Ben 2 tane gördüm ( kızımdan kalanlar da vardı onları tek tek bildiğimden) ama şöyle bir şey var bu haftaya kadar sadece gobegime 3 kere krem sürebildim neden çünkü unutuyorumKızlar imzalanan (çatlayan) var mı ?
Eşimin yanında farklı davranıyor. Başbaşa kaldığımızda daha farklı. Söylediklerini de inkar ediyor. Eşim de annesine bir şey diyemiyor zatenEsinizle bi konussaniz. Fayda etmez mi?
Henüz değil ama her an bi atak bekliyorumBen dün akşam farkettim göbeğimin altı çatlamışorayı ihmal etmişim sanırım sen çatladın mi
ben de her gün bakmaya başladım her an olabilir diyeBen 2 tane gördüm ( kızımdan kalanlar da vardı onları tek tek bildiğimden) ama şöyle bir şey var bu haftaya kadar sadece gobegime 3 kere krem sürebildim neden çünkü unutuyorum
Kilonuz gayet normal güzel ben 34. Haftamdayim 10 kilo aldım doktor normal olduğunu söyledi . Nemlendirici ihmal etmeyin çatlaklar içinGünaydın kızlar dön dön bir türlü dogru uyku pozisyonunu bulamadığım bir günden daha merhabasabah tartıldım +8 kiloyla devam ediyorum 30.haftam bugun iyi mi sizce yoksa biraz abartmış miyim sanki bir de ilk çatlaklarımı gördüm karnımın alt tarafını ihmal etmişim sanırım alinden bana hatıra kalacaklar umarım daha da artmazlar
benim açlık geçen haftarda 70-90 arası çıkıyordu.şimdi 95 e kadar yükseldiAçlık kaç çıktı?
Birde canım yulaf pek yukseltmez ama z.fasulye yükseltebilir. İçine koyduğun yağ miktarı ve soğanları kavurdugun için o çok etkiliyor. Bir dahakine tencereye 2 y.k zeytinyağı ile soğanları kavurmadan yemeği yapıp aynı menuyu tekrar dene, daha düşük çıkacağını düşünüyorum şahsen
Aa bilmiyordum ikiz oldugunu evet son haftalar seni zorlayabilir canım o zamanİnşallah canım. Okullar tatil olacağı için oğlumu hastane ortamına götürmek istemiyorum. Sabahtan akşama kadar hastanede bekliyorum. Oğlum hastanede o kadar duramaz. Acil bir durum olursa da bırakacak kimsem yok. Eşim de çocukla birlikte benimle ilgilenemez. O yüzden mecbur kayınvalidemi çağırıyorum. Yoksa hiç istemiyorum. Annem de demiyor ben gelip bakayım. Annemi şimdi çağırsam sonrasında durmaz. Kayınvaliden de baksın diyor. Zaten benimki tek yumurta ikizi olduğu için 28. haftadan itibaren doğum riski var. Hem şeker hem protein kaçağı olduğu için de erken doğum riski var malesef
Ya kışın kremlenmek çok zor değil mi yazın hamile olsam çatlamam gibi geliyor banaBen 2 tane gördüm ( kızımdan kalanlar da vardı onları tek tek bildiğimden) ama şöyle bir şey var bu haftaya kadar sadece gobegime 3 kere krem sürebildim neden çünkü unutuyorum
Daha çok dikkat edicem canım banyodan sonra çok güzel yağımı kremimi sürüyordum ama arada ihmal ettigim oluyordu demek ki vücudum da yatkınmışKilonuz gayet normal güzel ben 34. Haftamdayim 10 kilo aldım doktor normal olduğunu söyledi . Nemlendirici ihmal etmeyin çatlaklar için
Ben de uyandığımda kendimi sırtüstü buluyorum inş sorun olmaz.Günaydın kızlarGece yine bi uyandım sırt üstü uyuyorum böyle zamanlarda çok vicdan azabı yaşıyorum ya İnşallah uzun süre öyle uyumamışımdır bebek sıkıntıya girmemiştir diye bi ton düşünce geçiyor kafamdan
Ben hiç bırakamadımki bulantı ilacını hergün 2tane alıyorum prilam ama yine de bulantım oluyorKesinlikle aynı şeyleri yaşıyorum canım. Hel kalkıyorum geceleri kramp giriyor yatarken ayaklarıma. O tekmeler yüzünden sürekli wc ye gitme ihtiyacı duyuyorum baskı yapıyor idrar keseme
sen 8 kg aldığın için biraz abarttım mı diyorsun ben öleyim o zaman 20 kg aldım doğuma kadar da almaya devam ederim canımvalla çok iyi almışsın kiloyu hiç stres yapma kendine dert çıkartma :)))) çatlaklara gelince daha oluşmadı bende görünmüyor doktorum da yok demişti. Ama bazıları doğuma doğru oldu diyorlar bende korkuyorum doğuma doğru olur diye
benimde bulantım var sabahları yarım zofer alıyorum 2 gün kullanmasam hayattan soğuyorum hasta gibi mide bulantısı iştahsızlık halsizlik yaşıyorum o iyi geliyor. Mide yanması berbat bişi bebek yukarıya kadar vuruyor mideme baskı yapıyor ağzıma geliyor her şey özellikle geceleri
canım bende bazen uyanıyorum sırt üstü dönmüşüm bilmiyorum genelde sağıma soluma uyuyorum ama. Doğumdan sonra dikişlerim iyi olduğunda yüz üstü yatacağım günleri iple çekiyorum şu an:)))
Tansiyon takibi yapıyorum. Normal çıkıyor. Zaten yükselirse acilen hastaneye giderim. Doktorumla protein kaçağı hakkında konuşmadım henüz. Üniversite hastanesi olduğu için en ufak bir sorunda yatırıyorlar. O yüzden sonuçtan sonra doktorumla konuşmadım. Tanıdık bir kadın doğum uzmanı vardı ona sordum. Protein ağırlıklı beslenip tansiyonunu takip et dedi.Aa bilmiyordum ikiz oldugunu evet son haftalar seni zorlayabilir canım o zamaninsallah kayınvaliden de bunun farkında olur ve empati yapabilir. Tansiyon takibi yapıyor musun doktorun ne diyor protein kaçağı ile ilgili?
