Sırada ben varım önümüzdeki hafta içi doğum olacak %90 suyum azalmışGünaydın kızlar sayfalar birikince okuyamıyorum tek tek. Bu arada kızım 36+2 de 50cm doğdu ve kilosu 3050 kg olarak ölçüldü. Gaz haricinde her şeyi olumsuz atlattım Allah’ın izniyle. Sütümde yoğunlaştı 2. Günün sonunda. Sürekli emzirdim hatta ilk gün geve mana verdiler 20 cc sanırım hasta olmasın diye sürekli de beni emdi kanallarım iyice açılsın diye. Yani süt gelmeyince de stres yapmayın. Damla damla gelen sütte geri kalanını yolda olduğunun sinyalini veriyor bize. Sadece bebeğin emmesi lazım bol bol. Bu aradaRheaa doğum yaptın mı canım? Ben senden bekliyordum kendim doğurdum hepiniz bu haftada itibaren dökülmeye başlarsınız benden söylemesi
Kızlar ne yapalım ya bize akıl verin. Kafamız allak bullak. Buralar felaket nereye gitsek, ne yapsak??? Suyum fazla çocuğun karın bölgesi 2 hafta geri, Dr çocuk cerrahisi, endokrin ve hemorolog olan bi hastanede doğum yap diyor, eğer ki çocukta sıkıntı varsa hemen çocuk cerrahisi müdahele eder, sende sıkıntı çıksa hemotolog müdahele eder vs... Malatya’ya gidemem çok çok korktum Urfa’da özel doktorum bunları dedi zaten, ne yapsam ne etsem bilmiyorum ev yok oğlum küçük ve çok hareketli, hiç ama hiç durmuyor yerinde, başkasının evine gidip kalmak çok zor, ben rahat etmiyorum oğlumdan dolayı, çocuk doğacak düzen kurulması lazımne yapsak ne etsek sizde bana fikir verin lütfen
Eşimde öğretmen.Ah canım, böyle uzaktan konuşmak gibi olacak fakat o bölgenin toparlanması epey sürecek deniyor. Yani kalacak bir yer olsa da alt yapı hizmetleri, sağlık vb konular için zamana ihtiyaç olabilir. Eviniz iyi durumdaydı diye hatırlıyorum, eşin ne iş yapıyor? Yani başka bir yere gittiğinizde geçim nasıl olabilir? Tayin ve okul nakillerinde kolaylık sağlayacaklar sanırım. Benim gönlümden Kayseri’ye gelmeniz geçti ilk olarak, şehir hastanesi çok iyidir. Ama ailenin bir kısmı Urfa’daymış. Hem evden çevreden uzaklaşmayalım, düzeni değiştirmeyelim dersen Urfa sanki daha iyi olur canım. Allah yardımcınız olsun
Normal olur ne kafalar cıkıyor ordan sadece biraz zorlar diyor :/Canım en başta bpd yazan baş çevresi ölçümü. 9.93 cm yazıyor yani 99 mm. Doktorun doğum şeklinle ilgili bir şey dedi mi normal olur/olmaz gibi?
Hayırlısı olsun Allah saglikla agiz tadiyla buyutmeyi nasip etsinn❣ ay çok duygulandim mide bulantilari cinsiyet ogrenmeler hepimiz sahidiz birbirimizin heyecanlarinaGünaydın kızlar sayfalar birikince okuyamıyorum tek tek. Bu arada kızım 36+2 de 50cm doğdu ve kilosu 3050 kg olarak ölçüldü. Gaz haricinde her şeyi olumsuz atlattım Allah’ın izniyle. Sütümde yoğunlaştı 2. Günün sonunda. Sürekli emzirdim hatta ilk gün geve mana verdiler 20 cc sanırım hasta olmasın diye sürekli de beni emdi kanallarım iyice açılsın diye. Yani süt gelmeyince de stres yapmayın. Damla damla gelen sütte geri kalanını yolda olduğunun sinyalini veriyor bize. Sadece bebeğin emmesi lazım bol bol. Bu aradaRheaa doğum yaptın mı canım? Ben senden bekliyordum kendim doğurdum hepiniz bu haftada itibaren dökülmeye başlarsınız benden söylemesi
Canim kolayca dogumun olur insallah sende yavrunu sagsaglim kucagina alirsinSırada ben varım önümüzdeki hafta içi doğum olacak %90 suyum azalmış
Amin canım sağol inşallahCanim kolayca dogumun olur insallah sende yavrunu sagsaglim kucagina alirsin
Bu seçeneği hiç düşünmedim bile niyeyse. Belden uyuşma olacaksa kesin o baş agrisini çekerim diye heralde. Şimdi baktım da epidural yan etki bakımından daha iyi çünkü spinalde daha derine yapiyolar anesteziyi sıvı eksilmesi oluyo o da yan etki olan baş ağrısını çok tetikliyo. Biraz daha araştırayımAnladım canım epidural neden düşünmüyorsun bir de o baş ağrısı olayı için sezeryan sonrası kahve çok öneriliyor bilgin olsun yanında sert bi kahve bulundur hemen iç
