Canım benim sakin ol çok iyi anlıyorum seni acele karar verme bi otur düşün ne mantıklıysa senin için o olsunYok şuan bişey demedim karar verirsem yarin nst de sancım cikti dr um calismama izin vermiyor dicem
1 hafta erken çıkmış olucam en kötü 1 ay ücretsiz izin kullanirim birikimimden yerim parayı diyorum lanet olsun diyesim geliyor hepsine
Bizim sağlık ocağı pasazadeleri idrar testi yapmıyor
Valla şuan çok gerginim inan şuan bile çıkıp gidesim var emeklerime acıyorum başka bişey değil ki ben sırf iş aksamasin diye dr randevumu bile ctsi alan insanim ama işte insanlik kime yapıyorsun
Muhtemelen kuzum
Öyle yapıcam canım öğle yemeği bile yemedim sinirden. Dediğim gibi eğer çıkmaya karar verirsem aradaki farkı ücretsiz izin olarak kullanıp birikimden yerim napim. Çok sıkıldım bugün iyice soguttular. Bu ülkede kadın olmaktan nefret ediyorum. Kızımın ilerde avrupaya adım atabilmesi için elimden geleni yapıcam gerçekten.
Maaş konusunda sanırım herkes dertli, eşimde çok sinirliydi. Dediğin gibi kıdem ve hiyerarşi gozetmeksizin aynı zam yapılmış o zaman ne anlamı var ki.Kızlar patrona aşırı sinirlendim pazartesi izni başlatsam mi cidden çalışmaya gram hevesim kalmadı şuan baya gerildik tartıştık maaş olayları yüzünden dalga geçer gibi kıdem gözetmeden maaş vermiş herkese. Ama biliyorum sırf kadın olduğum için oluyor bu ayrımcılık açtım ağzımı yumdun gözümü ben de. Sinirden şuan birilerini parcalayasim geliyor.
bence inadına çıkmayın.sonuçta sayılı gün.çabuk geçer.takmayın çok da fazlaYok şuan bişey demedim karar verirsem yarin nst de sancım cikti dr um calismama izin vermiyor dicem
1 hafta erken çıkmış olucam en kötü 1 ay ücretsiz izin kullanirim birikimimden yerim parayı diyorum lanet olsun diyesim geliyor hepsine
Bizim sağlık ocağı pasazadeleri idrar testi yapmıyor
Valla şuan çok gerginim inan şuan bile çıkıp gidesim var emeklerime acıyorum başka bişey değil ki ben sırf iş aksamasin diye dr randevumu bile ctsi alan insanim ama işte insanlik kime yapıyorsun
Muhtemelen kuzum
Öyle yapıcam canım öğle yemeği bile yemedim sinirden. Dediğim gibi eğer çıkmaya karar verirsem aradaki farkı ücretsiz izin olarak kullanıp birikimden yerim napim. Çok sıkıldım bugün iyice soguttular. Bu ülkede kadın olmaktan nefret ediyorum. Kızımın ilerde avrupaya adım atabilmesi için elimden geleni yapıcam gerçekten.
Doktora sordun mu sen canım bu ağrılarıYok valla regl ağrısı devam ediyor. Arada vurup geçiyor tabi. Hiç özlememişim bu ağrıyı :/
Benim oğlan sürekli okuldan virüslerin tüm varyantını eve taşıdığı için yil başında özel sigorta yaptırmıştık, bı tık rahatladım o konudaMalesef öyle. Ben geçen hafta -bu hafta dünyanın parasını verdim resmen. Fakülteye ateş yuzunden götürünce test yapmamışlardi belli ki ellerinde test yoktu. Düşmeyince başka bir doktora hemen randevu bulduk. Muayene, influenze +strep a testi,+ parmaktan crp ölçümü 1300 TL verdik. Üzerine özel poliklinik olunca ilaçları devlet karşılamadı ücretli aldık. Bu hafta kendi doktoruna götürdüm onun da muayene ücreti 500 TL olmuş. Şimdi iki çocuk sürekli ona kontrole devam edecekvalla her şey ateş pahası. Biz sağlık sigortası yaptırmadık hiç. Çocukların doktorlarından zaten sigorta geçmiyor diye.
