2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Arkadaşlarım takip ettiğim bir prof böyle cevap vermiş içimiz rahatlayabilir
Hala aklim almiyor. Bir devlet bile bile gebe bir kadina bunu nasil yapar! Ben o tarihi gecmis asiyi toplatildigi gunden bir gun once oldum Allah korudu oglumu beni bunu yapani affetmiyorum. Allah a havale ediyorum.

Kizimda yaptirmamistim ben. Doguma bir hafta kala elimi kesmistim ama fena. Dikislik boyutta. O zaman pisman olmustum. Gene bir kaza olur diye oglumda yaptirdim. Ama iste bu defa da boyle bir kaza oldu

Resmen nst zamanina geldik saka gibi her gittigimizde duruma gore de soyleyebilirler 37 den sonra daha da sıklaşır. Aramizda sanci hissetmeyen aci eşiği yüksek biri olcak mi acaba
Ben oyleyim canim. Nst 150 yi vuruyordu ben de til yok ilk dogumumda. Doktorum sok olmustu. Son 1.5 saat biraz hissettim. Dogum anina gecince 5dk 1, 2dk 1 olunca yogun hissettim. Zaten dogum sancisi bilincsizlik bile yapiyor, Hani onu da hissetmesem muhtemelen tipta vaka olurdum Doktorum dogumdan sonra sen her yil check up yaptir dedi bana, kanser olsan son evrede anlarsin dedi aslinda pek iyi bir sey degil demek ki bu. Sancilari da Allah bosuna vermemis iste...

Bu konuda ben de size katılıyorum, emzirme yastığı, kafa şekillendirme yastığı , reflü yastığı derken influencer anneler sayesinde topluca tüketim sektörüne kaynak sağlıyoruz. Annem seni bir sağa bir sola yatırdım ilerde ensen güzel olsun diye derdi. Hakkını yiyemem altın oran topuz ensesi yapmış tek yastıkla :)

Kızlar çöp kovası alacak mısınız şu korbell olandan? Çok övüyolar mutlaka al dedi çevremdekiler ama bi de size danışmak istedim. E-bebekte 330 tl değer mi sizce?
Ben almadım, zaten her sabah eşim ise giderken çöpleri atıyor, akşam da fazla olursa çıkıp atıyor. Korbell alan över tabi o kadar para verdi sonuçta ama ben çok lazım olan hayatı bir ihtiyaç olarak görmüyorum sonuçta. Çöp kocasını kullananlar dolana kadar atmıyor malum çöp poşeti fiyatları yüksek korbell in, ama her gün atıldığı için bizde gerek görmedim hiç ben.

Canım ben de toplatılmadan bir hafta önce oldum insallah bir sıkıntı yaşamayız diye dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor Aşı olmamanın risklerini de alamıyorum aynen senin gibi.

Kızlar ya bu hediyelik çikolata vs. Hastaneye götürecek misiniz yoksa evde gelenlere mi vereceksiniz ? Hepsini taşımaya gerek var mı bilemedim
Hastaheneye kimse gelmez yakınlar dışında diye düşünüyorum ben özellikle tembihleyeceğim bizimkileri kimseye söylemeyin diye.. yani öyle ani olmuşta gitmişim gibi olsun.. ben hastahaneye götüreceğim fotoğraf vs. için kalanı da eve getiririm 100 adet yeterde artar bana
Kızlar çöp kovası alacak mısınız şu korbell olandan? Çok övüyolar mutlaka al dedi çevremdekiler ama bi de size danışmak istedim. E-bebekte 330 tl değer mi sizce?
ben almayacağım gereksiz geliyor bana zaten çöpler binada günlük toplanıyor kokulu çöp poşetine koyar günlük kapının önüne bırakırım
gece 4-5 defa tuvalete kalkıyorum ve kalktıktan sonra tekrar uykuya dalmak çok zor geliyor... Dün gece 3 te kalktım 5 te uydudum 6 da kalktım bidaha uyumadım hazırlandım kahvaltı yaptım işe geldim.. Son bir haftadır hep böyle..
Aynen canım ya son bir haftadır gece maksimum parça parça uyuduğum 3-4 saat Uykusuz gecelere şimdiden mi başlıyorduk
kızlar son aylar artık kaçar kilo aldınız nedir durum sizde ben 9 kiloya yaklaştım 11 kilo ile bitirmek istiyorum inşallah istediğim gibi olur
72 ile hamile kaldım şuan 77,7 kiloyum canım
Kızlar kaçtane 0-3 ay takım aldınız ? Ben 8 tane alayım dedim ama çok mu olur acaba ??? 1700 tl civarı tutuyor
ben 2 tane 5 parça hastahane çıkışı aldım 1 tanede 10 parça hediye geldi. 2 tane 0-3 ay takım aldım. Kelebekli 3lü Tulum şu tulumlardan aldım ilkim bebeden 3 tane biraz kalıbı büyük 0-3 aya göre idare eder bir süre. birde Mom Dad Me 3lü Alt bu şekilde 3 alt 3 üst aldım takım olacak şekilde aynı modelden bunlarında kalıbı 0-3 aya göre büyük.. başka birşey almadım.. tabi ben bunları 3-4 ay önce aldığım için indirimli aldım şuan artık herşey çok pahalı...
Bende doktoruma sormuştum. Şaşırdı yaptır kesinlikle dedi.
bende ilk dozu yaptırdım 2. sini yaptırmadım doktorum yaptırma dedi anlamadım.
Kızlar 30. Haftadan sonra ne kadar sıklıkta kontrole çağırıyor doktor acaba
ben 29. haftada gittim kontrolüm o zamandı 32. haftada çalışabilir raporu için tekrar gideceğim. O zaman belli olur tekrar çağıracağı tarihten.. NST ye ne zaman almaya başlıyorlar kaçıncı haftada

