2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de bu tarz urunleri gereksiz para tuzagi olarak goruyorum. Katiliyorum. Ilk kez anne olacakken bizler de dustuk bu tuzaklara, o yuzden yorum yazmadim hic . Aslinda heyecanimizi boyle yasiyoruz ikinci olunca bizim baya rahatiz bence cogu sey lazim oldukca alinmali. Listelerdeki cogu sey lazim olmuyor ornegin benim gogus ucu yarasi vs hic olmadi, o kadar korkuttu ki olumsuz deneyim olanlar ne varsa almistim hepsinin paketi bile acilmadi ve cidden servet yani

Kızlar ben gümüş kapak almamışım listeme baktım şimdi.Var mı öneriniz
canım bende almadım ama yeni doğum yapan arkadaşım çok önerdi kararsız kaldım gerek yok diyenler de var kızımda sadece lansinoh krem kullandım ama kızım hastanede yatması gerekince hastanedeki güçlü makinalarla sağım yapmak zorunda kaldım o yüzden çok yara olmuştu bunda krem kullanmaya hemen başlayacağım bakalım birde göğüs kalkanı aldım onu da duruma göre alırım ebebek de falan da var
ayyy çok güzeller sağlıkla gelsin minik kuzucuk bende kendim yapacağım canım bunlardan ip siparişi vereyim de renklere karar veremedim
4 balıkta çokmuş canım ya ama 2 bile çok fark ettirir ayrıca haftası ile uyumlu ise neden bu kadar abartmış anlamadım bu doktorların da hepsi bir tuhaf memnun etmek çok zor kimisi kilo alıyorsun diye kızıyor kimisi de almıyorsun diye
canım sen doktorunla konuş o senin sürecine göre gerekli görürse ilaç verir şekerinde varsa şunları uygula demek çok doğru olmayabilir ama ıhlamur tüketebilirsin doktoruna danışıp nane limon zencefil bal tüketebilirsin birde ben hamileliğimin başında rahatsızlanmıştım bana c vitamini takviyesi önermişti supradyn gibi çok geçmiş olsun
eğer diğer türlü daha çok stres olacaksan evde kalman daha iyi bence ama kontrollerini ihmal etme canım tansiyon şeker yeme düzenine ekstra dikkat et sağlıkla atlatırsın bu dönemi inşallah az kaldı az daha sabredelim Rabbim yardımcın olsun

2. Çocuk rahatlığı

Kızlar günaydın bende haftasonu birkaç fotoğraf çektirdim 32+0 dan selamlar ancak paylaşabildim kızımda da aynı haftalardan fotoğrafım var çok keyifli zamanlar

Eklentiler

• IMG_20230113_093403.jpg
    75,3 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_20230113_093504.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 106
Kizlar bebek yeni dogunca, insan kafasini kulaklarini cok kafaya takiyor. Bu yastiklardan ben almadim ama reflu yatagimin baş kismi bu sekildeydi. Oglum yeni dogdugunda kafasi biraz uzundu asiri kafama takmistimSonra sirt ustu yatis pozisyoninda kafa yana gelecek sekilde uyuyorlar zaten bir sağa bir sola kontrolumun altinda iken de tamamen sirt ustu yatirdim kafasi zamanla tamamen top guzel kafa olduKulaklarda ustune yatinca memesi kalkiyor Allah im ona kafayi takmistim vucutlari su gibi ya cacuk sekil alir.diye korkuyordum sapka takiyordum kulaklari havaya kalkmasin diye neyse korktugum basima gelmedi. Minnacik guzel sekilli kullaklari var

Kızlar ara ara girip yazdıklarınızı okuyabiliyorum çok sayfa olursa atlamak zorunda kalıyorum Sulu akıntıdan bahsetmişsiniz benimde geçen hafta sonu olmuştu ve bebeğin suyunun geldiğini düşündüm Pazartesi günü kontrolüm vardı doktorum baktı bebeğin suyu normal dedi. 20. Haftadan beri mantar enfeksiyonum var doktorum daha önce fitil ve krem vermişti çok iyi gelmişti bir ara dikkat edemedim tekrarladı onada normal dedi. Genelde yeşil akıntı oluyor arada koku ve kaşıntı oluyor. Kaşıntı oldğunda taharetlenirken sirkeli su yapıyorum çok iyi geliyor kaşıntıyı geçiriyor. Bu hafta idrar tahlili yaptrdım ve enfeksiyon çıktı doktorum antibiyotik verdi ve tek kullanımlık saşe onlarda iyi geldi Eğer ki Mantar enfeksiyonundan şüpheleniyosanız aynayla vajinanızın içine bakarsanız görebilirsiniz iltihap gibi beyaz akıntı gözüküyor

