Çıktı mı canım sonucun peki ? Bazı yerlerde bi kere alıyorlarmış galiba duymuştum onu. Dün ebe bana 2. saat önemli 1. saatten düşük olması gerekir demişti. Ben az önce şeker cihazı ile ölçtüm 2. saat tokluk 97 çıktı içim rahatladı biraz bakalım 1 hafta takip edicemYok canım sadece 1 saat sonra aldı. Hatta kendim sordum dedim yemeği ne zaman yiyim ne kadar süre sonra tekrar alacaksınız dedim sizden daha kan almıcaz dedi afalladım Bi an nası yani dedim
Valla anlamadım ki canım ya öyle oluyor demekki koskoca hastane benden daha iyi bilirler diye düşünüyorum. Sonuç saat 2 de çıkıyormuş aklımı kurcaladı şimdiÇıktı mı canım sonucun peki ? Bazı yerlerde bi kere alıyorlarmış galiba duymuştum onu. Dün ebe bana 2. saat önemli 1. saatten düşük olması gerekir demişti. Ben az önce şeker cihazı ile ölçtüm 2. saat tokluk 97 çıktı içim rahatladı biraz bakalım 1 hafta takip edicem
Kurcalamasın canım ya her hastane sağlık birimi farklı dur bakalım bi sonucun çıksın ona göre doktorun değerlendirir zatenValla anlamadım ki canım ya öyle oluyor demekki koskoca hastane benden daha iyi bilirler diye düşünüyorum. Sonuç saat 2 de çıkıyormuş aklımı kurcaladı şimdi
Yok canım normal, 12-8 i geçerse yüksek oluyorBen her gün ölçüyorum günde 3 kez canım 10-6 ,10-7, en yüksek 11-7 oluyor gün içinde bu tansıyon degerler normal yüksek değil diye bılıyorum ben oyle değil mi ?
Ya hastane uzakta sonucu ben kendi doktoruma özeldeki doktoruma göstericektim buraya değil o yüzden aklımı kurcalıyor acaba sonuç çıkınca ikinciyi alırmıydı. Ama öyle olsa sordum sizde öyle değilmi yemekten 2 saat sonra alınmıcakmı yok dedi bariz şaşırdım hatta güldü kadınKurcalamasın canım ya her hastane sağlık birimi farklı dur bakalım bi sonucun çıksın ona göre doktorun değerlendirir zaten
Ne desem yalan olur kuzu valla sen bi kendi doktoruna danış bakalım ne diyecek belki böyle de bakılıyordurYa hastane uzakta sonucu ben kendi doktoruma özeldeki doktoruma göstericektim buraya değil o yüzden aklımı kurcalıyor acaba sonuç çıkınca ikinciyi alırmıydı. Ama öyle olsa sordum sizde öyle değilmi yemekten 2 saat sonra alınmıcakmı yok dedi bariz şaşırdım hatta güldü kadın
Doktorlar söylemiyor canım zaten haftan geldi yaptırın demiyorlar sen sormadan, onu ebenin takip edip seni çağırması lazım. Aşı olayını dr lar takip etmez. Senin takip etmen gerekiyor malesefMerhabalar herkes tetenoz alışı yaptırdı mı? Benim doktorum böyle bir şeyden bahsetmedi sebebi ne olabilir
Ama ben nerden bilebilirim ki bunu takip etmem gerektiğini bana bilgilendirme de yapmadı kadın doğum doktorum bunu onun takip etmesi gerekiyor. Ya da başında bana bir liste vs verip şu haftalarda şunu yapmalısın sorumluluk sende demesi lazım. İş güç yoğun bir şey atlamamak için özel doktora gidiyorum herşeyi ben hatırlatacaksam devlette devam ederdimDoktorlar söylemiyor canım zaten haftan geldi yaptırın demiyorlar sen sormadan, onu ebenin takip edip seni çağırması lazım. Aşı olayını dr lar takip etmez. Senin takip etmen gerekiyor malesef
Aşının koruyuculuğu 10sene diye biliyorum. Daha öncesinde aşı olduysanız bidaha yapmıyorlar. Ben ilk gebeliğimde 2 doz olmuştum bunda 1 doz oldum. 3 dozu tamamladığım için bi çocuk daha yapsam aşı olmayacağımMerhabalar herkes tetenoz alışı yaptırdı mı? Benim doktorum böyle bir şeyden bahsetmedi sebebi ne olabilir
Malesef söylemiyorlar canım söyleyen de çok azdır. Onlar da sağlık ocağının takibinde diye sallamıyorlar fazla anladığım kadarıyla. Seni sağlık ocağı da mı aramadı mı ? Gebe olduğunu bildirdin mi onlara ?Ama ben nerden bilebilirim ki bunu takip etmem gerektiğini bana bilgilendirme de yapmadı kadın doğum doktorum bunu onun takip etmesi gerekiyor. Ya da başında bana bir liste vs verip şu haftalarda şunu yapmalısın sorumluluk sende demesi lazım. İş güç yoğun bir şey atlamamak için özel doktora gidiyorum herşeyi ben hatırlatacaksam devlette devam ederdim
