2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Kızlar endişelenmeli miyim hâlâ kendisi elini uzatıp bir şey tutmuyor. Ben kucağına oyuncaklarını yaklaştirinca veya eline degdirince hemen iki elini getirip tutup ağzına götürüyor ama kendisi uzanmıyor 🥺 bir de üzerinde pijama filan yokken sadece bez varken dönüyor ama üzerinde kıyafet varken ayaklarını bile kaldırmıyor 🤦
Kilodandır o kilodan 😃bence endıselenme herkes aynı zamanda yapmayabılır. Doktoruna sorarsın gıdınce

Kilodandır o kilodan 😃bence endıselenme herkes aynı zamanda yapmayabılır. Doktoruna sorarsın gıdınce
Şüşko bebek olmanın cezaları diyelim o zaman 😂 ama galiba kıyafetle rahat değil çünkü altını açtığım gibi totoyu ve ayakları havaya dikip sağa sola dönüyor. Kıyafet giydirmeye çalışınca bacaklarını kapatıp sıkıyor 😂

Kızlar endişelenmeli miyim hâlâ kendisi elini uzatıp bir şey tutmuyor. Ben kucağına oyuncaklarını yaklaştirinca veya eline degdirince hemen iki elini getirip tutup ağzına götürüyor ama kendisi uzanmıyor 🥺 bir de üzerinde pijama filan yokken sadece bez varken dönüyor ama üzerinde kıyafet varken ayaklarını bile kaldırmıyor 🤦
Çok normal. İstersen bezli kalma süresini artır biraz. Ben yatakta bezli bırakıyorum. Çok mutlu oluyor.

Biberon emzik dezenfekte etmesinide görünce beni can evimden vurdu😂
Ya işte benim de tek derdim o. Buharda pişirici için o para verilmez alırım bir aparat koyarım tencereye. Emzik biberonu da mikrodalgada dezenfekte ediyorum ve tencerede kaynatıyorum valla🤣
Gaza gelmicem sanırım🫣

Ya işte benim de tek derdim o. Buharda pişirici için o para verilmez alırım bir aparat koyarım tencereye. Emzik biberonu da mikrodalgada dezenfekte ediyorum ve tencerede kaynatıyorum valla🤣
Gaza gelmicem sanırım🫣
Mikrodalgada nasıl oluyo canım? Bende yapayım

Geçmiş olsun. Bence artardı, bizde ciğere indiğinde artmıştı en azından öksürük ve burun tıkanlıklığı kademe kademe. Ventolin de veriyorsan burnunu açık tutman ve bol bol emzirmen yeterli olur bence. Bu arada doktor en son hastalandığında (geçen ay ) bize su içirmemizi (kaynatılıp soğutulmuş su) önermişti günde birkaç kez 30 ml kadar, boğazını yumuşatsın diye. Ben pek cesaret edememiştim gerçi, anca beş altılı ml falan vermişimdir şırıngayla 🙈🤣
Benım doktorda su ver demıstı bak vereyım mamadan sonra sagol canım 😍
Şüşko bebek olmanın cezaları diyelim o zaman 😂 ama galiba kıyafetle rahat değil çünkü altını açtığım gibi totoyu ve ayakları havaya dikip sağa sola dönüyor. Kıyafet giydirmeye çalışınca bacaklarını kapatıp sıkıyor 😂
Geniş uzun gıydır belkı cidden kıyafet zorluyordur. Benımkıde bezli cok mutlu az kaldı soyunmaya 😁

Benım doktorda su ver demıstı bak vereyım mamadan sonra sagol canım 😍

Geniş uzun gıydır belkı cidden kıyafet zorluyordur. Benımkıde bezli cok mutlu az kaldı soyunmaya 😁
Valla eşimle deneme yaptık 12 aylık bayağı bol giydirdik. Yok yine de bacaklarına kıyafet değdi mi sadece ileri geri hareket ettiriyor, kaldırmıyor. Neyse ki önümüz yaz

Prospektüste yazıyor bajzı ilaçlarda. Kaç damla kaç ml diye. Bakmışsındır belki ama bir kontrol et istersen.
Ben göremedim sanki canım, bilmediğim için doktora da sormak aklıma gelmedi
Canım bende 0.5 çekip veriyorum oceanda 12 damla eder gibi bir şey dedi sanki ama etmez yani mümkün değil. Benim kafam karıştığı için saymıyorum direk 0.5 çekip veriyorum. Bu ay doktora götürmedim ya götürünce sorucam

Mikrodalgada nasıl oluyo canım? Bende yapayım
Emziğin kutusunda yazıyordu ben de öyle yapıyorum. Emzik kutusunun içine su koyuyorum 800c 3 dk açıyorum. Zaten baya buhar doluyor mikrodalganın içi. Biberon için de su miktarı fazla olduğundan yaklaşık 5 dk kadar tutuyorum. Biberonun içine su koyup. Fotoğraf ekledim belli oluyor mu bilmiyorum ama. Bu emzik için olan

