2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Oh çok sevindim
Sağlıkla hazırlık yapın şimdi

Doktora her daim ulasmak bence calisani zorlayan bir sey. Bana her daim ulassin istemem, hizmet verdigim insanlar. Ancak biz gebeyiz. Isin icine cok onemli bir faktor giriyor: can. Haliyle hastane ise bunu saglayamiyorsa nobetci hekim gibi bir cozum sunuyor olmali. Özelse yapacak bir sey yok her daim ulasabilmeliyiz.

Bursa Medicanada takipli olan bir arkadas vardi,hatirlayan var mi?sanirim volkan hocaydi doktoru,mesajimi gorurse yazarsa cok sevinirim bir kac bir sey soracagim.

Merhaba canım, evet ben gidiyorum Volkan Bey’e. Gebeliğin başında gitmeye başladım. Kendisine ulaşmakla ilgili bir sorunum olmadı. Daha önce dedim mi bilmiyorum benim bir doktorum daha var; doruk çekirge’de Suhendan Benderli. Daha önceki doğumum kendisindeydi ve benim sürecimi yakından bilir kendisi. Ben genelde durumumu kendisine söylerim, bilgilendiririm, danışırım. O yüzden 2 doktorun olması, birine ulaşamazsam ya da birinden yeterli cevabı alamazsam diğerine sormama neden oluyor.

Yazın bir kere akşam üzeri lekelenmem oldu, Volkan beyi aradım. Aa şuan çıkmak üzereyim, ama akşam 8 e kadar nöbetçi doktor var gel baksın bana haber verir demişti. Bu konuda Suhendan hanım’ın ilgi konusunda maşallahı vardır. O akşam onu da aradım, tatile çıkmış hastanede değildi. Olsa mutlaka gel derdi.

Eğer medicana’da devam etmek istiyorsan ben Volkan beyi elbette öneririm. Ama devlette olur özelde olur bir yerde daha doktor bilgisinde olmanı tavsiye ederim. İnşallah gönlüne göre olur her şey

Medicanada devam etmek istiyorum,oranin cocuk doktorlari iyi,yogun bakim uniteside var.İlk dogumumu da orda yapmistim sahsen memnun kalmistim.Bilgilendirme cok iyi oldu,cok tesekkur ederim

24 saat acil durumda mutlaka yaz diyor canım

Kızlar ben çok et yiyemiyorum kokuyor hala ama her gün bir bazen iki yumurta yiyorum protein ihtiyacımı karşılıyor mudur?
Ben de eti çok nadir yiyorum ne tavuk ne kırmızı et haftada 1 belki yiyorumdur. Balık zaten ağzıma sürmüyorum kokusundan dolayı. Diğerleri de midemi bulandırıyor ama dediğin gibi yumurta yiyorum haftanın 3/4 günü sabah 2 yumurta yiyorum mutlaka. Sanırım bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Bebeğin gelişimi iyi gidiyor hatta iti bebek olacak dedi doktor. Vitamini demek ki yarıyor bilemedim ki. Ama yiyemiyorum gerçekten de zaten normalde de et yemeyi sevmem ben.

Volkan beye mi gittiniz? Neden devam etmediniz?
Çünkü ben o süreçte bebek sahibi olmak istiyordum.
Bir problemim yoktu devam etmedim..
gebelikte de sigortam olduğu in Acıbadem e devam ediyorum. Sigortam olmasaydı devam edebilirdim, kendisi rahat biri memnun kalmıştım.

Acibadem de fiyatlar nasil? Orda bir perinatolog varmis cok ovuyorlar,sanirim esi de kadin dogum doktoru olarak yine acibademdeymis.

