Bencede cocuk doktoru cok onemli ve iyiyse birakmamak en mantiklisi cunku cocugu her yonuyle biliyor.Bizim de bir bucuk yasina kadar gittigimiz doktorumuz cok iyiydi,coxukla ilgili uc dort ay onceki ayrintilari bile hatirliyordu.Universite hastanesine gecince ayni hastanede tavsiye uzerine baska doktora gittik,ondanda memnun kaldik.Hala devam ediyoruz.Doğduğundan beri halen aynı doktorda kontrolleri devam ediyor. 13.aya kadar her ay, 13
Ayla -24 ay aradı 2 ayda 1 , 24 ay sonrası 3 ayda bire düşürdü. Tabi arada hastalık vs olunca hemen gidiyoruz. İlk zamanlar pimpiriklik yüzünden başka bir doktora daha götürüyordum kızımı . O hoca fakülte çocuk yoğun bakımda prof.tu. emekli olunca kendine klinik açtı. Neyse o 1.ayda kontrolde annede gebelik şekeri varsa bebekte bazı sorunlar olabiliyor omurga, ciğer kalp gibi demisti. Tüm batın ultrasonu, yumuşak doku ultrasonu, omurga ve kalp ultasonu istemişti her ihtimale karşı önlem amaçlı. Bir durum varsa erkenden farkedelim diye. Şükür bir şey çıkmadı. 4. Ayda o doktora devam etmeyi bıraktık2 doktordan tek doktora düştüm...
canım ben ne dogum parası icin sgk ya gittim ne de süt ve emzirme parası icin ayrı bir yere basvuru yaptım, otomatik hepsi edevlete ödeme düşmüştü bu uygulama yeni mi geldiCanım zaten söyle 32 de çalışabilir alıp işverene veriyorsun, 37 de yine raporu veriyorsun. Doğum parasi alman için doğumun tam ve sağlıklı olması gerekiyor. Mesela bizde bir hoca vardi doğumda bebeğini kaybetti hem doğum parasi almadı hemde doğum izni iptal edilmişti. Doğumun gerçekleştiği gün hastaneden doğum belgesi veriliyor, bu belgeyle eşler önce nüfusa gidip nüfus kağıdı çıkartıyor sonra eğer anne çalışıyorsa sgk ya gidip doğumun tam ve sağ olarak gerçekleştiğini belgeyle beyan ediyor.o şekilde doğum parasi alınıyor kuzu. Sonra aile ve sosyale başvuru yapılıyor süt ve emzirme parasi için. Ordan da bir miktar para geliyor.
İlk kızımda hep ağda yaptım kendim yapardım ağdamı. Son aylarda çok zor oldu aynayla falanKızlar tekrar selam. Bi sorum var son aylarda ağda hakkında bilgisi olan var mı benim bi ablam var hep ona giderim bütün bu süreç boyuncada gittim ama son haftlarda ne olur acaba
Sezeryan konusunda haklısın depend çok rahat ama bi kaç sayfa önce dediğim gibi normal doğum olacaksa hasta bezi istiyorlar sürekli çatı muayenesi yaptıkları için. Bana depend kullandırmamışlardı doğumdan sonra giydim bende. Hala daha da var bu doğuma saklıyorum kalan hasta bezlerimi ve dependlerimi :)Aynen ben öyle yaptım hatta bir ornek atayım. Kilot yerine bunu giyiyorsun, ve normal ped e göre emicilogi vs çok daha yüksek. Doğumdan sonra zaten bir süre çok yoğun kanama oluyor, pıhtılı, parçalı. Rahim kendini temizleyene kadar. Sonra normal regl kanamasına dönüyor. Ben o döneme kadar sadece depent kullandım ne taşma oldu ne sızma sorunu. Birde sezeryanlisin yatıyorsun ilk zamanlar ayaklarını saatlerce hissetmiyorsun vs oramdan çıktı mı buradan taştı mi derdim olmadı hiç. Sonra normal ped /orkid e dönüş yaptım.
