- 26 Şubat 2021
- 1.247
- 1.222
- 34
Ah anladım demek o yüzden acil bı durum olur diye ıslatmak keşke eşime deseydim o an benimde aklıma gelmedi dudaklarım ağzımın içi komple soyuldu doğumdan sonra resmen o soyulan yerleri tek tek silmekle uğraştımVermiyorlar bana da vermediler serum bağlıydı içinde suni sancı iştenormal doğum yerine sezeryane dönerse diye sanırım ne su ne yiyecek vermiyorlar bende de öyle oldu ama dudaklarımı ıslattılar biraz biraz
Bana seçenek sunacaklarını pek sanmıyorum ben yaBence de canım zaten doktorlar suclayacak yer arıyor
Çok sıkıldık haberlerden cok normal bende de uykusuzluk oluştu tansiyonun normalse haberler ve gündemden uzak durmaya çalış canim
Kombine spinal epidural anestezi (KSE) her iki tekniğin de avantajlarını birleştirir. KSE’nin epidural üzerine belirgin avantajları:
- Hızlı başlangıç
- Ağrının çok kuvvetli baskılanması
- Bacakları hareket kabiliyetinin çok az azalması
- İlaçların vücudun diğer sistemlerine ve bebeğe ihmal edilir düzeyde geçişi
- Anne memnuniyetinin çok yüksek olması
KSE’de epidural alan “epidural anestezi”de tanımlandığı gibi bulunmaktadır. Epidural aralık bulunduktan sonra, ince bir iğne epidural iğnenin içinden geçirilerek spinal sıvıya ulaşılır ve spinal sıvıya az miktarda ilaç verilir (spinal anestezi). Bunun sonucunda ağrı aniden kesilir ve kendinizi rahat hissetmeye başlarsınız. İnce spinal iğne çıkarılır ve epidural kateter epidural aralığa yerleştirilir. Daha sonra epidural iğne çıkarılır ve kateter sırta her zaman yapılduğı şekilde tespit edilir. “Epidural anestezi”de anlatıldığı gibi epidural pompa, ilaçları epidural aralığa yavaş yavaş enjekte eder. KSE’de spinal anestezinin etkisi genellikle 90 dakika sürer. Spinal anestezinin etkisi kalktıkça epidural anestezi devreye girer ve ağrısız ve rahat olursunuz. Epidural ilaçlar, bebeğinizi doğurana kadar optimum derecede ağrısız olabilmeniz için ayarlanacaktır.
Sanırım öyle .benim sabah suyum geldi sancım yok mecburen gittim hiç açılmamda yoktu 7de hastaneye girdim bi cm bile açılma olmayınca 10 gibi suni sancıyı bastılarBen de sunu ile dogum yaptim. Kolaydisuyunla dogurmak kolay bence... Su gidince zor kanaatimce ...
Doktor bebeğin kafasına dokunuyorum acilman var ama çok küçük bebek diyor işte bı hafta daha en azından sabret dedi Allah bilir artık ama pek uzun kalamazsin dedi stresten üzüntüden uzak kal yat kalkma ayağa hiç dedi ama hiç mümkün değil ki 35 haftadayim henüz bide süreç stresli geçti bebek pek gelişmedi doktorum kuveze girer kesin dedi bende birden anlamsızca gülmeye başladım gerçekten şok ve sinir krizi sanırım o kadar üzüldüm o gülmek ne alaka ki doktorda agzi acik kaldı mutlumusun dedi ben naptigimida bilmiyorum sanırımSenin durum nasıl belli canım, doktor ne diyor?
