O zaman sıkıntı olmaz Allah’ın izniyle canım doktoruna danış nerde rahat olacaksan ona göre hareket etSancı yok çok ufak bir tane çıkıyor ada çocuğun hareketlerinden kaynaklı diyor hemşire. Rahim açıklığım yok dedi. 1 mi ne dedi. Alttan cuma günü 4-5 defa kontrol etti
şöyleki ben 32+0 da gittim çalışabilir izni almak için,doktor sat a göre bugünden itibaren alabilirsin dedi ama bence gel haftaya sana verelim dedi,en azından bir hafta daha doğum öncesinden alıp sonrasına eklemiş oluruz ve senin için daha iyi olur dedi.Normalde sizin doktorun da dediği gibi sistemde görünüyor ama o sisteme de giren zaten doktorun yanındaki ön kabul hemşiresi ya da otomasyoncu.Yani doktor ne derse onu girecek,benim adet tarihim 10 Haziran değilde 16 Haziran girilirse bebek daha küçük görünür.O da öyle yaptı yani ben 32 haftalık iken beni 31 haftalık gösterdi ve bi sorun olmaz dedi.Doktorun kendi insiyatifinde gelişen bir durumdu ve özel hastanede değil devlet hastanesinde yapıyorum ben kontrollerimi.Doktorum iyi bi Kadın belki ondan :) Umarım yardımcı olabilmişimdirMerhaba
Yani 38 e kadar mı çalışabilir aldınız normalde 37 gösterip. Benim de 38 e kadar almam gerek işle ilgili 38. Haftaya kadar çalışırsam ancak bi terfi sürecim var bir hafta ile kaybediyorum. Doktora 33 de gitsem acaba beni 32 gösterebilir mi. Kendi doktorum SGK da görünüyor öyle sey olmaz demişti.
Düzeltevileceğin bir durum yok. Doktora gidip sat tarihini söyle. Ona göre hesap yapıp raporu verir. Doktorun bir hafta önce mi sonrası mı bilme şansı yok. Benim ultrasonda hep 2 hafta önde çıkıyor mesela.Ya ben bu iş sürecimi düşünmeyip başta adet tarihimi doğru söylemiştim ama şimdi desem ki 1 hafta yanlış söylemişim düzeltirler mi acaba. Sağlık ocağında gittiğin her yerde tek tek düzeltmem mi gerek acaba
Ne denir bilmiyorum ama kontrol altında olman senin sağlığın açısından da çok önemli.Kendini güvende hissetmemen o kadar normal ki,bende depremden bu yana evde tek kalamıyorum mesela.Deprem sonrası hastanede yatmak zorunda kaldım iki gün takip amaçlı çok zor gelmişti bana da.Ama bak kontrollerin an ve an yapılıyor,hem bebeğin ve senin sağlığın için gözlem altındasın biraz daha dayan istersenKızlar size birşey sorucam. Şimdi ben Ankara Bilkent şehir hastanesinde cumadan beri yatıyorum. Sancı çıktı nstde yatırdılar suyumda fazla karnımız 2-3 hafta geri ve tek arter damarımız var. Şekerim bu aralar yüksek biraz yediklerim diyete uygun hatta daha az tüketiyorum ama yinede yüksek bunuda strese ve doğum haftasının yaklaşmasına bağlıyorum. Adıyaman’dan geldim depremzedeyim ama tek kalmaktan korkuyorum eşim oğlum olmayınca çok tedirginim. Eşimde polatlıda kalıyor. Evde daha sakin ve stressizim onlar yanımda olunca ama buradada çok iyi kontrol ediliyorum ve saati saatine şeker testim yapılıyor nst günde 3 defa yapılıyor tansiyon vs ölçülüyor takip ediliyorum. Ama oğlumda benden ayrılınca çok tedirgin oluyor.
