Ben oğlumda ne yaptiysam bunda da yapacagim ileride fotolara bakip bana.neden yapmamissin desin istemem. Mesela Ablam kizi soyluyor bana neden yapmadiniz.İlk çocukta ben de herşeyi yaptım hastane süsü vs. Ama bunda hiç bir şey yapmadım. Neden bilmiyorum ama sanırım büyük oğlum kıskanır, üzülür diye mi düşünüyorum acaba bilemedim. Annelik cok zor
Aaa randevu alirsaniz sorun olmaz demislerdiBünyamin beyde de tss yok görünüyor sistem uyarı verdi
Kızlar spinal ile epidural sezeryanın farkı nedir?benim ilk doğumum spinal sezeryandı , inanılmaz başağrısı yaşadım o günleri unutamıyorum,sezeyan dikişlerini bile unutturmuştu bana ..taburcu olduğum gün acile gitmiştim baş ağrısından..bunda ona cesaret edemeyeceğim galiba...acaba epidural daha mı farklı baş ağrısı riski daha mı az ? farkını bilen var mı?
Benim bildiğim bazı doktorlar hastane anlaşmasından bağımsız olabilir. Siz deneyin şansınızı ama tss geçmiyor görünüyorAaa randevu alirsaniz sorun olmaz demislerdien son ekimde goturmustuk o zaman bu kota gelmemisti sorun yoktu.Hem hastanenin anlasmasi varsa randevu alininca almak zorundalar bence.Bakalim bizim haftaya persembe randevumuz var.
Canım yapılan hiç hoş değil çokta haklısın ama sinirle katar verme , akşam sakinleşince eşinle durumu değerlendirin, ona göre yol haritani çizersiniz. Izinler doğumdan sonra daha lazım oluyor gerçekten iyi değerlendirmek gerekiyor.Kızlar patrona aşırı sinirlendim pazartesi izni başlatsam mi cidden çalışmaya gram hevesim kalmadı şuan baya gerildik tartıştık maaş olayları yüzünden dalga geçer gibi kıdem gözetmeden maaş vermiş herkese. Ama biliyorum sırf kadın olduğum için oluyor bu ayrımcılık açtım ağzımı yumdun gözümü ben de. Sinirden şuan birilerini parcalayasim geliyor.
Canım ilk zamanlarda süt durumuna göre bakıp yol alabilirsiniz. Ben çalışmıyordum ama süt pompası çok cok aktif kullandım sütümü cogaltsin diye.indirim olacakmış emzirme ürünlerinde belki ben de bunu alırım annem gerek yok zaten evdesin çalışmıyorsun dedi ama herkes alıyor anlamadım ne yapacağımı
Prima ile başlayan prima ile devam ediyor. Benim kzimda alerjik bebek. İlk bezi sleppy natural idi nasıl pişik yapmıştı.sonra hemen prima aldık bezi bırakana kadar prima ile devam ettik.Ben oğlumda prima kullanıyordum. Sonra dedim ki bir molfixi deneyeyim. Sanırım primaya alıştığı için molfixi alerji yapmıştı. Benim böyle bir deneyimim olduğu için ben bez depolamıyorum.
