Canım benim 2gun hastanede sütüm hiç gelmedi, doktor seruma ilac koydu ona rağmen yine gelmedi. Taburcu olurken dedi yas maya +pekmez, yap bol bol iç diye. Evet tadı kötü gerçekten ama ben düzenli kullanınca sabah aksam faydasını gördüm. Çeyrek paket yas mayayı biraz su içinde erit , üzerine 3-4 y.kasigi pekmez. Ben çay bardağında yapıyordum totalde yarim çay bardağı oluyordu. Hemen içiyordum. Sabah aksam olmak üzere. Sonrasında regl zamanı sütüm azalınca yine ara ara hep yaptım yükseltmisti. Ben doğumdan sonra öğrendiğim için o zaman yaptım. Şimdi sezeryan olacak yine doktorum şu gün dediğinde 1-2 gün öncesinden başlamayı düşünüyorum şahsen.
anladım canım teşekkür ederim bende kızımda bol su rezene,anason,kişniş, çörekotu karışımı çay bol dereotu tüketmiştim. Birde her yemege kimyon atıyordu annem gaz olmasın diye hiç de sevmem ama kızımda çok çektim gaz problemi inşallah bu daha kolay olur
Evet arkadaşlar benim mesaim bitti bi an hiç çıkmayacağım sandım
bundan sonra annelik mesaim başlıyor. Şuan izni bekleyen tüm arkadaşlarıma zaman su gibi geçsin inşallah
Allah im 10 yılın sonunda bosluktayim
darısı bize canım gel 13 şubat gel artık
Bugün patronum bana sen 3 aya gelirsin diyor dedim hic hayal kurmayın ben 6 ay yokum daha gitmeden dönüşümü düşünüyorlar
bebekle gelebiliyor muyuz diye sorsaydın canım
hep kendilerini düşünüyorlar
Hahahaha başka sancıları doğum sancısı sanabiliriz
evet evet etkileyebilir yine abartmadan rutine devam etmek lazım
Zaten ona güveniyorlar nasılsa para lazım ücretsiz izin kullanamayacak diye
Keşke çok farklı olsaydı şu izin işleri ama bizim ülkede çok zor
En azından ücretli izin 12 ay olmalı ya
hem tüm doktorlar bebeklere 6 aya kadar anne sütü verin diyorlar sonra doğum izni 8 hafta başlı başına saçmalık zaten elle tutulur hiç bir tarafı yok
ben kızımda 6 aylıkken işe başlamak zorunda kaldım ek gıdaya 5. ayda başladım çünkü sadece sağarak süt yetiştirmek çok zordu bunda da erken başlarım muhtemelen ek gıdaya
Evet ama kimileri diyor sancım 5 dk da bir geliyordu es verdiği zamanlar saçımı makyajımı yaptım duşumu aldım vs. Valla şans demek ki. Ben zaten valizi hazırlayıp arabaya koyacağım panikle onun peşine düşemem çünkü. Amin inşallah hepimiz için güzel hikayeler çıksın
canım benim akşam 6 7 gibi sancım başladı yarım saat 40 dk da bir geliyordu sabaha kadar git gide sıklaştı sabaha kadar 3 kere falan ılık duş aldım sancılar belden vurduğu için eşim sürekli belime masaj yaptı sabah 6 ya doğru sancı sıklığım 5 dk ya düşünce yola çıktık. Zaman oluyor ama yapacak hal olur mu o kişiden kişiye değişebilir
Kızlar bu akşam çok kasılmam oldu ya. Hala devam ediyor şuan. Bu kadar olması normal mi acaba :/
valla canım benimde çok oluyor özellikle de akşamları dinlenmeye geçince hatta nst ye bağlıyken ben bebek o kadar sertleşti ki karnım yırtılacak gibiydi yine de sancı çıkmadı bence vücut kendini hazırlıyor.
Kızlar bebek böyle yanlarıma vuruyor ama baya yan hani elimizi belimize koydugumuz yer var ya tam orasi böbreklerimi ittiriyor sanki oralarda ne işi var ya
Bi de göbek deliğinizde değişiklik var mi benimki çok yumuşadı ve genişledi sanki
benim göbek deliğim dışa doğru çıktı canım birde kızımda karnım daha yayvandı yanlara doğru bunda top gibi karşıya doğru gidiyor
Biz de gecen bulamadik. Oglum kolay kolay hasta olmaz ama gecen degisik bir oksuruk oldu en korktugum cigerlere inmesi cunku şuan etrafta bronsit yaygin direk goturdum sonra icime sinmedi bir kac gun sonra aile hekimimize goturdum. Doktorumuz eczaneyi aradi ellerinde sadece bir tane antibiyotik varmis. Öncesi 2 gun bulamadik hic bir yerde. Gelecek yil oglumu bir yerlere yazdirmak istiyorum ev de yanliz diye ama nasil olacak bilmiyorum salgindan korkuyorum ama bir yandan da gitsin arkadas ortami, oyun ortami olsun diyorum bakalim ne olacak umarim her sey duzelir.
