2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ben de bugun yapmaya başladım açlık 87 çıktı yarım saat sonra 1.saatime bakıcam.
Dahiliye doktoru bana
açlık 106
1.saat 160
2.saat 200 altı olması lazım dedi cihazlarda ufak oynamalar olabileceği için en uygun bu rakamlar dedi. Kafam karıştı şuan kağıda yanlış mı yazdı acaba. Siz de ki rakamlar daha farklı

1 buçuk haşlanmış yumurta, 1 buçuk filim siyez ekmeği, lor peyniri, zeytin ve biraz kuşburnu marmelati yedim.

Ne yapmak gerekiyor bu durumda, tamamen şekeri sıfırlamak mı?

Bir de gün içinde kaç kere ölçüyorsun?

200 mü benim dr maksimum 160 ama gebelikte 140 ın üzerine çıkmasın dedi. Sağlık ocağındaki ebe de 2. Saatin 1. Saatten düşük çıkması gerekir dedi. Yanlış yazacağını sanmıyorum ama neye göre yorumladı acaba

Son düzenleme:
Aslında güzel şeyler yemişsin canım. Pilav, hamurişine ara ver şimdilik, tatlı evet minimuma indir her gün yeme en azından ama illaki canın isteyecek arada kontrollü şekilde yiceksin mecbur tamamen kesmek çok zor. Ben öyle durumlarda bitter çikolata tercih ediyorum 2 kare falan kesiyor. Ara öğünlerde 1 porsiyon meyve çiğ kuruyemiş ile tüketebilirsin ama şekerli meyvelerden uzak durmaya çalış yeşil elma, armut, ayva benim öncelikle tercih ettiklerim. Onun dışında da ekstra dikkat ettiğim bi şey yok canım ama simit, poğaça, börek bunları tamamen bırak

Ben de anlamadım şuan 1 hafta boyunca sabahları ölçüp not al dedi. Akşamları da ölçeyim mi dedim gerek yok sabah yeterli dedi.
Şimdi netten de bakıyorum benim doktorun dediği değerler çok yüksek.
1 hafta sonra ne yorum yapıcak bakalım merak ettim

Eklentiler

• A0ACF6CF-30C3-4ED1-886B-BE2E9FAC66E1.jpeg
    110,8 KB · Görüntüleme: 36
Şaşırdım ben de 200 normal biri için bile yüksek bi değer bence akşam da ölç akşam daha önemli çünkü akşam yemeğinde daha ağır besleniyoruz asıl o zaman belli oluyor neyin ne olduğu

İnşallah canım bakalım. Allah çaresiz dert vermesin, bunları dikkat ederek çözeriz inşallah. Dün iki koca dilim ekler yedim, ondan sonra benim nevrim döndü. Anladım zaten. Bazen muz yedikten sonra oluyordu. Yoksa pilav makarna filan yemem zaten. İnşallah birbirimizi bilgilendirmeye devam edelim, kaliteli bir gebelik dönemimiz olsun inşallah. Çok teşekkür ediyorum

Ben kahvaltıyı fazla kaçırıyorum galiba.
1 tane yumurta, 2 parmak kadar peynir, 5 yeşil zeytin, 7-8 siyah zeytin, bi acuç kuzu kulağı, 1 salata, 3-4 tane çeri domates, 2 dilim ekmek.. Bal pekmez reçel yemiyorum.
Benim bu gidişle daha yüksek çıkar galiba

Şaşırdım ben de 200 normal biri için bile yüksek bi değer bence akşam da ölç akşam daha önemli çünkü akşam yemeğinde daha ağır besleniyoruz asıl o zaman belli oluyor neyin ne olduğu
Öyle yapayım canım fazla ölçüm yapmaktan zarar gelmez. Olmazsa 1 hafta sonra başka bi dahiliye doktoruna daha gösteririm. Bu adam hiç güven vermedi bana

Arkadaşlar birkaç gündür karnımın sağ üst kısmında ağrı ve şişkinlik hissi var. Sırtımın soluna vuruyor ağrı. Otururken çok zorlanıyorum. Oraya dokununca elime şişlik geliyor. Benzer sorun yaşayan var mı?

Bunu sana söyleyen dahiliyeci mi? Kadın Doğum doktoruna da bi danış
Evet canım dahiliye doktoru, bi de iyi bi doktor olsun diye doçent seçmiştim, çok iyi seçmişim 1 hafta takip ettikten sonra kendi doktorumada göstericem mutlaka randevu zamanıma denk geliyo zaten

Canım elimden geldiğince hamileliğin en zor mide bulantılı günlerinden beri bu şekilde beslenmeye çalışıyorum. Ben de tatlı şeyler yiyorum bazen, krep pankek yapınca çocuklara. Kek yapıyorum sıklıkla. Bazen canın istiyor hakikaten de. Artık 38 yaşında sayılırım, normal de bile çıkabilirdi yani. Bakalım, düzeleceğiz inşallah

Gebesiniz siz bu degerler bizim icin gecerli degil
Gebelerde
Aclik 95 alti
1. Saat tokluk 140 alti
2. Saat toklut 120 alti
Olmasi lazim

Çocuklara yaparken kendini tutabilmek çok zor gerçekten Rabbim kolaylık versin canım Doğumdan sonra rahat rahat tatlılara abanırız artık

Bebek dönmüş ve o şişlikte kafası olabilir. Benim de şuan kafası sağ göğsümün altında ( doktor söyledi, benim anlamam mümkün değil ) beni biraz rahatsız ediyor, şişlik hissi arttı. Akşamları filan daha zor oluyor.

Kesinlikle cok yuksek,gebe oldugunu biliyor mu acaba doktor

Evet canım dahiliye doktoru, bi de iyi bi doktor olsun diye doçent seçmiştim, çok iyi seçmişim 1 hafta takip ettikten sonra kendi doktorumada göstericem mutlaka randevu zamanıma denk geliyo zaten

Gebesiniz siz bu degerler bizim icin gecerli degil
Gebelerde
Aclik 95 alti
1. Saat tokluk 140 alti
2. Saat toklut 120 alti
Olmasi lazim
Ben de böyle biliyorum 200 tokluk olanlara şeker hastası diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…