Ben de hep bunun düşünüp hüzünleniyorumBazen bu düşünce geliyo bn ışık hiziyla kaciyorum yoksa cikamam ordan. Sana datavsiyem uzaklas orlardan bebegin karnindayken keyfini cikar. Bugun düşündüm de dogdugunda karnimdaki hareketlerini ozlicem kesin
Son haftalara gelince hic gecmiyomuş zamn oyle diyolar. Hayirlisiyla saglikla doguralim insallah.
Valla ben güvendiğim birine gidicem canım çünkü kendim artık çok zorlanıyorum aynayla falan da oturup yapamam zaten belim ağrıyorKızlar tekrar selam. Bi sorum var son aylarda ağda hakkında bilgisi olan var mı benim bi ablam var hep ona giderim bütün bu süreç boyuncada gittim ama son haftlarda ne olur acaba
Hiç bilmiyorum canım ama devlet memuru olup cansız doğum yapan bi tanıdık analık iznini kullanıp 16 hafta raporunu kullandı. Sen diyince tekrar Google ladim kullanamaz diye vi bilgi bulamadım. Dediğim gibi ani gelişen bir durumsa belki kullanmak istemeyip 1-2 hafta maksimum rapor istemiştir çünkü yasal olarak kullanmak hakkıBak onu bilmiyorum işte. O zaman sağ doğum olmadığı için izin yapamadı demisleri. Normal 2 hafta rapor verilmsiti sadece. Detayını soramıyorsun ki böyle durumda. Ama mantıken söyle düşünüyorum doğum parasi zaten doğum yaptıktan sonra ise dönemediği için veriliyor ya, 16 hafta izin yapıp para almamak mantıklı gelmiyor ama yinede prosedür nedir bilmiyorum aman bunu da bilmeyelim zaten ☹canım doğum iznindeyken insiyatif kullanabiliyor musun ki? Ben olmuyor diye biliyorum çünkü derslere giriyordu. MEB ten ders ataması vs yapıldı çünkü.
Ay yok artık çocuklara eziyet resmenKimya deyince aklıma, lisedeki matematik hocamın Türev ve İntegral isimli iki çocuğu aklıma geldi.
En nefret ettiğim aktivite ütü yapmak yaHahah canım bende ilk doğduğu zamanlarda hep ütü yaptım öyle düşünüyordum iki değdirince bitiyor diyetaaaaa ki günde 2 makina o bebis kıyafetleri çıkana kadar şuan saat 1.18 bugünkü 3. Makina bebis kıyafeti yıkadım kurutmada. Bir süre sonra saliyorsun ütü olayını gelecekten bildiriyorum
Gel Simya da anlaşalımMevlananın üvey kızının ismi Kimya. Öncesinde kim koydu yoksa ilk o kadının ismimi bilmiyorum, araştırmak lazım
Tamamlayıcı sigortayı arastirdim fiyatlar cok yüksek geldi bana bir de direk bebeğe yaptiramiyoruz ona doğduktan sonra poliçe ekleniyor yillik 15-20 bini buluyor ve çoğu şeyi de karsilamiyormus. Özellikle benim icin kronik rahatsizliklarim için gittiğinde karsilamayacak mesela bana çok saçma geldiBencede cocuk doktoru cok onemli ve iyiyse birakmamak en mantiklisi cunku cocugu her yonuyle biliyor.Bizim de bir bucuk yasina kadar gittigimiz doktorumuz cok iyiydi,coxukla ilgili uc dort ay onceki ayrintilari bile hatirliyordu.Universite hastanesine gecince ayni hastanede tavsiye uzerine baska doktora gittik,ondanda memnun kaldik.Hala devam ediyoruz.
İlk cocugu olan arkadaslara da fikir olsun,simdiden iyi bir cocuk doktoru bulun mutlaka,cunku ozellikle ilk bir yil her ay kontrol oluyor.Diger yillarda da illaki senede en az uc dort defa gidiliyor.Bir de muhakkak tamamlayici saglik sigortasi yapmak gerekiyor.
