2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
kızlar konuşulmuştu ama aklımda kalmadı, yaklaşık 7 kg bebek için de 14 damla demir önerdi. 0.5mlden fazla oluyor galiba değil mi
0.5 ise 3.5 eder ama markadan markaya değişmez mi? Belki o kadar veriyorsundur ben hiç kullanmadım bilmiyorum

Ağlamaktan da olabilir, gözlemlersin. Zaten allah korusun hastalık falan durumu varsa belli eder kendini öksürük, burun akıntısı vb ile. Yoktur bir şey umarım
Gecen hafta hapsurup durdu ıkı gun sonra burun akıntısına cevırdı bogazı kuruyuncada sabah ılk uyanmada ve gece ara ara oksuruyor.
Ama şükür ılerlemedı doktoruda ızınde artardı dimi şimdiye hasta olsa doktoru ventolin ver demıstı hırıltısı ıcın onu verıyırum sadece.

Yanlış anlattım sanırım 0.5 ml kaç damla eder demek istedim doktor 14 damla dedi ama kaç ml e tekabül eder bilemedim
Yok sen doğru yazmışsın da ben anlamamışım malum uykusuz geceler hayır kız bu sefer çok güzel uyuyordu ki hiç huyu olmayan şekilde gece yaptı ve uykusu açıldı.
Çok aklına takılacaksa şırınga ölçeği kullan kuzum ama vermen gereken miktar 3.5 ml. 14 damla bence o kadar yapar ama bana doğru geldi

Ay onu benimki de bir kez yapmıştı çok fena

Yok canım 3.5 ml fazla. 0.5 ml I saydım ama tam net olmadı, 8-10 damla arası bir şey çıktı. 0.75ml sanırım ama emin olamadım. Bilen kızlar vardır diye yazdım

Canım bende 0.5 çekip veriyorum oceanda 12 damla eder gibi bir şey dedi sanki ama etmez yani mümkün değil. Benim kafam karıştığı için saymıyorum direk 0.5 çekip veriyorum. Bu ay doktora götürmedim ya götürünce sorucam

Kızlar günaydın. Bebeklerimiz dört ay itibari ile artık ne kadar süre uyanık kalabilir? Yani kaç saatte bir uykuya yatırıyorsunuz?

Geçmiş olsun. Bence artardı, bizde ciğere indiğinde artmıştı en azından öksürük ve burun tıkanlıklığı kademe kademe. Ventolin de veriyorsan burnunu açık tutman ve bol bol emzirmen yeterli olur bence. Bu arada doktor en son hastalandığında (geçen ay ) bize su içirmemizi (kaynatılıp soğutulmuş su) önermişti günde birkaç kez 30 ml kadar, boğazını yumuşatsın diye. Ben pek cesaret edememiştim gerçi, anca beş altılı ml falan vermişimdir şırıngayla

Kızlar günaydın. Bebeklerimiz dört ay itibari ile artık ne kadar süre uyanık kalabilir? Yani kaç saatte bir uykuya yatırıyorsunuz?
Günaydın canım, benim bebeğim sabah 7/8 gibi uyanıyor Max 1.5/2 saat uyanık kalıyor karnı acıkana kadar.Emzirmeye geçtiğim de emdikten sonra uyuyor.Gün de toplam ( bazı günler değişmekle birlikte) 3 ya da 4 uyku yapıyor ( 30/60 dk , dışarda bebek arabasında ise en az 1.5 saat uyuyor). Akşam 20:30/21:30 gibi de gece uykusuna geçiyor.Ben özellikle uyutmuyorum yani kendi isteği bu şekilde.Zaten sallamadım hiç ve hiç mama almadı emzirme döngüsünde kendi uyuyor. Gece beslenmesine deva bu arada uyanmıyor biraz mızmızlanıyor o arada da emziriyorum dalıyor yani akşam 9 da uyuduğunda sabah 6 ya kadar beslenme harici uyanmıyor diyebilirim.Bu beslenme şekline ve sallanıyorsa ona göre değişir sanırım diğer bebeklerde.Mama alan bebekler daha uzun uyuyor haliyle gün içerisinde ki uykusu daha az olabiliyor sanırım

Yanlış anlattım sanırım 0.5 ml kaç damla eder demek istedim doktor 14 damla dedi ama kaç ml e tekabül eder bilemedim

Damlalığa su doldurup denesene 14 damla kaça tekabül ediyor diye bizde direkt 1 ml vermişti (7.300 kg idi bebiş ama hastane geçmişimizden dolayı da yüksek vermiş olabilir) Ama genelde 0.5 ml kullanıyor herkes galiba, biri bir liste paylaşmıştı hangi marka kaç ml kaç damla gibi galiba ama bulamadım.

Redpanda11 suya da gerek yok ilacı damlalığa çekip yine aynı şişenin içine damlatarak ml ortaya çıkar Ben kidsfer kullanıyorum sabah akşam 7 damla .7 damla 0.25 ml yapıyor.Markaya göre değişiklik gösterir mi bilemedim 14 damla 0.5 ml yapıyor yani

Evet baktı
Yenidoğduğunda da damla kullandık
Birtek çayı denemedim ay ne gözü bitti ne kusması çok üzülüyorum
Benim de bebeğim doğduğundan beri kusuyor. Hiç azalmadı. Mama ile besleniyor. Özellikle gaz çıkarınca birden çıkarabiliyor. Ya da herhangi bir pozisyonda kusabiliyor.
Kabağı hasladiniz pürüzsüz mu yaptınız ben de denesem mi mama ile besleniyor benim oğlum yutabilir mi ona endişeleniyorum. Yediklerimize 10 gündür çok bakıyor
Aile hekimliğindeki ebe bize de onu verdi ama başlamadım. Tahlilsiz başlayayım mi bilemedim. Bende demir eksikliği de var genektikse. 4. Ay için doktora da gitmedim kafam karışık. Kabızlık yapıyorsa işimiz zor

Hadi bizim biberonu gördü ondan istemiyor olabilir senin ne alternatifin var acaba Umay kuzusu canım strese girmeden gittiği yere kadar götür gerçekten elden gelen bi şey yok sana strese girme diyorum ama mümkün değil biliyorum yani benim ömrümün yarısının şu emme sürecinde bittiğine yemin edebilirim destek bile almayı düşünüyorum

Akşam havuç denedim 1 çay kaşığı kadar sevmedi bu ne şimdi mama ne güzel kolay içiliyordu Triplerine girdi sanırım yarında tattırayım biraz
Canım sana muzu yazmayı unutmuşum listede o da varmış ama meyveler en son hahah evet triplere giriyorlar aslında tadını değil hep sıvı aldıkları için kıvamlarını garipsiyorlar

Kızlar 4. Ayla beraber bebekleriniz de atak belirtileri oldu mu ? Herşeye çığlık atıyoruz Gece 7/8 kez uyanmaya başladık.Yatmak istemiyoruz kucak da gezeceğiz hep.Siz.de durumlar nasıl ?

Bende dün doktoruna sordum direk 1 ml dedi kafalar çorba oldu yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…