2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Oluyor canım, topuğu da olabilir ayağı da olabilir öyle garip hallere giriyorlar ki bazen neresi nerede bilmek pek mümkün değil.
Bugün sanki sırtı göbeğime gelmiş baş aşağı duruyodu karnım bı sivrilesti sanki sonra geri eski haline döndü. Hissettiğim minik sertlik büyük bı sertlik oldu tuhaf tuhaf hareketler yapiyo bu minnoslar ya

Ya o bebeğin hareketleri değil kasılma diye düşünüyorum ben,taş gibi olmuyor mu

Ya o bebeğin hareketleri değil kasılma diye düşünüyorum ben,taş gibi olmuyor mu
Yok kasılma olduğunda baya belirgin şekilde anlıyorum karnımin bı kısmı avcumda sertleşip taş gibi oluyo ve sanki aşağıya cekiyo bedenimi ağrı falan hissediyorum. Bu bahsettiğim bebekti dokununca hareketlendi

Oyy minnoş maşallah doğum şekli son ana kadar belli olmuyo bence ya nasıl gelmek istiyosa ayarliyo kendini. Sağlıklı olan hangisiyse o şekilde olur umarım. Biz plan yapıyoruz ama sonucu ne olur bilmiyoruz.

Ben eşim girsin istiyorum güvendiğim birisi olmalı diye hissediyorum , sanki bir derdim olsa ben oradaki ekibe ısrar edemem ama onun aracılığıyla iletebilirmişim gibi geliyor.
Ben sormuştum, app’ini önermişlerdi ama kitabını bilmiyordum çok teşekkür ederim
Canım bir arkadaşım bunu tavsiye etti okumam için getirdi daha başlayamadım ama yorumları iyi baya sende bir incele istersen
Bu serinin hamilelikle ilgili olanı var ben de aslında aradığım her türlü bilgi var ama çok uzun, detaylı ve fazla bilgi olduğu için bir kenara atıldı acı şekilde ama bebek versiyonunda bilgiler çok daha kıymetli olacağı için mantıklı aslında. Teşekkürler.
Çok güldüm buna ya doğurmuşun işte bak haberin yok. Oh ne güzel son ana kadar rahat rahat takılırsın belki.
Günaydın kızlar,aramızda doula veya özel ebe ile doğuma girecekler varmı ?
Çok düşündüm ben de ama vazgeçtim, doğuma çok odaklandığımı asıl uzun ve yıpratıcı sürecin doğum sonrası olduğuna karar verip bir bebek hemşiresi/emzirme danışmanı buldum, bilgi aldım eğer ihtiyaç duyarsam bebek bakımı ve emzirme için onu eve çağıracağım doğum sonrasındaki günlerde.

Kuzu benim eşim her şeye vakıf ya ben karışırım onlara tansiyonun düşecek bişey olacak rahat duramam diyor ben ona sen dışarıyı koordine et içerisi bende dedim
Ben eşim girsin istiyorum güvendiğim birisi olmalı diye hissediyorum , sanki bir derdim olsa ben oradaki ekibe ısrar edemem ama onun aracılığıyla iletebilirmişim gibi geliyor.
Ben de tam tersi her şeyi sorgulayan hemen müdahale eden bi tipim o yüzden eşim yokken sanki daha rahat karışabilirim ortama pazartesi nst ye bağladılar beni allah Allah çocuk hareket ediyor nst de hareket yok hemen bağırdım bakar mısınız bu nst yi baglayamadiniz dedim bi bakti cidden baglayamamis duzeltti etti boşu boşuna 20 dk yaticaktim orda

Ben de çok yaşıyorum bunu, bazen sağ kasığıma bazen sol kasığıma giriyor. Biraz uzanınca geçiyor.

