0.5 ise 3.5 eder ama markadan markaya değişmez mi? Belki o kadar veriyorsundur ben hiç kullanmadım bilmiyorumkızlar konuşulmuştu ama aklımda kalmadı, yaklaşık 7 kg bebek için de 14 damla demir önerdi. 0.5mlden fazla oluyor galiba değil mi
Gecen hafta hapsurup durdu ıkı gun sonra burun akıntısına cevırdı bogazı kuruyuncada sabah ılk uyanmada ve gece ara ara oksuruyor.Ağlamaktan da olabilir, gözlemlersin. Zaten allah korusun hastalık falan durumu varsa belli eder kendini öksürük, burun akıntısı vb ile. Yoktur bir şey umarım
Yanlış anlattım sanırım0.5 ise 3.5 eder ama markadan markaya değişmez mi? Belki o kadar veriyorsundur ben hiç kullanmadım bilmiyorum
Yok sen doğru yazmışsın da ben anlamamışım malum uykusuz gecelerYanlış anlattım sanırım0.5 ml kaç damla eder demek istedim doktor 14 damla dedi ama kaç ml e tekabül eder bilemedim
Prospektüste yazıyor bajzı ilaçlarda. Kaç damla kaç ml diye. Bakmışsındır belki ama bir kontrol et istersen.Yanlış anlattım sanırım0.5 ml kaç damla eder demek istedim doktor 14 damla dedi ama kaç ml e tekabül eder bilemedim
Ay onu benimki de bir kez yapmıştı çok fenaYok sen doğru yazmışsın da ben anlamamışım malum uykusuz gecelerhayır kız bu sefer çok güzel uyuyordu ki hiç huyu olmayan şekilde gece yaptı ve uykusu açıldı.
Çok aklına takılacaksa şırınga ölçeği kullan kuzum ama vermen gereken miktar 3.5 ml. 14 damla bence o kadar yapar ama bana doğru geldi
Canım bende 0.5 çekip veriyorum oceanda 12 damla eder gibi bir şey dedi sanki ama etmez yani mümkün değil. Benim kafam karıştığı için saymıyorum direk 0.5 çekip veriyorum. Bu ay doktora götürmedim ya götürünce sorucamAy onu benimki de bir kez yapmıştı çok fena
Yok canım 3.5 ml fazla. 0.5 ml I saydım ama tam net olmadı, 8-10 damla arası bir şey çıktı. 0.75ml sanırım ama emin olamadım. Bilen kızlar vardır diye yazdım
Geçmiş olsun. Bence artardı, bizde ciğere indiğinde artmıştı en azından öksürük ve burun tıkanlıklığı kademe kademe. Ventolin de veriyorsan burnunu açık tutman ve bol bol emzirmen yeterli olur bence. Bu arada doktor en son hastalandığında (geçen ay ) bize su içirmemizi (kaynatılıp soğutulmuş su) önermişti günde birkaç kez 30 ml kadar, boğazını yumuşatsın diye. Ben pek cesaret edememiştim gerçi, anca beş altılı ml falan vermişimdir şırıngaylaGecen hafta hapsurup durdu ıkı gun sonra burun akıntısına cevırdı bogazı kuruyuncada sabah ılk uyanmada ve gece ara ara oksuruyor.
Ama şükür ılerlemedı doktoruda ızınde artardı dimi şimdiye hasta olsa doktoru ventolin ver demıstı hırıltısı ıcın onu verıyırum sadece.
Günaydın canım, benim bebeğim sabah 7/8 gibi uyanıyor Max 1.5/2 saat uyanık kalıyor karnı acıkana kadar.Emzirmeye geçtiğim de emdikten sonra uyuyor.Gün de toplam ( bazı günler değişmekle birlikte) 3 ya da 4 uyku yapıyor ( 30/60 dk , dışarda bebek arabasında ise en az 1.5 saat uyuyor). Akşam 20:30/21:30 gibi de gece uykusuna geçiyor.Ben özellikle uyutmuyorum yani kendi isteği bu şekilde.Zaten sallamadım hiç ve hiç mama almadı emzirme döngüsünde kendi uyuyor. Gece beslenmesine deva bu arada uyanmıyor biraz mızmızlanıyor o arada da emziriyorum dalıyor yani akşam 9 da uyuduğunda sabah 6 ya kadar beslenme harici uyanmıyor diyebilirim.Bu beslenme şekline ve sallanıyorsa ona göre değişir sanırım diğer bebeklerde.Mama alan bebekler daha uzun uyuyor haliyle gün içerisinde ki uykusu daha az olabiliyor sanırımKızlar günaydın. Bebeklerimiz dört ay itibari ile artık ne kadar süre uyanık kalabilir? Yani kaç saatte bir uykuya yatırıyorsunuz?