Ne yapsam yarın akşam üstü taburcu olmak mı istesem yoksa burada kalmaya devam mı etsem ??? Kendimi iyi ve güvende hissetmiyorum burada ama çıkarsamda vicdan azabı yaşar mıyım acaba ???? 35+3 haftalığım bu arada
Ya çok teşekkür ederim bilgi için.bir hafta ile terfi kaçırırsam iki sene daha alamıyorum yazık günah çok kafama takmıştım nasıl yaparım diye doktorum olmaz deyince. Çok çok sağolunşöyleki ben 32+0 da gittim çalışabilir izni almak için,doktor sat a göre bugünden itibaren alabilirsin dedi ama bence gel haftaya sana verelim dedi,en azından bir hafta daha doğum öncesinden alıp sonrasına eklemiş oluruz ve senin için daha iyi olur dedi.Normalde sizin doktorun da dediği gibi sistemde görünüyor ama o sisteme de giren zaten doktorun yanındaki ön kabul hemşiresi ya da otomasyoncu.Yani doktor ne derse onu girecek,benim adet tarihim 10 Haziran değilde 16 Haziran girilirse bebek daha küçük görünür.O da öyle yaptı yani ben 32 haftalık iken beni 31 haftalık gösterdi ve bi sorun olmaz dedi.Doktorun kendi insiyatifinde gelişen bir durumdu ve özel hastanede değil devlet hastanesinde yapıyorum ben kontrollerimi.Doktorum iyi bi Kadın belki ondan :) Umarım yardımcı olabilmişimdir
İnş doktor yarın kendi kararıyla taburcusun der. Bana gerek bile kalmazNe denir bilmiyorum ama kontrol altında olman senin sağlığın açısından da çok önemli.Kendini güvende hissetmemen o kadar normal ki,bende depremden bu yana evde tek kalamıyorum mesela.Deprem sonrası hastanede yatmak zorunda kaldım iki gün takip amaçlı çok zor gelmişti bana da.Ama bak kontrollerin an ve an yapılıyor,hem bebeğin ve senin sağlığın için gözlem altındasın biraz daha dayan istersen
Çok geçmiş olsun canım benim sağlıkla kavuşursun inşallah doğum olduktan sonra antibiyotik kullanabilirsin de hem daha hızlı bşr şekilde iyileşirsin kuzum. Yarına güzel haberlerini bekliyoruzSağol canım. Ben yaklaşık 4-5 gündür baya ağır bi hastalık geçiriyorum. Covid testi verdim, domuz gribi, normal grip, rsv antijeni testi hepsi negatif çıktı. Ne olduğunu anlamadık. Enfeksiyon vücudumu sardı birden. Daha 25 ocakta kan testi vermiştim crp 5,3 çıkmıştı. Şuan 51,0 çıktı. O da düşmüş hali. Doktor da çıkarmayı planlıyordu yani dün 1 gün kalırsın diye konuşmuştuk değer yeterli düşmeyince doğuma kadar burdasın dedi. Pazartesi sabahı doğum inşallah. Toparlarsam tabi. Bir yandan doğumu erteleyemem diyor çünkü nstde sancılarım çıktı. Biz ertelesek kendisi gelecek yani. Hayırlısı artık sürekli serum falan veriliyor umarım işe yararlar doğuma kadar toparlarım
Gelir canım hatta 6.7.gününde resmen yaşanacak şişecek o zaman da sağmaya yer arayacaksın. Mamaya alışır diyete vermemeksin yapmasın hiç kimse sarılık olur direk. Kışın doğan çocuklarda çok oluyor genellikle. Ben akşamları yatmadan veriyorum 20/30 cc arası. Yüzünde ve gözlerinde sarılık var çünkü doktor ver dedi. Neyseki tüm tüm vücudunda yok. total bilirubini 10,2 çıktı hastanede 3,6ydı yükselmiş sınır 0-11 arası biz sınıra gelmişiz. Ama doktor iyi dedi. Emzir