Kafasını yerleştirmiş muhtemelen aşağı inmiş ama açılman olup olmadığını anlayamazsın sadece kramp girer gibi rahimde ağrı hissediyosan ara ara gelen keskin bi aci var işte o acilmayla alakaliKızlar son zamanlarda vajina da çok baskı hissediyorum ama tam aşağı kısmında özellikle bebek hareket edince resmen orada da hareket hissi oluyor, şimdi çıkacak sanki diyorum. Tuvalete falan gidince de o baskı var ama çok daha farklı sanki açılmış gibi, umarım anlatabildim böyle durum yaşayan var mı
Bnde çatlama olmadığına şaşırdım mesela sanırım ergenlikten kalan catlaklarim var belimin sağ sol kısımlarında ama gebelikte suanlik çatlağın çıkmadı. Yani vücut kaynaklı desem yok genetik desem hiç değil annem ablamlar çatlak icindeler. Süreç bı tamamlandı bakalım o zaman gorucezAyy ben niye çatladım yaa aynaya baktıkça sanki dahada artıyor çatlaklarım
Acaba konya Kayseri devlet yurtlarına mi yerlesseniz bu süreçte daha sağlıklı olur sende dinlenirsin birazKızlar ne yapalım ya bize akıl verin. Kafamız allak bullak. Buralar felaket nereye gitsek, ne yapsak??? Suyum fazla çocuğun karın bölgesi 2 hafta geri, Dr çocuk cerrahisi, endokrin ve hemorolog olan bi hastanede doğum yap diyor, eğer ki çocukta sıkıntı varsa hemen çocuk cerrahisi müdahele eder, sende sıkıntı çıksa hemotolog müdahele eder vs... Malatya’ya gidemem çok çok korktum Urfa’da özel doktorum bunları dedi zaten, ne yapsam ne etsem bilmiyorum ev yok oğlum küçük ve çok hareketli, hiç ama hiç durmuyor yerinde, başkasının evine gidip kalmak çok zor, ben rahat etmiyorum oğlumdan dolayı, çocuk doğacak düzen kurulması lazımne yapsak ne etsek sizde bana fikir verin lütfen
Bnde bu gidişte sorucam merak ettimCanım popo olabilir ben artık ayırt ediyorumminik sertlik ayağı oluyor hatta bazen seviyorum bezelye parmaklarını yicem diye biraz büyük sertlik poposu oluyor. Geçen muayene de doktora sordum burası ayağı ve poposu dimi diye tutturdum doğru çıktı
Günaydın kızlar,aramızda doula veya özel ebe ile doğuma girecekler varmı ?
Merhaba canım ben Nisan annesiyim inşaallah demek istedigin müdahalesiz dogumsa evde doğum planlıyoruz Mart sonu ebeme muayeneye gideceğim inşaallah.Günaydın kızlar,aramızda doula veya özel ebe ile doğuma girecekler varmı ?
Ablamın iki çocuğu ebeyle oldu son yeğenimde ablamın destekcisiydim.Benim böyle bir fikrim yoktu ama şahit olduktan sonra niyet ettim.Ucret konusunda özelden daha konforlu ve daha uyguna geliyor ve evet dogru birisini bulmak çok zor şuan herkes para için yapıyor bunu bende ablamın ebesiyle devam ediyorum inşaallah yaşlı olduğu için para da gözetmiyor.Günaydın canım, ben bir kaç kişiyle iletişime geçtim ama sonra vazgeçtim. Bir doula dediki ben refakatçi değilimartık ne demek istedi anlamadım. Ebe’nin ücreti de 3.500 ₺, zaten çok fazla masraf var bu da bana fazla geldi. Üstelik memnuniyet garantisi de yok
Aynen öyle :) karnımın şekli aşerdiğim şeyler bulantı kusma durumlarım bile farklı. Herkes bana bu kesin erkek dese de dört doktor kız dediBir annenin her gebeliği ve doğumu başka başka cidden.bakalım minnaklar bizi nasıl şaşırtacaklarZaman daraldıkça kaygı heyecan korku tavan
Maalesef canım çok acıyor. Bide ben hastane de yattım o iğneler için. Bi kolumda serum bi yandan iğneyi vuruyor üstüne dön Nst çekicem dedi. Aaaa biraz dur dedim zaten kaplumbağa gibiyiz dönemiyoruzValla eşim yaptı yavaş yavaş ben bas artık bas diye bağırıyorum o olmaz hızlı verirsem daha çok yanar diyor yine de yandı