Yanlış anlattım sanırım0.5 ml kaç damla eder demek istedim doktor 14 damla dedi ama kaç ml e tekabül eder bilemedim
Damlalığa su doldurup denesene 14 damla kaça tekabül ediyor diyebizde direkt 1 ml vermişti (7.300 kg idi bebiş ama hastane geçmişimizden dolayı da yüksek vermiş olabilir) Ama genelde 0.5 ml kullanıyor herkes galiba, biri bir liste paylaşmıştı hangi marka kaç ml kaç damla gibi galiba ama bulamadım.
Benim de bebeğim doğduğundan beri kusuyor. Hiç azalmadı. Mama ile besleniyor. Özellikle gaz çıkarınca birden çıkarabiliyor. Ya da herhangi bir pozisyonda kusabiliyor.Evet baktı
Yenidoğduğunda da damla kullandık
Birtek çayı denemedim ay ne gözü bitti ne kusması çok üzülüyorum
Kabağı hasladiniz pürüzsüz mu yaptınız ben de denesem mi mama ile besleniyor benim oğlum yutabilir mi ona endişeleniyorum. Yediklerimize 10 gündür çok bakıyorBaşladım kuzum kabak verdim bir çay kaşığı yüzünü buruşturmadan yedi mamadan memeden yüzüm gülmedi bundan gülsün bari diye dua ediyorumbakalım inşallah alerjik reaksiyon göstermez inşallah sizinde olmaz
Aile hekimliğindeki ebe bize de onu verdi ama başlamadım. Tahlilsiz başlayayım mi bilemedim. Bende demir eksikliği de var genektikse. 4. Ay için doktora da gitmedim kafam karışık. Kabızlık yapıyorsa işimiz zorBize bugün vegaferon diye bir kan damlası verdi. Ya siz damlalarla ilgili konuşunca araştırayım dedim neler neler yazmışlar şikayet varda. İçinde paraben varmış kızarıklık döküntü kabızlık yapıyormuş. Vermeyi düşünmüyorum şu anda. Hangisini kullanmalıyım en iyisi hangisi?
Hadi bizim biberonu gördü ondan istemiyor olabilir senin ne alternatifin var acaba Umay kuzusuBizimde öyle canım gece uykuluyken çok güzel emiyor sadeceartık uyanmasına üzülmüyorum hatta uyansın da emsin diye bekliyorum Of düzelir inşallah ya ben hiç böyle bir şey yaşamamamıştım
Hiç geçici gibi de değil ki 2. Aydan beri böyleyizbelim ağrıdı artık kucakta emzirmeye çalışmaktan zaten uyuturken kucakta uyutuyordum. Of inşallah düzelirler sağıp versem bu sefer de biberona alışacak diye korkuyorum. Bir de sağınca en son çok çok az çıkmıştı onu da düşünüp iyice strese girmek istemiyorum
Canım sana muzu yazmayı unutmuşum listede o da varmış ama meyveler en sonAkşam havuç denedim 1 çay kaşığı kadar sevmedi bu ne şimdi mama ne güzel kolay içiliyordu Triplerine girdi sanırımyarında tattırayım biraz
Bende dün doktoruna sordum direk 1 ml dedi kafalar çorba oldu yineDamlalığa su doldurup denesene 14 damla kaça tekabül ediyor diyebizde direkt 1 ml vermişti (7.300 kg idi bebiş ama hastane geçmişimizden dolayı da yüksek vermiş olabilir) Ama genelde 0.5 ml kullanıyor herkes galiba, biri bir liste paylaşmıştı hangi marka kaç ml kaç damla gibi galiba ama bulamadım.