2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
çok geçmiş olsun , bahsi geçmeyen bir salgın durumu var sanırım gerçekten. güzel haberlerle dönüşünü bekliyoruz inşallah
Teşekkür ederim cnim
Çok geçmiş olsun İnşallah bir an önce iyileşirsin canım
Tesekkurler canım tek temennimiz o artık, bugün kızda da öksürük başladı birazdan doktoruna götüreceğim onu umarım ilerlemez.
Keşke korkulmayacak kadar hafif olsa canım. Sizde hafif gıcık varmış bende nefes aldırmayan bir öksürük o kadar yoğun ki kan gelmeye başladı artık.
Çok geçmiş olsun canım inşallah bir an önce düzelirsin
Amin canım inşallah ya
Geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşirsin inşaallah
Tesekkur ederim canım umarım hemen geçer çünkü çok kötü gerçekten.
Rheaa canım naptın nasıl oldun test sonuçlarına göre bir sonuca varabildiler mi ? Ses et bize
Kuzu gece gec saate kadar acilde tuttular. Alınan kanın haddi hesabı yok her yerim delik deşik oldu. Bacak ultrasonuna vs soktular. Kan değerleri ve kan gazı değerleri emboli şüphesiyle uyumlu diye saatlerce yemek vermediler acil ameliyat durumu için. Neyse ki bacak damarları temiz çıktı.. ama ciğere emboli olabilme ihtimali var dediler. Onun tespiti için yapılan tüm teşhis yöntemlerini gebelik durumundan kaynaklı yapamıyorlar acilden çıkarttılar işte gece. Ama halen yoğun öksürük devam ediyor. Nebul tarzinda ciğer için ilaç verdiler onu kullanıyorum. Artık öksürmekten boğazım tahriş dolu boğazımdan kan geliyor ara ara. Ama neyse ki cigerden gelen bir kan vs yok. Enfeksiyon sebebini çözemediler tek ihtimal ciğer embolisi dediler. Gebelikte artan hormonlar emboli varmış gibi test sonuçlarında yanılma yapabiliyor dediler. Evde takıp et eğer öksürürken cigerden gelen kan, yoğun geçmeyen öksürük olursa bu sefer direk ambulans ile gelin dediler. Eve çıkarttılar. Gece ve sabah ilaçları kullandim ama öksürük halen devam. İşin kötüsü Doğa da oksurmeye başladı sabah itibariyle. Hemen doktoruyla konuştuk birazdan kontrole gideceğiz iste.

Hay allahım aksiliklere bak ya. Umarım dedikleri gibi bir durum değildir basit bir üşütmedir canım hiç azalma yok di mi ilk günden beri aynı tempoda mı ilerledi ? umarım bi an önce geçer gider kızının da öksürmeye başlaması bingo olmuş umarım o hafif atlatır haberdar et bizi de meraktayız

Selam canım. Suyun fazla olması, hızlı kilo alımı gebelik çekerine işaret malesef. Bunun da tek çözümü dikkatli ve sağlıklı beslenme. Olumsuz şeyleri okuyarak kendini yıpratma bu durumu yaşayarak, dikkat ederek sağlıkla doğum yapan bir çok anne var. Konu hakkında daha önce tecrüben olmadığı için bir diyetisyenle devam etmen daha sağlıklı olur senin için bence. Organlarda bir sorun olsa doktorun söylerdi detaylıda da daha dikkatli incelenir zaten.

Çok heyecanlı oluyor valla ne yalan söylim olsun canım perinatolog perinatologtur, nerde senin olduğun şehirde mi doktorlar ?
yok canım malesef , denizli ye yol gideceğiz muğla dan. artık yavaş yavaş dinlene dinlene bakacağız yola.
Ay çok heyecanlıı sağlıkla gelsinler inşallah
hehehe bakalım 8 kasımsan sonra ankette hangi seçeneği işaretleyeceğim amiinn bütün bebeklerimiz inşallah
ay üst üste de geldi mi gelir derler öyle olmuş resmen. çok geçmiş olsun bir an önce kurtulursunuz , kızınızda da bi şey çıkmaz inşallah