Ya o bende de olmaya başladı. Kızıma sürekli anlatıyorum annecim hastaneye gittiğimizde orada bi kaç akşam kalmamız gerekebilir sen halanla kalacaksın. Halan seni bana getirecek falan ama içim çok tuhaf. Büyük kızıma haksızlık yapıyormuşum gibi mi desem anlatamıyorum değişik bi his içindeyim.Bende doğum korkusu değil de nasıl desem ben hastanedeyken kızımdan ayrı kalma endişesi çok var.
puff bende ikisi de var :) hem bebişe bişey olma korkusu hem de oğlumdan ayrı kalıp onda travmatik birşeye sebep olma korkusu. annelik hep endişe halinde geçirmek miBende doğum korkusu değil de nasıl desem ben hastanedeyken kızımdan ayrı kalma endişesi çok var.
O yüzden kurutma makinası şartHahah canım bende ilk doğduğu zamanlarda hep ütü yaptım öyle düşünüyordum iki değdirince bitiyor diyetaaaaa ki günde 2 makina o bebis kıyafetleri çıkana kadar şuan saat 1.18 bugünkü 3. Makina bebis kıyafeti yıkadım kurutmada. Bir süre sonra saliyorsun ütü olayını gelecekten bildiriyorum
Bence görür. Bunlar sonradan çıktı ilk depend vardı ya ondan popülerKızlar ben girdiğim e-bebekte depend görememiştim o yüzden bunu aldım. Dependle aynı işi görür mü acaba? Herkes depend almış o yüzden kafama takıldı
Bende çocuğumun babası Pers olduğu için Kimya ismini bir seçenek olarak gördüm, yıllar öncede okulda duyup beğenmiştim, burda bu isme ilk oyu veren sensinGünaydın canım, Kimya ismi bence güzel bir isim. Pers medeniyeti için de kullanılabilir bir isim. Şuan konulan onca acaip isim varken, sevdiysen neden olmasın
canım aklıma ilk gelen, okulda arkadaşlarının dalga geçmesi ihtimali oldu, açıkçası kendim cok begensem de ben bunu göze alamazdım. sen içine sindiyse nasıl istiyorsan öyle yap çevreden etkilenme, biz ilk cocugumuzda ismi cocuk dogana kadar kimseye söylemedik çevreden etkilenmemek icin, sonucta herkes farklı düşünebiliyorBende çocuğumun babası Pers olduğu için Kimya ismini bir seçenek olarak gördüm, yıllar öncede okulda duyup beğenmiştim, burda bu isme ilk oyu veren sensinteşekkür ederim ama etrafımdakilerde sıcak bakmadı bu isme, sebebini tam olarak bilemedim. Bu durumda bile bile Lades diyemicem bu konuda
Kendime olsa farklılığa bayılırım, kim ne der diye hiç düşünmem bile.
Yapana saygı duyarım ama Yok ya böyle birşeyi saklayıp, doğana kadar söylememek hiç bana göre şeyler değilcanım aklıma ilk gelen, okulda arkadaşlarının dalga geçmesi ihtimali oldu, açıkçası kendim cok begensem de ben bunu göze alamazdım. sen içine sindiyse nasıl istiyorsan öyle yap çevreden etkilenme, biz ilk cocugumuzda ismi cocuk dogana kadar kimseye söylemedik çevreden etkilenmemek icin, sonucta herkes farklı düşünebiliyor
aklı başında insanlar öpmeye kalkmaz zaten de... siz yine de salgın çok fazla doktor kesinlikle yasakladı öpülmesini bebeğiniz hastanelik olur diye uyardılar diye korkutunKızlarcım günaydınRheaa bebisi öpme konusundan bahsetmiş dünden beri aklımda yazamadım ya bu yakın aileye bebisi öpmemeleri gerektiğini nasil söylicez benim eşimin ailesi biraz temas bagımlısı da şimdiden bunu düşündüm direkt öpmeyin deriz değil mi alınan da alınsın yani yapacak bir şey yok
Sonra elektrik faturasıyla birlikte gelen o pişmanlık hissiO yüzden kurutma makinası şarttamda bende senin gibi yaptım. Bi süre ütüledim baktım başa çıkamıyorum saldım çayıra ama kurutma makinası olunca o sıcak havayla zaten ütülenmiş gibi oluyorlar bir nevi. Çok istiyorum bi kurutma makinası ama bakalım kısmet olacak mı
ben mustela ve trukid alacağım canım temiz içerikSelam kızlar pişik kremi olarak ne aldınız?
