Ayy çok teşekkür ederimSana helal olsun,anne sütü vermek için çok uğraştın ve hala devam ediyorsun.Böyle durumda %90 ve belki de daha fazla kadın bunu yapmıyor,emmiyor,sütüm az deyib süt vermeyi kesiyor,mamaya geçiyor.Sana bravo!
Bende de yoktu eskiden demek ki illa alakası oluyorÖnceden yoktu böyle bi ağrı eğildim mi geri kalkamıyorum kilitleniyo gibi çok değişik. Sezaryenden olabilir diye düşünüyorum bende inşallah geçer bian önce
Yürütecin çok fonksiyonlu olanını almanı öneririm,hem aktivite masası,hem de bisiklet gibigerçekten öyle oluyor benim bebişin oturmasıyla sürünmesi bir oldu sürünmesi bile daha rahatmış. şimdi bulduğu her yerden kalkmaya çalışıyor ve düşüyor. bugün bir bulaşığı 30 dkda anca makineye koydum sürekli elimi yıkayıp ona müdahale ettiğim için
Ah keşke.İnşallah 2.çocuğun emer,seni bu kadar zorlamaz.Bağ kurmasına göre endişelenme,ona kalırsa,yalnızca mama yiyen bebeklerle anneleri arasında bağ oluşmazdı.Ayy çok teşekkür ederimiçimde yaradır valla hala üzülürüm keşke emseydi mama almasaydı diye ama maalesef. En çok da bağ kuramazsa benle yeteri kadar diye üzülüyorum çünkü beni pek takmıyo yani
Gittiği yere kadar devam edeceğim ama doğal olarak baya bi azaldı artık ilk zamanlara göre
gördüğün marka model varsa paylaşırsan çok sevinirimYürütecin çok fonksiyonlu olanını almanı öneririm,hem aktivite masası,hem de bisiklet gibi
binilebilen model var,3ü bir arada yani,ben alsam onu alırdım
Ah keşke.İnşallah 2.çocuğun emer,seni bu kadar zorlamaz.Bağ kurmasına göre endişelenme,ona kalırsa,yalnızca mama yiyen bebeklerle anneleri arasında bağ oluşmazdı.
O tarif ettiğiniz ağrı sezeryandan hemen sonra oldu bende. İlk zamanlar bebeğin altını değişirken eğildiğimde kalakalıyordum,doğruluğumda sanki kaskatı kesiliyor gibi ağrı oluyordu bir süre sonra geçiyordu. Ama doğumdan 2,3 hafta sonra geçtiÖnceden yoktu böyle bi ağrı eğildim mi geri kalkamıyorum kilitleniyo gibi çok değişik. Sezaryenden olabilir diye düşünüyorum bende inşallah geçer bian önce
Emenler daha bi anneye geliyomuş ya böyle, emmek için bile olsa.. benimkinde tık yok vallaYürütecin çok fonksiyonlu olanını almanı öneririm,hem aktivite masası,hem de bisiklet gibi
binilebilen model var,3ü bir arada yani,ben alsam onu alırdım
Ah keşke.İnşallah 2.çocuğun emer,seni bu kadar zorlamaz.Bağ kurmasına göre endişelenme,ona kalırsa,yalnızca mama yiyen bebeklerle anneleri arasında bağ oluşmazdı.
Doktor uygun gördüyse ilaçları kullanmak lazım tabi, sakinleştirici ilaçlar uyku yapıyordur illa, canım hiç bi an durmuyor uykusunda bile sürekli hareket halinde bi yan duruyor bi yüzüstü sonra bakıyorum baş tarafında ayakları var, kucakta bile durmuyor sürekli sağa sola sarkıyor geçen babası düşüyordu yolda az kalsın, kuvvetli bi çocuk ama sanki deli kuvveti gibi gebeyken de sürekli hareket halindeydi son haftalarda bile durulmamıştı, folik asit hiperaktiviteye sebep oluyormuş özellikle bi marka var dozu biraz yüksekmiş hatırlamıyorum acaba onu mu kullandım, evet emekliyor ama daha çok yürümek istiyor ya da koşmak mi desem, umarım öyle bi şey yoktur çok yorucuGeçen müayenede doktor sakinleştirici,uyku getirici bir ilaç vermişti,ben vermedim o ilacı,uykusunda problem görmüyordum,gece uyanmaları da her kesde var,ilaç vereyim uzun süre uyusun kafasında olmadım,bu defa gitdiğimizde doktora da söyledim.Nörolog dedi ki,ayaklarında gerginliğin olması nöroloji bir sorun,yazdığım ilaçları vermen lazım.Bu defa 3 ilaç yazdı,2si sinir sistemi için,1i B grup vitamin.Sinir sistemi için olan ilaçları 4 gündür veriyorum,öğlen hapın 4/1-ni veriyorum ve o günden gece uykuları daha kaliteli.Önceleri kucağımda uyuya kalsa,yerine koyunca kısa sürede uyanıyordu,şimdi uyuyor,2-3 saat aralıklarla uyanıyor.
Benim oğlum 2400 doğdu,biz kendimiz kundak yapıyorduk,o zayıf küçük canıyla kolunu dışarı çıkarıyordu.Kucaktayken o tarafa,bu tarafa aniden dönmesi var.Neden hiperaktif olduğunu düşündünüz?Emekliyor mu?Her yere gidiyor mu?