Evet ilk gebelik baya söylememe rağmen hala çekimser doğru

İlk gebeliğiniz mi? Aynı şeyleri ben ilk gebeliğimde yaşadım canım eğer rahim boyu biraz daha kısalmışsa hemen dikiş attır. Benimkini fark edemediler ve rahim 1cm açılmıştı dikiş atamadılar kese gözüktüğü için. Mümkün oldukça kalkma yerinden yoksa hastane de bile takip edilmek zorunda kalabilirsiniz. Lütfen çok dikkatli olun. Kasılmalara gelince onlardan korkmayın rutin gebeliklerde de aynı şekilde kasılmalara bitarafa yığılmalar falan olabiliyor. Ben bazen uyandığımda karnım sağa doğru dağ olmuş şekilde kalkıyorum

Benim hamileligimin sonunda olmuştu ürtiker teşhisi konmuş sana da sanirim benim doğum yapana kadar devam etmişti inşallah senin erkenden geçer rahatlarsın

Bugün bi fenalık var üzerimde başım çatlıyor hiç bişey yapasım yok yatıp uyuyabilsem keşke güneş tutulması etkileri midir nedir üzerime ölü toprağı serpilmiş gibi resmen

Güneş tutulması beni etkilemedi ama kızımı çok etkiledi resmen felaket bir insan oldu 2 gün çektim vallahi

Kız benimkiler üçüz onlar bile gösterdi seninkiler göstermiyor benimkiler oğlak olacak sanırım daha uyumlu gidiyorlar pek inat belirtisi göremiyorum sen bence 35 36 hafta durursun en az benim durum vahim 28den sonra her an diyor devlet hastanesi ozeldeki de 32 33 haftaya kadar var yolumuz endişelenme diyor hafi bakalım

Ben tetanoz olduğunu bile unuttum hiç etki etmedi ama şöyle bir durum oldu 10 gün sonra falan kaşındı asi yeri bende kaşıdım ici beze gibi bir sey olmuş farkettikten sonra arada masaj yapıyorum yeni dağıldı ama agrım olmadi hic darisi ikinci doza insallah

Böbrek durumunu ben genelde erkek bebeklerde duydum %80 oranında da doğumdan sonra geçmişti ama 1 2 arkadaşım doğumdan sonra ufak müdahale gerektiren durumlar yaşadı gerçi şuan çocuklar iyi maşallah bir sorunları kalmadı büyük bir mevzu değil zannedersem inşallah sizinki de doğumdan hemen sonra iyileşir kendiliğinden

Selam kızlar ben de bimden 2 tane ana kucağı aldım

Bende bu sabah 2 tane ana kucağı aldım biberon kurutucu aldım bir de

Internet çok kötü bir kaynak kesinlikle okuyarak kendini üzme derim geçen sene aralık ayında teyzem doğum yaptı suyu fazlaydı bebisimiz çok sağlıklı maşallah hem de gebelik şekeri de çıkmadı normal şeker testleri de normal cıktı doktoru yine de karbonhidrat ve şeker tüketme demis ki teyzem de hiç yemedi gerçekten son dönemde benim de erkeklerden bir tanesinin suyu fazla 2 haftaya ölçülecek gebelik şekerim ben şimdiden diyete başladım çok güvendiğim doktorum da sorun yok dedi stres daha olumsuz etkiler sonucu çıkmamış testleri şimdiden stres yapma kendine dedi bence sende yapma kendine stres

Dediğiniz gibi bebek kanalı bulup oraya giriyor da olabilir. Ama şuan daha küçük oldukları için tekrar çıkıp yön değiştirebilirler. Buda sizi rahatsız edebilir. Gördüğüm kadarıyla 23-24 haftalık gebesiniz ve artık miniğiniz çokta ufak sayılmaz :) hareketlerin sizi rahatsız etmesi normal :) rahim boyunda kısalma yoksa sorun yok demektir çünkü o ağrılar 32. Haftadan sonra bebek doğum pozisyonuna geldiğinde çok daha fazla artıyor. Şimdilik alıştırma yapıyor diyelim :) ama rahim boyunda kısalma varsa çok ama çok dikkatli olun. Ben yandım siz yanmayın :) benim yanı başımda bi sürü adam vardı ama hiç kimsem yoktu gerçi hala yok :) herşeyle ben ilgileniyorum yine. Bugün kızımı zorla yatağa soktum gel annem birlikte uyuyalım diye dinlenmek istiyorum…

