2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
mathildays yesilcan86 baby me köpük şampuan mı sıvı formda olan mı acaba? Bugün sipariş edeyim
kaç gündür yoğundum yeni gördüm kusura bakma, ben sıvı şampuan kullanıyorum 750 ml olandan alıyorum 1 sene rahat gidiyor, kızım 8 buçuk aylık, sise yarıdan biraz aşağıda, seneyi tamamlar herhalde

benim bebeğim beni hala tanımıyor mu yoksa takmıyo mu anlamadım gitti
Bugün ilk kez bi arkadaşımı gördü kıza nasıl gülüyor kahkaha atıyor hiçbi şey yapmasa bile
Hiç yabancılık çekmez arkamdan ağlamaz (sadece uykusu varken odada tek bırakırsam ağlar)
Bazı bebekler annem de annem oluyormuş benim kız niye böyle bi yandan iyi tabii sıcakkanlı olması ama insan istiyo şöyle kızım beni bi bilsin tanısın bana gelsin diye

Bugün sabah 8 de uyandırdım
Sonuç: bebeğim üçüncü uykusundan gece 11 de kalktı. Bakalım bugün kaçta uyur
Ben de salcam ya yok yani olmuyor
Uyursa gece uyanmaz aralıksız 8-9 saat uyur maşallah
Ama uyutana kadar sıkıntı işte bu saatte uyumayan bebe mi olur hiç

Evet hala sağıyorum ben. Artık günde 2 biberon ancak çıkıyor 150-150 ml şeklinde
2 de mama veriyorum gerisi ek gıda o şekilde dengelendi
Şimdiki aklım olsa daha çok uğraşırdım emsin diye çünkü çok yıprattı bu sağma işi beni
Ben sabah 6 da uyanamıyorum ki bebeğim uyansın, önce kendimi düzene koymam lazım.
bebeğim uyuyunca çamaşır bulaşık her şeyi yapıyorum derken gece 3 oluyor haliyle sabah uyanamıyorum

ben bi ara zorla uyutup ayarlamaya çalışırken 1-2 gibi uyumaya başlamıştı.. hatta akşam bi şekerleme yapıyordu 11 gibi uyanıp 3 e kadar yatmıyordu.. o yüzden 12de uyuyup 8-9da kalkmasına şükreder oldum

dişle alakalı olabilir mi acaba benim bebiş diş çıkaracağı zamanlarda memedeyken ağlıyordu istemiyordu..
benim bebiş maksimum 10 dk emerdi hep hala öyle.. işten geldiğimde iyi emiyor bir de gece uyandıkça acıktıysa iyi emiyor onun dışında çok teklif etmiyorum. katı gıda yiyor ama.. acıkmıyor yani.. gece 3-4 defa gündüz de 5-6 defa emiyor

Ben kaldırmam, uykuya ihtiyacı varki uyuyor, kendinden pay biç, uykunun en huzel yerinde uyandirilsan keyfin yerinde olurmu aksama kadar, uyusinda buyusun diye bosami ninni soylemisler, uyurken müdahale edebilirsin çünkü uykusu geldiğinde uyuması gerektiğini bilmiyorlar, yada nasıl yapacaklarını bilmiyorlar, zamanı gelince uyur ama uyanması gerektiğinde kendi uyanır, ben düzenden yana değilim, zamanı gelince kendileri uyuyup uyanıyor zaten, o kadar uğraşıp kendinide bebegide zorlayarak bi düzen yapıyorsun ama bebek malesef yerinde durmuyor, büyüyor gelişiyor, istekleri düzenleri değişiyor, doğasına bırak en güzeli
Bizim ki biraz tembel galiba, dönme yok, emekleme yok . Eeee diş de yok. Düzen bozulmuyor o yüzden
D vitamini veriyormuşum ve protein ağırlıklı beslenmek varmı, benim oglumun dişi 4 bucuk aylikti 2 tane birden patladi, dr protein alimin iyi oldugu icin hizli cikmis bi sorun olmaz demisti, ha cok gec degil zamano gecmiste degil ama sadece sordum egwr hzili ciksin istersen diye, birde sık sık yere battaniye ser yatır, alt pantolon çıkart hem havalansin hemde daha kolay dönüyor o şekilde, benim kizimda dönmüyordu, dermatid olunca havalandirirken baktim rahatca saga sola donmeye yuz ustu yatmaya basladi
Benimkide emekleme pozisyonu istemiyirkafayi yere bırakıp ağlıyor, yürümekte istemiyor tembel
Benim kızım ek gıdaya kolay alıştı maşallah blw olayını bile çözdü, eline azcik ekmek veriyorum, bi elinde tutuyor diğer eliyle minik minik koparıp ağzına atıyor, emme azaldı tabi, ben hala yemeklerden önce emzirmeye dikkat ediyorum, uyanır uyanmaz hemen emmek istemiyor, kalkıyoruz ben kahvaltıyı hazırlıyorum, sofraya oturmadan 5 dk kızımı emziriyorum, çok emmiyor 3 dk 5 dk ancak, birde yatacağı zaman emziriyorum, benimde göğüslerim bu ara ilk aylara döndü, kız biraz emmese patlayacak gibi şişiyor, bazen akiyor, birini emzirirken diğeri pit pit damlıyor

