2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar hastane çantaları hazır mı?
Hayııır Ütüler bitti bir tek yerleştirmesi kaldı bu hafta biter
Bizimkide yan yatıyordu bazen yanlara vurunca diyorum geriniyor ayakları falan geliyor heralde ama genelde sol tarafta yukarıdan vuruyor, göbek deliğim bi tuhaf oldu dışarı dogru çıktı gibi yaa böyle çökük gibi değil seninki nasıl yumuşadı
Aynenn öyle bizde eşini görmekten artık fenalık geçircezzz yani

1,2 gün önce bende hissettim tam yan taraf bı şaşırdım boyu uzadı heralde dedim
Göbek deligimde enine yayiliyo önce toptu şimdi yaygın . Doğum öncesi bı belirti değildir heralde

doğduğu ilk andan beri kullanılabilir diyor ama benim hiç deneyimleme şansım olmadı, üzerinde 0 aylıktan itibaren yazıyor bebek doğunca ilk defa kullanıcam kutuyu bile açmadım
Teşekkür ediyorum , benimde ilk o yüzden bilemediğim için :)

Ben de böyle hikayeler okuyorum. Benim yaşadığım ülkede doğumu ebeler yönlendiriyor, acele ettirmiyorlar. Doktorlar aslında herhangi bir sorun çıkarsa müdahale etmesi için orada diyorlar. Ama Türkiye’de hem ebelere verilen eğitim, sorumluluk farklı. Bir de herkes uzman doktorun kontrolünü istiyor.

Açıkçası hem doğum sakin geçecek, acele ettirmeyecekler diye seviniyorum hem de başka arkadaş da yazmış, bebek kakasını yaptı, vs. problem olsa hemen anlarlar umarım diye stres oluyorum bazen.

Benim anladığım bu doğum çok şans işi ve çok bireysel.

Eylulde dort bucuk yasinda olacak anaokulu icin ideal bir baslangic aslinda ama iste hastalik durumu illaki olacak,olmadi seneye bakip karar verirsiniz,insallah biraz hafifler hastaliklar.

Kızlar e bebekte prima 2 numara 60 tanesi sepette 194,40 tl tanesi 3,24 e geliyor sanırım iyi indirimde iki paket alsam diyorum ama ben bir numara bezleri molfix pure&soft aldım 2 numarayı da ondan mı alsam yardım pıliiis

kızlar süt sağma makinesi alan var mı? çok lazım bir şey mi sizce
ben spectra 9s diye bi model aldım 2li. ikiz ve erken doğum bekliyorum. ama şartlar normal ilerlese önce hastane tipi kiralayıp sonra duruma göre almayı planlamıştım. hani sütüm bol olursa mochi nin manuel vakumlusu bile yeter demiştim. bir de evet çalışma hayatına dönüş planlarınıza göre değerlendirin.
B beyazkelebeksiyahlale prima 0 var bi de yanında <3kg diye yazan var, o prematüre bezi. biz ondan aldık. 3kg altı yazmayan belki Rheaa nın dediği yenidoğan olabilir.