Benim bi kaç gündür sol kalça üzeri çok ağrıyor, topallayarak yürüyorum maalesef
Ah benimde sol kalça ağrıyor canım acilman baslayabilir dinlen ama bu bıçak ağrısı dinlenince falan geçmiyor yatarkende giriyor

Anladım canım epidural neden düşünmüyorsun bir de o baş ağrısı olayı için sezeryan sonrası kahve çok öneriliyor bilgin olsun yanında sert bi kahve bulundur hemen iç
Epidural mu spinal mi o anki anestezi uzmanı karar veriyormuş spinal daha fazla etki yapıyor epidurale göre bence. İlkinde epiduraldi şimdi de epidural istiyorum secebiliyor muyum diye sormuştum kontrolde hemsireye; ona ameliyathanede uzman karar veriyor dedi

Devlette karistirmazlar muhtemelen canim eve spinal daha hızlı uyusturup uzun sürüyor ama katater takmiyolar ama epiduralde katater oluyor ya doğumdan sonra çok konforlu oluyormuş o

Yok canım o ağrı pek geçecek gibi durmuyor, yürüdükçe daha artıyor sanki bende
İkiniz için en sağlıklı en güzeli neyse o olsun canım. Doğum şekli pekte önemli olmuyor aslında konu bebeğin ve annenin sağlığı söz konusuysa
Nst çekilirken hemşire duruyor mu başında. Dikkatine hayran kaldım ben herhalde yatar yatar dururdum yanımda sürekli hemşire olmasa
Ah benimde sol kalça ağrıyor canım acilman baslayabilir dinlen ama bu bıçak ağrısı dinlenince falan geçmiyor yatarkende giriyor
O kalçadan bacağa saplanan ağrı gece girince tüm yaşama sevincim gidiyor resmen.

Senin önceki gebeliginde acilman varmiydi doğuma nasıl gittin cnm bide benim ilk gebelikte epidurali 8 cm de yapmıştı anestezi doktoru ve ben 8 de artık Ağrıdan oluyorum o kadar zor yaptiki epidurali oflaya moflaya hemşirenin kollarını sikmaktan kız mahvoldu bide açlıktan iyice nefesim koktu o hemşire kızın hakkini ödeyemem heralde bir yudum su dahi vermediler ağzım dudaklarım kurudu birbirne yapıştı bide benim burnum sorunlu ağızdan nefes alıyorum dudalarim derisi soyuldu doğumda kavruldu resmen bı çaresi varmı bunun acaba..enkazdan çıkan insanlara bakıyorum sanki Rabbim o betonlarin altında yedirmis icirmis gibi

Canım ben açıklık var diye gitmedim doktora anlamadım daha doğrusu, gece sabaha karşı her ayağa kalkmamda suyum geliyordu ama ben anlamadım pembemsi geldiği için berrak gelecek sandım. Sabah kontrolde doktor vajinal baktı bebeğin başına değiyorum dedi ama kendi sancım yoktu. Suni sancı ile başladı açılma. Bana 6 cm de sordu hemşire epidural ister misin sonrası için yapamayız diye. Keşke dudaklarını falan sulu pamuk ile ıslatsalardı. Bana sadece sıvı gıdalar tüketebilirsin demislerdi. Su, meyve suyu, çorba gibi. Senin bayağı zorlamış. Zaten sancıdan ağzın yüzün iki katı kuruyor

Nst çekilirken hemşire duruyor mu başında. Dikkatine hayran kaldım ben herhalde yatar yatar dururdum yanımda sürekli hemşire olmasa
Yok kız bağladı gitti kahvalti yapmaya ben zaten özel muayneye gidiyorum ya hastane değil allah allah cocuk hareket ediyor nst dümdüz gözüm hep ekranda zaten dedim bi terslik var bağırdım bakar mısınız diye geldi dedim bi terslik var geldi bakti elledi etti evet olmamış dedi düzeltti

Evet kasılma olunca ağrı da oluyor haklısın inşallah doğuma hazırlıyordur bu kasılmalar

Benim dudaklarımı ıslatmışlardı ebeler gelip gidip ben susadım dedikçe

Canım benim 3.5 hafta önden gidiyor gelişimi . Doktor bir sorun gormedi genetik yüksek ihtimal dedi eşim uzun boylu çünkü. Kızımda hep 1.5 hafta öndeydi.

Yok kuzum ya benimki cööö yapıp kaçtı. Şu birkaç gün ne felaket yoğun mide yanması çekiyorum. Ne güzel mide yanması cekmiyordum yeniden başladı hatta geçen hafta nst de sancı vs vardı dün nst nerdeyse düz çizgi halindeydi. Ne sancı ne bir şey hiçbir şey yok. Yani benim daha var
Sorunsuz geçmesine çok sevindim canım ya darısı başımıza artık doğumdan önce boyu kilosu ne kadar ölçülmuştü hatırliyor musun? Aradaki sapma payını merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…