Ah canım ya bende inşallah düzelmişlerdir kaç gün geçti diye içimden geçiriyordum. Yavrum kıyamam yanındaki bebek karnımdaki bebek. Öksürük hafiflesin de rahat edin. Nerden çıktı bu kaç kişiyle konuştum çevremde herkeste boğaz ağrısı ve geçmeyen öksürük var. Yeni bir salgın mı var diyorlar hep. Kendini de unutma senin karnında da bir bebeğin daha var bitanem. Yan muadili falan yokmuymuş o söylediği ilacın vardır illaki keşke onlardan alsaydınız doktor alın derdi mutlaka kendi yazdığı yoksa. Ne iyi gelecek diye düşünüyorum aklıma da bişi gelmiyor ki ıhlamurdan kuşburnudan başka… hava verdiler mi hiç ciğerleri yumuşasın diye. Ventolin budecort falan. Yeğenimde aynı durumda 2 haftadıe çocuksun öksürüğü geçmedi gitti. O da 4,5 yaşında. Sürekli iğne oluyor. Çok üzülüyorum ya. Akciğer röntgeni çekmişlerdir tabiki de var mı bir sıkıntı canım?Valla canım ben aynıyım ama kızım baya kötülesti. Dün öksürük çıkart çıkmaz doktora gitmiştik onda da bendeki semptomlar çıktı, senden geçmiş dedi doktor. Ona da bir poşet ilac verdiler resmen nebulizator ilaçları , akıntı ilacı antibiyotik vs. Akşam ventil vs iyi geldi ama sabah uyandığı gibi yoğun kusma başladı. İçtiği suyu çıkartacak kadar. Kusmayi kessin diye doktorun verdiği ampulü hiçbir yerde bulamadık canım ona çok sıkıldı resmen. Ne eczanelerde var nede depolardabaşka ilaçlarla kontrol altına almaya çalışıyoruz işte. Çocuk hastalanınca ben kendimi unuttum yine ama yoğun öksürüğüm devam ediyor.
Bugün kontrole gittim canım, çok şükür açıklık aynıymış, artmamış yapısal olabilir dedi. serklaj a gerek yok takip edelim 2 hafta sonra tekrar gel dedi, mümkün olduğunca yorma kendini dinlen dedi, ağrın olursa endol ilaç kullan dedi, rahim uzunluğun gayet iyi dedi. Şu an 22+1haftalığız, şimdilik durumumuz iyi görünüyor inşallah sıkıntısız devam eder.Lastmoonn canım yanlış yazmışım seni yazacaktım şimdş baktım geçmişe gördüm lavenderbrown ile karıştırdım galiba canım kusura bakma lütfen isimleri karıştırdım.
Çok ama çok sevindim canım benim inşalalh benimkisi de yapısaldır 44 mm ölçmüştü yine de dinleniyorum sende hep dinlen yorma kendini ağır iş yapma. Bir de benek çok aşağıdaysa elma yiyin diyorlar bilmiyorum bi kaç yerden okudum elma yiyince yukarıya çıkıyormuş çocuk kokusundan mıdır nedir bilemedim ben de yedim elma 2 tane falan bugün biraz daha yukarda hissettim gerçek mi yoksa dğeil mi artık yedikçe belli olur canım.Bugün kontrole gittim canım, çok şükür açıklık aynıymış, artmamış yapısal olabilir dedi. serklaj a gerek yok takip edelim 2 hafta sonra tekrar gel dedi, mümkün olduğunca yorma kendini dinlen dedi, ağrın olursa endol ilaç kullan dedi, rahim uzunluğun gayet iyi dedi. Şu an 22+1haftalığız, şimdilik durumumuz iyi görünüyor inşallah sıkıntısız devam eder.