ben de doğacak olana haksızlık yapıyorum gibi geliyor, sırf oğlum istiyor diye bu yola girdik bunu da sürekli dillendiriyorum, bu sefer de kendime kızıyorum bu çocuğun ne suçu var diye...doğunca göreceğiz 2 çocuk oarasında dengeyi sağlamak çok kritik hem ilgi alaka anlamında...benim ilki 8 yaşında ama hala herşeyi bizimle yapıyor nasıl alışacak bilmiyorum, kardeş çok istedi ama yine de doğunca mutlaka kıskançlık olacaktır...ilkinde herşeye çok özendim bezendim, bunda beslenmeden tutta hiçbir şey yapasım gelmiyor baya oluruna bırakmış durumdayım, iş stresinin yaşın vbde kesinlikle etkisi var tabi...gerçekten 2.ciler biraz kendi kendilerine büyüyorlar sanırım :)
canım dil bağı diye birşey demedi bizim doktor, kordon elinin önüne gelmiş dedi bebek doktorumuz, genelde öyle oluyormuş...ben yurt dışında idim canım ondan uygulama orada böyle olabilir, türkiyede daha farklıdır.
haklısın canım, ben de zaten çok dikkat ettiğimden değil ama tam birşeye sarıyorum sonra başka bir yerde onu da okuyorum iyi değilmiş diye...iyice psikopata bağlatıyorlar insanı...
soda değil de maden suyu demek istedim aslında, ama belki oytun hocanın bahsetttiği sodadır tabi...yoksa ben de hiç soda içmiyorum canım hep maden suyu tercih ediyorum içeceksem...
canım benimki cuma 18de doğdu pazar 14 gibi baktılar 500 gram kaybetmiş, 3520 doğmuştu, çok kilo kaybetti diye telaş ettiler, çişini de 1 kere mi ne yapmıştı,..şimdi mama vb.de veririrm hemen sütüm inmezse...zaten ben sağacağım da sürekli 2 ay içinde işe başlayacağım, ondan hem biberon hem bana alışması lazım
canım malt içecekler bende işe yaradı....ilk 15 günde malt içecek sağma 2 göğsü emzirmeden sonra boşaltma. rezene çayı baya yüklendim...sütüm baya artmıştı, su da çok içiyordum...
Tecrübeli anneler, doğum öncesi süt yakıcı çaylardan öneriniz var mı?
doğum öncesi çay işe yarar mı ben de merak ediyorum açıkçası

Doktora sorucam ben de canim, önce randevusu olanlar sorup bizi de bilgilendirirse super olur :)
ben sorarsam söyleyim canım, bugün gideceğim akşam...32+0 yarın yasal iznim başlıyor.
Nescafe yerine filtre kahve içsek oluuur mu? Hiç seçemiyorum nescafeyi
canım nescafe doktor hazır ulaşımı kolay diyedemiştir, yoksa neskafe iyi birşey değil instant besin diye geçiyor asıl makbulü filtre kahve...ondan bence oluyordur...ben filtreye başladım başlayalı nescafeyi eve bile sokmuyorum
kızlar süt sağma makinesi alan var mı? çok lazım bir şey mi sizce
evde olacaksan ve almak istemezsen hastanelerden kiralanıyor da hem de onlarınki güçlü oluyor, belki 1 ay falan kiralarsın bu seçeneği de değerlendir.
canım benim gününde doğmadı, 40+2de artık daha fazla beklemek istemediğimizden suni sancı ile normal doğum başlatıldı....herşey normalken suni sancı ile tetiklemekte bence tabi uygun olmayabilir, burada doktora güvenmek gerek bence de...ama ben mesela öyle 3-5 gün bekleyebilir miydim arkadaşın gibi, pek sanmıyorum,ama o da ilk deneyimimden dolayı...benim açılma 4 cm olduğunda saat 2 falandı suyum geldi, hemşire falan daha var dedi çok rahattılar, 2 saat sonra hemşireyi çağırdım bebek dayandı gibi dedim, daha yeni kontrol ettim daha gelmemiştir birazdan bakayım dedi 10 cm olmuş bir anda açılmam...hemen doktoru aradılar falan, yani herkesin süreci aynı da gitmiyor...

Kacinci haftadasin? Benim sancim olmadi ondan nst istemedi galiba.Riskli bir durum yoksa nst kacinci haftada giriliyor ki acaba
Riskli bi durum yoksa 32den sonra Nst başlıyor. Ben bugün 32+6 oldum ama acile gittiğimde 30+2 haftalıktım. Bugün yine kontrolüm vardı benim kız tekrar doğum pozisyonuna gelmiş ufak ufak sancılarım var ama önemli değil dedi doktor. Böyle gittiği yere kadar devam edeceğiz.

