Benim doğum yapacağım hastene kendisi veriyormuş canımSezeryan olacak anneler doktorum benden varis çorabı istedi sizden de istedi mi ameliyathaneye giyip ineceksin falan dedi
Bnde cok sertlesme yasiyorum bu neden oluyodur ki. Bebek hep bi yerde toplaniyo. Genelde stres icinde oldugumda yani çalışırken oluyo. Bn stresten diyorum ama bu erken doguma sebep olur mu. Gecen hafta dr a soyledim 1 2 kere gunde olur dedi ama mesela dün sık sık yasadim. Hareketten cok sertlesme toplanma vardi.Evet canım sayıyorum. Geçiyor 10 u. Birde sertleşmelerim çoğaldı kızlar 3 gündür nefesim bile kesiliyor hep uzanıyorum yatıyorum. Bakalım erken doğurmaktan korkuyorum 36/37 yi göreyim bari diyorum kendi kendime.
Yan simit bölgemde çatlama olmuş 3 gün evvel farkettim. İlk kızımda hiç çatlağım olmamıştı. ama o zaman 9 kilo almıştım. Bu sefer 18 kilo aldım bile şimdiden. İnşallah artmaz çatlaklar yağ sürüyorum.Kızlar imzalanan (çatlayan) var mı ?
Önlem alinmis canim stres yapma. Umarim biraz daha sabreder minişKızlar bende 2 gün önce sancıyla acile gittim ve yatışım yapıldı. Ciğer geliştirici iğnelerim yapıldı. Sancıyı durdurmak için de ilaç tedavisine devam ediyoruz. Şimdilik iyiyim ama bakalım yarın sabah doktor bi karar vericek. Eğer sancım durmuşsa evde dinlenerek zamanımızı bekleyeceğiz, sancım durmamışsa da yapacak bişey yok küvezi olan bi hastaneye sevk edileceğim. Bebişim 30+5te 1850gr 41cm di. Doktorum doğum gerçekleşirse bile korkma bebişimiz iyi durumda dedi ama gönlüm zamanını beklemesi :)
Alt için de üst içinde çift koy. Çift giydirmeyi tercih ediyorlar hemşireler. Hem kendi tecrübem hem arkadaşlarımdan gördüğüm böyle.Kızlar hastane çantamı hazırlıyorum. Hemşireye verilecekler içinde alt kısım için sadece patikli pijama koydum. Sadece onunla üşürler mi acaba. Battaniyeye de sarılacak
İyi ki koymış yoksa senin omuzlarında tutulurdu benimkisi gibi onun ağrısı dikiş ağrısından bin kat beter. Diyorum ya sezaryen ağrılarım hiç olmadı ama omuzlarım yüzünden hep ağladım aklı olan örtü gibi bişi koydursun omuzlarına kesinlikle tavsiye ediyorum. Herkese olacak diye değil ama tedbir alın oldupu zaman da fena çarpıyorAy o ameliyat sogugu cok kötü vucuda hakim olamiyosun. Bn zangır zangır titremistim anestezi uzmaniydi galiba cok titriyosun diyip acidi heralde sicak su torbasi koymustu omuzlarima ama nasi iyi gelmisti allah razi olsun ondan vallahi.
Çalışmakla alakası olduğunu sanmıyorum ben evdeyim yatıyorum uzanıyorum dizi Tv cs. izliyorum ama arada oluyordı bugün sürekli oldu belki her saat başı diyebilirim daha pazartesi gittim doktora bir sıkıntı ypk dedi Nst de hafif sancım çıktı ama korkulacak durum değil Erken doğurmana sebep olmaz bu sancı dedi.Bnde cok sertlesme yasiyorum bu neden oluyodur ki. Bebek hep bi yerde toplaniyo. Genelde stres icinde oldugumda yani çalışırken oluyo. Bn stresten diyorum ama bu erken doguma sebep olur mu. Gecen hafta dr a soyledim 1 2 kere gunde olur dedi ama mesela dün sık sık yasadim. Hareketten cok sertlesme toplanma vardi.
