O an aklıma geldi. Ne olsa da eşim yine annesinden vazgeçmez. Dün dedim annelerimiz zor zamanımızda gelip ilgilenmezse ben de çocuklarımın yüzünü göstermem dedim. Kızdı hemen gelmek zorunda değiller sen göstermek zorundasın dedi.yalnızken ses kaydı yap eşine dinlet, sonra inkar etsin istediği kadar.
Allah allah peki sebebi ile ilgili dr lar şu olabilir bu olabilir dedi mi ? Kontrollerinde sorun yoksa nişan değildir galiba benim de ilk gebelik çok tecrübeli değilim açıkçası bu konuda canımEvet sümüksü ama açılma sancı herhangi birşey yok
Bence bu haftalardan sonra artık normal canım hareket alanları iyice daraldıKızlar kaç gündir yerinde duramayan hatta gece bile uyutmayan bebeğim bugün çok nadir hareket ediyor tedirgin olmam mı gerekiyor. Oluyor ara ara hareketleri ama çok az. Bir kere vurup bırakıyor sanki. Dürtüyorum çok hafif oynuyor çok ama çok zor hissediyorum. Sizde de oluyor mu? 34+2 haftalık oldum bugün
valla canım suç eşinde o zaman malesef. sen ne kadar çabalasan da gerçekleri görmezden geleceği için uğraşmaya da değmez. o yüzden kv yi ciddiye almamaktan başka seçeneğin de yokO an aklıma geldi. Ne olsa da eşim yine annesinden vazgeçmez. Dün dedim annelerimiz zor zamanımızda gelip ilgilenmezse ben de çocuklarımın yüzünü göstermem dedim. Kızdı hemen gelmek zorunda değiller sen göstermek zorundasın dedi.
İlk hamileliğimde de eşim şehir dışına çıkmıştı kayınvalidem yanımda durdu. İşe gidiyordum eve gelip kayınvalideme yemek hazırlıyordum. O da ben işteyken çarşı pazar geziyordu. Eşim geldiğinde de bana yemek yaptırmıyor kendisi yapıyordu ki gelinime çok iyi baktım demek için. Neyse ben Allah’a havale ediyorum. Bu saatten sonra bir şeyleri değiştirmem mümkün değil. İnsanlar da değişmiyor.
Ben onlara muhtaç olmamak için 2. bebeği hiç düşünmüyordum. Eşimin yaptığı psikolojik baskı ve oğlumun kardeş isteğinden dolayı mecbur kaldım
az önce B beyzosh arkadaşımız paylaşmış memnun kalmış isterseniz o sayfadan bilgi alın benim yaptırdığım yer 1 ay süre veriyor yetişmeyebilir sizeTakı yastığı ve kapı süsü sipariş etmek istiyorum ama önerebileceğiniz 2 haftaya yetiştirebilecek bir yer var mı acaba birkaç yere sordum güvenilir bulduğum da şubat ortalarına anca yetişir dediler benim de bebişim ocak sonu bile zor bekleyecek gibi görünüyor isime yeni karar verince bu zamana kaldı
Merhaba bu sayfadan 10 ocakta sipariş verdim bugün hazır oldu hepsi. Yarın kargolar diye düşünüyorum. Yani 2 haftaya yetişmiş oluyor bilgi alın istersenizTakı yastığı ve kapı süsü sipariş etmek istiyorum ama önerebileceğiniz 2 haftaya yetiştirebilecek bir yer var mı acaba birkaç yere sordum güvenilir bulduğum da şubat ortalarına anca yetişir dediler benim de bebişim ocak sonu bile zor bekleyecek gibi görünüyor isime yeni karar verince bu zamana kaldı
Off ofSelam kızlar, ben de geceleri ağrıdan uyuyamıyorum. 2 gündür iç bacağıma ağrı girdiği için yürüyemiyorum da. Bel fıtığım da var, ağrıdan duramıyorum. Kendimi engelli gibi hissediyorumKarnımı gören de doğum yakın diyor. Bu hafta kayınvalidem de gelecek, hastaneye gittiğimizde evde oğlumun yanında durması için çağırdık. Annemi de doğum zamanı çağıracağım. Kayınvalidemi de bir aksilik olmazsa doğum zamanı göndereceğim. İlk doğumumda yapmadığını bırakmadı, annemle de tartıştılar. O yüzden sırayla gelsinler istedim. Kayınvalidem geldiğinde de konuşmadan durmayacağı için beni strese sokacak, ben de o stresle doğururum heralde
Şimdilik yok canım.Kızlar imzalanan (çatlayan) var mı ?
