2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım yazdığın gibi aşırı bir kaşınma durumunda doktora hemen gitmen gerekiyor diye biliyorum, birçok sebebi olabilir ama bazen gebelik zehirlenmesinin ilk belirtisi olarak ortaya çıkıyor.
İnşallah ciddi bişey çıkmaz hiç bu kadarını düşünmemiştim. Doktora gitmek şart öyleyse. Ama internette baktım gebelik zehirlenmesi durumunda aşırı baş ağrısı, bulanık görme vs oluyormuş. Bende öyle bi durum yok çok şükür

Doktorunuza mutlaka haber verin . Bir şeyin sebebiydi kaşıntı ama şuan aklıma gelmiyor
Sürekli doktorum değişiyor. Karaciğerle ilgili bişey olabilir diye okudum ama bende tam bilmiyorum inşallah kurtulurum ya çok tatlı kaşınıyor

ben bırakın muayeneyi randevu bile alamıyorum batman'da geçen randevusuz gittim oysa millet sabahın köründe eski zamanlardaki gibi sıra alıyormuş ondan randevu alınmıyormuş muayene de oldu bitti maşallah 10 saniye sürüyor yani böyle bir ortamda o hastanede nasıl doğurabilirsin ki

Ay bu salya olayı bende de var bi süredir. Sabah bi uyanıyorum yastık kılıfım ıslanmış. Neden kaynaklanıyor acaba

Karnnım,bacaklarım,kollarım,ayağımın topuk yan kısmı birde kalçamın alt tarafı en çok karnım
Karaciğer enzimlerine bakılır sıkıntı yoksa hamilelikte hormonlar ve kilodan ötürü olabiliyor. Ben hissediyorum mesela kuruduğunu çatlama kaşıntısı gibi tatlı tatlı kremlemiyorum hemen geçiyor.

Sen tedbirini al en geç yarın git bence doktora, sen uyutmayacak kadar çok fazla kaşınıyor diye yazdığın için bende en kötü sebebi yazdım canım, bir tanıdığım bu belirtiyle hastaneye gitmişti gebelik zehirlenmesi demişlerdi iğne yapmışlardı rahatlamıştı. Bazı gebelerde Hormon değişikliği yüzünden bile sürekli kaşınma oluyor.

Kızlar benim tüm vucütta aşırı kaşınma var gece bile uyutmuyor. Bu durumu yaşayan var mı? Eğer varsa nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz geçmesi için?
kendi doktorunuz ast ve alt değerlerinize bakıyor muydu kontrollerde ? onlardan da belirti verir ters bi durum varsa. bende de kaşıntı zaman zaman çok oluyor aynı gece uyuyamıyorum. banyodan sonra full vücut yağlanmak biraz iyi geliyor ama başka da çare bulamadım. bir de ben sürekli yatıyorum ona da bağlıyorum biraz.

Karnnım,bacaklarım,kollarım,ayağımın topuk yan kısmı birde kalçamın alt tarafı en çok karnım
Geceleri kalkıp kaşıntıdan krem sürdüğümü bilirim. Bir de karışım yağ sürüyordum ara ara ( kakao Hindistan cevizi badem yağı vs..) o da kaşıntı yapıyor lierac rahatlatıyor bi tek

Karaciğer enzimlerine bakılır sıkıntı yoksa hamilelikte hormonlar ve kilodan ötürü olabiliyor. Ben hissediyorum mesela kuruduğunu çatlama kaşıntısı gibi tatlı tatlı kremlemiyorum hemen geçiyor.
Evet baktırmam gerekiyor sanırım. Çok da kilo almadım aslında. Karnımı sık sık kremliyordum ama çok etkisi olmadı kaşıntıya

Anladım teşekkür ederim yarın gideriz nasipse.
Yani uyutmuyor derken zaten sık sık uyanıyorum malum o sırada kaşıntı tutuyor

Perinatoloğa gidiyorum her hafta gittiğim için her hhagta detaylı bakmıyorlar ama sen deyince aklıma geldi. Şeker yüklemesi yaptırdım pazartesi acaba onun etkisi olabilir mi?

Ç
Evet baktırmam gerekiyor sanırım. Çok da kilo almadım aslında. Karnımı sık sık kremliyordum ama çok etkisi olmadı kaşıntıya
benim doktorum sadece ast ve alt değerlerinin kolestazı göstermediğini mutlaka safra değerlerine bakılması gerektiğini söyledi ihmal etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…