Bence ozlem duymamiz cok normal, kadiniz yaniBen de her sabah hamile eteğini, hamile çorabını giymekten sıkıldım. Doğum yapınca eteği atacağım kesin. Aldığım hamile elbiselerini de gözümün önünden toplayıp kaldıracağım hemen. Bunu kimseye söyleyemedim ama beni en fazla zorlayan şey bu istediğini giyememe konusu oldu. 7.aya kadar yumurta gibi sevimli duruyordu. Son 1 aydır göbeğin önde gitmesinden aşırı rahatsızımBir de çarşıda sokakta insanları görüp eski halime ne zaman döneceğim diye kendi kendime sormaya başladım. Sanki yeniden o mini etekleri giyemeyecekmişim gibi ehehe
Yok kuzum bebisler doğunca emziriyoruz ya , bebek ağlama sesi süt üretimini tetikliyor. Bende çok oluyordu disarda bebek ağlayınca bir sesini duyunca bir bakıyordum tshirtumde 2 benekYeni mi oldu bu şu an
canım bende 25. haftaya kadar progestan kullandım akıntım hala var ara ara artıyor ama bence normal doktorum kaşıntı vs yoksa rengi berraksa sıkıntı yok dedi bence aşağıya baskı oldukça da artıyor gibiKızlar benım gebeliğimin basından beri berrak sulu akıntım oluyor sarıda oluyor arada doktora hep bahsedıyordum suyun gayet iyi sorun yok progestandan kaynaklı olabılır dıyordu şimdi 1 haftadır progestan kullanmıyorum fakat yinede oluyor bu akıntı , acaba sizdede oluyor mu
canım doktorun sürecini biliyor sonuçta riske atacağını düşünmüyorum kendini strese sokup üzme bebeğin stresten daha çok etkilenir zaten haftanda iyice ilerlemiş az kalmış sağlıcakla kavuşacaksın bebeğine inşallahSelam kızlar, cumartesi kontrol vardı 35+1 günlüktü 2 kilo 700gr olmuş beybiçok şükür herşey yolundaymış Sadece canımı sıkan doktor bana gün verecekti daha önceki gebeliğimde dekolman yaşadığım için ciğer geliştirici oldum 37 başında erken alacak. Gün vermedi bi 10 gün sonra kontrole çağırdı yani 7 şubatta gittiğimde gün verecek artık inşallah. Niye uzatıyor anlam veremiyorum artık bu doktorları. Ben 9 ya da 10 şubat gibi alır diye düşünüyordum ama 14, 15 şubat gibide uzatır diye endişe ediyorum. Şu an her günüm korku ile geçiyor ağlıyorum hep. Kızımda da 37+1 de sezeryan olmuştum 2.700 doğmuştu çok şükür iğne olduğum için küveze girmedi. Gittiğimde konuşacağım tabi herşey iyiyse Allahın izni ile alın artık diyeceğim. Bir yandan da doktora çokta baskı yapmak istemiyorum ama gerçekten psikolojim çok bozuldu çünkü her an bişey olacakmış korkusuyla yaşıyorum. Bunları yazarken bile şu an ağlıyorum.
Yok şuan bişey demedim karar verirsem yarin nst de sancım cikti dr um calismama izin vermiyor dicemÇok üzüldüm ne yazık ki bu ayrımcılığı çok bariz yapıyorlar, iyi ki sesini çıkarmışsın ama sinirle şu an karar verme bence, bir akşam düşün belki eşinle konuşursun yarın sabah sakin kafayla karar ver.
1 hafta erken çıkmış olucam en kötü 1 ay ücretsiz izin kullanirim birikimimden yerim parayı diyorum lanet olsun diyesim geliyor hepsinecanım bence de düsünüp öyle karar ver bu izinlere dogumdan sonra cok daha fazla ihtiyacımız olacak fevri karar verip pişman olma
Bizim sağlık ocağı pasazadeleri idrar testi yapmıyorBurda 2 tane özel hastane var. İdrar tahlili sordum biri 300 tli yapıyor diğeri 80 TLsağlık ocağı beleşe
Valla şuan çok gerginim inan şuan bile çıkıp gidesim var emeklerime acıyorum başka bişey değil ki ben sırf iş aksamasin diye dr randevumu bile ctsi alan insanim ama işte insanlik kime yapıyorsunCanım her gün gitmek seni daha cok gerecekse ayrıl uzaklaş, sonuçta sonlara yaklaştık. Hiç bir şeyin seni ve bebeği olumsuz etkilemesine izin verme bence.
Muhtemelen kuzumKuzum normal bebek büyüyünce karın kasları yanlara ayrılıyor daha çokbunun etkisi vardır canım.
Öyle yapıcam canım öğle yemeği bile yemedim sinirden. Dediğim gibi eğer çıkmaya karar verirsem aradaki farkı ücretsiz izin olarak kullanıp birikimden yerim napim. Çok sıkıldım bugün iyice soguttular. Bu ülkede kadın olmaktan nefret ediyorum. Kızımın ilerde avrupaya adım atabilmesi için elimden geleni yapıcam gerçekten.Canım yapılan hiç hoş değil çokta haklısın ama sinirle katar verme , akşam sakinleşince eşinle durumu değerlendirin, ona göre yol haritani çizersiniz. Izinler doğumdan sonra daha lazım oluyor gerçekten iyi değerlendirmek gerekiyor.
Canım evet ben 9.ayda imza verdim yaptirmayacgaim diye. 12.ayda yaptırdım hatta az önce instgramda takip ettiğim doktor bu konu ile ilgili bir gönderi paylaşmış.Ben de baktim kizin asi kartina 12. Ayda kkk diye yapilmis.Biz de hem ozel asilar hem devlet asilari oldugu icin hangileri yapildi yapilmadi hatirlayamadim,neyseki asi kartinda yaziyor.