Bu tip kaynana bana çok tanıdık geliyor.Eşimin yanında farklı davranıyor. Başbaşa kaldığımızda daha farklı. Söylediklerini de inkar ediyor. Eşim de annesine bir şey diyemiyor zaten
Sümüksü ve koyu renkliyse nişan olabilir, rahim ağzı uzunluğu ölçtü mü doktorKızlar 33. Haftanın içindeyim dün tuvalete çıktığımdan beri azar azar kahverengi jelibon gibi akıntı geliyor doktora gittim ama herhangi bir sorun yok dedi bazı okuduğum şeylerde nişan olabilir diyor sizce nedir böyle birşey yaşayan varmı
Bebek için 3 tane takım, ( zıbın, ayaklı tulum, şapka, eldiven, bez ) olacak şekilde ayrı ayrı kilitli buzdolabı poşetine koydum.Kızlar valiz hazilayanlar neler koydunuz acaba
Ediyor canım hareket ediyor ama çok hafif mesela düne nazaran daha hafif gereksiz endişe belki de ama insan ister istemez günü gününü tutmayınca tedirgin oluyor.Toplamda 10 defa hareket etmisse endiselenme canim. Herkeste ara ara oluyordur
Evet ben de okudum yeri daraldığı için hareketleri azalıyormuş ama 2 gündür de gümbür gümbür resmen hiç uyumadan vuruyordu. Sabah öğlen akşam gece bile uyanıyordum. Şimdş öyle sakin öyle uslu ki tedirgin oldum. Az önce yine biraz tekmeledi durdurdu tekrardan canım.Bence bu haftalardan sonra artık normal canım hareket alanları iyice daraldı
hepimiz yıkılmaya başladık herhalde son atımızda canım :)) iğne batması bende de oluyro arada göbek deliğimin etrafı da çok ağrıyor dokununca batıyor sanki. Allah’ıma şükürler olsun sağ sağlim bu günlerimize geldik.benim de bugün kasıklarıma sağlı sollu iğne batması elektrik çarpması gibi bişiler oluyor
Offf aklımdan çıkmıyor eksiklerim var onları bekliyorum hazırlamadım sömestir tatilinde hazırlayacağım valizimi annem de yanımda olacak o zaman çok yorgun hissediyorum kendimi. Üşeniyorum tek başıma yapmaya. Bi tek valizim kaldı zaten. Allah’ın izniyle onu da hazırlayacağım canım. Artık ne lazım olursa koyacağım ana öncelikle bebeğe ve kendime kıyafet koyacağım bez ıslak mendil biberon mutlaka alacağım yanıma. En gerekli olanları unutmayacağım kuzumda da öyle yapmıştım sadece bez ısmal mendil ve kıyafet kullandım. Başka hiç bişeye ihtiyacım olmamıştı.Kızlar valiz hazilayanlar neler koydunuz acaba
Ben de 30+4 gunlugum iki gundur benim kizda cok sakin,daha oncede ara ara olmustu,ben de bilemedim normal mi acabaKızlar kaç gündir yerinde duramayan hatta gece bile uyutmayan bebeğim bugün çok nadir hareket ediyor tedirgin olmam mı gerekiyor. Oluyor ara ara hareketleri ama çok az. Bir kere vurup bırakıyor sanki. Dürtüyorum çok hafif oynuyor çok ama çok zor hissediyorum. Sizde de oluyor mu? 34+2 haftalık oldum bugün
Evet canım. Ben de çok fazla takmamaya çalışıyorum ama gebe ve lohusa psikolojisi farklı oluyor.valla canım suç eşinde o zaman malesef. sen ne kadar çabalasan da gerçekleri görmezden geleceği için uğraşmaya da değmez. o yüzden kv yi ciddiye almamaktan başka seçeneğin de yok
E bu benim kaynanamO an aklıma geldi. Ne olsa da eşim yine annesinden vazgeçmez. Dün dedim annelerimiz zor zamanımızda gelip ilgilenmezse ben de çocuklarımın yüzünü göstermem dedim. Kızdı hemen gelmek zorunda değiller sen göstermek zorundasın dedi.