Aynen iyi ki koymus anestezi etkisi olan bas agrisiyla bi de o tutulma agrisini cekemezdim heralde. Tecrube iste en azindan onlem alalim dedigin gibiİyi ki koymış yoksa senin omuzlarında tutulurdu benimkisi gibi onun ağrısı dikiş ağrısından bin kat beter. Diyorum ya sezaryen ağrılarım hiç olmadı ama omuzlarım yüzünden hep ağladım aklı olan örtü gibi bişi koydursun omuzlarına kesinlikle tavsiye ediyorum. Herkese olacak diye değil ama tedbir alın oldupu zaman da fena çarpıyor
Kesinlikle alacağım sondayı uyutulduktan sonra taktıracağım omuzlarımı da örttüreceğimAynen iyi ki koymus anestezi etkisi olan bas agrisiyla bi de o tutulma agrisini cekemezdim heralde. Tecrube iste en azindan onlem alalim dedigin gibi
Aa iyimiş sormakta fayda var o zamanBenim doğum yapacağım hastene kendisi veriyormuş canım
Ay ne bileyim bn stresliyken bebekte strese giriyo diye düşünüyorum. Yarin kontrole gidicektim sorayim dr a neyin nesi diye. Bnde nedendir bilmiyorum hep erken dogacakmis hissi var. Allah saglikla zamaninda kucagimiza almayi nasip etsinÇalışmakla alakası olduğunu sanmıyorum ben evdeyim yatıyorum uzanıyorum dizi Tv cs. izliyorum ama arada oluyordı bugün sürekli oldu belki her saat başı diyebilirim daha pazartesi gittim doktora bir sıkıntı ypk dedi Nst de hafif sancım çıktı ama korkulacak durum değil Erken doğurmana sebep olmaz bu sancı dedi.
O his bende de var işte. Doktor da erken doğum riskim var demişti. Hatta pazartesi günü de erken gelmezse eğer 15/16 şubatta sezaryene alacağım dedi. Sen yarın doktoruna sor buraya da yaz canım merak ettirme biziAy ne bileyim bn stresliyken bebekte strese giriyo diye düşünüyorum. Yarin kontrole gidicektim sorayim dr a neyin nesi diye. Bnde nedendir bilmiyorum hep erken dogacakmis hissi var. Allah saglikla zamaninda kucagimiza almayi nasip etsin
Nasılsınız canım merak ettik kavuştun mu yavrularına nasıl geçti doğum?Kızlar merhaba,
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yarın inşallah bebislerini kucağıma alacağım
Maalesef çoğul gebelikte çocukların anesteziden etkilenme ihtimali fazla olduğu için spinal anestezi olmam gerekiyormuş yani en korktuğum şey olacak ne yazıkkineyse ki kendimi biraz sakinlestiriyorum kesikten korkarım ben ama düşünmeyeceğim bana cok dua edin ben de size cok dua ediyorum ❤
Hic kontrolde boyle bisey soylemedi ama icten gelen bi his. Yazarim tabi canim. Snn açılma da vardi cok şükür bu haftaya kadar geldin biraz daha sabretsin minikO his bende de var işte. Doktor da erken doğum riskim var demişti. Hatta pazartesi günü de erken gelmezse eğer 15/16 şubatta sezaryene alacağım dedi. Sen yarın doktoruna sor buraya da yaz canım merak ettirme bizi
Maşallah kilosu yerinde hafta olarakta iyi çok kalmaz inş hastanede. Biran önce kavuşursunuz bebişinizle. Üzülmemeye çalışın.Nedeni belirsiz hiç bir sıkıntı yoktu Kordon dolanmis baya bı
kilomuz 2.640gr
Canım öncelikle kendine ve bebeğe stres yapma benim de ikili taramam yüksek çıkmıştı doktorum nipt( fetal dna) yaptırmami önerdi yaptırdım sorunsuz geldi test sonucu. Ikili tarama bir tani testi değil zaten hata payı çok yüksek o yüzden sana onerim nipt yaptır için rahat etsin canım. Ben de tarama sonucu yüksek geldiğinde inan aynı şekilde kendimi çok üzdüm haliyle bebegimi de simdiki aklım olsa yapmazdım yani. Sakinliğini koru inşallah sağlıklı haberler alırsınİyi akşamlar sevgili anneler size birşey danışmak istiyorum benim üçüncü gebeligim şuan 14+1 haftaligim bugün ikili tarama sonucumu öğrendim doktorum Dow senduromlu olma ihtimali var dedi odadan ağlayarak çıktım özele gitmek zorunda kaldım aldığım evrakı ozeldeki doktora gösterdim bebeğe iyice baktı elleri ayakları hareket ediyordu ama burun kemigini bir türlü goremedi benim gibi aynı durumu yasiyaniniz oldumu acaba
Cnm benim sonuç bu bana ihtimali var dedi özelde burun kemigini göremiyorum dedi nipt ne soruyorum ama.bilmedigim.icin k.bCanım öncelikle kendine ve bebeğe stres yapma benim de ikili taramam yüksek çıkmıştı doktorum nipt( fetal dna) yaptırmami önerdi yaptırdım sorunsuz geldi test sonucu. Ikili tarama bir tani testi değil zaten hata payı çok yüksek o yüzden sana onerim nipt yaptır için rahat etsin canım. Ben de tarama sonucu yüksek geldiğinde inan aynı şekilde kendimi çok üzdüm haliyle bebegimi de simdiki aklım olsa yapmazdım yani. Sakinliğini koru inşallah sağlıklı haberler alırsın