İnşallah seninde artmamıştır canım güzel haberler alırsın inşallah sende
Senin rahim uzunluğun da gayet iyi canım doktorlar ona daha çok önem veriyor çünkü, inanıyorum sende çarşamba günü güzel haberler alacaksın içini ferah tut,Çok ama çok sevindim canım benim inşalalh benimkisi de yapısaldır 44 mm ölçmüştü yine de dinleniyorum sende hep dinlen yorma kendini ağır iş yapma. Bir de benek çok aşağıdaysa elma yiyin diyorlar bilmiyorum bi kaç yerden okudum elma yiyince yukarıya çıkıyormuş çocuk kokusundan mıdır nedir bilemedim ben de yedim elma 2 tane falan bugün biraz daha yukarda hissettim gerçek mi yoksa dğeil mi artık yedikçe belli olur canım.
Sağlıkla kavuşuruz inşllah yavrularımıza.
benim serklaj konusu açılmamıştı ama kısa sürede baya kısalmıştı rahim ağzım 32mm ölçülmüştü 2 hafta önce. perşembe günü kontrole gittim, alttan ölçüme gerek görmedi tam ölçü de vermedi ama iyi görünüyor şu an bi risk görünmüyor dedi canım.Kızlar nasılsınız dünden beridir bakamıyorum biraz başka şeylere yormak istedim kendimi yattığım yerde dizi izliyorum kitap okuyorum sadece.
lavenderbrown canım senin mi kontrolün vardı karıştırıyorum isimleri rahim uzunluğu ile ilgili galiba senin de yanılmıyorsam inşallah karıştırmamışımdır isimleri.
Serklajlık durum var mı doktor nw diyor net olarak kaç haftalıksın kaç mm çıktı. İnşallah güzel haberler verirsin.
Dinlenmeye devam canim, vitaminlerini ihmal etme. Bebek hareketlerini hissediyor olman çok güzel. Çarşambaya az kaldı hayirlisi inşallah en az 37.haftaya kadar dayanır minik. Duruma göre istersen perinatalog a da bir baktirirsinİyiyim canım dinlenme modundayım hep ama bel ağrım kasık ağrım var sürekli oluyor ayağına kalktığımda bazen sağımda doğru kalkamıyorumsol tarafımdan kalkıyorum. Yürürken kalçam çok ağrıyor özellikle sol tarafı toplallıyorım resmen ama biraz yürüdüğünde geçiyor. Be çok kilo aldım inşalah ondandır belli olmasa da 10 kg almışım inş ondandır. Her şeyden korkar oldum açıkçası. bebek hareketlerinde sıkıntı yok normal hergün akşama kadar oynuyor. Hatta bu sabah tekmelerini göbeğimin hizasında hissettim genelde kasığımda olurdu. BilmiyorumÇarşambayı iple çekiyorum 1,5 ay daha geçsin daha rahat edeceğim inşallah
Yaa ben de omron ile ölçtümBen omron marka cihaz almistim bir iki ay önce, hep düşük olcuyordu 8/6 gibi, sonra iade ettim. Normalde 11/7 çıkar benim doktorda da öyle cikiyor hatta bazen 12/8 çıkıyor cunku doktorda biraz heyecan yapıyorum. Yani bence aletler de yanlış olcebiliyor. Bu arada tansiyon ölçmek için koşullara da dikkat etmek lazım
Dene canım mutlaka bugün ya denk geldi ya da elma sayesinde yukarıya çıktı bakalım belli olacak. Şimdş doktorum idrar testi istedi mesaj attı kültür vw test gidip vereceğim anca çıkar zaten idrar kültürü 3 günde. İnşalalh enfeksiyonum da yoktur. Bi o eksikti derim. Gerçekten de gebe kaldığımdan beri tamamşunu atlatayım rahat edeceğim diyorum ardından hemen başka şeyler çıkıyorSenin rahim uzunluğun da gayet iyi canım doktorlar ona daha çok önem veriyor çünkü, inanıyorum sende çarşamba günü güzel haberler alacaksın içini ferah tut,Aminnn sağlıkla zamanında kavuşalım yavrularımıza az kaldı sabır ve dua ile kalalım çoğu gitti azı kaldı, Rabbim büyüktür.
