Parmaktan seker olcum cihazi alin,kendiniz takip edin,o cihazlar cokta pahali degil.Alamam derseniz de aile hekimine de gidebilirsiniz.Kızlar ben şeker yüklemesini yaptıramadım75mg lık içecekten içtim, tüm bedenim uyuştu, hareket etmekte bile zorlanmaya başladım tam 1 saat dolmasına 2 dakika kala istifra ettim 1 saat boşu boşuna işkence çektim. Doktorum tekrar yapmıcaz dedi. Dahiliyeye gidip açlık tokluk şekerin düzenli takip edilmesini istedi. Merak ettiğim soru şu sizlere sormak istedim. Dahiliyeye değil de aile hekimliğine gitsem orası bu konuyla ilgileniyo mudur acaba? Özele para vermek zorlamaya başladı artık Devlette de randevu bulamıyorum böyle giderse yine özele gitmek durumunda kalıcam.
Çok kötü olmuş canımKızlar ben şeker yüklemesini yaptıramadım75mg lık içecekten içtim, tüm bedenim uyuştu, hareket etmekte bile zorlanmaya başladım tam 1 saat dolmasına 2 dakika kala istifra ettim 1 saat boşu boşuna işkence çektim. Doktorum tekrar yapmıcaz dedi. Dahiliyeye gidip açlık tokluk şekerin düzenli takip edilmesini istedi. Merak ettiğim soru şu sizlere sormak istedim. Dahiliyeye değil de aile hekimliğine gitsem orası bu konuyla ilgileniyo mudur acaba? Özele para vermek zorlamaya başladı artık Devlette de randevu bulamıyorum böyle giderse yine özele gitmek durumunda kalıcam.
Ben de öyle takip etmeye başladım, değerlerin sınırda yüksek dediler çok stres oldum ama evdeki ölçümlerim iyi çıkıyor içim rahatladı biraz. BugünParmaktan seker olcum cihazi alin,kendiniz takip edin,o cihazlar cokta pahali degil.Alamam derseniz de aile hekimine de gidebilirsiniz.
Parmaktan seker olcum cihazi alin,kendiniz takip edin,o cihazlar cokta pahali degil.Alamam derseniz de aile hekimine de gidebilirsiniz.
Bi arkadaşımda ölçüm cihazı almış o da takip ediyo fazlada bişey değilmiş zaten ben de eczaneden almayı düşündüm. Yine de doktordan bi çizelge almak gerekiyo galiba dimi.Çok kötü olmuş canımAilende şeker aleti olan yok mu? Yoksa da satın al. Ben şuan o şekilde takip ediyorum açlık tokluk.
Ayy aynı ultrason görüntüsü bende de var bizimki muayene boyunca elini yüzüne kapattı maşallahAnnemin neden tansiyonu yükseliyor olabilir diye dertlenen birikafayı tutuş beni bitirdi
O sırt ağrısı beni bitiriyor, kurek kemiklerimin arası geçen gece de sol bacağıma kramp girdi resmen kivrandim yataktaGünaydın kızlar sırtım çok ağırıyor 2 günden beri tam sırtım sayılmaz aslında kaburgalarım göğsümün arka tarafı hayatı zindan etti bana resmen ağrıSabah 8 buçuk akşam 6 masa başında olduğum için buda tetikliyor ağrıyı. Bel desteği var sandalyemde ama oda fayda etmiyor artık... Doktoruma sordum parol içebilirsin dedi ama bi etkisi olmadı. Benim ağrılarım genelde çok olduğu için majezik yada apranax beni anca kesiyor oda yasak... Var mı bu ağrıları yaşayan nasıl geçti ne yaptınız. Dün gece kantaron yağı ile masaj yaptı eşim çok sıkmadan ama yinede fayda etmedi.
Her sağlık ocağı yapmıyor mesela bizim sağlık ocağında yok.Kızlar ben şeker yüklemesini yaptıramadım75mg lık içecekten içtim, tüm bedenim uyuştu, hareket etmekte bile zorlanmaya başladım tam 1 saat dolmasına 2 dakika kala istifra ettim 1 saat boşu boşuna işkence çektim. Doktorum tekrar yapmıcaz dedi. Dahiliyeye gidip açlık tokluk şekerin düzenli takip edilmesini istedi. Merak ettiğim soru şu sizlere sormak istedim. Dahiliyeye değil de aile hekimliğine gitsem orası bu konuyla ilgileniyo mudur acaba? Özele para vermek zorlamaya başladı artık Devlette de randevu bulamıyorum böyle giderse yine özele gitmek durumunda kalıcam.
