2023 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    198
Bizim ki daha erken de uyuyor 6:30 gibi . Dışarı çıktıysak biraz uykusuz bırakıyoruz mecburen . O yüzden 8 de evde oluyoruz. ( Bırakacak kimsemiz yok).

Bizim ki daha erken de uyuyor 6:30 gibi . Dışarı çıktıysak biraz uykusuz bırakıyoruz mecburen . O yüzden 8 de evde oluyoruz. ( Bırakacak kimsemiz yok).
6.30 akşam uykusuna mı yatıyor maşallah bizimki gece 2 de mi ne uyudu dün
Dönmeyi öğrendi düzeni bozuldu, emekle sorasında bozuldu şimdi de yürümeye çalışıyo yine ondandır inşallah
Anneannesi de babaannesi de aynı şehirde bize bırakın kavgası yapcaklar nerdeyse o avantajımız var
Ailesi uzakta olanların ya da bakamıcak olanların eşleri çok iyidir, çok yardımcıdır umarım diyorum her zaman Kendi kendime.

Bizim ki biraz tembel galiba, dönme yok, emekleme yok . Eeee diş de yok. Düzen bozulmuyor o yüzden

aynı fikirdeyim, benimki de sürekli ama sürekli yürütelim istiyor ya da bisikletine bindirelim istiyor.
ben de alışmadı bunlara allahtan ama babası biraz soluklansa kıyameti koparıyor durdu diye.
odak süresi de gitgide azalmaya başladı anlamadım bunu neden.

ya kızlar benim bebeğim emekleme pozisyonununda durmak istemiyor.
çok çabuk sıkılıyor ve ağlamaya geçiyor.
ama yürümeye 4.aydan beri o kadar hevesli ki.
ben de emeklesin istiyorum, kolları kuvvetlensin, bacakları kuvvetlensin ama emekleme pozisyonuna koyayım derken bile hop ayağa kalkmış oluyor.

Benim kızım yüz üstü yatmaktan nefret eder. Emekleme pozisyonu yaptım ağlıyordu. Ben de akışına bıraktım. Sevdiği oyuncaklara ilk sürünerek gitmeye başladı. Sonrasında da hemen emekledi.Şimdide koltuktan çıkmaya çalışıyor ağlıyor. Emekleme halleri o kadar güzel ki içim eriyor.

Benim oğlum sadece dışarda dediğin gibi meraklı ve sakin evde canavar ama hiç bi saniye durmak istemiyor hiperaktif olmasından bile şüphelendim doğduğunda kundak bile yaptırmadı cırt cırtlı sağlam kundaklardan bile kollarını çıkarıyordu sürekli ayaklarıyla tepiniyordu bana garip geliyordu diğer bebeklerle kıyasladığımda, doktor kontrolünde benimkinin de çok ağladığı oluyor bence normal ama uykudan her uyandığında çığlık atarak uyanıyor olması normal değil gibi, 1 ay öncesine kadar parmak uçlarına basıyordu benimki de annem böyle olmaması gerekiyor diyordu ama pek önemsemedim ama genel olarak vücudunda gerginlik var doğduğundan beri, uykuları da berbat bi çocuk zaten eşime nöroloğa bi gösterelim dediğimde çocuğun bi şeyi yok ilaç verse kullanacakmısın deyip karşı çıkıyor.

kaldırmalıymışız ama ben de kaldırmıyorum. saldım iyice uyku konusunu ya en çok da uykuda zorlanıyorum ki uyumayan bi bebiş değil benimki..
kaldırmazsak öğlenki uykuları ve gece uykuya geçme saati değişiyor. bebişler düzen severlermiş... benimki sevmiyor ya da ben beceremiyorum

bazı bebişler emeklemeden yürürlermiş:)

canım nörologa neden gittiniz? doktorlar daha iyi bilirler tabi ki. ama bence korktukları için kendilerini gergin tutuyorlar. bir de gaz sancıları oluyor. ayrıca artık karakterleri oluştuğu için keyfinin istemediği durumlarda geriliyorlar. ki bence hepsi normal gelişimlerinin bir parçası.
uzun uzun açıklamak istediğim için bilgisayardan bağlandım emoji koyamıyorum:) benim bebişten örnek vereceğim bizimki tüp bebek olduğu için muhtemelen (en iyi embriyo tutuyor diye böyle söylüyorum) kas olarak doğduğundan beri çok iyiydi. kilolu ya da uzun değildi ama vücudunu tutuyordu başını 1 ayda tutmaya başladı 3 ayda döndü 4 ayda yüzüstü 360 derece dönüyordu 5 ayda diş çıkardı 6nın başında sürünmeye başladı.. yani biraz hızlı ilerledi ve sürekli uykuları bozuktu burada hep dert yanıyorum biliyorsun. ilerleme kaydettikçe aslında yeni durumlarla karşılaşıyorlar ve nasıl başa çıkacaklarını bilmiyorlar.. her yeni öğrendikleri onlara dert oluyor yani ki her an yeni bir şey öğreniyorlar... benimki inat bi çocuk istemezse uyutamıyorum. istemediği pozisyonda asla tutamıyorum. hatta istemediği odada durmuyor bile gidip kapıyı yumrukluyor
o yüzden kasılmasının sebebi bunlar olabilir. dün mesela el ve ayak izini almaya çalıştım kolye yaptıracağım. allahım olay öyle bi işkenceye dönüştü ki ağlaya ağlaya katıldı sanki etini koparıyorum:/