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 33
Gaza gelmicem sanırım🫣
Siparişi iptal etme fikri çık aklımdan 😂😂😂 bende hep senin gibi yaptım dün tencerede haşladım ama hepsini aynı yerde yapma fikride fena değil birazda benim alasım varmış bence 😂

Hadi bizim biberonu gördü ondan istemiyor olabilir senin ne alternatifin var acaba Umay kuzusu🙈 canım strese girmeden gittiği yere kadar götür gerçekten elden gelen bi şey yok sana strese girme diyorum ama mümkün değil biliyorum yani benim ömrümün yarısının şu emme sürecinde bittiğine yemin edebilirim destek bile almayı düşünüyorum 🥹
Of gerçekten öyle zaten bir de ona alışırsa iyice unutacak beni ☹️ bu ayda bakalım kendi doktoruna gitsin yine kilo alımı ortalamaysa bu kadar dert etmicem kendime. Vicdanen aç mı acaba mama versem mi diye düşünüyorum ama sütte var açsan içsene diyorum. 5. Ay kontrolünde bir kendi doktoru da baksın da zaten ek gıdaya az kaldı. Dayanabildiğimiz kadar dayanalım🙏 Sağlıkları yerinde olsun da hiç önemli değil nasıl beslendikleri, sen elinden geleni fazlasıyla yapıyorsun. İnşallah düzelicez🙏 Galiba ek gıda tadımlarına beş buçuk aylık olunca başlamıştık biz. Çok çok az kaldı🙏

Damlalığa su doldurup denesene 14 damla kaça tekabül ediyor diye🤣 bizde direkt 1 ml vermişti (7.300 kg idi bebiş ama hastane geçmişimizden dolayı da yüksek vermiş olabilir) Ama genelde 0.5 ml kullanıyor herkes galiba, biri bir liste paylaşmıştı hangi marka kaç ml kaç damla gibi galiba ama bulamadım.
Ona baktım da canım, damla içerisindeki demir içeriğini vermişler o tabloda. Ocean da kg başına x2 imiş. Markadan markaya değişiyor sanırım damla sayıları, doğal olarak da ml. Eve geçince dediğin gibi yapayım😅 bugün aşıya getirdim çocuğu
E EsrSvm

Aile hekimliğindeki ebe bize de onu verdi ama başlamadım. Tahlilsiz başlayayım mi bilemedim. Bende demir eksikliği de var genektikse. 4. Ay için doktora da gitmedim kafam karışık. Kabızlık yapıyorsa işimiz zor
Bununla ilgili bugün bir doktorun yazısını okudum. Şu anki koruyucu dozmuş. Tahlil sonrası ise eksiklik varsa tedavi edici doza başlanıyormuş.

Ah ne zor 😔 benimki memeye bağımlı oldu diye silikon olmadan emziriyorum, uçları hep yara oldu. Çekiyor ediyor, tamamını almak yerine genelde ucunu alıyor ağzına🤦🏻‍♀️ parmak emmeyi doktor normal dedi. Benimki emziği bile atıp parmaklarını emiyor. Bazen kıpkırmızı oluyor parmakları ama asla vazgeçmiyor. Ben de uyku gerilemesiyle uğraşıyorum. Az önce sırf uyusun diye dışarı çıktık, kanguruda uyudu. Öyle yatırdım 😔😔

Sen araştırmışsındır mutlaka, eminim ama söylemeden geçemeyeceğim, biliyorsun emzirme danışmanları genellikle silikon ucu pek önermiyor ve meme ucu yokluğunu geçerli bir gerekçe kabul etmiyor çünkü bebeğin meme emerken aslında meme ucuyla bir işi yok. Yeni doğdukları zaman bazen yalnızca ucunu emmeye çalışıyorlar, o zaman (tabii doğrusunu biliyorsak-eğer bilmiyorsak emzirme acı verici bir deneyim oluyor ne yazık ki) biz bebeği yönlendiriyoruz, bebeği nazikçe meme ucundan ayırıp (serçe parmağımızı falan ağzına sokarak) kahverengi kısmın tamamını almasını sağlıyoruz (hatta yine parmağımızla nazikçe ağzına sokuyoruz falan alt kısmı özellikle) ya, aynı şeyi şimdi denesen fayda etmez mi? Denemişsindir tabii belki, bazen ne kadar denesek de olmuyor maalesef. Ben hatırlatmak istedim sadece. Çok çabalıyorsun, senin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı bebiş💐

Ya merak etme merak etme, benimki hiç dönmüyor 🤣🤣 nesne tutmayı da bir anda bir sabah kalktı ve öğrenmiş haldeydi. Yani endişelenme bence, henüz çok küçükler. Bireysel farklılıklar söz konusu 🥰

X