Benim de ilk başlarda protein kaçağı cıkmıstı bol su içip proteinli beslenmeye çalışmıştım geçmişti bir sonraki tahlilde umarım senin de öyle olur bununla ilgili sıkıntı yaşamazsınTansiyon takibi yapıyorum. Normal çıkıyor. Zaten yükselirse acilen hastaneye giderim. Doktorumla protein kaçağı hakkında konuşmadım henüz. Üniversite hastanesi olduğu için en ufak bir sorunda yatırıyorlar. O yüzden sonuçtan sonra doktorumla konuşmadım. Tanıdık bir kadın doğum uzmanı vardı ona sordum. Protein ağırlıklı beslenip tansiyonunu takip et dedi.
youtubeda izlediğim bir ebe çorapta koyun diyordu bebek için patiklilerin içine çorap giydirin diyordu, ben de ne olur ne olmaz 1 çift koyucamKızlar hastane çantamı hazırlıyorum. Hemşireye verilecekler içinde alt kısım için sadece patikli pijama koydum. Sadece onunla üşürler mi acaba. Battaniyeye de sarılacak
İnşallah canım. Ben de dikkat etmeye çalışıyorum. Tansiyon yükselmediği için korkmuyorum. Tek yumurta ikizi olduğunu öğrendiğim zaman doktorum demişti çok riskli bir gebelik hem yaştan dolayı hem de tek yumurta ikizi olmasından dolayı. Yaşamama ihtimalleri çok yüksek dedi. Her şeye hazırlıklı ol, her an kaybetmeye de hazırlıklı ol dedi. 26. haftaya kadar kan çalma olayını takip etti. Bir sıkıntı çıkmadı şükür. En son gittiğimde doktor bu zamana gelmeleri bir mucize dedi çok şaşırdı beklemiyordu. Ben de doktorumun söylediklerinden dolayı kendimi hazırlamıştım ama şükürler olsun 28 e kadar gelebildik.Benim de ilk başlarda protein kaçağı cıkmıstı bol su içip proteinli beslenmeye çalışmıştım geçmişti bir sonraki tahlilde umarım senin de öyle olur bununla ilgili sıkıntı yaşamazsın
Ben hep patikli pijama aldığım için çorap almamıştım çorap da alayım o zaman. Teşekkür ederim canım.youtubeda izlediğim bir ebe çorapta koyun diyordu bebek için patiklilerin içine çorap giydirin diyordu, ben de ne olur ne olmaz 1 çift koyucam
Ben de biraz küçük görününce emin olamadım. Büyüğünü hazır bulamazsam marangoza sipariş verebilirim şifonyer üstüne.Bence cok uzun kullanamazsiniz çünkü boyutu 72×53. 72 cm e cok kısa sürede ulasiyorlar 4-5 ay için o ücreti vermek sonra kullanamamak mantıklı mı onun kararını siz vermelisiniz. Birde yüksek yerlerde hareketli olduklarında zaptetmek cok zor. Dönmeye ve emeklemeye başlayınca daha büyük tehlike.
Ben çooookKızlar imzalanan (çatlayan) var mı ?
Sümüksü mü ? açılma sancı var mı peki doktor rahim boyunu ölçtü mü ?Kızlar 33. Haftanın içindeyim dün tuvalete çıktığımdan beri azar azar kahverengi jelibon gibi akıntı geliyor doktora gittim ama herhangi bir sorun yok dedi bazı okuduğum şeylerde nişan olabilir diyor sizce nedir böyle birşey yaşayan varmı
yağla kremle alakası yok diyorlar zaten kaçınılmaz son bence kaderde varsa oluyorBen çooookilk olmasına ve deli gibi kremlenmeme rağmen ve başka hiçbiyerşmde çatlak yok benim neden böyle oldu anlamadım ama alıştım