mama ver bikaç güne düzelir dedi. Bebişler toparlana kadar biraz yorulacağız ama değer. Sağlıkla geldiler hepsi de sağlıkla gelsin. Sağlıkla büyüsünler. Silikon meme ucunu da iyi ki almışım dediğim gibi yoksa emzirmek işkenve olurdu bütün tahriş olan memem iyileşti. Bebekte güzel emiyor silikon milikon hak getire. Yeterki sütümüz olsun. Bol bol sütlerimiz olsun canım :)))Mesajini yeni gördüm canım benim de aynı şekilde bebiş güzel emiyor ebe mememi sıkıp bakti ama süt çıkışı damla damla minikti o yüzden mama takviyesi yapalim dedi hastanede başladım vermeye. Önce emzirip sonra mama verdim hep kaşık biberonla. Silikon göğüs ucunu yapandan Allah razı olsun ben de iyi ki almışım diyorum bir de hava alan göğüs kalkanlarini ve memelyn balmumu göğüs ucu kalkanini çok kullaniyorum. İyi ki almışım dediğim 3 lü. Sürekli lansinoh sürüyorum memeyi nemli tutuyorum kurumasın diye çok şükür kanama vs olmadi hassasiyet var sağ göğüs ucuma dün teramisin sürdüm o biraz daha kötüydü baya toparladı o da. Bugün süt çıkışım fazlalaştı bebek memede daha fazla durup mamayi daha az alıyor sıcak duş aldım ben de sıcak su torbası koydum ara ara bi de uyudum fırsat buldukça anneme bulgurlu çorba yaptırdımpcfl önerisiydi onun dışında bestlak damla kullanıyorum tahin helvasi hurma kayısı hoşafı devam şu 1 haftayi gecirirsem sanırım her şey rayına oturacak. Yarın ilk kontrolümüz var heyecanlıyım
Benim bildigim Wbc ve ph degerine gore enfeksiyon var deniliyor canim o degerlerin yuksek. Bir sey olmaz tedavini goreceksin ben ilk hamileligimde cok fazla gecirdim idrar yolu enfeksiyonu.Canım bilmiyorum ki atayım sonuçlara bak bi anlıyorsan. Serum iyi geldi ama sancıyı baya hafifletti
İdrar tahliline gore enfeksiyon gorunuyor,bunun icin ilac vermistir doktorunCanım bilmiyorum ki atayım sonuçlara bak bi anlıyorsan. Serum iyi geldi ama sancıyı baya hafifletti
İnşallah çıkmaz sizde deİlk gebeligimde tansiyon sorunum vardi,preeklamsi olmadim ama kizimda anne karninda gelisim geriligi olmustu.Tansiyon 24. Haftada cikip doguma kadar devam wtmisti,ilac kullanmistim.Su an 35 haftalik hamileyim cok sukur tansiyon yok,ben de son haftalarda cikabilir diye duymustum,bakalim takipteyim,duzenli olcuyorum.
Ben de yine geriden geldim uyku tutmayınca ama okuyoruz bir şekilde. Bu aralar çok da çabuk doluyor sayfalar.Ben de yetişemiyorum okumaya sayfalar 20 20 artıyor bişey kaçırmayayım diye de inatla okuyorum hepsini. Taşınmada kolaylıklar dilerim ben de geçen ay taşındım hamileyken zorlar diyordum ama fiziksel değil psikolojik zorladı sadece düzen kuramayacağım yetişmeyecek ya çocuk erken gelirse diye gereksiz stres yaptım ama kuruluyor her şey halloluyor.
O garip his bana oluyordu tansiyon şeker ölçümünde sorun yoksa çok önemsenecek bişey değil sanırım benim artık olmuyor çünkü, öyle olunca kendimi güvenli bir yere alıp uzanıp ya da oturuyordum dışardaysam geçiyordu 5dkda.
Ben sizin orada bebek ne zaman yıkanıyor ebe veya doktor bu konuda bilgi verdi mi onu merak ettim?