haklısın canım. benim doktorum kendisi söyledi hatta 2.dozu yaptırıp yaptırmadıgımı da sordu. daha önce hiç tetanoz yaptırmıs mıydın ilk gebeligin mi? ilki 20 haftalıkken ikinciyi 24 haftalıkken yapılıyor genellikle, bazı saglık ocakları tek toz da yeterli diyorlar. şöyle bir tablo var, doktoruna sor istersen.Ama ben nerden bilebilirim ki bunu takip etmem gerektiğini bana bilgilendirme de yapmadı kadın doğum doktorum bunu onun takip etmesi gerekiyor. Ya da başında bana bir liste vs verip şu haftalarda şunu yapmalısın sorumluluk sende demesi lazım. İş güç yoğun bir şey atlamamak için özel doktora gidiyorum herşeyi ben hatırlatacaksam devlette devam ederdim
saglık ocagında bana dediklerine göre, hamilelikteki 2 dozdan sonra 6 ay sonrasında 3. dozu olursam 5 yıl koruyuculugu varmıs.Aşının koruyuculuğu 10sene diye biliyorum. Daha öncesinde aşı olduysanız bidaha yapmıyorlar. Ben ilk gebeliğimde 2 doz olmuştum bunda 1 doz oldum. 3 dozu tamamladığım için bi çocuk daha yapsam aşı olmayacağım
11 sene olmuş benim :/ sanırım hatırlatma dozu değil baştan yaptırmak gerekiyorAşının koruyuculuğu 10sene diye biliyorum. Daha öncesinde aşı olduysanız bidaha yapmıyorlar. Ben ilk gebeliğimde 2 doz olmuştum bunda 1 doz oldum. 3 dozu tamamladığım için bi çocuk daha yapsam aşı olmayacağım
Sizi arada görüyordum, çok sevindim inşallah sağlıkla gelir bebeğinizAma inşallah simdi 2023 Ağustos annesi olacağım ya da temmuz belirsizbetam bugün 56 çıktı teyzesi minicik daha
Gunaydin
Seker yuklemesini saglik ocaginda mi yaptirdiniz kizlar?
Ya hastane uzakta sonucu ben kendi doktoruma özeldeki doktoruma göstericektim buraya değil o yüzden aklımı kurcalıyor acaba sonuç çıkınca ikinciyi alırmıydı. Ama öyle olsa sordum sizde öyle değilmi yemekten 2 saat sonra alınmıcakmı yok dedi bariz şaşırdım hatta güldü kadın
Kadın doğum doktoru bana da hangi hafta ne yapılacak liste verdi ama orada tetanoz yok. Sağlık ocağındaki sizi takip eden ebe arayıp sizi bilgilendiriyor. 10. Haftamda aradı beni Aralık için tetanoz randevusu verdiAma ben nerden bilebilirim ki bunu takip etmem gerektiğini bana bilgilendirme de yapmadı kadın doğum doktorum bunu onun takip etmesi gerekiyor. Ya da başında bana bir liste vs verip şu haftalarda şunu yapmalısın sorumluluk sende demesi lazım. İş güç yoğun bir şey atlamamak için özel doktora gidiyorum herşeyi ben hatırlatacaksam devlette devam ederdim
Ben de ilk gebelikte 3 doz oldum , 10 sene geçti üzerinden ama doktorum 1 doz daha ol yeterli dediAşının koruyuculuğu 10sene diye biliyorum. Daha öncesinde aşı olduysanız bidaha yapmıyorlar. Ben ilk gebeliğimde 2 doz olmuştum bunda 1 doz oldum. 3 dozu tamamladığım için bi çocuk daha yapsam aşı olmayacağım
Benim de 10 sene oldu, tek toz yeterli dedi doktorum11 sene olmuş benim :/ sanırım hatırlatma dozu değil baştan yaptırmak gerekiyor
Yok bildirmedim ama sistemden görmüyorlar mı? Eski aile hekimimden memnun olduğum için başka ilçeye taşındım ama değiştirmedim. Takibi de doktorum yapar diye bilgilendirme ihtiyacı duymadım ki doktoruma da dedim zamanımın olmadığını takibi tamamen ben yapacağım dedi. Demekki ne olursa olsun her işinin takibini kendin yapacaksın.Malesef söylemiyorlar canım söyleyen de çok azdır. Onlar da sağlık ocağının takibinde diye sallamıyorlar fazla anladığım kadarıyla. Seni sağlık ocağı da mı aramadı mı ? Gebe olduğunu bildirdin mi onlara ?
Teşekkür ederim canım. Birazdan mesaj atıp sorayım.haklısın canım. benim doktorum kendisi söyledi hatta 2.dozu yaptırıp yaptırmadıgımı da sordu. daha önce hiç tetanoz yaptırmıs mıydın ilk gebeligin mi? ilki 20 haftalıkken ikinciyi 24 haftalıkken yapılıyor genellikle, bazı saglık ocakları tek toz da yeterli diyorlar. şöyle bir tablo var, doktoruna sor istersen.
Sizi arada görüyordum, çok sevindim inşallah sağlıkla gelir bebeğiniz