2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Sancı yok çok ufak bir tane çıkıyor ada çocuğun hareketlerinden kaynaklı diyor hemşire. Rahim açıklığım yok dedi. 1 mi ne dedi. Alttan cuma günü 4-5 defa kontrol etti
O zaman sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle canım doktoruna danış nerde rahat olacaksan ona göre hareket et

şöyleki ben 32+0 da gittim çalışabilir izni almak için,doktor sat a göre bugünden itibaren alabilirsin dedi ama bence gel haftaya sana verelim dedi,en azından bir hafta daha doğum öncesinden alıp sonrasına eklemiş oluruz ve senin için daha iyi olur dedi.Normalde sizin doktorun da dediği gibi sistemde görünüyor ama o sisteme de giren zaten doktorun yanındaki ön kabul hemşiresi ya da otomasyoncu.Yani doktor ne derse onu girecek,benim adet tarihim 10 Haziran değilde 16 Haziran girilirse bebek daha küçük görünür.O da öyle yaptı yani ben 32 haftalık iken beni 31 haftalık gösterdi ve bi sorun olmaz dedi.Doktorun kendi insiyatifinde gelişen bir durumdu ve özel hastanede değil devlet hastanesinde yapıyorum ben kontrollerimi.Doktorum iyi bi Kadın belki ondan :) Umarım yardımcı olabilmişimdir

Düzeltevileceğin bir durum yok. Doktora gidip sat tarihini söyle. Ona göre hesap yapıp raporu verir. Doktorun bir hafta önce mi sonrası mı bilme şansı yok. Benim ultrasonda hep 2 hafta önde çıkıyor mesela.

Ne denir bilmiyorum ama kontrol altında olman senin sağlığın açısından da çok önemli.Kendini güvende hissetmemen o kadar normal ki,bende depremden bu yana evde tek kalamıyorum mesela.Deprem sonrası hastanede yatmak zorunda kaldım iki gün takip amaçlı çok zor gelmişti bana da.Ama bak kontrollerin an ve an yapılıyor,hem bebeğin ve senin sağlığın için gözlem altındasın biraz daha dayan istersen

Ya çok teşekkür ederim bilgi için.bir hafta ile terfi kaçırırsam iki sene daha alamıyorum yazık günah çok kafama takmıştım nasıl yaparım diye doktorum olmaz deyince. Çok çok sağolun

İnş doktor yarın kendi kararıyla taburcusun der. Bana gerek bile kalmaz

Çok geçmiş olsun canım benim sağlıkla kavuşursun inşallah doğum olduktan sonra antibiyotik kullanabilirsin de hem daha hızlı bşr şekilde iyileşirsin kuzum. Yarına güzel haberlerini bekliyoruz

Gelir canım hatta 6.7.gününde resmen yaşanacak şişecek o zaman da sağmaya yer arayacaksın. Mamaya alışır diyete vermemeksin yapmasın hiç kimse sarılık olur direk. Kışın doğan çocuklarda çok oluyor genellikle. Ben akşamları yatmadan veriyorum 20/30 cc arası. Yüzünde ve gözlerinde sarılık var çünkü doktor ver dedi. Neyseki tüm tüm vücudunda yok. total bilirubini 10,2 çıktı hastanede 3,6ydı yükselmiş sınır 0-11 arası biz sınıra gelmişiz. Ama doktor iyi dedi. Emzir mama ver bikaç güne düzelir dedi. Bebişler toparlana kadar biraz yorulacağız ama değer. Sağlıkla geldiler hepsi de sağlıkla gelsin. Sağlıkla büyüsünler. Silikon meme ucunu da iyi ki almışım dediğim gibi yoksa emzirmek işkenve olurdu bütün tahriş olan memem iyileşti. Bebekte güzel emiyor silikon milikon hak getire. Yeterki sütümüz olsun. Bol bol sütlerimiz olsun canım :)))

Canım bilmiyorum ki atayım sonuçlara bak bi anlıyorsan. Serum iyi geldi ama sancıyı baya hafifletti
Benim bildigim Wbc ve ph degerine gore enfeksiyon var deniliyor canim o degerlerin yuksek. Bir sey olmaz tedavini goreceksin ben ilk hamileligimde cok fazla gecirdim idrar yolu enfeksiyonu.

İnşallah çıkmaz sizde de takipteyim bende korkuyla.