Çocuk doktoru gaz demişti ondan sıkıyormuş kendini.Bizim çocuk doktorumuz nörologa yönlendirdi,aralıkta yanında olmuştuk,şimdi tekrar götürdüm.Gerginlikle ilgili çocuk doktorunuz bir şey demiyor mu?Benim oğlum da doğduğumdan beri gerginlik var
bence alakası yok canım anne annedir..ağlatmamak her ihtiyacını karşılamak, hep onunla konuşmak muhabbet etmek hatta gülümsemek vs aradaki bağı güçlendiriyorEmenler daha bi anneye geliyomuş ya böyle, emmek için bile olsa.. benimkinde tık yok valla
2. Çocuğum olursa daha çok uğraşacağım gerçekten.. bi de bu bebeğimin burnunda sıkıntı varmış benim ondan emmemiş sanırım
Bende sonradan oldu son iki aydır falan ve giderek artıyo iki büklüm geziyorum evde bazen kendiliğinden geçmicek galibaO tarif ettiğiniz ağrı sezeryandan hemen sonra oldu bende. İlk zamanlar bebeğin altını değişirken eğildiğimde kalakalıyordum,doğruluğumda sanki kaskatı kesiliyor gibi ağrı oluyordu bir süre sonra geçiyordu. Ama doğumdan 2,3 hafta sonra geçti
Aynen öyle bide ben bebek arabası kullanamıyorum dışarıda filan kanguruyla gezdiriyorm daha çok ağrıyo öyle oluncaBende de yoktu eskiden demek ki illa alakası oluyor
Bebeğimi gün içinde çok taşırsam ertesi gün belim çok kötü oluyo kaldırmadan da nereye kadar
gördüğün marka model varsa paylaşırsan çok sevinirim
ilaçtan sonra gece mızmızlanması azaldı,geceler kucağımda uyuyordu,yatağa koyunca uyanıyordu,bu geçti,ama uyku süresinde pek bir fark yok.Doktor uygun gördüyse ilaçları kullanmak lazım tabi, sakinleştirici ilaçlar uyku yapıyordur illa, canım hiç bi an durmuyor uykusunda bile sürekli hareket halinde bi yan duruyor bi yüzüstü sonra bakıyorum baş tarafında ayakları var, kucakta bile durmuyor sürekli sağa sola sarkıyor geçen babası düşüyordu yolda az kalsın, kuvvetli bi çocuk ama sanki deli kuvveti gibi gebeyken de sürekli hareket halindeydi son haftalarda bile durulmamıştı, folik asit hiperaktiviteye sebep oluyormuş özellikle bi marka var dozu biraz yüksekmiş hatırlamıyorum acaba onu mu kullandım, evet emekliyor ama daha çok yürümek istiyor ya da koşmak mi desem, umarım öyle bi şey yoktur çok yorucu
çok teşekkür ederim ben de karar veremiyordum aktivite masası mı ilk adım arabası mı
Ayy ne olduğunu bilmiyorum bileArkadaşlar bebeklere harnup verdinizmi hiç, internette 6 aydan sonra verilebilir diyor, veren varsa nasıl veriyorsunuz
Canım sende benim gibi güvenli bağlanmaya takmışsınevet öyle de ben emeklesin istiyorum açıkçası çünkü o da farklı bir aşama :) kolları, omuzları, sırtı kuvvetlenecek. Etrafını farklı bir açıdan keşfediyor olacak.
Bugün yanında baya kendim emekledim beni görsün de örnek alsın diye
Oyun grubu araştırıyorum şimdi, çünkü evde hep ikimiziz, hiç bebek çocuk göremiyor.
O ortamda iyi olur diye düşünüyorum.
ay bende bazen aynısını düşünüyorum.
bazen de tam anneci ama, babasındayken bile gözleri beni arıyor bu aralar hep.
bazense tam senin anlattığın gibi :)
şu güvenli bağlanma olayını iyi ve sağlam şekilde başarabilelim de, tek derdim o.
biz ikinci el aldık çünkü yürümeye çok meraklı çok uzun zamandır.
ama sevmedi çok, biraz alıştırmak lazım.
bizim yürütmemize çok alıştığı için böyle oldu ama pratiklerle alışır, arkadaşım kullandı bence güzel bir şey.
ben şu an emeklemesine odaklı olduğum için arabaya alıştırmaya çalışmıyorum. :)
Bizim dişler 6 ay da çıktı üst dişkerde çok yakın çok huysuz dün düşük ateş de yaptı. Çıkarır hemen inşallah. Yürüteç ben de kullanmam asla diyordum . Gerçekten kolaylık tuvalet ihtiyacım olunca hemen koyuyor oh misKızlar iyi akşamlar. Bebeğimin alt dişleri daha büyümeden üst diste çıktı. Bu kadar erken beklemiyo4dum. Benim oğlan bende durmak istemiyor.babasia gitmek istiyor sürekli. Bir de sürekli kucakta gezdirmemzi istiyor. Ben eski model yuruteclerden alacağım.aslinda çok zararliymis hiç istemiyordum kullanmak ama gerçekten herkesi yoruyor. 10 saat kucakta gezdirsek keyfi yerinde . Bu arada sizler nasilsiniz