2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Dün bununla ilgili video izlemiştim ilk doğum yapanlarda ve 2. Ve sonrası doğum yapanlar için açılma süresini söylüyordu bi doktor. Kendide 4 cm olmadan genelde yatış yapmıyordu, resmi eklerim. Evet bence kendi sancımız daha çekilebilir ve en azından bir dinlenme süresi veriyor ama suni sancı öyle değil, ilk doğumu suni sancı ile yapmış biri olarak şimdi dualar ediyorum inşallah kendi sancım olur diye.

Bir sıkıntı olmadıkça söylediklerine katılıyorum ben de. Sırf açılma az diye doğal sürecinde ilerleyen bir durumu hızlandırmak adına suniye başvurulmalı. Bu noktada annede fikir belirtip böyle bir teklife hayır diyebilmeli. Güzel bir doğum hikayesi olmuş arkadaşın için.
Ben ilk hamileliğimde kontrole gittim ve doktor suyun çok azalmış bebek enfeksiyon riski taşıyor yarın doğuma alıyoruz suni vericez dedi. İlk anlamda şok olmuştum. Eve geldiğimde sorgulamaya başladım. Acaba doktor neden böyle yaptı diye. Doktorumu seviyorum ama güven açısından bir an tereddüt etmiştim. Sonra eşim doktoru aramış ve benim durumumu tedirginliğimi anlatmış. Doktor da neden böyle bir yola başvurduğunu bunun bebeğin sağlığı için gerekli olduğunu söylemiş. Velhasıl ertesi gün doğum yaptım suni ile. Ve kızım doğar doğmaz kakasını yapmış. Doktoruma güvenmesem belki sonuçları farklı olacak. Şuan doktoruma sonsuz güveniyorum ve ne derse vardır bir bildiği der uygularım.

Baya yumuşacık mayali hanur kıvamında
1,2 gün önce bende hissettim tam yan taraf bı şaşırdım boyu uzadı heralde dedim
Göbek deligimde enine yayiliyo önce toptu şimdi yaygın . Doğum öncesi bı belirti değildir heralde
Göbek iyice gerildiği için bence
Danimarkada evde doğum seçeneği de var sanırım yanlış hatırlamıyorsam ebeler eve geliyormuş Instagram'da görmüştüm

İlk çocukta ben de herşeyi yaptım hastane süsü vs. Ama bunda hiç bir şey yapmadım. Neden bilmiyorum ama sanırım büyük oğlum kıskanır, üzülür diye mi düşünüyorum acaba bilemedim. Annelik cok zor

Ay evet sizinki maşallah çok güzel olmuş, hızlıca 10cm e ulaşmışsınız. İnşallah bizler de yorucu olmayan bir doğum süreci geçiririz..

Eylulde dort bucuk yasinda olacak anaokulu icin ideal bir baslangic aslinda ama iste hastalik durumu illaki olacak,olmadi seneye bakip karar verirsiniz,insallah biraz hafifler hastaliklar.
Seneye 15 Ocakta 4.5 yasinda olacak. Insallah bakalim o zamana.kadar neler degisecek

Kızlar merhaba.. hastane çantası için yedek gecelik alacağım kısa kollu alsam çok mu anormal olur çok bunalıyorum sıcaktan:/
Bence olmaz ben de kısa kollu pijama koyacağım. İlk doğumumda da kısa kollu pijama koymuştum Ocak ayıydı. Hastane sıcak oluyor zaten. Yanına hırka al gerekirse giyersin .

Dün sizde gördüğüm kitabı D&R da bulamadım. Ben de o minvalde bir kaç kitap okudum. Yorumları görünce çok heves ettim. Siz nasıl temin ettiniz?

Yok valla regl ağrısı devam ediyor. Arada vurup geçiyor tabi. Hiç özlememişim bu ağrıyı :/

Selam kızlar
E-bebek indirimlerine bakmayı unutmayın. Bugün bezlerde indirim. Depend külot, göğüs pedi falan alayım, çanta hazırlama işi bitsin dedim ama baktım indirimler geliyor kıyamadım. 1-2 hafta, hatta bazılarında 3-5 gün için fazla para vermeyeyim dedim. Sabredeceğim. Bebiş de sabreder inşallah amiinn :)
Gün gün neyde indirim olacak burada var: Şubat Kampanyası İhtiyaçlarınıza göre her gün takip edin Yazan olmuştur belki de okuyamadım hepsini.

