2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Kızlar biz bugün 4.ay kontrolümüze gittik. 6900 olmuş, 780 gr almış. Eminimki 600ünü son 2 haftada almıltır. Boyu da 1 cm uzamış, 63 cm olmuş.

Demire başlamamızı söyledi, ocean önerdi. Henüz almadım ama başlayacağım. Çünkü genel olarak benim demirim düşüktür. Riske atmak istemiyorum.

Ne yazıkki cildinde egzama başlangıcı var, bol bol nemlendir aksi halde ilerlerse kortizonlu ilaçlara başlamak zorunda kalırız dedi. Oturması için de henüz erken dedi.

Göz muayenesine de yönlendirdi, çok şükür sağlıklı çıktı.

Ben görmemişim önceki yazını çok üzüldüm.. ben çok uzun reglerim olduğu için doktorum önerdi böyle bir riskten bahsetmemişti meme kanseri riskim var mı bilmiyorum açıkcası hiç kontrole de gitmedim yarın randevu aldım şimdi.. çok teşekkürler.

E spiral dışında nasıl korunuyorsunuz, ikinci çocuk süpriizi yaşamak istemiyoruz dazz

Benim kızda bu ay 800 gram almış doktoru iyi buldu genelde bu aylarda 500 falan bekleriz dedi, oturma konusunda yavaş yavaş kısa süreki destekli oturtmaya başlayabilirsiniz dedi çünkü benim kız sürekli kafasını kaldırıp oturma pozisyonuna gelmek istiyor ama hala dönme falan yok

Hıhhh işte benimki, boynu da ağrıtmıyor sanırım. Sürekli kafa yukarda ama henüz erken dedi. Tummy time da evde o kadar kaldırmaz kafasını ama doktoru görmek için baya kaldırdı. Dönme zaten yok , tembel o konuda Bizimki de kilosunu iyi buldu, artık sağlıklı olsunlar da kafasına girdim

Sideferin emilimi yüksek canım ama o diş boyuyor diye biliyorum bir yorumları oku istersen bana eczanı dilinin arkasına doğru ver sonra da gazlı bezle sil diş etlerini dedi. Ama çıkmadan boyamaz bence ek gıdaya geçince peşine su veriyordum ben birde. Badenin dişi 8 9 aylık gibi çıktı zaten ama onda da işte boyanıyordu en son tetagil gibi emilimi yüksek bir şey vermişti bize doktor. Yoğun ısrarlarım sonucu ilk ocean ile başladık onda da ama ocean emilimi düşük diğerlerine göre ama içeriği temiz ve diş boyamıyor

Kızlar bizde bu ay 600 gram almışız 7 kilo olmuş boyuda 64 cm. Söylemiştim emmeyi bıraktı gibi bişey mamayıda zorla içiriyorum reddin zirvesini yaşadık ben o kadar bile beklemiyordum. Bir çay kaşığıda olsa ver dedi doktoru öyle yapıyorum bitene kadar zorla vermeye çalışıyorum çok üzüldüm çok çabaladım ama elimden gelen bu anne sütünü az aldığı için tadımlara başlayalım dedi kabak havuç patates başlıyorum 3 gün kuralıyla

İyiyim kuzum benim cadı ile uğraşıyorum
Gelmiş geçmiş olsun

Bide memede çok kısa duruyor emiyor bırakıyor etrafa bakıyor sonra tekrar emiyor ama 5 dk durmuyor artık sürekli oyun istiyor bu kız

Maşallah size. Benim kız da mama artı meme alıyor biliyorsun. Emmeyi o kadar seven bir bebek ki ben de çok üzülüyorum mememde doymadığı için. Sonra sağlıklı olduğu aklıma geliyor ve geçiyor üzüntüm. Hep pozitif düşün böyle düşün bir damla bir damladır.
Tadımlar için de çok heyacanlandım ben de sabırsızlıkla bekliyorum

Bizimde tadımlara 5 ayında başla dedi aynı şekilde 3 gün kuralı ile benim için iyi olacak başlamak çünkü her şeye yüzü vücudu döküyor geçen elimde elma vardı dişi kaşınıyordu ağzında baya oyalandı bütün vücudu döktü 6 aya kadar neye tepki veriyor neye vermiyor ancak oturturum düzeni sanırım sen ne zaman başlayacaksın

Bize doktor kidsfer önerdi hala almadım ama eczacıda ocean önerdi bilemedim kabız yapmıyormuş ikiside sanırım diştede sıkıntı olmuyor dediler ama karar verirsem alıp başlıycam inşallah

Kızlar bebişleriniz gece uykusunu kaç saat uyuyor ? Bizim ki 11-12 saat uyuyordu ama şimdi 8-9 saat uyuyor 2-3 gündür baya bi azaldı atak bitince böyle mi kalıcak acaba hep gündüz uykularıda 1.5 saate uyuyordu şimdi 2 saate çıktı ama düzensiz uyuyoruz çok o nasıl düzene gircek hiç bilmiyorum..

Annemin de regli bitmiyordu doktoru önermişti o sayede taktı . Ama olay bambaşka yerlere geldi Biz prezervatif ve geri çekilme olarak korunmaya çalışıyoruz puanlık. Ben doğumdan sonra hiç regl olmadım henüz olunca kol altı implant düşünüyorum ya da aylık iğne. Gerçi üst komşum ona rağmen hamile kaldı . Kalınca kalınıyor sanırım. Doğum kontrol haplarını pek istemiyorum ama zora kalırsam mecbur.

Benim de en büyük sıkıntım o. Akşam 10da uyuyup 9 gibi tam uyanırdı. Tabii gece 2-3 kez emmeye kalkıp uyuyordu. Şimdi 11 saat olan gece uykusu aynı şekilde 8-9 saate düştü ona rağmen 3-4 kez kalkıyor emmek için ve geri uykuya dalması çok daha zor oluyor. Ben de ataktan diye düşünmek istiyorum

Bize doktor kidsfer önerdi hala almadım ama eczacıda ocean önerdi bilemedim kabız yapmıyormuş ikiside sanırım diştede sıkıntı olmuyor dediler ama karar verirsem alıp başlıycam inşallah
Aa oceanda mı diş boyuyormuş silmedim valla diş etini olmadı yarın siliyim artık. Ben dışarı çıkarken veriyorum damlayı unutup emzirmeyeyim diye. Şimdi geldik eve valla hava mis, bahar gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…