2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Benimki de dun en asagiya kadar indi. Bir dk durmadi. O kadar hareketliydi ki tv izliyorum bir turlu dikkatimi veremedim. En sonunda "Aaaa bi dk dur oglum" diye istemsiz kizdim sonra da karnimdaki bebege kizdigimi fark ettim
Ben de kızıyorum ya çok sert vuruyor bazen , başta mutlu oluyordum ama şimdi endişelenmeye başladım bu çocuk güçlendikçe ne yapıcam diye
Kizlar gecenlerde coraspirin ac mi tok mu icilir konusu konusulmustu,perinatolog coraspirin veya ecopirin aksam saat 22.00 civari icilmesini tavsiye etti,daha etkili oluyormus,kullanan arkadaslara da fikir olsun.
Benim perinatoloğum da öyle tavsiye etmişti, mantığı sanırım şöyleydi gece hareketimiz az kan akışı daha yavaş ve pıhtı ihtimali daha yüksek, o sebeple kan sulandırıcıları gece almak en doğrusu.
Tekmeler sonucu morarma deneyimini birebir yaşamış biri benim 🖐 çürük ağrısı oluyor resmen ve disardn da morlugu çok rahat görebiliyorsun.
Ay bünyeye yeni korku eklendi, hayırlı olsun bana
Benim araştırdığım kadarıyla fikrim şöyle, ilk doğduğunda bebekler kesinlikle biraz sert ve vücudunun yatağın içine gömülmediği tam düz ve hava geçirgenliği olan yataklara yatmalı omurga gelişimleri ve güvenlikleri için. Juno gibi yataklar ancak gündüz uykularında anne gözetiminde kullanılmalı, reflü için güzel bir yatak, ayrıca düz kafa olmaması için de güzel, ama gece siz de uyurken yatırmak doğru değil. Böyle bakınca da çok az kullanılacak ve reflü için daha uygun fiyatlı bir yatak alınabilir, düz kafayı engellemek için de yastık alınabilir ( yine güvenlik için yastığı da sadece gündüz gözetimli kullanmak koşuluyla). Ama bu ürüne bayılanlar da var maddi imkan el veriyorsa denenebilir.

ya bunların acıklamasında çamaşır suyu görünce bi tedirgin oldum ama yorumlar cok iyi, geceden bununla suda bekletince mutlaka çıkarıyormuş, deneyip ben de yorum yapıcam

Benim aklıma takılan konu, acaba renkli kıyafetlerde sorun olur mu.. Renk değişimi yaşanır mı.. yaşayıp göreceğiz

dün yüklemeden sonra 1.saat 184 (max 190 olmalı), 2. saat 169 çıktı (max 165 olmalı) Evdeki ölçümlerim normal çıkıyor bakalım 1 hafta takip edicem canım bi veri olsun elimde
Yanlış hatırlamıyorsam siz pekmez içiyordunuz düzenli o etkiliyor olabilir mi? Benim doktorum şekeri yükseltiyor diye önermemişti pekmezi, belki sizi de etkiliyordur aklınıza gelmez doğal diye düşündüğünüz için.

Yok kuzum içmiyorum ne zamandır ilk başlarda içtim biraz kan hapına başlayınca bırakmıştım

Benim aklıma takılan konu, acaba renkli kıyafetlerde sorun olur mu.. Renk değişimi yaşanır mı.. yaşayıp göreceğiz
Himm düşünmedim :) ben çamaşır makinesinde renk koruyucu mendil kullanıyorum ama bununla suda bekletirken mi karışır diye düşündün canim

Canim yastığa kadar seninle hemfikirim:) ama 2 yaşına kadar yastik kullanilmasini doktorlar önermiyor hem solunumu zorlastirdigi icin hem de boyun kasları ve omurilik gelişimini engelledigi için, yani senin gözetiminde olsa da konu sadece güvenlik değil bilgin olsun
Düz kafa olmaması için masaj ve egzersiz gibi yontemler de var, başka faktörler de etkili olabilir ama benim bildiğim 1 yasa kadar hep aynı yöne yatmasının engellenmesi gerekiyor. Zaten 4 aya kadar donemiyorlar her yatışta sağ ya da sol şeklinde sen ayarlarsın, sirt ustu yatirmazsin. Dönmeye başladıktan sonra da belli bir yone yatmak icin israrci olursa oyuncaklarla dikkatini dağıtıp öbür tarafa çekebilirsin

Ben bu deterjanı kullandım gerçekten eski lekeleri çıkardı suda bekletince sabahta bebek deterjanı ile yıkadım zaten

Amin canım inşallah

Kızlar iyi akşamlar, şimdi eşimle tartışırken en net cevabı burdan alıcağımı söyledim ben trendyolda satıcıyım. Eşimin şirketi üzerime kadın girişimciyim. Ben bağkurluyum yani. Doğum hakkım falan nedir doğum parası bilen var mı?

Tabi normal yastık yasak, bahsettiğim özel bir yastık düz kafa engelleyici bazıları hatta sadece 1-2cm kalınlıkta, gözetimle gün içinde kullanılabilir oynarken mesela ama gece uykusu dışında,uyurken yastık oyuncak hiçbir şey olmamalı tabi. Yanlış anlaşılma olmasın belirtmemişim onu. Uzmanlar da sırt üstü yatırın mutlaka diyorlar, ben düz kafayım bebiş öyle olmasın diye uğraşıcam bakarım o egzersizlere mutlaka.

Son düzenleme:
Anladim canim. Ya benim de kafam düz keşke zamanında dikkat etselermis diyorum evet sirt ustu yatırın diyorlar ama aslında yüzüstü dışında herhangi bir pozisyonda yatabilir.
ilk oğlumda dikkat ettim ben hep sag-sol sırayla yatırmaya, cok şükür kafası güzel benimki gibi değil:)

Ay ben de başarırım umarım, annem çok dikkat ettim sana ama genetiğimiz böyle diye iddia ediyor bilemiyorum , ben de dediğiniz gibi yapacağım muhtemelen eğer olay genetikse de babasından alır umarım kafa yapısı genlerini

Sağol canım bir arayıp sorayım

Günaydın kızlar nasılsınız?
Dün yine sertleşme toplanma var diye yazdım doktoruma gel bakalım dedi 26+3 ama 26+5 ile uyumlu dedi. Boy 35 cm/ 1000 kg dedi beben biraz uzun ve iri olacak ama korkulacak bişi yok merak etme beslenmesine baktı o da gayet iyi dedi. Kalp atımları normal. Benim içerden yarım cm açıklığım var hala aynı duruyor dedi. Ama yine üst dinlen bol su iç magnezyum kullan dedi. Rahim ağzı uzunluğum 45 mm olmuş. Acil bşr sıkıntı yok ama açıklığın olduğu için her hafta kontrol edeceğim artık dedi açıklı ölçeceğim dedi. Çünkü ağırlaştılça baskı da olabiliyormuş.
Bir de 3 gündür hareketlerinde çok azalma bşr tamam günde 5/6 defa hissediyorum ama onun öncesinde resmen akşama kadar tepinirdi içimde sabahları vuruşlarıyka uyanırdım şimdi sabahları pıt pıt oluyor tek tük hissediyorum. Dünde dedim bebek hareketlerinde azalma var diye 5/6 defa hareket ediyorsa bir sıkıntı yoktur dedi zaten bebekte de sıkıntı çıkmadı.
İşte ne bileyim kendi kendimi strese sokuyorum herhalde. Hep bişey olacak diyorum kaybetme korkusu yaşıyorum. Napıcam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…