canım ben kızımı mecburi olarak 3 yaşında kreşe başlattım ve 1 yıl boyunca sürekli hastalıklarla uğraştık bağışıklık kazanması zaman alıyor bu yılda 4 yaşında ama vücudu alıştığı için geçen yıla göre daha az hasta oluyor nacizane tavsiyem vermeyi düşünüyorsan da kışı atlatıp baharda ver hem hastalıklarda azalıyor ama bu kreş sürecinden ve hastalıklardan kaçış yok malesef gittiği ilk yıl hastalıklar çok normal
Kızlar kafanızı karıştırmak istemem ama daha dün çok yakın bir arkadaşımla buluştuk onun 2 oğlu var. Serüvene benden önce katıldı. Normal doğumundan, sancı süresinden biraz bahsetti. Benim de okuduğum kitaplardan edindiğim bilgilere istinaden anlattıklarını hiç itiraz etmeden dinledim. Benim gibi düşünen / düşünecek kimse var mı merak ediyorum işin aslı.
Uzatmadan arkadaşımın yaşadığı süreci anlatıyorum; İlk gebelik. Sancılar sıklaşıyor. Hastane evine çok yakın hemen geçiyorlar. Ebe muayene ediyor 2-3cm açılma var diyor. İster eve git ister yat diyor. Arkadaşım oradan geçerken sanıyorum inleme, bağırma sesleri duyuyor korkup eve gideceğim diyor. Aynı gün ağrılar hafifleyip uyumaya başlıyor. Uyanıyor yine adet gibi pis bir sancı. Tekrar gidiyor, 4cm açılma var diyorlar eve geliyor. Evde duş alıp hareket ediyor ve sancının çoğalmasını bekliyor. Bu süreç yaklaşık 3 buçuk 4 gününü alıyor. Hiç suni sancı almadan 4. günde 8cmde yatışı yaptırıyor. Sonrası malum :)
İnsan bedeni doğumu fizyolojik olarak yapmaya programlı, ben sancıların insanı kilitleyecek kadar sık aralıklarla olmaması gerektiği kanaatindeyim. Fakat doktorlar maalesef suni sancıyla süreci hızlandırıp; kadın bedenini yoruyorlar. Herkes travmatik süreçler geçiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Suni sancıya dayanamayıp sezaryene dönen çok kişi tanıdım. Bu bana biraz haksızlık gibi geliyor. Sizlerin fikri nedir?
canım benim akşam 6 7 gibi sancım başladı yarım saat 40 dk da bir geliyordu sabaha kadar git gide sıklaştı sabaha kadar 3 kere falan ılık duş aldım sancılar belden vurduğu için eşim sürekli belime masaj yaptı sabah 6 ya doğru sancı sıklığım 5 dk ya düşünce yola çıktık. İlk doğumlarda açılma hızı genellikle çok yavaş oluyor ama benim suyum gelmemişti eğer suyum gelseydi direk hastaneye giderdim. Gittiğimde açılmam 4 cm di nst ye aldılar 1 saat kadar durdum sancılar sıklaşınca tekrar muayene edildim 8 gibi 6 cm oldu odaya aldılar suni sancı verdiler 12,30 gibi kızım dünyaya geldi. ben devlet hastanesinde yaptım kızımda devlette de suni sancıyı hemen takıyorlar bildiğim için olabildiğince geç gittim. Suni sancının en kötü yanı seni yataga bağlıyor olması diğer türlü hareket edip sancıyı karşılayabilirsin süreç biraz daha yavaş ilerler ama herşey daha kolay olur. tabi her doğum kendine özgü inşallah bu daha kolay ve hızlı olur
hepimizin yaşayacağı doğum hikayeleri umarım çok güzel olur
Canim benimki de oyle. Nedeni su bebegin kafadi asagida. Sirtini gobege dayamis. Yuzu arka tarafimiza bakiyor. Ayaklari ve dizleri ile gogus kafesi ve yanlara vuruyor. Elleri ve kafasi ile asagiya. Popoyu gobege dayayinca cok acitiyor Dun baya bi anlatti doktor bana. Yurumede zorlanma, nefes darligi, vurunca aci, sik idrara cikma vs olabilir dedi.
benimkide öyle totosunu da dayıyor göbeğimin sağına karnım yamuluyor direniyor orada diyorum çıkacak birazdan cee diye
Kızlar e bebekte prima 2 numara 60 tanesi sepette 194,40 tl tanesi 3,24 e geliyor sanırım iyi indirimde
iki paket alsam diyorum ama ben bir numara bezleri molfix pure&soft aldım 2 numarayı da ondan mı alsam yardım pıliiis
canım ben her ihtimale ve alerji durumuna göre prime premium care , molfix pure&soft aldım elimin altında bulunsun diye kimya mühendisi bir arkadaşımda ısrarla goon aldırdı temiz içerikli diye deneyeceğim bakalım
Kızlar merhaba.. hastane çantası için yedek gecelik alacağım kısa kollu alsam çok mu anormal olur çok bunalıyorum sıcaktan:/
ben kısa kollu aldım canım hırka da alırım yanıma her ihtimale karşı üşürsem diye