2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Kızlar vallahi ben dolandırılmışım anshs al sana pudra şekeri valla. Hem de şu vestelin mixgo makinesinde 10 sn de oldu🙈

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    111,6 KB · Görüntüleme: 81
Arada sırada kullanıyorum ben çok çıkmasa da böyle oyalanıyor işte sonrasında😂Çok mu hareketli o yüzden mi?

Yok, birikmiyor artık. İkinci ayda sütüm azalınca memeler sertleşmemeye başlamıştı zaten, anca çekince geliyordu, kendiliğinden sızmıyordu yani. Sonra toparlandım, sertleşmeler yine başladı ama bir daha hiç öyle ilk haftalardaki gibi şırıl şırıl sızmalar olmadı. mochiyi en son taktığımda ( geçen ay falan) saklamaya değmeyecek bir miktar çıkmıştı🤣 temizlemeye uğraştığıma değmez dedim ben de🙈😂

Yok, birikmiyor artık. İkinci ayda sütüm azalınca memeler sertleşmemeye başlamıştı zaten, anca çekince geliyordu, kendiliğinden sızmıyordu yani. Sonra toparlandım, sertleşmeler yine başladı ama bir daha hiç öyle ilk haftalardaki gibi şırıl şırıl sızmalar olmadı. mochiyi en son taktığımda ( geçen ay falan) saklamaya değmeyecek bir miktar çıkmıştı🤣 temizlemeye uğraştığıma değmez dedim ben de🙈😂
İşte ben veriyorum kızın eline içiyor😂
Bence birikebilir çünkü benim hala birikiyor🤷‍♀️

Ben varya geçen hafta tek bir tane çikolata yemedim çok çok iyiydim, taa ki eşim Almanya dan çikolata getirene kadar 😂 yamuna korsede en sonda takıyordum şimdi ortaya gelmişim. Ama işte şimdi çikolata bitene kadar eski halime geri dönücem galiba. Acil annemlerin payını bırakmalıyım😂

Ay dikkat et, beni de ingiltereden getirdikleri çikolata mahvetti. Beş kilo aldım o çikolatadan sonra, bitireme kadar neler çektim bir ben bilirim bir Allah. Bitirinceye kadar da bağımlılık başlamış oluyor zaten🙈🤣

O yüzden böyle durumlarda ne yapıyoruz? Oturup hepsini iki günde bitirip rahat ediyoruz.🙈 Ay, pardon, yani kahve yanına günlük porsiyonlara bölüyoruz (her güne 40 gram gibi) ve ona sadık kalıyoruz😁🙏🏻🙏🏻

İşte ben veriyorum kızın eline içiyor😂
Bence birikebilir çünkü benim hala birikiyor🤷‍♀️

Bizimki daha anasının gıdısını tutabiliyor anca🤣 bir de iki ay önce pompada 10 cc ler 20 ccler gördüğümden beri psikolojim el vermiyor mochi ve pompa kullanmaya🙈🤣

Ya bu arada dişçide işlem yaptıranlar vardı, dolgu vb durumunda sütü sağıp döküyor muyuz, ne kadar sürüyor etkisi? Perşembe randevum var, hemen yapmaz herhalde işlemi de hazırlıklı olayım.

Bizimki daha anasının gıdısını tutabiliyor anca🤣 bir de iki ay önce pompada 10 cc ler 20 ccler gördüğümden beri psikolojim el vermiyor mochi ve pompa kullanmaya🙈🤣

Ya bu arada dişçide işlem yaptıranlar vardı, dolgu vb durumunda sütü sağıp döküyor muyuz, ne kadar sürüyor etkisi? Perşembe randevum var, hemen yapmaz herhalde işlemi de hazırlıklı olayım.
Bazı doktorlar atılmasının gerekmediğini bazıları ise 4 saat emzirmemek o sütü de atmak gerektiğini söylüyor.
Süt konusunda moralini sakın bozma bunu en iyi sen biliyorsun. 💕

Ben 3 4 saat emzirmeyip biriken sütü de dökmüştüm ama o zaman 40 ı bile çıkmamıştı. Bende de bir çürük daha var onu yaptırmam lazım ama ramazanda aranan anneme ulaşılamıyor😂

Kızlar çok özür dileyerek atıyorum bunu ama sadece mama ile besleniyor bebeğim bu ne olabilir ki böyle? Siyah kılcal gibi bir şeyler var.