aynen canım ikisinden de 1 er paket al zaten içlerinde 10 ar adet oluyor en fazla duruma göre hangisiyle rahat edersen ondan devam edersin alternatif olsun.Çok sağol canımben de normal doğum olacak gibi hissediyorum aile de hiç sezeryan olmadığı için belki de tedarikli olmakta fayda var
seninki mesleki deformasyon olmasın canımen sevdiğim konular parasal konulardır
canım benimde alanım küçük olduğu için chicco next 2 me magic modelini tercih ettim odadan odaya taşınabilir olması anne yanı olması açısından benim yatak yüksek park yataklar alçak kalıyordu birde odasına kızımda da 6-7 aylıkken ayırmıştım yine öyle yapmayı düşünüyorum. Birde bebeğin gelişimine bağlı olarak yaşına kadar yatabilir dediler tabi karar senin bende henüz kullanmadım sadece araştırmalarımda içime sinen model bu oldu.Kızlar gebeliğimin basından beri riskli bir süreç geçirdiğim için hiç bir esya almamıstım bugun ilk 2 esyamı almıs bulundumcok heycanlandım ve duygulandım rabbim doğdugu günüde göstersin inşallah saglıkla zamanında , anneler yorumunuz nedir beşik için daha önce bundan kullanan var mı memnun kaldınız mı cok hosuma gitti benım ilk bebegim tecrubelide değilim
Juno® Yeni Doğan Yatağı|Yataş Bedding
Juno Yatak, yüksek baş bölgesi sayesinde bebeklerin yeni doğan dönemindeki en önemli sağlık sorunlarından olan reflüyü engellerken doğal kafa şeklinin korunmasına yardımcı olur. Juno Yatağın tasarımında öne çıkan karın bandı, doğumdan itibaren bebeğinizin dönmeye başlamasına kadar hareket...www.yatasbedding.com.tr
Chicco Next2Me Magic Anne Yanı Beşik - ebebek
Chicco Next2Me Magic Anne Yanı Beşik uygun fiyatla ebebek.com'da. Hemen keşfedin.www.e-bebek.com
canım kızımda doğuma kadar yaptım problem yaşamadım bunda lazer yaptırmıştım o yüzden bilemiyorum sıkıntın yoksa sorun olmaz bence ama sen yine de doktoruna danış bu konuyu canımKızlar tekrar selam. Bi sorum var son aylarda ağda hakkında bilgisi olan var mı benim bi ablam var hep ona giderim bütün bu süreç boyuncada gittim ama son haftlarda ne olur acaba
bende ütü yapmayı hiç sevmem ama mikroplardan dolayı kızımda tüm çamaşırlarını 1 yaşına kadar iç çamaşırlarını da 2 yaşına kadar ütüledim canım ütü masası hiç kapnmıyor hep açık duruyordu şimdi de aynısını yaparım muhtemelenAy yoookkk bu sadece bi kerelikhayatta uğraşamam sürekli sürekli
Düşünmeden öpebilecek birileri varsa etrafında direk konuya gir, ilk 3 ay bağışıklık sistemi çalışmadığından kesinlikle öpmek yasak olduğunu söyle, sonrasında aynen alınan alınsın zaten kaybolsun ordan.Kızlarcım günaydınRheaa bebisi öpme konusundan bahsetmiş dünden beri aklımda yazamadım ya bu yakın aileye bebisi öpmemeleri gerektiğini nasil söylicez benim eşimin ailesi biraz temas bagımlısı da şimdiden bunu düşündüm direkt öpmeyin deriz değil mi alınan da alınsın yani yapacak bir şey yok
orası kesinseninki mesleki deformasyon olmasın canım
56 ile hamile kaldım en son pazar günü tartıda 61 i gördümkızlar size birşey soracağım kaç kilo aldınız şimdiye kadar ben elimden geldiğince dikkat ediyorum ama yaklaşık 8 kilo gibi birşey aldımbebeğimin gelişimi iyi 1 hafta önden gidiyor kiloya takıntılıyım birazda çok kilo almak istemiyorum birde normal doğum içinde fazlası zararlı tabi inşallah normal olursa