Bugün sanki sırtı göbeğime gelmiş baş aşağı duruyodu karnım bı sivrilesti sanki sonra geri eski haline döndü. Hissettiğim minik sertlik büyük bı sertlik oldu tuhaf tuhaf hareketler yapiyo bu minnoslar yaOluyor canım, topuğu da olabilir ayağı da olabiliröyle garip hallere giriyorlar ki bazen neresi nerede bilmek pek mümkün değil.
Ya o bebeğin hareketleri değil kasılma diye düşünüyorum ben,taş gibi olmuyor muBugün sanki sırtı göbeğime gelmiş baş aşağı duruyodu karnım bı sivrilesti sanki sonra geri eski haline döndü. Hissettiğim minik sertlik büyük bı sertlik oldu tuhaf tuhaf hareketler yapiyo bu minnoslar ya
Yok kasılma olduğunda baya belirgin şekilde anlıyorum karnımin bı kısmı avcumda sertleşip taş gibi oluyo ve sanki aşağıya cekiyo bedenimi ağrı falan hissediyorum. Bu bahsettiğim bebekti dokununca hareketlendiYa o bebeğin hareketleri değil kasılma diye düşünüyorum ben,taş gibi olmuyor mu
Oyy minnoş maşallahkızlar ben de bugün kontrole gittim, hepimiz gibi giderken endişeliydim bu hafta cok etkilendik olanlardan. çok şükür herşey yolunda haftasıyla uyumlu, henüz kanala girmemiş zaten anlıyorum hala yukarıda. ilk nst ye de girdik, o kadar hareketli ki arada kalp atışlarını alamadı makine, süreç uzadı biraz. ultrasonda da ellerini yemekle meşguldu :)
artık haftalık kontrole gideceğim, 38 haftalıkken de plasentanın son durumuna alttan bakıcam dedi doktor, ben daha once ssvd istedigimi söylediğim icin, içiniz rahat olsun ben bakayım son duruma karar veririz dedi. ama pek umudum yok bu haftadan sonra plasentanın yukarı cıkması ihtimali cok düşük, kendimi sezaryene hazırladım, zaten normal dogum icin de hiçbir hazırlıgım yok, egzersiz filan yapmıyorum çekindigim icin. hayırlısı saglıklısı neyse o olsun. inşallah hepimiz sağlıkla kucagımıza alalım minnoşları
Ben eşim girsin istiyorum güvendiğim birisi olmalı diye hissediyorum , sanki bir derdim olsa ben oradaki ekibe ısrar edemem ama onun aracılığıyla iletebilirmişim gibi geliyor.Kızlar doğuma eşi girecek olan var mi ? Benim eşim anestezist elini kolunu sallaya sallaya girebilir ama ben girmesini istemiyorum. Psikolojik olarak etkileneceğini düşünüyorum çünkü eşim çok hassas ve bana çok düşkün. Belli etmese de her ne kadar profesyonel olsa da sonuçta sevdiğin biri ameliyat olurken izlemek zor olur bence o yüzden ona sen kapıda bekle diyorum. Bir de fotoğrafçı işini naptınız benim hiç foto falan cekilesim yok ameliyathanede herkes tanıdık olacak zaten herkes birer poz çekse yeter odada da kardeşim çeker hiç böyle foto organizasyonu çekecek motivasyonum yoksonradan pişman olur muyum acaba
Ben sormuştum, app’ini önermişlerdi ama kitabını bilmiyordum çok teşekkür ederimKızlar önceki sayfalarda kitap önerisi sorulmuştu yanılmıyorsam bu kitap şahane bi yol göstericidir ben kızımda ücretli uygulamasını da alıp sıçrama haftalarını falan takip ediyordum.inceleyin derim
Harika Haftalar (Ciltsiz) - Frans Plooij https://app.hps.im/d7ct/o8vtkb41
Bu serinin hamilelikle ilgili olanı var ben de aslında aradığım her türlü bilgi var ama çok uzun, detaylı ve fazla bilgi olduğu için bir kenara atıldı acı şekildeCanım bir arkadaşım bunu tavsiye etti okumam için getirdi daha başlayamadım ama yorumları iyi baya sende bir incele istersen
Çok güldüm buna yaKızlar biz 38+1 olduk ama ben hiç yakın zamanda doğuracakmış gibi hissetmiyorum kendimiSanki hala 2.trimesterdaymışım gibi bi rahatlık Zaten hiçbir doğum emaresi de yok. Bi kaç hafta önce bile kasılmalarım bel sırt ağrılarım vardı hepsi yok oldu birden. Aklımda hep nasıl olacak sorusu var. Birden suyum mu gelecek, nişan gelir mi gelirse ne zaman gelir, yoksa birden sancım mı tutacak. Koca bir belirsizlik Etraftan gelen sürekli hala doğurmadın mı soruları.. Dün eşimin kuzeni aradı hayırlı olsun yenge doğum yapmış diyor. Bizim niye haberimiz yok bundan
Çok düşündüm ben de ama vazgeçtim, doğuma çok odaklandığımı asıl uzun ve yıpratıcı sürecin doğum sonrası olduğuna karar verip bir bebek hemşiresi/emzirme danışmanı buldum, bilgi aldım eğer ihtiyaç duyarsam bebek bakımı ve emzirme için onu eve çağıracağım doğum sonrasındaki günlerde.Günaydın kızlar,aramızda doula veya özel ebe ile doğuma girecekler varmı ?