Kızlar e bebekte prima 2 numara 60 tanesi sepette 194,40 tl tanesi 3,24 e geliyor sanırım iyi indirimde iki paket alsam diyorum ama ben bir numara bezleri molfix pure&soft aldım 2 numarayı da ondan mı alsam yardım pıliiis
Ben de şimdi gördüm aldım 1-2.. Bazısını da aktif bebek aldım valla. Premium carela baya fiyat farkı var gibi. İlerleyen günlerde başka markalarda da indirim olacakmış onları takip edeceğim. Pişik falan yapmazsa inşallahi sızdırma falan olmazsa onlarla devam edebilirim. Benimki de karışık olacak yani.
Kızlar merhaba.. hastane çantası için yedek gecelik alacağım kısa kollu alsam çok mu anormal olur çok bunalıyorum sıcaktan:/
Benim de geceliğim kısa kollu. Olmadı bir hırka giyersin ya. Zaten sıcak olur bence odalar. Ben Ekim ayında da kısa kollu kullanmıştım; gerçi havalar yeni soğuyor daha bu sene. Ekimde güneş vardı ben doğum yaparken. Şimdi Mart soğuk olabilir ama hastane odaları soğuk olmaz bence. Zaten bizi ateş basar :)

Kızlar nstye girdim bugun bir saat falan sürdü kız hareket etmedi bir türlü inatcı keci bittim resmen yorgunluktan kalkıyorum yürüyorum bi şeyler yiyorum yine deniyoruz yok. En sonunda bitti.Sıkıntı çıkmadı şükür. 32+0 1987 gramla devam ediyoruz bu arada iki hafta sonra bir kontrol daha olacakmış

Kızlar patrona aşırı sinirlendim pazartesi izni başlatsam mi cidden çalışmaya gram hevesim kalmadı şuan baya gerildik tartıştık maaş olayları yüzünden dalga geçer gibi kıdem gözetmeden maaş vermiş herkese. Ama biliyorum sırf kadın olduğum için oluyor bu ayrımcılık açtım ağzımı yumdun gözümü ben de. Sinirden şuan birilerini parcalayasim geliyor.

Bence en doğrusu, gelişmiş bir çok ülkede bu şekilde zaten, her vatandaşının hayatına değer veren ülkelerin birindesiniz. Teşekkür ederim bilgilendirme için tetanozu merak etmiştim zaten. Zorunlu aşı burada da yok ben yanlış kelime kullanmışım 'önerilen aşı' yerine :)

Seneye 15 Ocakta 4.5 yasinda olacak. Insallah bakalim o zamana.kadar neler degisecek
Aaa dogru seneye eylulde dort olacak duruma bakarsiniz artik ben de kizimi dort yasinda vermeyi dusunuyorum kismet olursa o zaman kardesi bir bucuk yasinda olacak en azindan asilari falan yapildigi icin belki hastalik cok etkilemez.

Bakalım takip devam sancılar toparlanma olunca saatini not alıyorum, sabahtan beri 3 kez oldu sadece o da düzensizdi.
Kız ben yataktan kalkamıyorum direk diye done done yatak ucuna gelip kalkıyorum anca

Ben cocukken gecirmistim, cok agir atlatmistim asisi var bildigim kadariyla kac yasinda asisi vurduruluyor acaba
9. Ayda normalde tek kızamık aşısı yapılması gerekiyormuş canım ama ellerinde olmadığından 12.ay karma kkk aşısı yapılıyor. Bizim çocuk doktorumuz 12.ay aşısı ağır gelir diye yaptirtmamisti 9.ayda mesela. Ama 12 ayda rutin aşı olarak yaptırdım.

Eklentiler

• Screenshot_20230201_131552_Gallery.jpg
    147,2 KB · Görüntüleme: 36
Çok üzüldüm ne yazık ki bu ayrımcılığı çok bariz yapıyorlar, iyi ki sesini çıkarmışsın ama sinirle şu an karar verme bence, bir akşam düşün belki eşinle konuşursun yarın sabah sakin kafayla karar ver.

canım bence de düsünüp öyle karar ver bu izinlere dogumdan sonra cok daha fazla ihtiyacımız olacak fevri karar verip pişman olma

Malesef öyle. Ben geçen hafta -bu hafta dünyanın parasını verdim resmen. Fakülteye ateş yuzunden götürünce test yapmamışlardi belli ki ellerinde test yoktu. Düşmeyince başka bir doktora hemen randevu bulduk. Muayene, influenze +strep a testi,+ parmaktan crp ölçümü 1300 TL verdik. Üzerine özel poliklinik olunca ilaçları devlet karşılamadı ücretli aldık. Bu hafta kendi doktoruna götürdüm onun da muayene ücreti 500 TL olmuş. Şimdi iki çocuk sürekli ona kontrole devam edecek valla her şey ateş pahası. Biz sağlık sigortası yaptırmadık hiç. Çocukların doktorlarından zaten sigorta geçmiyor diye.

Burda 2 tane özel hastane var. İdrar tahlili sordum biri 300 tli yapıyor diğeri 80 TL sağlık ocağı beleşe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…