Bnde almadim ama bu marka oneriliyo diye görmüştüm baya memnuniyet vardi.
Kız bu doktorlara da yaranilmiyor kilo alsan dert almasan dert Haftada 4 kere balıkta çok yaa ben yiyemem Bakalım bizimki ne alemde ben de biraz salladım bu arada beslenme işini
Aynen oyleler ama bnim cidden biraz kilo almam gerekiyodu ya 7 ayda anca 3-4 bu kiloyla doguma mi gidilir valla baligi mecbur zorlicam cocumm icerde ac kalmis gobusu kuculmus son zamanlar daha onemli hale geldi beslebmeye vitam8ne dikkat etmek gerek canim baksana boslamaya gelmiyo

Eskiden bizim zamanlarımızda felan yoktu bunlar zaten sürekli aynı pozisyonda yatırmamak gerekiyor bu yastık olsa bile ama açıkçası ben aldım çıkartmışlar pratik neden almayım dedim yani fiyat olarak da uygun yani bunu almayım başka bir ihtiyacını karşılarım boyutunda değil. Ama gümüş kapak vs. Almadim mesela onları duruma göre almalı diye düşündüğüm için.

ben de kullanmadım düz kafa yastıgı, dedigin gibi sık sık sag sol çeviriyorsun sırt üstü yatırmaman gerekiyor, yastık da 2 yasına kadar kullanmadım, 2 yasından sonra yatas ın visco bebek yastıgını kullandık

Ben alinmamali diye dusunmuyorum zaten canim, sizin icin ihtiyac teskil etmis tabii ki alinir. Belki ben de alicam bilemeyiz. Ihtiyac dogdukca almak daha mantikli geliyor bana artik, temel urunler disinda... Bu da anne ve bebege gore yasam tarzina gore degisiyor :) guzel zamanlarda kullanin

gümüş kapak bana doktorum mutlaka al demişti ama onun yerine avent in silikon göğüs kalkanını almıstım işimi gördü zaten en fazla 1 hafta kullandım, göğüs ucu yaraları cok uzun sürmüyor, belki hiç yaşamayacaksın bile.

Aynen canım onları duruma göre alacağım bi bakayım zaten artık internet bile olsa 1 gün sonra kargo var tutarı yüksek ürünleri ihtiyaca gore alayim dedim

hamileyken günlük kalori alımını 300 cal artırmak gerekiyor canım yani hamilelik öncesi beslenme düzeninde gidiyorsan porsiyonları bir miktar artırabilirsin ya da ara öğün ekleyebilirsin. bebeğe en cok kilo aldıran şeyler de hayvansal protein oluyor, oyuzden et balık önemli bir de yogurt, ayran, kefir tüketebiliyorsan.

Ben de Ana kucağında yatirirken kullanacağım özellikle, orda zaten yan yatırma şansın yok kullanip cok memnun olanlar da var yenidoğandan itibaren de çocuk Dr lari öneriyor 30 lira gibi komik bi fiyata almıştım ben de kullanmasam bile pişman olmam en azından

Kızlar günaydın bende haftasonu birkaç fotoğraf çektirdim 32+0 dan selamlar ancak paylaşabildim kızımda da aynı haftalardan fotoğrafım var çok keyifli zamanlar
Maşallah harikasın canım
kızlar son aylar artık kaçar kilo aldınız nedir durum sizde ben 9 kiloya yaklaştım 11 kilo ile bitirmek istiyorum inşallah istediğim gibi olur
Ben bu sabah 62,2 çıktım 1 ay onceki kontrolde 61,40 falan cikiyordum 56 ile hamile kaldim 6,5 kilo almışım diyebiliriz şimdilik sanirim ben de 8 kilo ile falan bitiricem, son haftalar ödem olursa daha yüksek kapatirim

Zaten göğüs ucu yarası da hemen olmuyor ben de de 1 ay geçti o zaman olmaya başlamıştı. Ama kardeşimde benden gördü gitti aldı o da olur diye yemin ediyorum 2 yaşına kadar yarasız beresiz emzirdi hiç gerek kalmadı ablamda öyle bi ben yaralıydım bunlar her yerde açıp şak diye emziriyordu. Ben dizlerimi yere vura vura emziriyordum

Valla kendiniz yapabiliyorsanız yapın kuzum ben hiç yapacak durumda değilim

kızlar son aylar artık kaçar kilo aldınız nedir durum sizde ben 9 kiloya yaklaştım 11 kilo ile bitirmek istiyorum inşallah istediğim gibi olur
1, 2, 3 tip doktordan son azari isittikten sonra korkudan tartilamiyorum sizin durum bence gayet iyi. Masallah Beni goren cok fitsin diyor ama doktor da iste begenmiyor... 10 falan almisimdir totalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…