2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Kızlar mama sandalyesi öneriniz var mııı

Ben de şimdi mama sandalyesi övmeye gelmiştim🤣

Biz joie nin arkası kademeli yatabilen ve boyu ayarlanabilen bir modelini aldık, ilk oğluma da benzer bir model almıştık. Bebiş iki saattir mırmır ağlama modunda, çorabaya sebze kesmek için bile giremedim mutfağa. Sonra bebişi bir koyayım dedim (doktoruna sormuştum, destekli oturma önermemişti ama yatabilen koltuğa okey demişti) ay çok keyiflendi. Sağı solu izlemekten ağlamayı unuttu. Çorbaya sebzeleri doğradım, yarına zeytinyağlı kabak dolma bile hazırladım. 😁🤣

Benim bi arkadaşım geldi geçen haftalarda onunda o zaman çocuğu 10 aylıktı. Bana hep doğum öncesi derdi ilk aylar hep uyuyor bizimki öyleydi falan diye. Geldiklerinde de bizim çocuk bir ara uyudu onlarınki uyumadı diye bak Gökçe ne güzel uyuyor sen uyumuyorsun dedi amanın bir hafta uyumadı çocuk 😂 ilk aylar uyumuş işte çocuğun beni ne karıştırıyorsun 😀 hı birde görümcem sütün de yarıyorrrrr maşşaaalllahh dedi bastıra bastıra sütüm azalmaya başladı valla çok korkuyorum uykusu ve sütüyle alakalı kimse bana soru sormasın 😂😂
Hemen nazar degiyo hemen 😂

Bebesi tummy time sevmeyenlere öneri ile geldim. İşte böylee

Eklentiler

• IMG_8776.jpeg
    IMG_8776.jpeg
    131,5 KB · Görüntüleme: 98
Ben tamamen o moddayım ağzımızın tadı kaçmasın diye içime içime konuşuyorum 😂 şu Umay ın emzirme derdi de bitsin de şöyle bir kaç gün tek ya da eşimle uzaklara gidip uyumak beraber kalmak istiyorum ya. Bir yaşına kadar emsin de sonra emmiyorsa da emmesin valla ben çok bunaldım☹️

Bende gözlemlerime göre 18.ayda emzırmeyi sonlandırmak mantıklı gelıyor.. Uzun sure devam edınce bu sefer katı gıdaları istemiyor, yada ıstahı az oluyor.. Bence 1 yıl emzırme bile gayet iyi performans 👍

Bende gözlemlerime göre 18.ayda emzırmeyi sonlandırmak mantıklı gelıyor.. Uzun sure devam edınce bu sefer katı gıdaları istemiyor, yada ıstahı az oluyor.. Bence 1 yıl emzırme bile gayet iyi performans 👍
Bence çocuktan çocuğa değişiyor ya Bade nin hep iştahı iyiydi ama emiyordu da😂 eskiler zaten bir yaşa kadar emzirmiş ben yine emerse 22 i zorlarım hak geçmesin diye ama bencede 18 den sonra bırakılabilir

Kızlar mama sandalyesi öneriniz var mııı
Mama sandalyesi olarak şu kaba ayaklıklı modeller var ya onlardan almayın. Katlanıyor evet ama çok kullanışlı değil ikeadaki gibi hafif temizliği yıkaması kolay bir şey alın. Bulursam 2. El bende alıcam bendekini satıp. Bendeki joie mimzy lxdi. Kızım zaten 9. Aydam sonra oturmak istemedi. 2. 5 yaşında hala oturarak birşeyler yiyemez aşırı hareketli. Ucuz kolay temizlenebilen birşey almak mantıklı bence. Hatta şu heryere taşınabilen portatif mama oturaklaru var. Destekli oturmaya da faydalı sağlıyor o bile olur. Masanın üzerine koyup içine oturtmak için

Emzik ya da biberon var mı sizde canım atak da durumu nasıl günde kaç kez emiyor
İkiside yok sadece beni emiyor diğerlerini almıyo. Memeye çok düştü uyurken mutlaka meme istiyor gece uykuya geçişte çok zorlanıyoruz. Emip sızıp kalana kadar uğrşıyo. Gündüz uykularında bi ara zorla uyuyordu hatta uyumuyodu ama şimdi dışarı çıkartyorum gün içinde daha normalleşti sanki uykuları en azından uyuyor yorulup 😄 sizde durum ne

