2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben bugün diyet listesine pek uymadım. Bildiğim gibi yemeye çalıştım. Ekmek, meyve yemedim. Tatlı şeyler kesinlikle yemiyorum zaten. Değerlerim çok iyi çıktı. İnsülinin de etkisi olabilir.

Hoşgeldiniz, sağlıkla gelsin bebeğiniz, ben de sizin gibi uzun süre forumu okuyup geç katılmıştım yazmaya. Danimarka'da gebelikte zorunlu aşılar var mı varsa neler acaba merak ettim?
Teşekkür ederim. Burada zorunlu hiçbir şey yok, ama grip aşısını tavsiye ediyorlar. Aşıyı olmak isteyenlerin ücretini devlet karşılıyor (65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olanlar da böyle ama diğer kişiler kendileri ödüyor). Ben ilk defa grip aşısı oldum bu yıl. Korona aşılarını zaten olmuştum. Tetanoz da 4 yıl önce hafif bir yaralanma sonrası olmuştum ama o var mı diye sormadılar bile.

Bulaşıcı hastalık testi yapıyorlar hamilelikte hepatit b, hiv ve frengi için. Bir de ben Türkiye’den olduğum için bana ek akdeniz anemisi testi yaptılar. Türkiye’de genetik yaygınmış diye. O çok hoşuma gitmişti yani bana bakıp, standartların dışında sana bir de şuna bakmak lazım demeleri kendimi güvende hissettirdi.

Genel anlamda burada minimum medikal müdahale ile doğum yapılması hedefleniyor. Bize göre çok değişik yaklaşım, iyi mi kötü mü bilemiyorum ama parası olan olmayan herkesin bebekleri aynı ilgiyi görüyor. O toplum için çok iyi bence.

Yaaaaa es veren versiyonu olsun o zaman amin
Inşallah ama doğum sancısını hissetmedim anlamadım diyen pek olmaz istisnalar dışında o bel ağrısı tam bel kısmı değilde kalçaya doğru olan yer geldiğinde direk hastaneye koşmak istiyorsunuz hani öyle yok hafifti dayaniyodum gibi bişey değil ben valizimi falan arabaya koyacak kadar bile bekleyemedim bende hep sancı gelir bı duş alırım ağır ağır yola cikaril falan hayalleri olanlardanım kısmet olmadı:)Allah hepimize kolay sağlıklı doğumlar nasip etsin

Evet ama kimileri diyor sancım 5 dk da bir geliyordu es verdiği zamanlar saçımı makyajımı yaptım duşumu aldım vs. Valla şans demek ki. Ben zaten valizi hazırlayıp arabaya koyacağım panikle onun peşine düşemem çünkü. Amin inşallah hepimiz için güzel hikayeler çıksın

kızlar süt sağma makinesi alan var mı? çok lazım bir şey mi sizce

Kizlar benim sağ gogsumun alti aksamlari cok agrimaya basladi ya boyle orasi şisiyor bir yerini mi dayiyor oraya bu aksam o agri beni bitirdi siz de var mi boyle bir sey.
Benim oluyordu canım o ağrı ama artık geçti hatta buraya da yazmıştım bebek muhtemelen Bi yerlerini dayıyor canım artık olmuyor çünkü karnım aşağıya indi iyice bebiş yanları tekmeliyor.

Ay sorma bizim şirket kadar paragöz bı yer daha yoktur. Ben sn daha en başta soylediginde sormuştum her Dr kontrolü ücretli izin sayiliyomus dedim ayda 1 izin öyle bişey yok dediler. Zaten neyi hakkıyla yapiyolar ki
Haklarını sonuna kadar kullan canım hiç taviz verme.

Eklentiler

• Screenshot_20230127_141923_Instagram.jpg
    134,7 KB · Görüntüleme: 44
Aynen cnm ben kızımı tek başıma büyüttüm. Birde eşim çok yoğun çalışıyor bana pek destek olamadı. Zaten pandemi bebeği idi. Ama kimseye aldırış etmedim . Evet zorlandım mi bazen çok ama hepsinin üstesinden geldik bir şekilde ve geleceğiz elbet bu çocuk gökten inmedi ya biz onu dünyaya getirmeyi tercih ettik demekki zorluğunu da kolaylığını da göze aldık tabi bazen endişeye kapılıyoruz ki bu çok normal ama zaman geçince iyi ki diyeceğiz

valla annen ile babanın yanına gitmen avantajlı olacak senin için de. Yazın kolay oluyro da kışın nedense daha zor :))) tıkılıp kalıyorsun eve.
38+5 i beklemezsin bence

Leedong cnm senin sat a göre kaçıncı haftadasin? Doktor değiştirmişti ya 2 defa o yüzden merak ettim sat a göre haftanın?
Sata göre 35+2 doktorun değiştirmesine göre 36+2 tam 1 hafta oynuyor. Son zamanda ileride gitseydi değiştirmiyoruz dedi ama senin kese oluşumunda 1 hafta ilerideydi o yüzden düzeltiyorum demişti. Ona görende sezaryen ayarladı 16 şubatta.

İlkinde genel oldum bunda da genel olmak istiyorım. Kesinlikle spinal istemiyorum beb canım masanın üzerinde yatarken ameliyathanede olmak istemem uyuyorum hoooo uyandığımda odamdayım bebişi veriyorlar hemen yanıbaşıma

1,2,3 ve 4 ten 2 şer paket aldım o gazla o zaman yeter şimdilik ben çok daha fazla gider sanıyordumböyle bi 5 er 10 ar paket
Sayıları önemli canım, ama tahminen söyleyeyim eğer 1 numara 120 tane gibiyse 10 günde biter ve yeterli olabilir. Ama marka da önemli mesela şöyle diyim ben primaciyim yeni doğan 0 dan kızımda 2 paket kullandım , sonra hemen 1 numaraya geçtik. Yanlış olmasın ama ya 2 yada 3 paket kullanıp 2 ile devam ettik uzun süre. Ama en çok 3 numara gidiyor.tabi 3 numara yaklaşık 1-1.5 yasa tekabül etti bizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…