Kuzu benim eşim her şeye vakıf ya ben karışırım onlara tansiyonun düşecek bişey olacak rahat duramam diyorEşler içeri girdiğinde bildiğim kadarıyla sadece annenin baş ucunda oluyor canım. Kesim dikim alanını görmüyor. Arkadaşlarımda öyle olmuştu. Bebeği anne baba aynı anda görüyor. Ben istemiştim ama hastane yönetimi onaylamamıştı. Gerçi kızım covitin ortasında doğru ondan sebep. Bu sefer fakültede olacak ameliyathaneye sormazlar diye düşünüyorum, ki şuan girmesin kızımla ilgilensin istiyorum mesela.
Fotograf konusunda da ameliyathane ekibinden biri daha girmeden telefonumu istedi icerde bir sürü resim çekmişti. Ekstra bir organizasyon vs hiç düşünmedim ben. Bu seferde aynısı olur muhtemelen...
Ben de tam tersi her şeyi sorgulayan hemen müdahale eden bi tipim o yüzden eşim yokken sanki daha rahat karışabilirim ortamaBen eşim girsin istiyorum güvendiğim birisi olmalı diye hissediyorum , sanki bir derdim olsa ben oradaki ekibe ısrar edemem ama onun aracılığıyla iletebilirmişim gibi geliyor.
Ah benimde sol kalça ağrıyor canım acilman baslayabilir dinlen ama bu bıçak ağrısı dinlenince falan geçmiyor yatarkende giriyorBen de çok yaşıyorum bunu, bazen sağ kasığıma bazen sol kasığıma giriyor. Biraz uzanınca geçiyor.
Benim bi kaç gündür sol kalça üzeri çok ağrıyor, topallayarak yürüyorum maalesef
Epidural mu spinal mi o anki anestezi uzmanı karar veriyormuşAnladım canım epidural neden düşünmüyorsun bir de o baş ağrısı olayı için sezeryan sonrası kahve çok öneriliyor bilgin olsun yanında sert bi kahve bulundur hemen iç
Devlette karistirmazlar muhtemelen canim eve spinal daha hızlı uyusturup uzun sürüyor ama katater takmiyolar ama epiduralde katater oluyor ya doğumdan sonra çok konforlu oluyormuş oEpidural mu spinal mi o anki anestezi uzmanı karar veriyormuşspinal daha fazla etki yapıyor epidurale göre bence. İlkinde epiduraldi şimdi de epidural istiyorum secebiliyor muyum diye sormuştum kontrolde hemsireye; ona ameliyathanede uzman karar veriyor dedi
Yok canım o ağrı pek geçecek gibi durmuyor, yürüdükçe daha artıyor sanki bendeKızlar bende birkaç gündür çatı ağrısı başladı ya da şiddeti arttı diyebilirim arada da kasıklarım cız ediyor doğum yaklaştıkça oluyor sanırım ama çatı ağrısını geçirecek bir şey egzersiz falan var mı zorlamaya başladı artık beni bu durum daha yapılacak işlerim var ama yerimden kalkmak istemiyorum
İkiniz için en sağlıklı en güzeli neyse o olsun canım. Doğum şekli pekte önemli olmuyor aslında konu bebeğin ve annenin sağlığı söz konusuysakızlar ben de bugün kontrole gittim, hepimiz gibi giderken endişeliydim bu hafta cok etkilendik olanlardan. çok şükür herşey yolunda haftasıyla uyumlu, henüz kanala girmemiş zaten anlıyorum hala yukarıda. ilk nst ye de girdik, o kadar hareketli ki arada kalp atışlarını alamadı makine, süreç uzadı biraz. ultrasonda da ellerini yemekle meşguldu :)
artık haftalık kontrole gideceğim, 38 haftalıkken de plasentanın son durumuna alttan bakıcam dedi doktor, ben daha once ssvd istedigimi söylediğim icin, içiniz rahat olsun ben bakayım son duruma karar veririz dedi. ama pek umudum yok bu haftadan sonra plasentanın yukarı cıkması ihtimali cok düşük, kendimi sezaryene hazırladım, zaten normal dogum icin de hiçbir hazırlıgım yok, egzersiz filan yapmıyorum çekindigim icin. hayırlısı saglıklısı neyse o olsun. inşallah hepimiz sağlıkla kucagımıza alalım minnoşları