Mama sandalyesi olarak şu kaba ayaklıklı modeller var ya onlardan almayın. Katlanıyor evet ama çok kullanışlı değil ikeadaki gibi hafif temizliği yıkaması kolay bir şey alın. Bulursam 2. El bende alıcam bendekini satıp. Bendeki joie mimzy lxdi. Kızım zaten 9. Aydam sonra oturmak istemedi. 2. 5 yaşında hala oturarak birşeyler yiyemez aşırı hareketli. Ucuz kolay temizlenebilen birşey almak mantıklı bence. Hatta şu heryere taşınabilen portatif mama oturaklaru var. Destekli oturmaya da faydalı sağlıyor o bile olur. Masanın üzerine koyup içine oturtmak için
Portatifi önermem🫢 bana bir tanıdığımdan geldi, evet destekli oturtmak için güzel ya da direkt duşta banyo yaptırmak için ama yemek için birkaç ay sonra kullanılmaz. Çünkü bebek yüksekte kalıyor ve önünde masa gibi aparatı da olmadığı için sadece eline verdiğiniz şeyleri yiyebilir, masaya koyulanları yemesi zor. Ikea ya da baby plus star düşünüyorum ben de, özellikle temizliğinin kolay alması sebebiyle. A Astrologsero

Benim ana kucağımda hafif yatar şekilde oturma modu var. Mama sandalyesi alıncaya kadar onu kullanırım sanırım

Ama senle benim red ile bu dönemi sonlandırmış olmamız gerekiyordu. Zaten kaç ay red ile uğraştık 😔 bir de yeni güncelleme, beni görmeyince ağlıyor. onunla oynamama gerek yok, ben yanında oturayım yeter. O kendi kendine oynuyor ama mutfağa bardak almaya gitsem başlıyor ağlamaya🤦🏻‍♀️ evi mi yabancılıyor acaba diye düşünmeye başladım artık
Evet bu bizde de birkaç gündür var 😥 asla yalnız durmak istemiyor ve emziği de istemiyor ilk defa

Yaa, biz de joie nin benzer bir modelini oğlumda neredeyse dört yaşına kadar kullandık🙈 bizimkinin minderi kolay çıkarılıp yıkanacak şekilde tasarlanmamıştı, o açıdan memnun kalmadım ama katlanabilir olması ve ergonomisinden çok memnundum. Şimdi yine gittik, aynı markanın minderi çıkarılıp yıkanabilen bir modelini aldık, boyu da ayarlanabiliyor bu kez, o yüzden tepsisiz bizim masada da yiyebilir (oğlumda eksikliğini çektiğim bir özellikti bu). Bunu da yine bir üç dört sene kullanmayı planlıyorum (bebişin de bundan haberi vardır umarım😝🤣)

Yaa, biz de joie nin benzer bir modelini oğlumda neredeyse dört yaşına kadar kullandık🙈 bizimkinin minderi kolay çıkarılıp yıkanacak şekilde tasarlanmamıştı, o açıdan memnun kalmadım ama katlanabilir olması ve ergonomisinden çok memnundum. Şimdi yine gittik, aynı markanın minderi çıkarılıp yıkanabilen bir modelini aldık, boyu da ayarlanabiliyor bu kez, o yüzden tepsisiz bizim masada da yiyebilir (oğlumda eksikliğini çektiğim bir özellikti bu). Bunu da yine bir üç dört sene kullanmayı planlıyorum (bebişin de bundan haberi vardır umarım😝🤣)
Beni linkler misin😂

Kızlar merhaba aralık annesiyim ama ocak grubundan geliyorum Doğum kontrol hapıyla ilk defa adet oldum bugün 45. Gün falan regl oldum sandığım meğer doğum sonrası kanamasıymış şimdi anlıyorum regl olmadığını 2 gündür ölüyorum sancıdan bugünde rahatlayayım diye duşa girdim afedersiniz upuzun bi parça düştü parmak kalınlığında böyle 7-8 cm falan acaba kordon falan mıydı bilemedim böyle olan var mı aranızda normal mi bu durum siz daha iyi biliyorsunuz diye düşündüm

Kızlar 4. Ay kontrolüme gidenler ve anne sütü alan bebişler kaç kg aldı biz sadece 360 gram almışız. 5. Ayda da ek gıdaya geçiyoruz
Ben yarın aşıya götürücem çok merak ediyorum ne kadar almış☹️ pek parlak değil bizde de durumlar hala oturarak emmiyor, ayakta bile zor☹️ elini emmeye başladı beni emeceğine şimdide

Beni linkler misin😂

Joie mimzy lx miş benim aldığım da🤣 şu an ebebekte stok görünmüyor, normal fiyatı bu değil bu arada. Göstermek için koydum linki ama bence minderi kesinlikle çıkarılıp yıkanabilen ve boyu ayarlanabilen herhangi bir modeli de olabilir joie nin. Minder çıkarma/yıkama kısmını özellikle vurguluyorum çünkü bazı modellerin hem çıkarması bayağı zor, hem de yıkandıkça aşınıyor kumaş.