Eklentiler

• 6C8409FE-1741-4986-98F6-2992222420DF.jpeg
    6C8409FE-1741-4986-98F6-2992222420DF.jpeg
    122,2 KB · Görüntüleme: 73
Ben 3 4 saat emzirmeyip biriken sütü de dökmüştüm ama o zaman 40 ı bile çıkmamıştı. Bende de bir çürük daha var onu yaptırmam lazım ama ramazanda aranan anneme ulaşılamıyor😂

Ay sesli güldüm🤣 bizimki de herhalde madem bebek yavaş yavaş ayaklanmaya başladı, hemen yazlık hazırlığına başlayayım diye düşündü ki bu haftasonu bodruma dönmeye karar vermiş🙈🤣

4 saat iyiymiş ya, ben 12 saat falan olur diye korkmuştum. Acık sabretsin o zaman madem 🤣🤣

Bazı doktorlar atılmasının gerekmediğini bazıları ise 4 saat emzirmemek o sütü de atmak gerektiğini söylüyor.
Süt konusunda moralini sakın bozma bunu en iyi sen biliyorsun. 💕
Yok, bu saatten sonra bozmam, o kadarcık sütle sekiz kilo yaptık tosunu neticede🤣 ama mecbur kalmadıkça sağmak istemiyorum, kesin gereksiz strese girerim çünkü. Zaten pek önerilmiyor da, biliyorsun. (İşe gitme durumunda veya böyle hastalık vb surumlarında yapılan zorunlu sağımlar hariç)

Kızlar çok üzgünüm boğazım ağrıyor demiştim çok kötü usutmusum. Bebekle oyun oynarken bayılmışım 🥺 komşular bebek ağlama sesine eşimi aramışlar 15 dakika sonra kendime gelmişim. Hastanede ilaç serum falan verildi 48 saat emziremicem. Ve mama denedik içmiyor şu an 😔 ne yapmalıyım bir fikri olan var mı?

Yok, bu saatten sonra bozmam, o kadarcık sütle sekiz kilo yaptık tosunu neticede🤣 ama mecbur kalmadıkça sağmak istemiyorum, kesin gereksiz strese girerim çünkü. Zaten pek önerilmiyor da, biliyorsun. (İşe gitme durumunda veya böyle hastalık vb surumlarında yapılan zorunlu sağımlar hariç)
Kesinlikle öyle🥰
Kızlar çok üzgünüm boğazım ağrıyor demiştim çok kötü usutmusum. Bebekle oyun oynarken bayılmışım 🥺 komşular bebek ağlama sesine eşimi aramışlar 15 dakika sonra kendime gelmişim. Hastanede ilaç serum falan verildi 48 saat emziremicem. Ve mama denedik içmiyor şu an 😔 ne yapmalıyım bir fikri olan var mı?
Yaaa çok üzüldüm çok geçmiş olsun.
Aptamilin hazır mamaları var. 200 ml olarak satılıyor migroslarda. Onu da bir denesene

Çok geçmiş olsun, biraz toparlanmışsındır umarım şimdi🙏🏻💐

Acıkınca içer, hiç merak etme. Bizimki de biberona hiç alışık değil, birkaç kez sağılmış sütümden vermemiz gerekmişti. Başta kesinlikle kabul etmedi ama iyice acıkınca lıkır lıkır içti. Yenidoğan değiller artık, üç beş saat açlıkla kan şekerleri düşmez.

Çok geçmiş olsun, biraz toparlanmışsındır umarım şimdi🙏🏻💐

Acıkınca içer, hiç merak etme. Bizimki de biberona hiç alışık değil, birkaç kez sağılmış sütümden vermemiz gerekmişti. Başta kesinlikle kabul etmedi ama iyice acıkınca lıkır lıkır içti. Yenidoğan değiller artık, üç beş saat açlıkla kan şekerleri düşmez.
Biberona alışkın aslında her sabah ekstra süt sağarım 90 CC kadar. Gece uyutmadan onu veririm çünkü o saatlerde sütüm kalmıyor. Mama içmeyince onu verdik içti ama başka yok 😔 umarım dediğin gibi çok acıkınca mama içer. Daha iyiyim tek korktuğum şey ya ayaktayken falan bayılıp bebekle beraber düşseydim 🥺 Allah korumuş oyun halisindaydi yanında uzanıyordum

Çok geçmiş olsun 😐

Ay sesli güldüm🤣 bizimki de herhalde madem bebek yavaş yavaş ayaklanmaya başladı, hemen yazlık hazırlığına başlayayım diye düşündü ki bu haftasonu bodruma dönmeye karar vermiş🙈🤣

4 saat iyiymiş ya, ben 12 saat falan olur diye korkmuştum. Acık sabretsin o zaman madem 🤣🤣
Haha 😂 bende ramazan tatilinde napıcaz yazlığa mı gelsek dedim çocukları hasta edersin gelme sakın dedi😂 ne hasta olcaklar Nisan ayında hava sıcak olur dedim, geçen sene biz üşüdük dedi ki evde 3 klima var😂 yok yok çocuk olunca insan kimsenin evine sığamıyor ben onu anladım artık😂

Aynen ama işte zahmetli iş ya önce sağ, sonra dişçiye git sonra tekrar sağ dök filan. Benim dolapta sütte yok hiç gerçi içer mi ondan da emin değilim de. Şu ek gıdaya geçince gitcem ben artık o zaman iyi sabreder 😂

Çok geçmiş olsun canım ☹️ Buzlukta sütün yokmuydu hiç ?

X