Nst çekilirken hemşire duruyor mu başında. Dikkatine hayran kaldım ben herhalde yatar yatar dururdum yanımda sürekli hemşire olmasaKuzu benim eşim her şeye vakıf ya ben karışırım onlara tansiyonun düşecek bişey olacak rahat duramam diyorben ona sen dışarıyı koordine et içerisi bende dedim
Ben de tam tersi her şeyi sorgulayan hemen müdahale eden bi tipim o yüzden eşim yokken sanki daha rahat karışabilirim ortamapazartesi nst ye bağladılar beni allah Allah çocuk hareket ediyor nst de hareket yok hemen bağırdım bakar mısınız bu nst yi baglayamadiniz dedim bi bakti cidden baglayamamis duzeltti etti boşu boşuna 20 dk yaticaktim orda
O kalçadan bacağa saplanan ağrı gece girince tüm yaşama sevincim gidiyor resmen.Ah benimde sol kalça ağrıyor canım acilman baslayabilir dinlen ama bu bıçak ağrısı dinlenince falan geçmiyor yatarkende giriyor
Senin önceki gebeliginde acilman varmiydi doğuma nasıl gittin cnm bide benim ilk gebelikte epidurali 8 cm de yapmıştı anestezi doktoru ve ben 8 de artık Ağrıdan oluyorum o kadar zor yaptiki epidurali oflaya moflaya hemşirenin kollarını sikmaktan kız mahvoldu bide açlıktan iyice nefesim koktu o hemşire kızın hakkini ödeyemem heralde bir yudum su dahi vermediler ağzım dudaklarım kurudu birbirne yapıştı bide benim burnum sorunlu ağızdan nefes alıyorum dudalarim derisi soyuldu doğumda kavruldu resmen bı çaresi varmı bunun acaba..enkazdan çıkan insanlara bakıyorum sanki Rabbim o betonlarin altında yedirmis icirmis gibi5 ne kadar çok canım, acaba neden 5.gun
Ankara buz canım, soba ile uğraşmak zor olur sana
Epidural in belli bir cm var sanırım, ona dikkat et bana 6 cm de sormuşlardı. Bir sor istersen doktoruna yanlış hatırlamıyorsam.
Becerikli kız senii
Özellikle hareket edince benim de alt kısma oluyor
Kavanozu vakumlayacağın için uzun süre dayanır canım, yazın domates konservesi yapar gibi düşün.
Biz seninle resmen aynı şeyleri yaşıyoruz. Benim de sol kalça üstü çok ağrıyor dediğin gibi evde seke seke geziyorum
Canım ben açıklık var diye gitmedim doktora anlamadım daha doğrusu, gece sabaha karşı her ayağa kalkmamda suyum geliyordu ama ben anlamadım pembemsi geldiği için berrak gelecek sandım. Sabah kontrolde doktor vajinal baktı bebeğin başına değiyorum dedi ama kendi sancım yoktu. Suni sancı ile başladı açılma. Bana 6 cm de sordu hemşire epidural ister misin sonrası için yapamayız diye. Keşke dudaklarını falan sulu pamuk ile ıslatsalardı. Bana sadece sıvı gıdalar tüketebilirsin demislerdi. Su, meyve suyu, çorba gibi. Senin bayağı zorlamış. Zaten sancıdan ağzın yüzün iki katı kuruyorSenin önceki gebeliginde acilman varmiydi doğuma nasıl gittin cnm bide benim ilk gebelikte epidurali 8 cm de yapmıştı anestezi doktoru ve ben 8 de artık Ağrıdan oluyorum o kadar zor yaptiki epidurali oflaya moflaya hemşirenin kollarını sikmaktan kız mahvoldu bide açlıktan iyice nefesim koktu o hemşire kızın hakkini ödeyemem heralde bir yudum su dahi vermediler ağzım dudaklarım kurudu birbirne yapıştı bide benim burnum sorunlu ağızdan nefes alıyorum dudalarim derisi soyuldu doğumda kavruldu resmen bı çaresi varmı bunun acaba..enkazdan çıkan insanlara bakıyorum sanki Rabbim o betonlarin altında yedirmis icirmis gibi
