Canim saglik ocagina kaydin vardir illa ki. Ordaki eben soyluyor. Kadin dogum doktoru soylemez. Sen git saglik ocagina yaparlar.Ama ben nerden bilebilirim ki bunu takip etmem gerektiğini bana bilgilendirme de yapmadı kadın doğum doktorum bunu onun takip etmesi gerekiyor. Ya da başında bana bir liste vs verip şu haftalarda şunu yapmalısın sorumluluk sende demesi lazım. İş güç yoğun bir şey atlamamak için özel doktora gidiyorum herşeyi ben hatırlatacaksam devlette devam ederdim
yükleme konusunda yorum yapamıyorum. insülin direncim var dedigin icin merak ettim sende bu değer kac cıktı diye, benim de yuzde %5 cıkmıs, saglık ocagında tetanozun ilk dozu icin gittigimde bakmıslardı, dün bahsettikleri de bu ozaman. dedigin gibi önemli bir test aslında herkese bakmaları lazım, istersen saglık ocagına bir daha gidip bu değere de baktır canımYa benim yüklemede neden bu kadar yüksek çıktı anlamıyorumkötü beslenen bi insan da değilim ayda yılda bi tatlı yerim, meyve desen porsiyon kontrollü tüketirim çok takıldı kafama Evde ölçüyorum normal çıkıyor. HbA1C bakmamışlar sanırım bana, tekrar bakayım bi testlerime. O test iyi bi test aslında geçmiş 3 ayı kontrol ediyor dalgalanmaları falan ipucu veriyor baya şeker hakkında gizli şeker var mı yok mu onu da kontrol ediyorlar.
Ben de ilk hamilelikte 2 doz oldum. Koruyuculugu gecmis ondan 2 doz yapacagiz dedi aile.hekimim. Bugun ilk dozu oldum. 2. dozu da 25 Aralikta olacagim.Aşının koruyuculuğu 10sene diye biliyorum. Daha öncesinde aşı olduysanız bidaha yapmıyorlar. Ben ilk gebeliğimde 2 doz olmuştum bunda 1 doz oldum. 3 dozu tamamladığım için bi çocuk daha yapsam aşı olmayacağım
Haklısın canım stres yapmayım bari hemen. Biraz daha dikkatli olurum artıkdur bakalım kuzu diğerleri de çıksın da, stres olma ben de dün çok stres oldum ama stres daha kötü etkiliyor şekeri. onlar da yüksek gelirse dikkat edince beslenmeye düzene giriyor hemen.
Aynen bana da bu sekilde soyledilersaglık ocagında bana dediklerine göre, hamilelikteki 2 dozdan sonra 6 ay sonrasında 3. dozu olursam 5 yıl koruyuculugu varmıs.
ben de ilk hamileliğimde 2 doz oldum ama 5 yıl gectigi icin bunda da 2 doz oldum
bir önceki gece geç saatte mi yemek yemiştin canım, tatlı karbonhidrat vs bişey tüketmiş miydin? panik olma, çok yüksek cıkmamıs ama bir tık yüksek, şeker çıksa da önlem alınabiliyorKızlar açlık kan şekeri çıktı sonuç nasıl şeker Varmı şimdi bilgisi olan söylesin doktora gidene kadar merak ederim
3 aylık benim hiç bakılmadı canım son zamanlarda en son insülin direncim olduğunda 2,5 sene önce falandı, sonraları zaten ara ara kontrollerde kan değerlerim hep iyi çıkıyordu. Bi dahaki gidişimde baktırayım buna ben de bariyükleme konusunda yorum yapamıyorum. insülin direncim var dedigin icin merak ettim sende bu değer kac cıktı diye, benim de yuzde %5 cıkmıs, saglık ocagında tetanozun ilk dozu icin gittigimde bakmıslardı, dün bahsettikleri de bu ozaman. dedigin gibi önemli bir test aslında herkese bakmaları lazım, istersen saglık ocagına bir daha gidip bu değere de baktır canım
Bence gayet iyi benim 1. Saat tokluk 125 çıktı doktorum hic bir sorun yok dediKızlar daha once bahsetmiştim doktorum şeker yüklemesi yapmamı gerek duymadı (ailede olmaması kilolu olmamam yasımın küçük olması )tokluk sekerine bir bakalım dedi yalnızca 114 cıkmıs bu normal mi tokluk sekeri
Bana hemşire kendi kadın doğum doktorunuza sorun öyle yapalım dedi. Diğer aşının üzerinden 10 yıl geçti tek doz yeterli dedi doktorumBenimde 5 yıl oldu ama hemşire bi doz yeterli bu sefer ikinciye gerek yok dedi. Demekki herkes kafasına göre takılıyor
Dolap uygulamasında aslında temiz ve daha uygun fiyatlılar var bakmak isterseniz.Bende öyle düşündüm arkadaşım valla, eşim alalım ne olacak falan dedi ama pahalı da bir ürün, o parayla bebeğe başka birşey alabiliriz bence. Ya da uygun bir reflü yatağı ile idare edebiliriz diye düşünüyorum.