Elma yı bende deneyim gerçekten işe yarıyordur.
Seninde güzel haberlerini bekliyoruz cnm.
Doktorum öne çekti biraz şimdi yazdı pazartesi öğlenden sonra gel bakalım yine dedi. Test istedi idrar onu vermeye gideceğim şimdi. Dua edin kızlar enfeksiyonum çıkmasın lütfenDinlenmeye devam canim, vitaminlerini ihmal etme. Bebek hareketlerini hissediyor olman çok güzel. Çarşambaya az kaldı hayirlisi inşallah en az 37.haftaya kadar dayanır minik. Duruma göre istersen perinatalog a da bir baktirirsin
Ben omron marka cihaz almistim bir iki ay önce, hep düşük olcuyordu 8/6 gibi, sonra iade ettim. Normalde 11/7 çıkar benim doktorda da öyle cikiyor hatta bazen 12/8 çıkıyor cunku doktorda biraz heyecan yapıyorum. Yani bence aletler de yanlış olcebiliyor. Bu arada tansiyon ölçmek için koşullara da dikkat etmek lazım
Inşallah yoktur enfeksiyon cnm ya, ben geçen ay enfeksiyondan 20 kere idrar verdim korkudan antibiyotik içtim anca öyle düzeldim, bundan sonra güzel ilerleriz inşallah sıkıntısızDene canım mutlaka bugün ya denk geldi ya da elma sayesinde yukarıya çıktı bakalım belli olacak. Şimdş doktorum idrar testi istedi mesaj attı kültür vw test gidip vereceğim anca çıkar zaten idrar kültürü 3 günde. İnşalalh enfeksiyonum da yoktur. Bi o eksikti derim. Gerçekten de gebe kaldığımdan beri tamamşunu atlatayım rahat edeceğim diyorum ardından hemen başka şeyler çıkıyor
Hayırlısıyla siz de geleceksiniz inşallah çabucak geciyo günler
Canım ben de omronla ölçüyorum herhangi bir sağlık kuruluşuna gittiğimde de hep omronla ölçüyorlar ben hiç böyle bir problem yaşamadım benim doktorum da omron almamı tavsiye etmişti.Bu konu benim Pazartesi gününden beri aklımı kurcalıyor aslında.
Pazartesi günü erkenden sağlık ocağına gittim kan vermek için. Arabayla gittim ve beni alana kadar bekledim bi 10 dk kadar. Doktorla sohbet ettik sonra da tansiyonuma baktı. Tansiyonum 13-8 çıktı. Ben çok şaşırdım çünkü evde omron marka var ve hep 10-6/7 çıkıyor. Doktor yürüyerek mi geldin dedi hayır dedim, dinlenmiştim de yani. Sonra eve gelince bi daha evdekiyle ölçtüm 10-7
Acaba gidip gün içinde eczane gibi bi yerde ölçtürsem mi dedim ama bu sefer de çok etkileniyorum, panik yapıyorum filan. Buraya sormak da istedim ama kafalar karışsın da istemiyorum.
Şimdi şunu merak ediyorum; omron marka tansiyon aleti kullanıp tansiyonu düşük çıkan ve başka aletlerle kıyaslama imkanı bulan oldu mu?
Canım ben de omronla ölçüyorum herhangi bir sağlık kuruluşuna gittiğimde de hep omronla ölçüyorlar ben hiç böyle bir problem yaşamadım benim doktorum da omron almamı tavsiye etmişti.
