2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Benim de altını açtığımda ayaklarını görünce onlara uzanmaya başladı kapalıyken uzanmıyor. Altını açmam onu çok mutlu ediyor hemen gülücükler 😍

Bu makineyi ilk defa duydum. Evde yoksa şekeri rondodan geçirince pudra şekeri oluyor zaten 😄 ben de smotie böyle mi yazılıyordu emin olamadım bir hevesle aldım iki yıl önce pek kullanmadım ama kar zarar diye bakarsak ileriye yatırım kardayim😄

Niye iptal ettin aaa😄 ben çok memnunum aparatla uğraşma derdi yok 10 dakikada hasliyor. Rondosu da var. Ben şimdi kendi yemeklerim için de haslamayi kullanıyorum 😄

Ben de bu losyonu kullanıyorum yağını da aldım ama 6 aydan önce tavsiye edilmiyordu o bekliyor. Losyon çok güzel papatya özlü olduğu için de gaz zamanı rahatlatıyor.
Çok kullanışlı evet ondan hiç şüphem yok ama doktorumuzun ek gıda için verdiği kağıtta üstüne basa basa besinler rondodan geçirilmeyecek çatalla ezilip verilecek diye yazmış bunuda sonradan farkettim🥲 benim alıp hevesim geçince kullanmama huyum vardır bi süre haşlayarak idare edeceğim kullanmayacağıma baya emin oldum çünkü 😂

O zaman bir endişe ile de ben geldim.
Pera bundan bir kaç hafta öncesine kadar sürekli öten( artık ötmek diyorum siz anlayın) bir bebekti. Gören herkes düşük çeneli olcak sen yandın modundaydı. Fakat yaklaşık üç haftadır falan sesi çıkmıyor pek. Ağzını tükürük yapıyor oynatıyor ama sessiz.
Kaç gündür buna takılmış durumdayım. Eşim sanki konuşacaklarını topluyor gibi davranıyor diyor ama bana daha gerçekçi nedenler lazım 🫣
Bizimki de öyle olmuştu geri gwliyor hiç merak etme 🤣

Çok kullanışlı evet ondan hiç şüphem yok ama doktorumuzun ek gıda için verdiği kağıtta üstüne basa basa besinler rondodan geçirilmeyecek çatalla ezilip verilecek diye yazmış bunuda sonradan farkettim🥲 benim alıp hevesim geçince kullanmama huyum vardır bi süre haşlayarak idare edeceğim kullanmayacağıma baya emin oldum çünkü 😂
Ama rondoyu onun için kullanmayacağız zaten yine çatalla ezecegiz. Rondo diğer karışımlar için benim gördüğüm pankek yapıyordu mesela ya da ileride başka yemekler için. Şimdi yemek fikrim yok 😄😄

O zaman bir endişe ile de ben geldim.
Pera bundan bir kaç hafta öncesine kadar sürekli öten( artık ötmek diyorum siz anlayın) bir bebekti. Gören herkes düşük çeneli olcak sen yandın modundaydı. Fakat yaklaşık üç haftadır falan sesi çıkmıyor pek. Ağzını tükürük yapıyor oynatıyor ama sessiz.
Kaç gündür buna takılmış durumdayım. Eşim sanki konuşacaklarını topluyor gibi davranıyor diyor ama bana daha gerçekçi nedenler lazım 🫣
Ben de dün fark ettim az konuşuyor artık daha çok el emme, oyuncakla diş kaşıma ve tükürük çıkarma dönemi sanırım

Ya gece uykusuna 20.30/21.30’da geçen bebekler sabah 7-8 gibi uyanıyor her yerde bu sekilde okudum hep az önce bir arkadasımız da yazmış hatta. Benim bebeğim asla uyumuyor 23.00-23.30’sa geçiyor bazen on ikiye bile kaydığı oluyor. Geç uyuduğu için geç uyanması gerekmiyor mu? 7-8 gibi benimkide ayakta.
Benimki geç yatıyor geç uyanıyor ama bazen erken uyancağıda tutabiliyor tabi 😂 düzensizlik var hala

Ya gece uykusuna 20.30/21.30’da geçen bebekler sabah 7-8 gibi uyanıyor her yerde bu sekilde okudum hep az önce bir arkadasımız da yazmış hatta. Benim bebeğim asla uyumuyor 23.00-23.30’sa geçiyor bazen on ikiye bile kaydığı oluyor. Geç uyuduğu için geç uyanması gerekmiyor mu? 7-8 gibi benimkide ayakta.