O degil de Suriyeliler on yildir Turkiye'deler kizamik simdi mi hortladi onu bagdastiramadimYok anladım canim onu ben ben de bunu görünce paylaştım kızamık vakası görmeden mezun olan asistan dr lar suan kizamikla boğuşuyor diye haber yapmışlar valla cok sinir bozucu. Eşim bugün nüfus müdürlüğüne gitti. Suriyeli kaynıyormus. Özel cevirmenleri varmış özel ilgileniyomus memurlar biz Türkler koyun gibi bekliyoruz diyo eşim nasıl sinir olmuş
He he ben abartmışımYok kuzum bebisler doğunca emziriyoruz ya , bebek ağlama sesi süt üretimini tetikliyor. Bende çok oluyordu disarda bebek ağlayınca bir sesini duyunca bir bakıyordum tshirtumde 2 benek
Ya iste o sigortayi da randevusuz kabul etmeyen hastaneler varDoktora sordun mu sen canım bu ağrıları
Benim oğlan sürekli okuldan virüslerin tüm varyantını eve taşıdığı için yil başında özel sigorta yaptırmıştık, bı tık rahatladım o konuda
Bu yüzden kavga etmiştim eczacı ile. Doktor monurol vermişti baktım baska antibiyotik almış yazıyor. İlacı da almadan çıktım ve eczanede monurol vardı. Salak salak işlerBirde muadil verme çabası var söylemeden
Aa ilk defa duydum canım, iyi ki söyledin bundan sonra randevu alırken sorarımYa iste o sigortayi da randevusuz kabul etmeyen hastaneler varkota geldigi icin.
Canım doktoru arasan söylesen olmaz mı. Böyle kendini yiyip bitirirsin, boşa stress olmak yerineSelam kızlar, cumartesi kontrol vardı 35+1 günlüktü 2 kilo 700gr olmuş beybiçok şükür herşey yolundaymış Sadece canımı sıkan doktor bana gün verecekti daha önceki gebeliğimde dekolman yaşadığım için ciğer geliştirici oldum 37 başında erken alacak. Gün vermedi bi 10 gün sonra kontrole çağırdı yani 7 şubatta gittiğimde gün verecek artık inşallah. Niye uzatıyor anlam veremiyorum artık bu doktorları. Ben 9 ya da 10 şubat gibi alır diye düşünüyordum ama 14, 15 şubat gibide uzatır diye endişe ediyorum. Şu an her günüm korku ile geçiyor ağlıyorum hep. Kızımda da 37+1 de sezeryan olmuştum 2.700 doğmuştu çok şükür iğne olduğum için küveze girmedi. Gittiğimde konuşacağım tabi herşey iyiyse Allahın izni ile alın artık diyeceğim. Bir yandan da doktora çokta baskı yapmak istemiyorum ama gerçekten psikolojim çok bozuldu çünkü her an bişey olacakmış korkusuyla yaşıyorum. Bunları yazarken bile şu an ağlıyorum.
Yaa doğum için devlet hastanelerinde ekranda isimler çıkıyor ya türk ismi sayılı inanın ki, dediğin gibi onlardan bize sıra gelmiyor ki devlet hastanelerine gidelim. Ve okulda bile çok sıkıntı çıkarıyorlar, oğlumun sınıfın da var 2 tane. Bir an önce okul bitse diye bakıyoruzO degil de Suriyeliler on yildir Turkiye'deler kizamik simdi mi hortladi onu bagdastiramadim
İrkci asla degilim ama sanki yeter gibi, savas falan da yok artik kendi vatanlarina donseler ne iyi olacak.Ozellikle kadin dogum ve cocuk poliklinikleri hep Suriyeli onlardan dolayi ozele gidiyoruz resmen.Yoksa yakinimda Sefket yilmaz arastirma hastanesi var ben de oraya giderdim, doktorlari da kotu degil ama Bursali olanlar bilir,ordaki kadin dogum poliklinigi sadece Suriyelilere hizmet veriyor
Haram zıkkım olsun emeklerimiz inan emeğime fedakarlığima ve dürüstlügüme üzülüyorum başka bişey değilMaaş konusunda sanırım herkes dertli, eşimde çok sinirliydi. Dediğin gibi kıdem ve hiyerarşi gozetmeksizin aynı zam yapılmış o zaman ne anlamı var ki.