Canim yani simdi ki doktorlar da ilginc bir bebek aksi durum olmadikca tabi ki normal doğmali. Anne ve bebek icin en sagliklisi o. Ben normal olmasini cok cok isterdim nasip olmadi. Sezeryan da hicte sanildigi gibi kolay degil. Ben simdi 2. Ameliyatimi olmaya korkuyorum acikcasi ilkin de. nsan bilmiyorum neler yasayacagini simdi daha zor geliyor.Kızlar merhababenimde dün kontrolum vardı çok şükür herşey yolunda
Doktorum normal mi sezeryan mı istiyorsun dedi. Benim ilk doğumum ama normal beni korkurtmuya başladı sezeryan düşünmeye başladım
Bence de aksi bi sağlık durumu olmadıkça doktorlar gebeleri sezeryana teşvik etmemeli ama malesef artık sezeryanı bir seçenek olarak sunuyor dr. lar çünkü onların böylesi işine daha çok geliyor :) Bir de gebeleri normal doğumla korkutan bir güruh var oran yırtılır, buran sarkar vs. vs. Mecbur kalırsak zaten sezeryan olacağız ama ben doktorların bu tavrına çok kızıyorum.Canim yani simdi ki doktorlar da ilginc bir bebek aksi durum olmadikca tabi ki normal doğmali. Anne ve bebek icin en sagliklisi o. Ben normal olmasini cok cok isterdim nasip olmadi. Sezeryan da hicte sanildigi gibi kolay degil. Ben simdi 2. Ameliyatimi olmaya korkuyorum acikcasi ilkin de. nsan bilmiyorum neler yasayacagini simdi daha zor geliyor.
Seker yuklemesinde mi sinirda cikti? Masallah olcumler gayet guzel gorunuyor,yine de takip etmekte fayda var,ileriki haftalarda yukselme ihtimali olabilir.Ben de öyle takip etmeye başladım, değerlerin sınırda yüksek dediler çok stres oldum ama evdeki ölçümlerim iyi çıkıyor içim rahatladı biraz. Bugün
Açlık 70
1.saat tokluk 94
2.saat tokluk 85 çıktı
Evet farklı söylüyor gelişimine bakıyor mesela ben 26+3 te gittiğimde doktor 26*5 ile uyumlu dedi. Ama Banu çiftçiye ben sabitlemiştim bende dün tarihini yanlış yazmış olabilirim buraya unutuyorum programa da bakmayı unutuyorumCanım geçenlerde bir mesajinda benden 2 gün önde olduğunu yazmıştın, ben de 26+3’teyim. Doktor senin her seferinde farklı mı tarih söylüyor?
Kaybetme korkuna gelince; sağlık sorunu yaşayan pek çok kadın gününde sağlıkla doğum yapıyor. Ya da riskli denilen nice bebek sapasağlam geliyor Allah’ın izniyle. Tevekkül etmekten başka çaremiz yok. Doktorun tabi sık gel demiş ama, biraz daha az gidebilsen belki sende rahatlarsın. Allah yardımcımız olsun, kimseyi korktuğu ile sınamasın inşallah
Ses dalgasından rahatsız oluyorlarmıs galiba doktorum öyle dediAyy aynı ultrason görüntüsü bende de var bizimki muayene boyunca elini yüzüne kapattı maşallah
Evet canım tokluk 1.saat 184 2. Saat 169 çıktı. 75 lik içtimSeker yuklemesinde mi sinirda cikti? Masallah olcumler gayet guzel gorunuyor,yine de takip etmekte fayda var,ileriki haftalarda yukselme ihtimali olabilir.
Aynen canim her hangi bir tehlike yoksa simdiden nasil istersin diye sormus olmalari beni de cok kizdiriyor. Bir seyi de dogal akisina birakin. Dogal olani bozmaya ne kadar meraklilar. Anne ölumleri sezeryan dogumlar da daha cokmus. Sezeryan da risk daha fazlaymis.Bence de aksi bi sağlık durumu olmadıkça doktorlar gebeleri sezeryana teşvik etmemeli ama malesef artık sezeryanı bir seçenek olarak sunuyor dr. lar çünkü onların böylesi işine daha çok geliyor :) Bir de gebeleri normal doğumla korkutan bir güruh var oran yırtılır, buran sarkar vs. vs. Mecbur kalırsak zaten sezeryan olacağız ama ben doktorların bu tavrına çok kızıyorum.
Bi önceki gün 7 de yedim canım yemeği meyve yemiştim 9 da sonrada su içtim bişey yemedim aslında yükleme olcak diye. Artık tam buğday yiyorum korkumdan. Biraz canım sıkıldı aslında ama stres yapmak istemiyorumbir önceki gece geç saatte mi yemek yemiştin canım, tatlı karbonhidrat vs bişey tüketmiş miydin? panik olma, çok yüksek cıkmamıs ama bir tık yüksek, şeker çıksa da önlem alınabiliyor
Ben de ne yiceğimi şaşırdım valla 2 3 gündürBi önceki gün 7 de yedim canım yemeği meyve yemiştim 9 da sonrada su içtim bişey yemedim aslında yükleme olcak diye. Artık tam buğday yiyorum korkumdan. Biraz canım sıkıldı aslında ama stres yapmak istemiyorum
Ay hele ben korkumdan meyve bile tedirgin yiyorum çok severim meyvesiz duramamBen de ne yiceğimi şaşırdım valla 2 3 gündür
Ayy ya maşallah kuzuyaAnnemin neden tansiyonu yükseliyor olabilir diye dertlenen birikafayı tutuş beni bitirdi