12 ye biz de razıyız
Başladı mızmızlamaya çok uykusu var ama uyur mu uyumazzzz şu büyüme hormonu meselesi olmasa umrumda değil aslında sabah geç kalkması işime geliyo bazen ama işte sağlık sıkıntı

Benim oğlumda 6.ayda ventrikülomegali çıkmıştı,o yüzden nörologa gitmiştik,doktor şubat başı için tekrar çağırmıştı,o yüzden yine gittik.Ben de oğlum sağlam bir şeyi yok diyordum bu sefer,doktor ayaklarında gerginlik olmasını sinirle ilişkilendirdi

Bizim ki biraz tembel galiba, dönme yok, emekleme yok . Eeee diş de yok. Düzen bozulmuyor o yüzden
Ya kilodan dolayı dönemiyor,ya da karıbüstü az zaman geçirmiş bu güne kadar.Ben önceleri yatağımızın üzerinde karınüstü koyuyordum,şimdi oyun matı aldım,onu yere seriyorum,oğlumu karınüstü koyuyorum,arkaya doğru gidiyor

Sabah erken ve akşam yatmadan önce çok emiyor,öğlen ve ikindide zorla emziriyorum,10 dk emip oturuyor,tekrar memeye döndürüyorum.
Ek gıdadan önce mi sonra mı emziriyorsun?
Bence de dişden ya da yeni büyüme evresi içinde olduğu için ola bilir,çünkü ek gıdayı da iyi yemiyor

Son düzenleme:
Evet haklısın ama şöyle; sabah 11-12 ye kadar uyuduğu için şu an hala uyanık ama sabah kaldırdım yine değişmedi
Bırakcam bakalım kendi haline bi şekilde düzelir inşallahhhhhhh

inşallah hemen iyileşir bir şeyi kalmaz

Ben protein olarak tavuk hariç her şeyi yiyorum. Günlük 1 yumurta mutlaka yerim. Evimiz çok güneş alır, biz de hava çok rüzgarlı olmadığı sürece her gün dışarıdayız.
Bebeğe de protein veriyorum. Çok iştahlı, tarhana dışında her şeyi yiyor. Ben 4 aya kadar hiç yere koymadım. Tembelleşti galiba

Kilosu kendimle birlikte tartıyorum, 9 kilo ölçüyorum. Karın üstü ilk zamanlar koymuyordum yere de çok az koydum. Şimdi koyunca da durmak istemiyor.en fazla 1-2 dk.Sonra ortalığı yıkıyor ağlamaktan mecbur kaldırıyorum.

Aynen diştenmiş. Bugün sabah gülerken farkettim. Alt iki dişinin yanında bir diş daha çıkmış sol tarafta. halbuki üst 2 diş çok kabarmış, bi tanesi sivilce gibi beyazlamıştı. DDişçıkardığı için öylemiş demek kuzum
Ek gıdadan önce emiyor, 1, 1.5 saat sonra ek gıda veriyorum. Çünkü baya emiyor doyuyor. Aşırı düşkündü memeye, ek gıdadan sonra bile teklif etsem emerdi yok demez,sonra kusardı. Şimdi böyle olunca çok kafama takıldı. Altta 3.dişini çıkarmış ondandır sanırım

valla yeni bebişler çokkk hızlı sağlıkla gelsin bütün dişleriii

Selam kizlar bayadir yazamadim:) bugün 8 aylik olduk kahkahalar oynamalar kucaktan inmek istememeler ve annenin her zaman höz
Önünde bulunmasiyla geciyor:) emekleme cabalari var ama hala basaramyruz :) ek gida elhamdullillah iyi ilerliyor ne verirsem yiyor brokoli haric :) alkis baybay gel gel cici hepsini cözdü yavrum annemle olunca alkis yapa yapa müzik esliginde oynjyor cok sevinli kizlar zaman hizli akiyor uyku da düzel yavas yavas oturdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…