Böyleleri sizler gibi çalışkan insanı hak etmiyor bence
Düşüncem canım ama bi sekilde bunun acısını cikaricam onlardanbence inadına çıkmayın.sonuçta sayılı gün.çabuk geçer.takmayın çok da fazla
Kuzu iste bu hastaliklar birden çıkmıyor zaten topluma karışan insanlar sayesinde zamanla güçlenip çoğalıyorlarO degil de Suriyeliler on yildir Turkiye'deler kizamik simdi mi hortladi onu bagdastiramadim
İrkci asla degilim ama sanki yeter gibi, savas falan da yok artik kendi vatanlarina donseler ne iyi olacak.Ozellikle kadin dogum ve cocuk poliklinikleri hep Suriyeli onlardan dolayi ozele gidiyoruz resmen.Yoksa yakinimda Sefket yilmaz arastirma hastanesi var ben de oraya giderdim, doktorlari da kotu degil ama Bursali olanlar bilir,ordaki kadin dogum poliklinigi sadece Suriyelilere hizmet veriyor
Konuştum 7 şubatta kadar bekleyecekmişim kontrolden sonra bakacak duruma göre artık verecek gün 37. Haftam gelmek üzere zaten duruma göre alın artık yakın zamanda diyeceğim.Canım doktoru arasan söylesen olmaz mı. Böyle kendini yiyip bitirirsin, boşa stress olmak yerine
Amin inşallah canımcanım bende 25. haftaya kadar progestan kullandım akıntım hala var ara ara artıyor ama bence normal doktorum kaşıntı vs yoksa rengi berraksa sıkıntı yok dedi bence aşağıya baskı oldukça da artıyor gibi
canım doktorun sürecini biliyor sonuçta riske atacağını düşünmüyorum kendini strese sokup üzme bebeğin stresten daha çok etkilenir zaten haftanda iyice ilerlemiş az kalmış sağlıcakla kavuşacaksın bebeğine inşallah
Yok canım 6sında randevum. Bu haftalarda yalancı sancıların ve kasılmaların normal olduğunu biliyorum o yüzden panik yapmıyorum açıkçası. Geçmeyen bir sancım olursa ya da sancı sürelerim sıklaşırsa doktorumla iletişime geçerim diye düşünüyorumDoktora sordun mu sen canım bu ağrıları
Benim oğlan sürekli okuldan virüslerin tüm varyantını eve taşıdığı için yil başında özel sigorta yaptırmıştık, bı tık rahatladım o konuda
elektronik mi aldınız yoksa manuel mi indirimler varken ben de alayım dursun olmadıCanım ilk zamanlarda süt durumuna göre bakıp yol alabilirsiniz. Ben çalışmıyordum ama süt pompası çok cok aktif kullandım sütümü cogaltsin diye.
Benim normal olan pijamalar uzun kollu şu beyaz lohusa takımı dedikleri kısa kollu onunda sabahlığı var ince bir şey hastaneler sıcak oluyor dediler üşümeyiz diye umuyorum bunalıyorsan kısa al bence üşürsen hırka veya sabahlık giyersin Uzunun çaresi yokKızlar merhaba.. hastane çantası için yedek gecelik alacağım kısa kollu alsam çok mu anormal olur çok bunalıyorum sıcaktan:/
Canım hiç sinirlenme değmez, bebeğini düşün eğer gerçekten gitmek istemiyorsan ayakların geri geri gidiyorsa orada olmak seni mutlu etmiyorsa kesinlikle olmamalısın ayrıl izine gitsin bir hafta sonuçta dediğim gibi gerekirse hazır denersin gerekirse eksiye girersin ama şu an senin psikolojik durumun her şeyden daha önemliKızlar patrona aşırı sinirlendim pazartesi izni başlatsam mi cidden çalışmaya gram hevesim kalmadı şuan baya gerildik tartıştık maaş olayları yüzünden dalga geçer gibi kıdem gözetmeden maaş vermiş herkese. Ama biliyorum sırf kadın olduğum için oluyor bu ayrımcılık açtım ağzımı yumdun gözümü ben de. Sinirden şuan birilerini parcalayasim geliyor.
