2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Aynı benim eşim kızımda daha kötüydü bunda azcık daha iyiyiz 😄 Annesi bu aç annesi bunun altı pislenmiştir 🤣 Mama mı versek gibi gibi.. Phaedra Phaedra nın dediği aşırı mantıklı doktorun yanında sor . Hiçbir doktor uyuyan bebeği uyandır demez.

Ayy eşim de hep annesi annesi annesi.. Bende artık eve gelince direk diyorum babası babası babası dıyor ki bana bi üstümü değişseydim bi soluklansaydım 😁

Eki Görüntüle 3397980 Bizde hep böyleyiz bu aralar agzımı tutuyor 😁
Bal dudak bal bebek🧿🧿

Bizim kız da emzik almıyor bir kaç gündür. Elimi emiyor ama karnı tok. Umay da toktur bence.

Aslında kuzenim ikea antilop verdi bana. Onla bi başlayacağım ama bu kalınlar bana daha sağlammış gibi gelmeye başladı. Nedensizce bi çocuk düşecek korkum var benim
İkea antilop bendede güvensizlik yaratıyor çünkü hani tutan bir yeri yok . Benım dolunun o basıtten var ama altta ayak koyacak yerı fılan varya o saglamlastırıyor sankı .

Bizim kız da emzik almıyor bir kaç gündür. Elimi emiyor ama karnı tok. Umay da toktur bence.

Aslında kuzenim ikea antilop verdi bana. Onla bi başlayacağım ama bu kalınlar bana daha sağlammış gibi gelmeye başladı. Nedensizce bi çocuk düşecek korkum var benim

Yok, çocuk düşmez şu an ama ayaklandığı zaman tehlikeli olmaya başlayabiliyor bazı modeller, özellikle de ayağıyla basıp yükselebileceği bir basamak vb varsa (ama antilopta yoktu galiba) Katlanabilenler o açıdan çok daha güvenli ( en azından joie ninkiler güvenli) ama dediğim gibi, 2 yaşından sonra normal sandalyeye de geçmek isteyebilirsin sakin mizaçlı bir çocuk olursa🤣 belki antiloptan direkt şuna geçersiniz :

İkea antilop bendede güvensizlik yaratıyor çünkü hani tutan bir yeri yok . Benım dolunun o basıtten var ama altta ayak koyacak yerı fılan varya o saglamlastırıyor sankı .
Yalnız olmadığıma çok sevindim. Ben de bir bakacağım belki alırım o kalınlardan

Yok, çocuk düşmez şu an ama ayaklandığı zaman tehlikeli olmaya başlayabiliyor bazı modeller, özellikle de ayağıyla basıp yükselebileceği bir basamak vb varsa (ama antilopta yoktu galiba) Katlanabilenler o açıdan çok daha güvenli ( en azından joie ninkiler güvenli) ama dediğim gibi, 2 yaşından sonra normal sandalyeye de geçmek isteyebilirsin sakin mizaçlı bir çocuk olursa🤣 belki antiloptan direkt şuna geçersiniz :

Ben kızımın sakin mizaçlı bir çocuk olacağını pek düşünmüyorum 😂

Kızlar merhaba aralık annesiyim ama ocak grubundan geliyorum Doğum kontrol hapıyla ilk defa adet oldum bugün 45. Gün falan regl oldum sandığım meğer doğum sonrası kanamasıymış şimdi anlıyorum regl olmadığını 2 gündür ölüyorum sancıdan bugünde rahatlayayım diye duşa girdim afedersiniz upuzun bi parça düştü parmak kalınlığında böyle 7-8 cm falan acaba kordon falan mıydı bilemedim böyle olan var mı aranızda normal mi bu durum siz daha iyi biliyorsunuz diye düşündüm

Ben sezaryen oldum ve kanamam iki aya yakın sürdü, sonra tamamen kesildi. Sezaryende biraz uzun sürmesi normalmiş, regli gibi sancılarım da oldu benim o süreçte ama aşırı ağrı ve parça düşmesi çok normal gelmedi bana, kordon değil de belki pıhtı falandır ama doktora gözükmek iyi olabilir.

Ben sezaryen oldum ve kanamam iki aya yakın sürdü, sonra tamamen kesildi. Sezaryende biraz uzun sürmesi normalmiş, regli gibi sancılarım da oldu benim o süreçte ama aşırı ağrı ve parça düşmesi çok normal gelmedi bana, kordon değil de belki pıhtı falandır ama doktora gözükmek iyi olabilir.
Bende sezeryan oldum yazmayı unutmuşum 20 gün kanamam sürdü 45. Günde 5 gün yoğun bi kanamam oldu ağrı vs yoktu doğum kontrole başladım ilacım biteli 4 gün oldu 2 gündür kanama yok ama baya bi sancım vardı bugünde duşa girdim artık hafiften kanama vardı duştayken düştü parça ama pıhtı gibi değildi bu kadar büyük pıhtı olur mu bilemedim önümüzdeki hafta kontrole gidicem ama daha erkene almalı mıyım bilmiyorum