Benim göbek deliğim de tam tersi küçüldü daraldı içine kactı

Yaa bir anda mi geldi o büyük ağrı
Kızlar bu akşam çok kasılmam oldu ya. Hala devam ediyor şuan. Bu kadar olması normal mi acaba :/
Benim de çok ayakta durduğum zamanlar fazla oluyor kasılmalar, sertleşme ve alt tarafta ağırlık gibi baskı
Ben de de oluyor bazen özellikle geceleri. Kramp eşliğinde oluyor bazen bacaklarım kitleniyor aha diyorum doğuracağım sanırım..
Gece çok sık oluyor bende de, bazen kalçadan bacağa doğru ağrım inanılmaz fazla oluyor, sürekli oflayıp poflamaktan ne kendim uyuyorum, ne kocamı uyutuyorum
Ben de kontrole gitmeden 2 gün önce kasılmalar çok artmıştı, nst ye bı girdim tık yok
O baskı anında aha geliyor çocuk diyorum, sen 37 leri pek görecek gibi durmuyorsun bebek ve senin için en sağlıklı en hayırlı zamanda olsun inşallah.
2. Bebeler daha mı erken gelir acaba, benim pek gücüm kalmadı da

Ben de eminim iyi ki diyeceğim. Ben zaten tek çocuğum. Kardeş nedir bilmem. Bu yüzden evladımı da bu duyguya mahkum etmek istemedim. Yaşım olmuş zaten 35. Cefasız sefa olmaz evlatlarımız sıhatli olsun yeter
Ayy hayırrrr , yıkama işlerini yapıyorum şuan.
Benim de soluma yatınca sol yanıma vuruyor. Sanki ezildim pozisyon değiştir der gibi göbek deliği büyüdü evet. Hatta ilk doğumumdan sonra da öyle büyük kalmıştı bi süre. Ödüm patlamıştı öyle kalacak diye. Normalde güzel göbek deliğim vardır sonra toparlanmış eskki haline dönmüştü. Yine döner , seninki de döner

Dün bir kitap paylaşmıştım, bu konu o kadar güzel anlatılıyor ki.. ortamdaki bir kişinin bile doğumu etkileyip durduracağını, yapılacak yanlış bir müdahalenin, söylenecek olumsuz bir sözün tüm doğumu etkileyeceğini anlatıyor. Biz de maşallah bir kadın doğururken ne yapılmamalı hepsi var; her şeyden önce cümle alem o odaya doluyor hastahanede.

Ben de ilk doğumum da suni sancı aldım, ilk doğumdur ilerlesin diye yaptılar bence. Gerçekten dayanılmaz bir ağrı. Ama bir şekilde doğunca geçiyor.

İkinci de kendi sancımla doğurdum, 3750 gr 53 cm idi bebek. Doğum anına kadar sancılar çok iyiydi, hatta şuanki ağrılarımız var ya onlardan bile hafifti diyebilirim. Yarım saatte bir ölçtü ve çok kısa sürede tam açıklık. Çok güzel bir doğum olmuştu hamdolsun.

Kapının önünden birinin geçmesi, içeri bakması, senin kafana takılan bir şey, yanındakilerin tavrı vs vs hepsi doğumu inanılmaz etkiliyor. Onun için sükunet gerekli, ama bir an önce bebeğin çıkmasına odaklanıldığı için anne ihmal ediliyor maalesef

Kızlar spinal ile epidural sezeryanın farkı nedir?benim ilk doğumum spinal sezeryandı , inanılmaz başağrısı yaşadım o günleri unutamıyorum,sezeyan dikişlerini bile unutturmuştu bana ..taburcu olduğum gün acile gitmiştim baş ağrısından..bunda ona cesaret edemeyeceğim galiba...acaba epidural daha mı farklı baş ağrısı riski daha mı az ? farkını bilen var mı?

Hazır
Biz dikkat ederiz de misafir eder mi acaba, şimdiden stresi bastı beni. Zaten oğlum var okula giden ve sürekli hasta
Kesinlikle katılıyorum, bu hastalık her neyse koronayı solladı
Yan yatinca benim genelde yan tarafimda dolanıyor sanki, göbek deliğinden dümdüz oldu

Maşallah 2. Doğumun ne güzel olmuş öyle, kendi sancın candır ya. Benim ilki suni sancıydı bunu kendi sancım ile doğurmayı istiyorum inşallah kolay bir doğum olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…