Ben ıslak mendil çok kullandım ama bez değişiminde değil, değişim öncesi sonrası ellerimi silmeden felan sleppy nin natural ini kullandık. Mat açık yeşil paketli olanı. Bez bölgesi için denemedigimden hiç tavsiye veremeyeceğim malesef canım. Bizde e bebeğin kendi pamuklarini kullandım. Yine kullanacağım

O minik bir kap dediğin ped bardak olsa olurmu sonra o nemi kurutmak gerekiyor ve sonra pudra mı pişik kremi mi? Daha bunları öğrenmedim. Hepsine çalışacam
Ped bardak olur ama içine sıcak su koyuyorsun ya eriyecek bir şey olmasın ona dikkat et
Benim yanımda hep 1 tane bu ağız silme bezleri var ya onlardan birini ben popo kurutma havlusu yaptım ıslak pamukla sildikten sonra onla tampon yapıp nemini aldırdım hep ki pişik isilik vs olmasın. Eğer evdeysen 5 dakika açık bıraktım altını disardaysam güzelce nemini çekip bekledim. Çocuklarda pudra kesinlikle güvenli değil ve onerilmiyor zaten. Ben pişik kremi de kullanmadım Kız bebeklerde vajinal yapisiklik yapmayı tetiklediği için, çocuk doktorumuz da kullandirmadi pişik kremi sadece saf kantaron yağı kullandık. Onu da disarda küçük fısfısli şişeye koydum kuruladinktan sonra heme fısfıs yaglayip bezledim hep.

kızlar bu arada size sormam gereken birşey var 29+2 de gittim son kontrole kızım 42 cm 1633 gr mı. imzada yazan kilo ve uygulamalarda görünen yaklaşık kilodan fazla geldi bana şeker olduğu zaman bu bebeğin iri doğmasına sebep oluyormuş. Sizlerde yaklaşık kilo neydi. canım çok sıkıldı Çok dikkat edemiyorum çünkü kendimi çok kötü hissediyorum

Anlık kan basıncı yükselmesi veya düşmesi sanırım canım çünkü bende de çok sık oluyor hele hele bir yerde sabit duruyorsam soğuk terleme geliyor gözlerim kararıyor böyle bayıldım bayilacagim oluyorum hemen oturmam falan lazım.