Bizim aydaki bebeklerin günde ortalama 16 saate kadar uyku ihtiyacı oluyor, bu aylarda gündüz - gece ayrımı da başladığı için, dediğin gibi 9 -10 civarı yatan bir bebek teorik olarak sabaha kadar uyuyabilir. Gece bir iki kez meme veya mama için uyanıp tekrar dalabilir. Sonra gün içinde de iki üç saatte bir birkaç saat uyuyabilir. Ama tabii teoride bu böyle, pratikte ise her bebek aynı değil. (Aynı şekilde 5-6 yaşındaki bir çocuk da 9 da yatıp sabah yediye kadar uyuyabilir ama her çocuk aynı uyku alışkanlığını kazanmış olmuyor). Belki uyku düzeni tam oturmamış olabilir seninkinin, 23.30 bebek için biraz geç bir saat ama kesintisiz sabaha kadar uyuyorsa bu iyi bir şey. Uyku rutinlerini dokuza çekip uyutmayı deneyebilirsin ama baktın olmuyor, stres yapma ve uyku saatini yavaş yavaş erkene çekmeyi dene. Önce 23.00 te uyutmayı hedefle mesela, bir hafta veya iki hafta ona göre rutin oluştur. O düzen oturunca sonraki hafta veya haftalarda 22.30 a çekmeye çalış vs.

Ama sakın stres yapayım deme, bu küçük mafyalar stresin kokusunu feci alıyorlar, hayatta uyutamazsın sonra🙈🤣

Ahaha. Tatlı çok severim ama kurabiye değil. Kurabiye hiç yapmadım bu yüzden🫣
Kurabiye ben de hiç sevmem ama çatlak kurabiye böyle yumuşak, brownie kıvamında (veya züberin lokma sı yumuşaklığında) oluyor, üstü pudra şekerliyle kaplı olduğu için aklıma direkt o geldi. (benim bahsettiğim versiyonu öyle en azından)

Of ya, yine niye böyle oldu🙈🤣

Kurabiye ben de hiç sevmem ama çatlak kurabiye böyle yumuşak, brownie kıvamında (veya züberin lokma sı yumuşaklığında) oluyor, üstü pudra şekerliyle kaplı olduğu için aklıma direkt o geldi. (benim bahsettiğim versiyonu öyle en azından)

Of ya, yine niye böyle oldu🙈🤣
Ay dur hemen konuyu dağıtıyorum.
Benim kızın haline bakın😂

Eklentiler

• IMG_8981.jpeg
    IMG_8981.jpeg
    101,9 KB · Görüntüleme: 63
Biz daha 4 ay olmadan 4.ay atakları yaşıyoruz resmen üstüne bide hasta oldu bide kızlar iki aylık aşı da hani verem aşısı oldu ya daha yeni yeni etkisini gösterdi ben şok oldum yani bu kadar geç mi etkisi oluyor kolu kızardı şişti şimdi kabuklandi üç gün önce ateşi vardı meğerse bundan dolayıydi doktora göründük yine normal dedi yaşayan oldu mu öyle

Ya doktorlar blender kullanmayın diyor da ben ilk zamanlar geçiricem valla 😂 yutmalı mıyım çiğnemeli miyim bebek anlamıyor boğazına takılıp kusturuyordu kendini. Bende hep blender yaptım doktor 8. Ayda beni uyardı sonra en çok zeytin seviyordu onu küçük küçük bıçakla kesip verdim ilk çiğnemeyi o zaman öğrettim. Sonra köftelere geçtik filan zamanla öğreniyorlar aslında. Ama blender olmadan ilk yapmak zor biraz bence doğru olan kesinlikle o ama yapabilir miyiz bilmiyorum😂

Ahahahaha. Ben de peki şeker ile ne yapacağım diye düşünüyordum ama koyarım bi küçük kavanoza😂
Bozmayacağım diyeti😂
Ben varya geçen hafta tek bir tane çikolata yemedim çok çok iyiydim, taa ki eşim Almanya dan çikolata getirene kadar 😂 yamuna korsede en sonda takıyordum şimdi ortaya gelmişim. Ama işte şimdi çikolata bitene kadar eski halime geri dönücem galiba. Acil annemlerin payını bırakmalıyım😂

X