Canım çok geçmiş olsun ben şimdi okudum umarım hiç problem çıkmadan atlatırsınız

Arkadaslar bir de bazi arkadaslar serklaj ile ilgili yazmisti ben onlari da alintiladim sandim alintilamamisim ben cogul gebelerle iletisim halinde olduğum için bu ara yaygın şekilde duyuyorum onu bazı durumlarda 25. Haftaya kadar atıldığını duydum ki bir tanesi 20 civarinda atıldı dikiş ve üçüz gebesiydi 32. Haftaya kadar da o dikişler sayesinde dayandı bence tekil gebe olsa daha uzun da dayanırdı

Inşallah gerek kalmaz tabi ki ama gerek olursa da cekinilecek bir durum değil anladığım kadarıyla benim yaşama ihtimalim çok fazla olduğunu için kafama takmamaya çalışıyorum sizler de bu tarz durumlarla karşılaşırsanız cok takilmayin gereken hersey yapılır bebisler icin umarım tüm tekil gebeler 37. Haftadan önce çoğul gebeler ise 36 (ikizler) ve 35 (üçüzler) doğum yapmaz zamanında çocuklarını kucaklarina alabilirler

Suyun fazla olmasıyla ilgili bi bilgim yok açıkçası ama kilo için konuşmak gerekirse bende aynıyım çok kilo aldım ama bakıyorum kızımda da aynı ilerlemişim. Toplamda 20kg ile doğum yapmıştım bunda ne olur bilemem. Seninde dediğin gibi bı sefer kilo aynı olmasına rağmen karnım çok büyük ve bende 8kg almışım şimdiye kadar. Haftaya doktora gideceğim bakalım ne diyecek

Cok gecmis olsun. Cok uzuldum insallah tez zamanda sifa bulursunuz

Bende aynı şeyi düşünüyorum,haftaya detaylıda netleşir her şey..o zaman kadar da zaten dikkat edeceğim,şimdiden başladım karbonhidrat almamaya.Diyetisyen için de randevu aldım görüşeceğim..İnşallah her şey sağlıkla ilerler herkes için ya

Kesinlikle öyle,kendime kızdım zaten bu kadar olumsuz şeylere yoğunlaştığım için.Sizin de sonuçlarınız umarım sağlıklı bir şekilde çıkar ilk gebelik olunca insanın eli ayağı birbirine giriyor teşekkür ederim

Allerset ve antibiyotik kullanıyorum söndü gibi çok sukur umarım tekrarlamaz

Allahım korusun sizi ve bebeginizi bende cok korltum crp 60 tı cunku şimdi kaç oldu bilmiyorum ama cildimdeki kurdeşen verdikleri ilaç allerset ile söndü antibiyotige ise devam edıyorum korktugum bebege bir zarar gelmesin inşallah mide bulantım oluyor ilaçlardan sanırım siz nasıl oldunuz ne dedi doktor

Çok gecmis olsun Allah şifa versin bu gunlerde gececek insallah kisa zaman da rahatlarsiniz

Kuzum şeker gebelik suyunu arttırır. Düzenli beslenme iyi bir diyet ile su düzeyi normale dönüyor. Eğer diyet işe yaramadiginda igneye başlıyorsun o şekilde kontrol altına alınıyor. Erken fark edilmis o yüzden hiç moralini bozma ama çok tedbirli davranman gerekir. Hiç aklına gelmeyecek şeyler malesef şekeri çok çıkarabiliyor. Ben en çok limon da zorlanmıştım misal. Birde yemekleri yaparken yağ i kaşıkla ölçüp koyuyorduk o biraz sorun. Meyvelerden vr sevzelerden de bazilarini tuketmiyorsun havuç armut gibi mesela taze sıkılmış meyve suyu yasak oluyor. Uzun süre enerji veren besinler tüketiyorsun ve aslında sağlıklı besleniyorsun öyle düşün o internnette okuduğun her şeyi daha önce çok daha fazlasını araştırdım canım, evet bir kısmı doğru ama şöyle farkedilmeyen tedbir alınmayan gebelik şekeri sonuçları o şekilde oluyor. O yüzden güzel bir diyetle sporla düzeleceğini unutma, kendi moralini hiç bozma. En azından şimdi ne ile mücadele verdiğini biliyorsun

Yok canım 4. Gebeliğim bu ilk ikisi kaybettim. 3,5 yaşında çok şükür bi kızım var, rahim uzunluğun iyi demişti doktor yarın tekrar kontrolüm var duruma göre tedavi alacağım, inşallah sıkıntısız atlatırım

Siz ilk gebeliğinizi kaçıncı hafta yaptınız acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…