Yok ciğer filmi felan çekilmedi ne kızımda ne de bende. Bende hastanede zaten yapabilecekleri herseyi yaptılar. 1 tane antibiyotik bir tanede nebulizatore konan flixotide diye verdiler, nefes alamiyordum ilaç ciğer kanallarını genisletiyormus onun sayesinde derin nefes alabiliyorum ve nefes alınca göğsümde ağrı olmuyor. Başka da birsey kullanamıyorum zaten. Doğa'da da sabah öksürük başladığı an hemen doktoruna götürdüm. Kanda enfeksiyon 6 sınır bizde 8 çıktı. Çok cok erken getirdin çok iyi ilerlemeden durduracagiz dedi. Kıza da bir tane ventolin ve cortair nebulizatorle veriyoruz. Iburamin ve bir tane de antibiyotik verdi. Sabah yoğun kusmayi motilium verdik kesmeyince zofran yarım ampul verin dedi. Ama ne zofran nede zofer nede benzer türevi o gruba ait hiçbir ilaç ne eczanelerde nede depolarda mevcut, eczacı bizde bulamıyoruz dediAh canım ya bende inşallah düzelmişlerdir kaç gün geçti diye içimden geçiriyordum. Yavrum kıyamam yanındaki bebek karnımdaki bebek. Öksürük hafiflesin de rahat edin. Nerden çıktı bu kaç kişiyle konuştum çevremde herkeste boğaz ağrısı ve geçmeyen öksürük var. Yeni bir salgın mı var diyorlar hep. Kendini de unutma senin karnında da bir bebeğin daha var bitanem. Yan muadili falan yokmuymuş o söylediği ilacın vardır illaki keşke onlardan alsaydınız doktor alın derdi mutlaka kendi yazdığı yoksa. Ne iyi gelecek diye düşünüyorum aklıma da bişi gelmiyor ki ıhlamurdan kuşburnudan başka… hava verdiler mi hiç ciğerleri yumuşasın diye. Ventolin budecort falan. Yeğenimde aynı durumda 2 haftadıe çocuksun öksürüğü geçmedi gitti. O da 4,5 yaşında. Sürekli iğne oluyor. Çok üzülüyorum ya. Akciğer röntgeni çekmişlerdir tabiki de var mı bir sıkıntı canım?
çok geçmiş olsun saglıkla atlatın inşallahcanım şimdi nasılsınız daha iyisinizdir inşallahYok ciğer filmi felan çekilmedi ne kızımda ne de bende. Bende hastanede zaten yapabilecekleri herseyi yaptılar. 1 tane antibiyotik bir tanede nebulizatore konan flixotide diye verdiler, nefes alamiyordum ilaç ciğer kanallarını genisletiyormus onun sayesinde derin nefes alabiliyorum ve nefes alınca göğsümde ağrı olmuyor. Başka da birsey kullanamıyorum zaten. Doğa'da da sabah öksürük başladığı an hemen doktoruna götürdüm. Kanda enfeksiyon 6 sınır bizde 8 çıktı. Çok cok erken getirdin çok iyi ilerlemeden durduracagiz dedi. Kıza da bir tane ventolin ve cortair nebulizatorle veriyoruz. Iburamin ve bir tane de antibiyotik verdi. Sabah yoğun kusmayi motilium verdik kesmeyince zofran yarım ampul verin dedi. Ama ne zofran nede zofer nede benzer türevi o gruba ait hiçbir ilaç ne eczanelerde nede depolarda mevcut, eczacı bizde bulamıyoruz dedigerçekten sinir bozucu. Birde burda yoğun bı Bulgar akımı var. Eczanede reçetesiz ne kadar ilaç satılıyorsa poşet poşet alıyorlar. Baya gerildim neyse. En azından boğazından iki lokma geçip su içebiliyor şuan. Atesi ara ara yükselip iniyor ama normal. Ben iyiysem karnimdaki de iyi o yüzden endişem pek yok, çünkü benim tek sorunum öksürük o da bebeği etkileyecek bir şey değilmiş. Kuvvetli oksurukte zorlanıyorum sadece. Bebek benden besleniyor bir şekilde ihtiyacı olan her şeyi benden alıyor ama kızımda öyle değil. İhtiyacı olanı alamayınca vücut düşüyor.. bakalım gerçekten salgın var nasıl olacak nasıl geçecek bende bilmiyorum ama öksürük çok zor.