Ya tabii bu arada herkes bizim gibi üç dört yıl kullanmıyor mama sandalyesini, 2 yaşından sonra geçebilir normal sandalyeye… tabii geçirmek istersen. Ben hiç istemedim… hala özlüyorum eski sandalyemizi, özellikle de oğlum yemek yerken bir yandan da poposunda kurt varmış gibi dans etmeye çalıştığı zamanlarda🙈🤣

Ya şu uyuyan çocuğu uyandırmamak olayını eşime nasıl kabullendiririm acaba? Artık yenidoğan değil, altı değişmeden, mama yemeden uyanana kadar dokunmuyoruz diyorum. Aç aç mı yatacak, altının da değişmesi lazım diyor. Bir uyandım başımızda bekliyor. Gece gece tartışmak istemedim ama karışma desem tamamen elini çekecek, tek kalacağım, demesem öyle böyle değil herşeye burnunu sokuyor. arada kaldım. Emziririm uyanırsa uyandırmayalım diyorum. Hemen acıkıyor emince, mama yesin daha iyi demez mi birde. Ya sabır. Neyseki altı değişti, mama yedi ve uykuya döndü çok açılmadan 🙁
Aynı benim eşim kızımda daha kötüydü bunda azcık daha iyiyiz 😄 Annesi bu aç annesi bunun altı pislenmiştir 🤣 Mama mı versek gibi gibi.. Phaedra Phaedra nın dediği aşırı mantıklı doktorun yanında sor . Hiçbir doktor uyuyan bebeği uyandır demez.
Ben de gözümü bir açtım, kucağında bebek, başımda dikilmiş. Annesi, meme istiyor, diyor. Meme istiyor dediği çocuğun da gıkı çıkmıyor. Ne mıkmık ne inga. Baba kucağında halinden memnun takılıyor. Neyse aldık uyku sersemi. Bir de kendi baş ucu ışığını kapatıp benimkini açmaya kalktı. Dedim sen hayırdır? Paşazadeye bak sen.

Neyse emzirdim, yatırdım yerine. Cin gibi duruyor beşiğin içinde minnoşum. Ama çok üzgünüm, uyku da çok minnoş🥹😴
Ayy eşim de hep annesi annesi annesi.. Bende artık eve gelince direk diyorum babası babası babası dıyor ki bana bi üstümü değişseydim bi soluklansaydım 😁
Kızlar bize de güncelleme gelemedi bir türlü, kaç gündür ellerini seyrediyor ama hala bir şey tutabildiği yok.
Ama şeyi fark ettim, böyle çok yanına yanaştığım zaman o minicik eliyle gıdımı tutuyor yaaa🤭🥰
32F320CD-338F-4B5E-BE7E-456C8E8591CE.jpeg Bizde hep böyleyiz bu aralar agzımı tutuyor 😁

Ben yarın aşıya götürücem çok merak ediyorum ne kadar almış☹️ pek parlak değil bizde de durumlar hala oturarak emmiyor, ayakta bile zor☹️ elini emmeye başladı beni emeceğine şimdide
Bizim kız da emzik almıyor bir kaç gündür. Elimi emiyor ama karnı tok. Umay da toktur bence.
Joie mimzy lx miş benim aldığım da🤣 şu an ebebekte stok görünmüyor, normal fiyatı bu değil bu arada. Göstermek için koydum linki ama bence minderi kesinlikle çıkarılıp yıkanabilen ve boyu ayarlanabilen herhangi bir modeli de olabilir joie nin. Minder çıkarma/yıkama kısmını özellikle vurguluyorum çünkü bazı modellerin hem çıkarması bayağı zor, hem de yıkandıkça aşınıyor kumaş.

Ya tabii bu arada herkes bizim gibi üç dört yıl kullanmıyor mama sandalyesini, 2 yaşından sonra geçebilir normal sandalyeye… tabii geçirmek istersen. Ben hiç istemedim… hala özlüyorum eski sandalyemizi, özellikle de oğlum yemek yerken bir yandan da poposunda kurt varmış gibi dans etmeye çalıştığı zamanlarda🙈🤣
Aslında kuzenim ikea antilop verdi bana. Onla bi başlayacağım ama bu kalınlar bana daha sağlammış gibi gelmeye başladı. Nedensizce bi çocuk düşecek korkum var benim

X