Ben pek dayanıklı değilim sanırım :/ Umarım gerek kalmazBen acıya dayanıklı bir insanım diye düşünüyorum canım, ona rağmen düz duvara tırmandıracak bir şeyya da ben öyle hissettim. Birilerinin elini sıkmak iyi geliyordu sadece, neyseki çok almadım 1-2 saat sanırım
Az önce @Daydream_ yazınca aklıma geldi normal doğum planlayanlar bunun için egzersiz falan yapıyormusunuz ya da yapacakmısınız kaçıncı haftada başladınız falan detaylı bilgi veren olursa çok iyi olur
Ben daha başlamadım ama bana bu hafta gittiğmde nasıl doğum yapmak istersin dedi ben de bilmiyorum eğer şartlar uygun olursa normal istiyorum dedim. O zaman haftaya geldiğinde ayrıntılı anlatırım dedi otur kalk squat yogaa gibi ödevler vereceğim dedi,çok farklı geçirirm sanıyordum pillaaaatesleeer yogalaaaar falann zaten sporcuyum diyordumNeredeyse yürümeye korkar oldum ilk zamanlarda şimdi de haftayı bekliyorum başlamak için
Bende acıya dayanıklı olduğumu düşünüyodum ama 7/8 saat suni sancı çok afedersin ağzıma mıçtı.o suni sancı geldiği an sanki kocaman bi tır üzerime gelip beni duvara sıkıştırıyordu sonra geri çekiliyodu yani resmen tır çarpmış hissi diye tanımlıyorum ben ama doktorum da diyo ki normal sancı da aynı şey işte diyo ben abartıyor olabilirim bilemedim(normal sancı nasıl bişey bilmiyorum çünkü)Ben acıya dayanıklı bir insanım diye düşünüyorum canım, ona rağmen düz duvara tırmandıracak bir şeyya da ben öyle hissettim. Birilerinin elini sıkmak iyi geliyordu sadece, neyseki çok almadım 1-2 saat sanırım
Yani benim doktorum hep gidişata göre söyledi bu su sorunu vs. Olmasaydi hep normal doğum üzerine konusuyorduk ama birden bu sorunlar çıkınca doktor suni de verebilirim istersen dedi ama ben bebeği strese sokmak istemiyorum acil bir durumda sezeryan daha güvenilir olur dedimKizlar dogum sekli kesin olarak ne zaman belli olur? 36da bi karara vardiniz mi doctor ile yoksa surece mi birakiyor?
Aaa kaç kilo olmuş canım vay ya bizimkiler kova olmaya niyetliBugün kontrole gittim doktorum 37 de alırım dedi kilosu azdı onu takip ediyordu neyseki kilo almış minnagim suyu çoğalt dedi suyu mu az dedim öyle olsa eve gondermezdim dedinst ye girdim sancı çıkmadı salı günü tekrar kontrole çağırdı. 2 kiloyu geçtikten sonra sıkıntı olmaz 2500 olsa yeter dedi doktor minseo Daha çabuk toparlar dedi. 37 de doğuracaklar listesinde bende varım artık
Suni sancı normalden daha zor diyorlar kendi sancında bi nefes alma süren oluyor ama suni daha etkili diyorlar. Annem beni suni ile kardesimi kendi sancisiyla doğurmuş suni çok zordu diyorBu suni sancı gerçekten anlatıldığı gibi mi :/ çok önyargılıyım bu konuda. Kendimi boşuna mı korkutuyorum acaba diye düşündüm bi an. Çünkü aklımda hep eğer suni sancı verecekseniz beni direk sezeryana alın demek var
Yok canım suyum azalmış 2 güne bir kontrol ediyor Dr eğer azalmaya devam ederse önümüzdeki hafta alacak muhtemelenTakip edemiyorum sezeryan tarihi mi aldın?