Canım böyle acil durumlarda mesaj değil de ara bence. Eminim öyle aciliyetini anlardoktorlar böyle whatsap mesaj ayılınca acil olabileceğini düşünmüyorlardır. Yoğunluktan mesjalara geç dönebiliyorlar. Ben doktoruma ulaşabiliyorum benimkisi hastanede çalışmıyor kendi Muayenesi var biraz daha sakin. Mesela ateşlendiğimde gece aramak zorunda kalmıştım açmıştı saat 01:30 civarlarında. Mesajlarıma da 10/15 dk içinde dönüyor mutlaka ameliyatta olmaZsa tabiki de. Ama kendisi bana diyor bir şikayetin oldupu zaman saat kaç olursa olsun bana ulaş diyor. Özel hastanelerdeki doktorların çoğu böyle değil maalesef. Ben çalıştığım yerdeki doktora bile ulaşamıyordum. Onlar mesai saatlerinin dışına çıkmak istemiyor ve çoğu da hastalara yedek numarasını veriyor onu da hastanede bırakıyorlar ya da bakmıyorlar. Bizdeki doktorların hepsi böyleydi. Mesa saatlerin dışında ulaşmak imkansız gibiydi. Anca doğum başladığında asistanına ulaşırlardı o da doktora o kadar.

Canım aynı durumdayım ben de bugün doktor bir arkadaşıma sordum sıkıntı olmaz kendini zorlama yumurtana mercimegine vs dikkat et dedi aynen benim bebis de önde gidiyor demek ki sıkıntı yok

Acibadem de fiyatlar nasil? Orda bir perinatolog varmis cok ovuyorlar,sanirim esi de kadin dogum doktoru olarak yine acibademdeymis.
Özgür beyi diyorsunuz ben geçen hafta memnun kaldım ama rutin kontrollerimi ebru hanım yapıyor ben ebru hanımdan çok memnunum iletişimimiz tuttu kaygısız geçiyor süreç onunla.
Fiyatlar ise Özgür beyin detaylısı 2.450
Muayene ücretleri de genel olarak 1.200 e yaklaşıyor diyebilirim doktoruna göre.

Sanirim telefonu hastanede birakiyor,baska hat kullaniyor.Mecbur kalmadikca aramak istemiyorum ama bence lekelenme acil bir durumdu,surec simdiden benim icin stresli olmaya basladi,kalan haftalarda daha fazla stres yapmamak icin doktor degisikligi cok daha mantikli sanirim.
Evet Özgür beyi diyorum,memnun kalan cok,esi de ayni hastanedeymis Aysegul hanim,onu da cok ovduler bakalim arastiracagim umarim icime sinen bir doktor bulurum.

Eşi hakkında hiç bilgim yok açıkçası
Umarım bulursunuz, muzaffer beyi de araştırabilirsiniz ben onu da sevmiştim

Ne sonucu canım? Bana sadece açlık bakıldı tokluk bakılmadı. Bugün sağlık ocağına söyledim 108 açlık çıktı diye gayet normal dedi doktor anlamadım gitti
Nasıl yani içeceği içmeden önce bakılıp içeceği içtikten 1 saat sonra tekrar bakılmadı mı?

Ben 23 haftalik hamileyim,benim zaten bu haftalardan sonra risk cikiyor(tansiyon,seker) o sebeple ulasabilecegim bir doktor olmasi her acidan daha iyi olacak gibi.
Gecmis olsun öncelikle.herksede merhaba baya oldu bakamadim buralara.herkes iyidir umarım. Size birşey sorcam benimde ilk gebeligimde şeker+tansiyon cikti ama benim tansiyonu farketmem 33 haftadan sonra oldu ne zamandan vardi bilemedim.simdiki gebelikte şeker yuklemesi yapmadım dukakt etmeye çalışıyorum beslenmeye tansiyonda şuan stabil şükür.merak ettiğim kacinci gebeliginiz ve ilk gebelgiinizde varmiydi? Bu arada kan sulandirici kullanıyorum igne+ecoprin

Eşi hakkında hiç bilgim yok açıkçası
Umarım bulursunuz, muzaffer beyi de araştırabilirsiniz ben onu da sevmiştim
Cok tesekkur ederim arastiracagim o doktoruda
27 aylik bir kizim var,kizimda 23-24. Haftalarda cikmisti tansiyonum sadece coraspirin kullanmistim.Doktor kontrollerinde tansiyonunuz olculmuyor muydu? Nasil 33. Haftada fark edildi
Benim açlık 76 ama yüklemede tokluk 169 için kendi doktorum yüksek dedi, ebe sınırlarda çok yüksek değil demişti
Demekki doktorun daha temkinli,riske atmak istemiyor.Seker de cidden ciddi bir durum ama neyseki diyetle kontrol altina aliniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…