kafalar karışık sanırım molfix alacağım 2 numarayı iyi gelmezse değiştiririm.Ben oğlumda prima kullanıyordum. Sonra dedim ki bir molfixi deneyeyim. Sanırım primaya alıştığı için molfixi alerji yapmıştı. Benim böyle bir deneyimim olduğu için ben bez depolamıyorum.
Teşekkür ederim ben de duruma göre bakacağım galiba şimdi iki numarayı da molfix alayım bakalımanladım canım teşekkür ederim bende kızımda bol su rezene,anason,kişniş, çörekotu karışımı çay bol dereotu tüketmiştim. Birde her yemege kimyon atıyordu annem gaz olmasın diye hiç de sevmem ama kızımda çok çektim gaz problemi inşallah bu daha kolay olur
darısı bize canım gel 13 şubat gel artık
bebekle gelebiliyor muyuz diye sorsaydın canımhep kendilerini düşünüyorlar
hem tüm doktorlar bebeklere 6 aya kadar anne sütü verin diyorlar sonra doğum izni 8 hafta başlı başına saçmalık zaten elle tutulur hiç bir tarafı yokben kızımda 6 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım ek gıdaya 5. ayda başladım çünkü sadece sağarak süt yetiştirmek çok zordu bunda da erken başlarım muhtemelen ek gıdaya
canım benim akşam 6 7 gibi sancım başladı yarım saat 40 dk da bir geliyordu sabaha kadar git gide sıklaştı sabaha kadar 3 kere falan ılık duş aldım sancılar belden vurduğu için eşim sürekli belime masaj yaptı sabah 6 ya doğru sancı sıklığım 5 dk ya düşünce yola çıktık. Zaman oluyor ama yapacak hal olur mu o kişiden kişiye değişebilir
valla canım benimde çok oluyor özellikle de akşamları dinlenmeye geçince hatta nst ye bağlıyken ben bebek o kadar sertleşti ki karnım yırtılacak gibiydi yine de sancı çıkmadı bence vücut kendini hazırlıyor.
benim göbek deliğim dışa doğru çıktı canım birde kızımda karnım daha yayvandı yanlara doğru bunda top gibi karşıya doğru gidiyor
canım ben kızımı mecburi olarak 3 yaşında kreşe başlattım ve 1 yıl boyunca sürekli hastalıklarla uğraştık bağışıklık kazanması zaman alıyor bu yılda 4 yaşında ama vücudu alıştığı için geçen yıla göre daha az hasta oluyor nacizane tavsiyem vermeyi düşünüyorsan da kışı atlatıp baharda ver hem hastalıklarda azalıyor ama bu kreş sürecinden ve hastalıklardan kaçış yok malesef gittiği ilk yıl hastalıklar çok normal
canım benim akşam 6 7 gibi sancım başladı yarım saat 40 dk da bir geliyordu sabaha kadar git gide sıklaştı sabaha kadar 3 kere falan ılık duş aldım sancılar belden vurduğu için eşim sürekli belime masaj yaptı sabah 6 ya doğru sancı sıklığım 5 dk ya düşünce yola çıktık. İlk doğumlarda açılma hızı genellikle çok yavaş oluyor ama benim suyum gelmemişti eğer suyum gelseydi direk hastaneye giderdim. Gittiğimde açılmam 4 cm di nst ye aldılar 1 saat kadar durdum sancılar sıklaşınca tekrar muayene edildim 8 gibi 6 cm oldu odaya aldılar suni sancı verdiler 12,30 gibi kızım dünyaya geldi. ben devlet hastanesinde yaptım kızımda devlette de suni sancıyı hemen takıyorlar bildiğim için olabildiğince geç gittim. Suni sancının en kötü yanı seni yataga bağlıyor olması diğer türlü hareket edip sancıyı karşılayabilirsin süreç biraz daha yavaş ilerler ama herşey daha kolay olur. tabi her doğum kendine özgü inşallah bu daha kolay ve hızlı olurhepimizin yaşayacağı doğum hikayeleri umarım çok güzel olur