75 g lik mi yapıldı sana canım, arkadaşın dediği gibi bir gün öncesi neler yemiştin. Aksam 8 den sonra yeme içme yapılmasın denmisti banaYa benim yüklemede neden bu kadar yüksek çıktı anlamıyorumkötü beslenen bi insan da değilim ayda yılda bi tatlı yerim, meyve desen porsiyon kontrollü tüketirim çok takıldı kafama Evde ölçüyorum normal çıkıyor. HbA1C bakmamışlar sanırım bana, tekrar bakayım bi testlerime. O test iyi bi test aslında geçmiş 3 ayı kontrol ediyor dalgalanmaları falan ipucu veriyor baya şeker hakkında gizli şeker var mı yok mu onu da kontrol ediyorlar.
canım bu elite leke çıkarıcıya bakayım dedim de acıklaması leke cıkarıcı & çamaşır suyu tozu, doğal ve vegan diyor ama adında çamaşır suyu görünce emin olamadım, bebek camasırlarında kullanılıyor degilmi?Yaa benim de beyazlar.oyle olmus. Ben gecen actim bir baktim sari sari lekeler. Ben o sekilde hayatta koymazdim kotu olanlari da elden.cikarmistim zaten. Elite diye leke cikarici var onu cok fazla ovuyorlar onu denemeyi dusunuyorum.
Evet canım, saat 9 da beslenmeyi kestim her gün yediğim şeyleri yedim ekstra bi tatlı vs. tüketimim olmadı aslında. Kan verdiğimde 12 saatten fazla açlık vardı. Bilmiyorum vücudum şekeri tolere edemiyor galiba. Eşim sen şekere alışık değilsin bünyen alt üst oldu onu içince diyor ama umarım öyledir. Bakalım evde takibe devam ediyorum. Bugün tokluk şekerim 96 çıktı.75 g lik mi yapıldı sana canım, arkadaşın dediği gibi bir gün öncesi neler yemiştin. Aksam 8 den sonra yeme içme yapılmasın denmisti bana
ya bunların acıklamasında çamaşır suyu görünce bi tedirgin oldum ama yorumlar cok iyi, geceden bununla suda bekletince mutlaka çıkarıyormuş, deneyip ben de yorum yapıcamAraştırınca şu şekilde 2 ürün çıktı karşıma. Bunları sipariş verdim, deneyince öncesi/sonrası yaparım inşallah
Aynen canim bebek camasirlari icin. Ben henuz denemedim. Sadece tanidigim bir kullaniyor. Alip denemek istedim. Zaten sonrasi bebek detrjani ile makina da yikayacagizcanım bu elite leke çıkarıcıya bakayım dedim de acıklaması leke cıkarıcı & çamaşır suyu tozu, doğal ve vegan diyor ama adında çamaşır suyu görünce emin olamadım, bebek camasırlarında kullanılıyor degilmi?
HahahhaaDoğal pamuk canım molfix hışırtı yok parfüm kokusu yok ben açıp inceledim su falan döktüm güzel emiyor
Canım iyi oldu mu oğluşun? İnşallah iyidir. Çok geçmiş olsun tekrar. Herkes hasta.. Hele ki okullarda..Cok sagol canım, minikler hasta olmasın valla3 gündür halsiz ateşten kendine gelemedi, doktora götürdük bugün, virütik bişey var sanırım. hep kucagımızda, kıyamıyor ki insan uzak durmak mümkün değil
benim de bir haftadır filan bulantılar geri geldi anlamadım, dünden beri de baş ağrısı. zaman zaman ilk zamanlardaki belirtiler oluyor sanırım, hep yatmak istiyorum ben de :) magnezyum gercekten iyi geliyor ama bazen onun da etkili olmadıgı durumlar oluyor, yine de düzenli kullanmak lazım. doktorum her gidişimde hatırlatıyor tüm vitaminleri kullanmamı, sen de dikkat et canım
Şeker yüklemesinde değerler mi yüksek çıktı canım, bakamadım.Evet canım, saat 9 da beslenmeyi kestim her gün yediğim şeyleri yedim ekstra bi tatlı vs. tüketimim olmadı aslında. Kan verdiğimde 12 saatten fazla açlık vardı. Bilmiyorum vücudum şekeri tolere edemiyor galiba. Eşim sen şekere alışık değilsin bünyen alt üst oldu onu içince diyor ama umarım öyledir. Bakalım evde takibe devam ediyorum. Bugün tokluk şekerim 96 çıktı.
dün yüklemeden sonra 1.saat 184 (max 190 olmalı), 2. saat 169 çıktı (max 165 olmalı)Şeker yüklemesinde değerler mi yüksek çıktı canım, bakamadım.
