olabilir. Yorgunluk da etkilemiştir. Fazla ayakta kalmayarak daha az hissedebilirsin inşallah

Allah razı olsun canım, sen de iyisin inşallah

Günaydın, güle güle oturun evinizde inşallah İskandinav evlerini hep küçük ve işi az hayal ediyorum çabucak da yerleşirsiniz umarım. Ben de 37 den sonra taşınmıştım ilk gebeliğimde, fazla iş yapmadığımı hatırlıyorum. Bebek temiz yeni eve gelmişti çok güzeldi.

Ben yastık almadım. Hatta ilk aylara göre şuan yastık da kullanmıyorum. Sadece ayaklarım yandığında soğuk bir şey istiyorum o zaman fazladan bir yastık alıyorum yanıma

Bende de oluyor, bebek baskı yaptıkça.

Evet evler bizimkilere göre küçük ama biraz nerede yaşadığımıza da bağlı. Başkentte, merkeze ulaşımı kolay yerlerde apartmanlar 40-80 metrekare arası genelde yaşayanların geliri çok çok iyi değilse. Tek çocuklu genç aileler genelde 1+1 ya da 2+1de yaşıyor, eğer Kopenhag, Stockholm gibi şehirde merkezdelerse. Ama biraz dışarı çıkınca müstakil bahçeli evlerde aynı fiyata kalmak mümkün. Biz de şimdi tam onu yapıyoruz. Çocuk rahat büyüsün diye biraz daha dışarı taşınıyoruz. Hayatımda ilk defa müstakil evde yaşayacağım. Bize göre çok büyük, ömürlük ev aldık ama aslında 3+1. Türkiye’de standart gibi. Biz eşimle ilk 42 metrekarede yaşadığımız için bize çok büyük geliyor.

Ben de almayacağım sanırım, yani yatarken rahat edemiyorum ama evdeki yastıkları koyunca onlar da beni pek rahat ettirmiyor açıkçası. Artık birkaç hafta daha dişimi sıkacağım yapacak bir şey yok, olduğu kadar.

Acaba nst de bebek hareketkeri ile sancilar ayirt edilebilir mi? Baktim ama bununla ilgili bilgi bulamadim ...

Guzel gunlerde oturun... Cok guzel dusunmussunuz. Evet sadece bu donemde tasinmak oldukca zorlayici olabilir

Guzel gunlerde oturun... Cok guzel dusunmussunuz. Evet sadece bu donemde tasinmak oldukca zorlayici olabilir
Çok teşekkürler. Evet, biraz zor olacak ama hallederiz bir şekilde. En azından bebeğin düzenini tek evde kuracağım diye seviniyorum. Şu iki hafta dişimi biraz sıkıp, kolileri yapsam rahatlayacağım muhtemelen ama çalışıyorum da gün içinde. Ofis işim olmasına rağmen artık yoruluyorum.

Acaba nst de bebek hareketkeri ile sancilar ayirt edilebilir mi? Baktim ama bununla ilgili bilgi bulamadim ...

Ben nst deyken basmam için bir alet veriyorlar. Hareket edince basıyorsun, sanırım bu da hangis hareket hangisi sancı ayırt etmek için

Benim bildigim Wbc ve ph degerine gore enfeksiyon var deniliyor canim o degerlerin yuksek. Bir sey olmaz tedavini goreceksin ben ilk hamileligimde cok fazla gecirdim idrar yolu enfeksiyonu.

İdrar tahliline gore enfeksiyon gorunuyor,bunun icin ilac vermistir doktorun
Dün ilacı içip yattım bugun rahatladım kızlar teşekkür ederim Akşama da kızılcık suyu falan yapıcam iyi geliyor diye biliyorum

Bi arkadaş yazmış bazı hastanelerde bi alet veriyorlar ama benim takibimi yapan yerde yok. Onun için de sancının büyüklüğüne bakıyorlar. Çocuğun hareketinde çıkan sancının büyüklüğü fazla olmuyor. Normal sancı hem daha uzun sürüyor hemde şiddeti daha büyük oluyor

Bebek hareket ettiğinde kalp atışı hızlanıyor,ama sancı/kasılma geldiğinde bebek hareket edemiyor zaten benim bildiğim. Yani en azından bende öyle oluyor yani

Kızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz
Ben reflü yatağı almadım.4moms ana kucağı aldım elektrikli,onun yükseklik ayarı var gündüzleri yanımda onunla yatırmayı planlıyorum.kızımda da ihtiyaç duymamıştım.eğer çok kusan bir bebek olursa yattığı yeri gövdeye doğru yükseltmekte işe yarıyor.ikinci çocukta hiç bişeyi en baştan almıyorum gerek görülürse nasılsa alınır mantığıyla,çünkü kızımda alıp kullanmadığım şeyler olmuştu

Günaydın kızlar instagramda doktorların paylaştığı doğum videolarını izliyorum,özellikle “epiduralsiz,kesisiz doğumla annemiz bebeğini alıp yürüyerek çıktı “ şeklinde vurguluyorlar.bildiğim kadarıyla epiduralin aman aman bi yan etkisi yok,hadi kesiyi anladık(benim ilk doğumumda vardı ama bende hemen yürüdüm olmasaydı iyiydi ama çok problem olmadı) niye epiduralle ağrısız doğum yapmak varken onu özellikle vurguluyorlar orasını anlamadım,anlayan biri açıklarsa çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…