Çocukların dakikası dakikasına uymuyor ki o gün neye ihtiyacı varsa o şekilde davranıyorlar ve bu demek değil anneyi babayı parmağında oynatıyor. Mesela benim kızım, bazen eşimle aramızda yatıyor çünkü gün içinde babayı görmüyor özlüyor ve ikimize de sarılmak dokunmak istiyor, uyuyor ama 15 -20 ,dakika sonra daraltı geliyor cocuga uyanıp.ustumden atlayıp besigine gidiyor, bazen derin uyuyor ben besigine koyuyorum bazı geceler besiginde ayicigina sarılıp uyumayı tercih ediyor bazı geceler koluma yatıp kafasını boynuma gömüp o şekilde uyuyor, bazen masal istiyor bazen ninni her gün bir öndeki günden farklı gelişiyor. Gece aynı odada kalmak istiyor , gündüz sadece kendi odasında yatağında uyumak istiyor şimdi bu çocuk beni mi parmağında oynatıyor Allah aşkına. Tam 2 yaş ben dedikleri vakit benim neye ihtiyacım varsa öyle davranıyor sadece. Yatağında uyuyup anne diye çığlık çığlığa uyanıp boynuma sarılıp uyumaya devam ettiği de oldu mesela. Ben uyku eğitimi vermedim uyku rutini oluşturmaya çalıştım sabah kalkış saatini öğle uyku saat aralığını akşam yatış saatini ve beslenme saatlerini planlayıp geri kalanı bebise pasladım. He bence şu da önemli bir durum bebekle anne aynı yatakta yatması kötü mü bence degil, anne bu durumdan rahatsızsa olumsuz olarak düşünüyor sadece bebek için anne yani en güvenilir yer oysaki...

Valla canim ne guzel yazmissiniz, gercek bir yasam... Hic oyle idealize edilen gibi olmuyor hayat... Ben artik bu tarz konularda yazmicam. Bazen birbirimizin gebe oldugunu bile unutup kalpler kirilabiliyor. Zor bir kizin var masallah ne guzel buyutuyorsun

Ve bir cesaret tartiya ciktim sabah vallahi 66.5 geldim. Doktorda nasil 68 geldim hayret kiyafet olayi muhtemelen... Ben hem kislik bot hem kat kat giyinip gitmistim. Ben de sporla gideyim bari sonrakine

Masallah masallah Allah nazardan korusun. 2500 e az kalmis. Boyu da cok guzel, ortalama 50 doguyorlar zaten Sonrasi dogsa da insallah sorun olmaz dasiri bizlere

Kızlar kaçtane 0-3 ay takım aldınız ? Ben 8 tane alayım dedim ama çok mu olur acaba ??? 1700 tl civarı tutuyor
Ben de 0-3 aylık takım 5 tane var, yıkayıp yıkayıp giyer artık. Yeterli gibi geldi bana

Kızlar 30. Haftadan sonra ne kadar sıklıkta kontrole çağırıyor doktor acaba
31. Haftalıkken gittim 3 hafta sonra nst ye girip gel dedi, sanırım 2 haftaya düşürür artık. İlk gebelikte öyleydi 2 hafta sonra haftada bire düştü
Valla bana 31 de gittim 32 de gel calisabilir raporu vericem dedi. Bundan sonra da her hafta pazartesi nst olacak dedi ama tam emin olamadim 32 den sonra her hafta mi yoksa daha var mi nst ye haftaya netlestircem
Benim doktor 34. Hafta ve sonrası her gelişte nst ye girip gelecek diye yazmış kapıya, yani kontrole gittim 3 gun sonra çağırdı gene girilecek nst ye
Bende bugün gittim 2 hafta sonra tekrar gel dedi bi anda yeniden 2 haftada bir olunca şaşırdım
Senin doktor erken başlamış demek ki , 2 haftada bire
Normal doğumda doğumdan hemen sonra çıkarıyorlar sondayı, doğum sonrası sadece 1 kere kontrol edildim
Resmen nst zamanina geldik saka gibi her gittigimizde duruma gore de soyleyebilirler 37 den sonra daha da sıklaşır. Aramizda sanci hissetmeyen aci eşiği yüksek biri olcak mi acaba
O sancı hissetmeyen şanslı kesimden olmak istiyorum

Hastaneye ve doktora göre değişkenlik gösterir mi bilmiyorum ama normal doğum sonrası alttan kontrol olmuyor,benim olmamıştı. Taburcu olduktan sonra kontrole geliyorsun bir iki kere dikiş kontrolünü yapıyor doktor ve simir testi yapıyor. Ben gecelik giymemiştim . Ama bikaç yedekli gitmekte fayda var çünkü pijama altıma kan sızmıştı depend giymeme rağmen.

Aslında güzel bir şey, keske bana da öyle olsa

Canım ben de toplatılmadan bir hafta önce oldum insallah bir sıkıntı yaşamayız diye dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor Aşı olmamanın risklerini de alamıyorum aynen senin gibi.
Ben de tam 1 hafta önce oldum şansa bakar mısın
Uygulamalar zaten net sonuç vermiyor, o biraz anne baba yapısı ile alakalı. İri bebek olabilir diyor bana da doktorum. 30+0 da gittim 42 cm 1800 kg erkek bebek mi sizin

Maşallah canım çalışır raporunu da almışsındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…