Bende sezeryan oldum yazmayı unutmuşum 20 gün kanamam sürdü 45. Günde 5 gün yoğun bi kanamam oldu ağrı vs yoktu doğum kontrole başladım ilacım biteli 4 gün oldu 2 gündür kanama yok ama baya bi sancım vardı bugünde duşa girdim artık hafiften kanama vardı duştayken düştü parça ama pıhtı gibi değildi bu kadar büyük pıhtı olur mu bilemedim önümüzdeki hafta kontrole gidicem ama daha erkene almalı mıyım bilmiyorum

Hap hiç kullanmadığım için o konuda bilgim yok, belki o bir şeyi tetiklemiştir. Ben olsam tekrarlarsa erkene alırdım randevuyu, tekrarlamazsa haftayı beklerdim ama yanlış yönlendirmiş de olmayayım, ben mecbur kalmadıkça doktora gitmeyi sevmediğim için öyle yapardım. Bir sorun yoktur umarım🙏🏻💐

Ben yarın aşıya götürücem çok merak ediyorum ne kadar almış☹️ pek parlak değil bizde de durumlar hala oturarak emmiyor, ayakta bile zor☹️ elini emmeye başladı beni emeceğine şimdide
Bende 12 sinde götürcem aşıya ama bu kızıma emzik vermiştim büyük kızım mememi emzik yapmıştı perişan olmuştum sadece benimke uyuyordu hiç birşey yapamıyordum fila bunda da uyurken sadece emzik veriyim hem rahat ederim hem büyüğüyle de ilgilenirim dedim şimdi acaba red mi yaptı diyorum.
Bende ya yatarak ya yürüyerek ya zıplayarak karanlıkta zor emziriyorum. Dışarıda emzirmek felaket hal almaya başladı emmiyor huzursuzlanıyor uyumuyor dışarıya çıkmak işkence oldu.. Resmen savaşıyoruz. Persentik olarak %78 _ 80 lerde kilo ama 360 gram alması beni bir korkuttu. Asm de ne ölçecek ebe merak ediyorum doktor bir 500 gram alsa iyi demişti ama 500 ü göremedik bu ay

Bende 12 sinde götürcem aşıya ama bu kızıma emzik vermiştim büyük kızım mememi emzik yapmıştı perişan olmuştum sadece benimke uyuyordu hiç birşey yapamıyordum fila bunda da uyurken sadece emzik veriyim hem rahat ederim hem büyüğüyle de ilgilenirim dedim şimdi acaba red mi yaptı diyorum.
Bende ya yatarak ya yürüyerek ya zıplayarak karanlıkta zor emziriyorum. Dışarıda emzirmek felaket hal almaya başladı emmiyor huzursuzlanıyor uyumuyor dışarıya çıkmak işkence oldu.. Resmen savaşıyoruz. Persentik olarak %78 _ 80 lerde kilo ama 360 gram alması beni bir korkuttu. Asm de ne ölçecek ebe merak ediyorum doktor bir 500 gram alsa iyi demişti ama 500 ü göremedik bu ay
Bence bu biraz çocuğun mizacıyla ilgili. Spring emzik kullanmıyor, büyük kızında da kullanmamış ama reddi 2 çocuğunda da yaşamış/yaşıyor. Ben emzik biberon (süt vermek için) kullanıyorum ve ben de uzun bir süre ret yaşadım. Ama sadece meme reddi değil, biberon ve emzik reddi de. Şu anda ret bitti. Emziği bazen çiğniyor, bazen emiyor ama asıl favorisi 7/24 meme ve eli🤣 düşün beni emerken bile elini sokmaya çalışıyor ağzına🤣🤣 geçen ay biz de az kilo aldık ama ret dönemimde 5 saat bile hiç emmdiği olmuştu. Bu 2 haftadır sürekli emşyor, o yüzden ben de kilosunu çok merak ediyorum. Pazartesi gideceğim bakalım

Bende ilkinde aynı perişan olmuştum ama bir yaşından sonrada bıraktırmaya çalışcaz ya emziği bir de onunla uğraşmayayım diyerek vermedim. Ama bence emzikle alakası yok bak ben vermedim aynı☹️ dışarda bizimki uyuyor bebek arabası hareket ettikçe o yüzden emzirmiyorum. Araba durunca uyanıyor ama 😂 büyük kızım 4. Ayda 850 gram almış mesela baktım da ama onun bu kadar uzun sürmemişti meme reddi. Bunun baya aylardır sürüyor bazen böyle pik yapıyor sonra düzeliyor

Bu meme biberon reddi olayı cidden çok değişik ve bebekten bebeğe değişen bir durum bence de. Ben üç ay boyunca biberondan besledim kesin meme reddi olur emziremem bundan sonra da diyordum ama şimdilik emiyor umarım böyle devam eder, bilin bakalım ne oldu ama ? Üç aydır biberon alan çocuk biberon istemiyor artık ağlayarak içiyor. Biberonu unutsun da istemiyorum kimi zaman babası da beslenmesini yapabilsin istiyorum çünkü

X