Aynen canım. Benim bir yana yaslaniyor karnimin yarısı yumuşacık boş, diğer tarafı nasil sert ve şişkin anlatamam. Genelde ya yan yatıyor yada sırt üstü uzanıp ayakları yukarı dikiyor yada ayaklarını toplayıp yüz üstü yatıyor, nefesimi kesiyor şuanda mesela ayaklar yukarda göğüs kafesini itiyorBugün sanki sırtı göbeğime gelmiş baş aşağı duruyodu karnım bı sivrilesti sanki sonra geri eski haline döndü. Hissettiğim minik sertlik büyük bı sertlik oldu tuhaf tuhaf hareketler yapiyo bu minnoslar ya
Ablam da çok zor diyor ben korkmayayım diye çok detay vermiyor ama anlıyorum gözündenYani benim doktorum hep gidişata göre söyledi bu su sorunu vs. Olmasaydi hep normal doğum üzerine konusuyorduk ama birden bu sorunlar çıkınca doktor suni de verebilirim istersen dedi ama ben bebeği strese sokmak istemiyorum acil bir durumda sezeryan daha güvenilir olur dedim
Aaa kaç kilo olmuş canım vay ya bizimkiler kova olmaya niyetliniye kız benim su azalmış işte yolladı eve demek ki kritik seviyede azlıktan bahsetmiş
Suni sancı normalden daha zor diyorlar kendi sancında bi nefes alma süren oluyor ama suni daha etkili diyorlar. Annem beni suni ile kardesimi kendi sancisiyla doğurmuş suni çok zordu diyor
Yok canım suyum azalmış 2 güne bir kontrol ediyor Dr eğer azalmaya devam ederse önümüzdeki hafta alacak muhtemelen
Kasılmada benim ufaklık hiç hareket etmiyor. Sizde de öyle mi?Yok kasılma olduğunda baya belirgin şekilde anlıyorum karnımin bı kısmı avcumda sertleşip taş gibi oluyo ve sanki aşağıya cekiyo bedenimi ağrı falan hissediyorum. Bu bahsettiğim bebekti dokununca hareketlendi
Canim benim dusunup paylastigin icin cok sagol. Bakayim hemen. Rabbim bu guzel yuregine karsilik her seyi gonlune gore versin insallah. Hic birinizi ismen taniyorum ama burdaki herkesin yuregi gercekten çok guzel.Hepiniz Çok iyi cocuklar yetistireceksiniz.
Aynen kuzum kritik seviye dediği bence deYani benim doktorum hep gidişata göre söyledi bu su sorunu vs. Olmasaydi hep normal doğum üzerine konusuyorduk ama birden bu sorunlar çıkınca doktor suni de verebilirim istersen dedi ama ben bebeği strese sokmak istemiyorum acil bir durumda sezeryan daha güvenilir olur dedim
Aaa kaç kilo olmuş canım vay ya bizimkiler kova olmaya niyetliniye kız benim su azalmış işte yolladı eve demek ki kritik seviyede azlıktan bahsetmiş
Suni sancı normalden daha zor diyorlar kendi sancında bi nefes alma süren oluyor ama suni daha etkili diyorlar. Annem beni suni ile kardesimi kendi sancisiyla doğurmuş suni çok zordu diyor
Yok canım suyum azalmış 2 güne bir kontrol ediyor Dr eğer azalmaya devam ederse önümüzdeki hafta alacak muhtemelen
İyi aksamlar kizlar,son gunlerde olan olaylardan sanirim cok etkilendim,sabahtan beri basimin ortasi agriyordu,tansiyonumu olcunce 140-92 cikti,hatta ilk olctugumde 150-97 cikti dinlenince bir tik azaldi ama yine yuksekpazartesi kardiyolojiye gidecegim,cuma kadin dogum kontrolum vardi onu da pazartesiye cekeyim,kabusumdu tansiyon
Kızlar sakin olun izlemeyin takip etmeyin zaten tansiyon probleminiz var ister istemez etkileniyoruzKızlar şimdi tansiyon 143/95 cıktı doktoruma yazdım bakalım
Sen yine de kendini öyle şartlama kuzum denemeden bilemezsinAblam da çok zor diyor ben korkmayayım diye çok detay vermiyor ama anlıyorum gözündenBenlik değil bu suni sancı sanırım, umarım gerek kalmaz normal olursa kendi sancılarımla olur..
Benim de yuksekseldi,kac haftaliksin canim?Kızlar şimdi tansiyon 143/95 cıktı doktoruma yazdım bakalım
Amin arkadaşım inşallah allah hepimizin kalbine göre versin hepimiz iyi olalımCanim benim dusunup paylastigin icin cok sagol. Bakayim hemen. Rabbim bu guzel yuregine karsilik her seyi gonlune gore versin insallah. Hic birinizi ismen taniyorum ama burdaki herkesin yuregi gercekten çok guzel.Hepiniz Çok iyi cocuklar yetistireceksiniz.