Gebelik şekeri her zaman direk beslenme ile ilgili olmuyor. Yani çok fit olan, sağlıklı sportif yaşayanlarda bile olabiliyor. Hormonların ne yapacağı hiç belli olmuyor. Çok yüksek çıkmadıysa, zaten çok öyle karbonhidrat falan yemiyorsun sanırım, sorun olmaz. Zaten sağlıklı besleniyorsan, öyle de devam edersin. Merak etme.. Tokluk 96 çok iyi bu arada.
Som uc aylik bakilan HbA1C ona bakmislardir.Ben de bugun kan verdim ,troitler, alt,ast degerleri cok onemli onlara da bakilacak.1.saatte 140 altı, 2.saatte 120 altı olması normal kabul ediliyor, gayet güzel çıkmış canım.
buarada senin HbA1C değerin kaç çıkmıştı, bunun da yuzde 4 ile 6 arası olması gerekiyormus. ben dün sağlık ocagına gittigimde geriye dönük 3 aylık şeker ölçümüne bakacagız dedi ama tam anlayamadım ne demek istediklerini, henüz sonuclarım cıkmadı ama açlık için bakılıyor bu tabiki. bununla birlikte yine bazı kan değerlerine bakıcaz dediler kan verdim
oğluşum daha iyi çok şükür canım sagol, adenovirüs cıktı, bu ara cocuklarda bu tarz virüsler cok varmıs, antibiyotik başladık birkaç güne toparlayacak inşallah.Bir giriyorum bir kayboluyorum. Nasılsınız kızlar?
Ben de çarşamba günü tetanoz aşısını oldum. Kan, idrar tahlili verdim. İlk gün kolum hiç ağrımadı. Ertesi gün öğleden sonra başladı. yine de öyle dayanılmayacak gibi değil yani. Şimdi de hala biraz ağrıyor ama çok korktuğum gibi olmadı şükür. Ne zaman geçer ki :)) 1 ay sonra 2. doza gideceğim. Kan idrar tahlili de fena değil galiba. Dün akşam düşmüştü e-devlete, sormadım daha doktora. Soracağım.
Çatı kemiğinin ağrısı hala devam ediyor. Bebiş çok aşağı vurunca olan o acı 2-3 gündür olmadı. Sanırım bebiş yer değiştirdi biraz, yani umarım öyledir. İnşallah daha da olmaz. Çok canım yanıyordu. İlerleyen zamanlarda olabilir tabi de.. Şimdiden olunca dedim bu böyle nasıl gidecek..
HahahhaaTamam canım. Bakayım ben ona :) Saol
Canım iyi oldu mu oğluşun? İnşallah iyidir. Çok geçmiş olsun tekrar. Herkes hasta.. Hele ki okullarda..
Sen nasılsın? bulantı ağrı var mı?
Şeker yüklemesinde değerler mi yüksek çıktı canım, bakamadım.
Gebelik şekeri her zaman direk beslenme ile ilgili olmuyor. Yani çok fit olan, sağlıklı sportif yaşayanlarda bile olabiliyor. Hormonların ne yapacağı hiç belli olmuyor. Çok yüksek çıkmadıysa, zaten çok öyle karbonhidrat falan yemiyorsun sanırım, sorun olmaz. Zaten sağlıklı besleniyorsan, öyle de devam edersin. Merak etme.. Tokluk 96 çok iyi bu arada.
aynen ona baktılar galiba, 20 haftalıkken de bakılmıstı. dedigin gibi tiroid ve tam kan sayımı da bakıyorlar. merak ediyorum ertesi gün cıkar demişlerdi ama henüz çıkmadı e-nabıza gec düşüyor galibaSom uc aylik bakilan HbA1C ona bakmislardir.Ben de bugun kan verdim ,troitler, alt,ast degerleri cok onemli onlara da bakilacak.
1 saat 1 bucuk saat olmustu yaklasık yemek yiyeliyemekten 1 saat sonra mı 2 saat sonrası mı bu değer?
eğer yükleme yaptırmayacaksan evde kendin takip etmeni öneririm canım (en az 1 hafta boyunca açlık tokluk - 1 ve 2 saat sonrası, hatta sonraki haftalarda da ara ara bakmak lazım), ben de öyle yapıyorum
doğru söylüyorsun sonrasında nasılsa deterjanla yıkayacagız içim rahatladı :)Aynen canim bebek camasirlari icin. Ben henuz denemedim. Sadece tanidigim bir kullaniyor. Alip denemek istedim. Zaten sonrasi bebek detrjani ile makina da yikayacagiz