Hastalık, ağrılar, geriden gelip okuyunca endişelene endişelene okuyup böyle mutlu son görmek ne güzel. Sağlıkla mutlulukla büyüsün.Kızlar oğluşum doğdu3600 gr 51 cm. Güzel bir ameliyat süreci geçirdim şuan hala uyuşuğum ama hafif hafif çözülüyor gibiyim. Anestezi etkisi üşümediğim halde aşırı titredim. Bebeğim de ben de sağlıklıyız şuan şükürler olsun İlk sütüm de geldi, emiyor maşallah Allah herkesin yardımcısı olsun ara ara girmeye çalışacağım sizleri seviyorum
Yeni evin hayırlı olsun.Hayırlı pazarlar kızlar
O kadar çok sayfa birikmiş ki anca bitirebildim
Sonunda evimi taşıyabildim, iki anneyle taşınmak çok zor, stresli ve gözyaşlarıyla geçti amaçok şükür bitti sayılır.
Yarın akşam evimde uyuyabilcem inşaAllah
Sırayla herkes doğurmaya başlamış ne güzel biz de hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza alırız inşaAllah
Doğum yapan ve tecrübeli diğer kızlar doğumdan sonra iki anneyle anlaşmak çok zor oluyor mu bunu çok merak ediyorumdurumları nasıl idare ediyosunuz.
Bu taşınma işinde gerçekten kafayı yicektim artık çok yıprandım ikisine de lafımı geçiremiyorum hep istedikleri düzeni yaptırmaya çalıştılar en sonunda oturup ağladım. Doğumdan sonra da bebeğimle ilgili herşeyime karışırlar da lohusa depresyonuna girerim diye çok korkuyorum çok tedirginim
Geçmiş olsun. Stres, sıkıntı çok etkiliyor bu dönemlerde. Zaten bu deprem hepimizi mahvetti ama en çok da doğrudan etkilenenleri.Sonuclarim cikti kizlar hic bir sey cikmadi enfeksiyon vs. Devami gelmedi ustune oglum hasta oldu oyle yorgunum ki cok uykum var
Benim hiç bildiğim doktor yok ama çok geçmiş olsun. Umarım çabucak bulursun. Olmazsa Konya’daki bir arkadaş için sitede duyuru yapılmıştı. İstersen öyle daha çok kişiye ulaşabiliriz belki?Kızlar depremden dolayı yaşadığım yeri maraşı terk edip kayseriye geldim bildiğiniz iyi doktor varmı hiç burada
Emzirme deneyimlerini yakından takip ediyorum, az kaldı olacak bu iş bence. İnşallah kontrol de çok iyi geçer.Mesajini yeni gördüm canım benim de aynı şekilde bebiş güzel emiyor ebe mememi sıkıp bakti ama süt çıkışı damla damla minikti o yüzden mama takviyesi yapalim dedi hastanede başladım vermeye. Önce emzirip sonra mama verdim hep kaşık biberonla. Silikon göğüs ucunu yapandan Allah razı olsun ben de iyi ki almışım diyorum bir de hava alan göğüs kalkanlarini ve memelyn balmumu göğüs ucu kalkanini çok kullaniyorum. İyi ki almışım dediğim 3 lü. Sürekli lansinoh sürüyorum memeyi nemli tutuyorum kurumasın diye çok şükür kanama vs olmadi hassasiyet var sağ göğüs ucuma dün teramisin sürdüm o biraz daha kötüydü baya toparladı o da. Bugün süt çıkışım fazlalaştı bebek memede daha fazla durup mamayi daha az alıyor sıcak duş aldım ben de sıcak su torbası koydum ara ara bi de uyudum fırsat buldukça anneme bulgurlu çorba yaptırdımpcfl önerisiydi onun dışında bestlak damla kullanıyorum tahin helvasi hurma kayısı hoşafı devam şu 1 haftayi gecirirsem sanırım her şey rayına oturacak. Yarın ilk kontrolümüz var heyecanlıyım
Canım ben sanırım bir tek reflü yatağı almadımKızlar doğumdan sonra bebek direk reflu yatağında mı yatıyor? Siz nerde yatırıyorsunuz
çok teşekkürler yarın randevum var gittiğimde sorcağım inşallah muayane 244 tl şu anda :)Ben 2019 da 550 gibi bir rakam ödedim şimdi nedir bilmiyorum ama çok artmamistir. Muayene çok artmamis çünkü