Slm kızlar nasılsınız maşallah Mart grubuyken Şubat'ta gelmiş bebişler doğum yapanlara geçmiş olsun rabbim sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar eylesin boll süt versin miss kokululara diğer arkadaşlarda sağlıkla kolay doğumlar nasip etsin kuru dut kompostosu çok süt yapıyor aklinizda bulunsun

Evet hanimlar, evimizin anahtarlarını aldık bu hafta. İçinde duvarları düzeltme, boyama işleri vardı. Burada pek usta çağırma kültürü olmadığı için eşim ve ailesi kendileri boyadılar ben pek bir şey yapmadım tabii ama güzel temiz oldu gerçekten.

2 hafta sonra da taşınacağız, yavaştan kolileri paketlemeye başlamam lazım. İş gözümde çok büyüyor. Fazla eşyamız olmamasına rağmen. Yeni evin de temizlenmesi lazım. Onu da haftaya haftasonu hallebilirim umarım.

Göbeğim artık ağırlaştı iyice, şimdiye kadar yastıksız rahat rahat uyuyabilmeme rağmen yavaştan yastık ihtiyacı hissediyorum. Hamilelik yastığı almak da şimdi gereksiz mi diye düşünmeye başladım. Hiç yastık kullanmadan bitiren var mı hamilelik dönemini?

Ben de yine geriden geldim uyku tutmayınca ama okuyoruz bir şekilde. Bu aralar çok da çabuk doluyor sayfalar.

Biz de kuracağız inşallah. 2 hafta sonra taşınacağım ben de. Az kaldı. Bebeğe bez değiştirme masası ve yatak seçmem lazım. Onlar eksik hala. Yeni eve göre alırım diye erteledim. Yıkama yıkamama konusunu burada hiç duymadım. Ebeyle sonraki görüşmemde sorup söylerim.

Hastalık, ağrılar, geriden gelip okuyunca endişelene endişelene okuyup böyle mutlu son görmek ne güzel. Sağlıkla mutlulukla büyüsün.

Yeni evin hayırlı olsun. Karnı burnunda taşınan ne çok varmış, ben de bir deli benim zannediyordum. Biz de 2 hafta sonra yeni evimizde olacağız. Kızımla anlaşma yaptık o zamandan önce beni darlamak yok. 33+5im zaten ben, daha erken. Annelerle anlaşamamak zor olmuştur eminim. Benim annem gelmedi daha, kayınvalidem çok yardımcı, hiç müdahale etmeyen bir insan ama bebek gelince nasıl olacak bakalım.

Sonuclarim cikti kizlar hic bir sey cikmadi enfeksiyon vs. Devami gelmedi ustune oglum hasta oldu oyle yorgunum ki cok uykum var
Geçmiş olsun. Stres, sıkıntı çok etkiliyor bu dönemlerde. Zaten bu deprem hepimizi mahvetti ama en çok da doğrudan etkilenenleri.

Kızlar depremden dolayı yaşadığım yeri maraşı terk edip kayseriye geldim bildiğiniz iyi doktor varmı hiç burada
Benim hiç bildiğim doktor yok ama çok geçmiş olsun. Umarım çabucak bulursun. Olmazsa Konya’daki bir arkadaş için sitede duyuru yapılmıştı. İstersen öyle daha çok kişiye ulaşabiliriz belki?

Emzirme deneyimlerini yakından takip ediyorum, az kaldı olacak bu iş bence. İnşallah kontrol de çok iyi geçer.

Selam kızlar, herkes nasıl?
Sormak istediğim bir kaç şey var, şimdi ben kontrole gittim cumartesi günü bebişko 36. Haftada 3 kilo olmuş bile hep 2 hafta önden gidiyordu zaten doktorumuz mart ayının ilk haftası ya da ikinci haftası için sezeryan planlarız dedi. Ama benim dün akşamdan beri kasıklarıma ince ince giren özellikle ayaktayken, regl sancısı gibi batma sancılarım var. Bazen de vajina tarafına ince elektro şok ya da böyle bıçak saplanır gibi oluyor. Dün biraz kendimi yordum ondan olabilir mi? İşe de devam etmek zorunda olduğum için çok dinlenme şansım yok
Tecrübeli anneler ve yeni anne olmuş arkadaşlarım bir bilgilendirse beni

minseo gunaydin canim. Sana bi sey soracaktim. Benim bebegimde muhtemelen 2.5-3 kg arasinda dogacak. Acaba 1 nolu bez buyuk gelir mi? Molfix aldigini hatirliyorum. Eger yenidogan al dersen alicam. Ben dogrudan 1 almistim. 3kgden basliyor cunku...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…