Yok kız bağladı gitti kahvalti yapmaya ben zaten özel muayneye gidiyorum ya hastane değil allah allah cocuk hareket ediyor nst dümdüz gözüm hep ekranda zaten dedim bi terslik var bağırdım bakar mısınız diye geldi dedim bi terslik var geldi bakti elledi etti evet olmamış dedi düzelttiNst çekilirken hemşire duruyor mu başında. Dikkatine hayran kaldım ben herhalde yatar yatar dururdum yanımda sürekli hemşire olmasa
Evet kasılma olunca ağrı da oluyor haklısınYok kasılma olduğunda baya belirgin şekilde anlıyorum karnımin bı kısmı avcumda sertleşip taş gibi oluyo ve sanki aşağıya cekiyo bedenimi ağrı falan hissediyorum. Bu bahsettiğim bebekti dokununca hareketlendi
Benim dudaklarımı ıslatmışlardı ebeler gelip gidip ben susadım dedikçeSenin önceki gebeliginde acilman varmiydi doğuma nasıl gittin cnm bide benim ilk gebelikte epidurali 8 cm de yapmıştı anestezi doktoru ve ben 8 de artık Ağrıdan oluyorum o kadar zor yaptiki epidurali oflaya moflaya hemşirenin kollarını sikmaktan kız mahvoldu bide açlıktan iyice nefesim koktu o hemşire kızın hakkini ödeyemem heralde bir yudum su dahi vermediler ağzım dudaklarım kurudu birbirne yapıştı bide benim burnum sorunlu ağızdan nefes alıyorum dudalarim derisi soyuldu doğumda kavruldu resmen bı çaresi varmı bunun acaba..enkazdan çıkan insanlara bakıyorum sanki Rabbim o betonlarin altında yedirmis icirmis gibi
Ben varım Konya'da yaşıyorum yardımcı olabilirimÇok geçmiş olsunbizim grupta konyada yaşayan yok ama bununla alakali @Kazen belki yardımcı olabilir size dilerseniz konu açın bildirim atılır tüm üyelere daha hızlı dönüş alırsınız
Canım benim 3.5 hafta önden gidiyor gelişimi . Doktor bir sorun gormedi genetik yüksek ihtimal dedi eşim uzun boylu çünkü. Kızımda hep 1.5 hafta öndeydi.Kizlar bugun kontrolum vardi bebek 38 haftalik cikti ancak kafasi 40+6 cikti 3 hafta nerdeyse önde. Internete baktim yine felaket tellalligi dolu. Basina gelen oldu mu acaba daha once ? Doktorum haftaya bi daha bakalim dedi cok yorumda bulunmadi ama ben tecrube etmis birilerinden yada etrafindan boyle seyler duyan birilerinden faydalanmak isterim❣
Çok Sagol canim. Allah razi olsun. Hepimizin dogumu yaklasti insallah herkes en guzel sekilde kucagina alir bebebeginiAllah sabir versin canım sağlıcakla vaktinde al bebeğini kucağını dediğin gibi tüm aileye ilaç olacaktır o bebek
Yok kuzum ya benimki cööö yapıp kaçtı. Şu birkaç gün ne felaket yoğun mide yanması çekiyorum. Ne güzel mide yanması cekmiyordum yeniden başladıGünaydın kızlar sayfalar birikince okuyamıyorum tek tek. Bu arada kızım 36+2 de 50cm doğdu ve kilosu 3050 kg olarak ölçüldü. Gaz haricinde her şeyi olumsuz atlattım Allah’ın izniyle. Sütümde yoğunlaştı 2. Günün sonunda. Sürekli emzirdim hatta ilk gün geve mana verdiler 20 cc sanırım hasta olmasın diye sürekli de beni emdi kanallarım iyice açılsın diye. Yani süt gelmeyince de stres yapmayın. Damla damla gelen sütte geri kalanını yolda olduğunun sinyalini veriyor bize. Sadece bebeğin emmesi lazım bol bol. Bu aradaRheaa doğum yaptın mı canım? Ben senden bekliyordum kendim doğurdum hepiniz bu haftada itibaren dökülmeye başlarsınız benden söylemesi