İlk hamileliğimde de eşim şehir dışına çıkmıştı kayınvalidem yanımda durdu. İşe gidiyordum eve gelip kayınvalideme yemek hazırlıyordum. O da ben işteyken çarşı pazar geziyordu. Eşim geldiğinde de bana yemek yaptırmıyor kendisi yapıyordu ki gelinime çok iyi baktım demek için. Neyse ben Allah’a havale ediyorum. Bu saatten sonra bir şeyleri değiştirmem mümkün değil. İnsanlar da değişmiyor.
Ben onlara muhtaç olmamak için 2. bebeği hiç düşünmüyordum. Eşimin yaptığı psikolojik baskı ve oğlumun kardeş isteğinden dolayı mecbur kaldım
bence daha yaşanmadık şeylere takılıp kendini üzme, canını sıkma. üzüntünün zerre faydası yok. şartlar ortadaysa olanı biteni duymamaya görmemeye ve oğlunla , yollarını gözlediğin ikizlere odaklanmaya harca enerjini (ikizler çok enerji istiyor zaten malumİnşallah canım. Okullar tatil olacağı için oğlumu hastane ortamına götürmek istemiyorum. Sabahtan akşama kadar hastanede bekliyorum. Oğlum hastanede o kadar duramaz. Acil bir durum olursa da bırakacak kimsem yok. Eşim de çocukla birlikte benimle ilgilenemez. O yüzden mecbur kayınvalidemi çağırıyorum. Yoksa hiç istemiyorum. Annem de demiyor ben gelip bakayım. Annemi şimdi çağırsam sonrasında durmaz. Kayınvaliden de baksın diyor. Zaten benimki tek yumurta ikizi olduğu için 28. haftadan itibaren doğum riski var. Hem şeker hem protein kaçağı olduğu için de erken doğum riski var malesef
Bir yandan da yeri daraldığı için her hareketini hissedesiniz diyorlardı. Çok şükür hissediyorum ama sakin ve hafif hissediyorum. Belki o da yorgundur uykusuzdur kaç gündür hiç uyumuyor gibi jhareketliydi. Bir an önce doğsunlar da gözümüzün önünde olsunlar inşallah :)Ben de 30+4 gunlugum iki gundur benim kizda cok sakin,daha oncede ara ara olmustu,ben de bilemedim normal mi acaba
Ben bu konu hakkında bi bilgim yok ama 4 yaş yazdığınız için dikkatimi çekti. Ekimde bende kızıma yaptırdım iki koluna da aşı yapıldı. Bi tanesi bi gün ağırdı ama herhangi bir yan etki vs olmadı.Selam arkadaşlar, yarın kızımı 4 yaş aşısı için çağırdılar a ma ben çok tedirginim, hamile olduğum için etkilenir miyim, çocuğa çok yaklaşmamalı mıyım bilmiyorum. Sağlık ocağı ağızdan ilaç vermiyoruz koldan yapılıyor, öyle bişey yok dedi. Ama kafam allak bullak bilgisi olan var mı acaba konuyla ilgili
daha önce konuyla ilgili konuşulmuş ama içim rahat değil
Çocuk Hastalıkları - 4 yas asisi yardimmmmm
Oglum 4 yasinda bugun asi icin cagirdilar, ilkokulda olunan asi 4 yasa cekilmis.Birde 6 yasinda oglum var.Onada yapcakti dedik ikisi birden ateslenir haftaya olsun.İyiki vurdurmamisiz.Hemsire vurduktan sonra 6 hafta cocuga pek yaklasma sarilma öpme hamilesin bisey olmasin dedi.Ben bi anlayamadim...www.kadinlarkulubu.com