Ya iste parasi olan var olmayan var.Mesela ben seneye ucretsiz izne ayrilacagim tek maasla bu sartlarda cok zor gecinmekYegenim iki bucuk yasinda ve dogustan bobrek hastasi her muayene,tahlil,ultrason 3-4 bin gidiyor.En son Capaya goturduler en azindan daha az olur diye,ultrason icin dokuz ay sonrasina randevu verilmis,eger ucretli isterseniz de ayni gun yapariz demisler.Neyseki veremeyecek durumda degillerdi ama durumu kotu olanlar ne yapiyor diye dusunmeden edemiyor insan
Canım evet ben 9.ayda imza verdim yaptirmayacgaim diye. 12.ayda yaptırdım hatta az önce instgramda takip ettiğim doktor bu konu ile ilgili bir gönderi paylaşmış.
Ben kızın doğumundan sonra ücretsiz izne ayrıldım, dönmeme 1 hafta kala isten çıkartırdım. Tekrar başlamadım. Kendim büyüttüm. Tek eşim çalışıyor. İnan ki kızın ihtiyaçları dışında herseyden kısıtlama yapıyoruz. Mecburuz çünkü hayat şartları zor. Mesela çocukluk çağı asilarindan var ücretli menenjit ve rotavirus keşke herkes yaptırabilse ama işte...
Kuzum evet malesef hortladı çoğu şey. Ama benim kziimda çoklu gıda alerjisi vardı bahsetmiştim. Kkk 12ay aşısı alerjik. Eğer 9 ayda sadece kızamık olsaydı yaptıracaktım ama kkk 12 ay aşısı olunca yaptırmadım ki buna ben değil takibimizi yapan çocuk doktorumuz karar verdi.
Yok anladım canim onu ben ben de bunu görünce paylaştım kızamık vakası görmeden mezun olan asistan dr lar suan kizamikla boğuşuyor diye haber yapmışlar valla cok sinir bozucu. Eşim bugün nüfus müdürlüğüne gitti. Suriyeli kaynıyormus. Özel cevirmenleri varmış özel ilgileniyomus memurlar biz Türkler koyun gibi bekliyoruz diyo eşim nasıl sinir olmuşKuzum evet malesef hortladı çoğu şey. Ama benim kziimda çoklu gıda alerjisi vardı bahsetmiştim. Kkk 12ay aşısı alerjik. Eğer 9 ayda sadece kızamık olsaydı yaptıracaktım ama kkk 12 ay aşısı olunca yaptırmadım ki buna ben değil takibimizi yapan çocuk doktorumuz karar verdi.
malesef ki özel sektör böyle canım çok üzücü kendini strese sokma bebeğinde sende olumsuz etkileneceksiniz sonuçta sakince düşünüp kararını ver ve ona göre hareket et Rabbim her yerde iyi insanlarla karşılaştırsın bu kan emicilerden bıktık artık her yerdelerYok şuan bişey demedim karar verirsem yarin nst de sancım cikti dr um calismama izin vermiyor dicem
1 hafta erken çıkmış olucam en kötü 1 ay ücretsiz izin kullanirim birikimimden yerim parayı diyorum lanet olsun diyesim geliyor hepsine
Bizim sağlık ocağı pasazadeleri idrar testi yapmıyor
Valla şuan çok gerginim inan şuan bile çıkıp gidesim var emeklerime acıyorum başka bişey değil ki ben sırf iş aksamasin diye dr randevumu bile ctsi alan insanim ama işte insanlik kime yapıyorsun
Muhtemelen kuzum
Öyle yapıcam canım öğle yemeği bile yemedim sinirden. Dediğim gibi eğer çıkmaya karar verirsem aradaki farkı ücretsiz izin olarak kullanıp birikimden yerim napim. Çok sıkıldım bugün iyice soguttular. Bu ülkede kadın olmaktan nefret ediyorum. Kızımın ilerde avrupaya adım atabilmesi için elimden geleni yapıcam gerçekten.
Hayır hiç almadım, baby turco yorumlarında 1 numaranın çok küçük olduğunu okumuştm1 no almıcak mısınız
E hadi hazırla artıkCuma nst de çıkar tabi o zaman uslu durursa çıkmayada biliray valla bilmiyorum cnm ya erken mi geç mi farkermiyor ama azcık dursun, çantasını hazırlayayım önce