benimkide öyle totosunu da dayıyor göbeğimin sağına karnım yamuluyor direniyor orada diyorum çıkacak birazdan cee diye
canım ben her ihtimale ve alerji durumuna göre prime premium care , molfix pure&soft aldım elimin altında bulunsun diye kimya mühendisi bir arkadaşımda ısrarla goon aldırdı temiz içerikli diye deneyeceğim bakalım
ben kısa kollu aldım canım hırka da alırım yanıma her ihtimale karşı üşürsem diye
Off diyorum kanayan yaram yani vallahi günlük pede para yetiştiremiyorumKızlar benım gebeliğimin basından beri berrak sulu akıntım oluyor sarıda oluyor arada doktora hep bahsedıyordum suyun gayet iyi sorun yok progestandan kaynaklı olabılır dıyordu şimdi 1 haftadır progestan kullanmıyorum fakat yinede oluyor bu akıntı , acaba sizdede oluyor mu
Aynen eşim de dün o kadar dertli ve sinirliydi ki herkese aynı zamı yapmışlar bana günde 15 iş geliyor millete iki iş geliyor kapatıyorlar aynı zamı alıyoruz diye söyleniyordu özel şirketler hiç umursamıyor çalışanlarını artık umursayan da üçbeş yer diyeyim yaniMaaş konusunda sanırım herkes dertli, eşimde çok sinirliydi. Dediğin gibi kıdem ve hiyerarşi gozetmeksizin aynı zam yapılmış o zaman ne anlamı var ki.
Böyleleri sizler gibi çalışkan insanı hak etmiyor bence
Merhaba cnm dün yattım araştırma hastanesine. Kontrol ediyorlar. Bugün insülin başlayacaklar ama suyum 10.36 olmuş. Bakalım ne olacak? Dua edin bana lütfennnnzeynep hatice canim sanki bugun hastaneye yatacaktin nasilsin? Var mi herhangi bir gelisme
Evet çok sinirim bozuldu ama kendime üzüldüm. İşte fedakarlık yapmamak lazım. Kendi işimiz gibi görüyoruz ya ondan oluyor bunlar. Halbuki çalışan da aynı parayı alıyor çalışmayan da.Canım hiç sinirlenme değmez, bebeğini düşün eğer gerçekten gitmek istemiyorsan ayakların geri geri gidiyorsa orada olmak seni mutlu etmiyorsa kesinlikle olmamalısın ayrıl izine gitsin bir hafta sonuçta dediğim gibi gerekirse hazır denersin gerekirse eksiye girersin ama şu an senin psikolojik durumun her şeyden daha önemli
Çok iyi anlıyorum eşini. Seneleri,verilen emeği hiçe sayiyorlar insani da üzen bu zaten. Özel sektörde ahlaklı olup işini düzgün yapan insan kazanamıyor zaten o kesin. Hakkımız haram olsun ne diyim ki benim çocuğumun da hakkına giriyorlar. 10 saat oturuyorum her gün ben sabahın köründe kalk gel randevunu haftasonuna ayarla sonra yine ezilen sen oluyorsunAynen eşim de dün o kadar dertli ve sinirliydi ki herkese aynı zamı yapmışlar bana günde 15 iş geliyor millete iki iş geliyor kapatıyorlar aynı zamı alıyoruz diye söyleniyordu özel şirketler hiç umursamıyor çalışanlarını artık umursayan da üçbeş yer diyeyim yani
Suyun artmis mi yani canim. Iyi gozetim de olman iyi olmus.insallah her sey yoluna girer. Peki bebekte herhangi bir degisiklik var miMerhaba cnm dün yattım araştırma hastanesine. Kontrol ediyorlar. Bugün insülin başlayacaklar ama suyum 10.36 olmuş. Bakalım ne olacak? Dua edin bana lütfennnn