bir de ben tahıllara geçtiğimden beri kaka yaparken daha çok zorlanıyor ve daha gazlı. benimki de uykusundan sık sık ağlayarak (çok fazla ağlayarak yani gözleri kapalı bas bas bağırıyor ve gözyaşı döküyor) uyanıyor. ben gaz yüzünden böyle olduğunu düşünüyorum... bağırsakları gelişiyor yani bu da normal..

hatta bir örnek daha vereceğim ben artık altını değişirken illallah ediyorum. sanki tövbe estağfurullah şeytan çarpmış gibi yan dönüp kendini sımsıkı kasıp gitmeye çalışıyor bırakırsam sorun yok ama nasıl bırakayım ya halıya işerse altını bile kendi isterse değiştiriyor..

yine doktor kontrollerini eksik etme ama korkma da <3

bebişim uyuyalı 2 saat oldu bugün erken yattı. bu sürede 2 defa uyandı birinde emdi birinde aşırı ağladı zorla uyuttum. ben de makarna yiyorum muhtemelen ben yatana kadar o kalkacak ama acılara yürüyor korkmuyorum

Bizim çocuk doktorumuz nörologa yönlendirdi,aralıkta yanında olmuştuk,şimdi tekrar götürdüm.Gerginlikle ilgili çocuk doktorunuz bir şey demiyor mu?Benim oğlum da doğduğumdan beri gerginlik var

Geçen müayenede doktor sakinleştirici,uyku getirici bir ilaç vermişti,ben vermedim o ilacı,uykusunda problem görmüyordum,gece uyanmaları da her kesde var,ilaç vereyim uzun süre uyusun kafasında olmadım,bu defa gitdiğimizde doktora da söyledim.Nörolog dedi ki,ayaklarında gerginliğin olması nöroloji bir sorun,yazdığım ilaçları vermen lazım.Bu defa 3 ilaç yazdı,2si sinir sistemi için,1i B grup vitamin.Sinir sistemi için olan ilaçları 4 gündür veriyorum,öğlen hapın 4/1-ni veriyorum ve o günden gece uykuları daha kaliteli.Önceleri kucağımda uyuya kalsa,yerine koyunca kısa sürede uyanıyordu,şimdi uyuyor,2-3 saat aralıklarla uyanıyor.
Benim oğlum 2400 doğdu,biz kendimiz kundak yapıyorduk,o zayıf küçük canıyla kolunu dışarı çıkarıyordu.Kucaktayken o tarafa,bu tarafa aniden dönmesi var.Neden hiperaktif olduğunu düşündünüz?Emekliyor mu?Her yere gidiyor mu?

uyku düzeni için sabah 6 ile 8 arası ideal.Yani düzen için,akşam erken uyuması için en geç 8-de uyanması lazım.Erken uyandığında ben gördüm ki,işlerimi de iyi yapa biliyorum.Bizim akşam rutinimiz de var,odaya götürüp altını değişip masaj yapıp emziriyorum,ama 7 buçuk,ya8,ya 9 gibi odaya gitsek de,akşam memede uzun kalıyor,saat 10dan önce yatağına koyamadım daha.Dün 06:40-da uyanmıştı,8:15-e kadar gözler kapalı emdi, gündüz de az uyudu,akşam yine memede uzun süre kaldı,22:20 gibi yatağına koya bildim.Sabah ve akşam memede çok kalıyor,ama gündüzler 30 dk zorla emziriyorum,10 dkdan memeyi bırakıp oturuyor,etrafa el atıyor.Her gün aynı olmuyor tabi.Önceki gün uyumadı,ağlamaya başladı,eşim geldi,11 buçuğa yakın uyutdu.
Sen hala südünü sağıp mı veriyorsun?

emeklemeden yürüyen bebekler var,sizinki de öyle ola bilir

Kızlar sizin bebeklerinizin emme sıklığı nasıl? Benim oğlum tam bir meme düşkünüydü, ek gıdada zaten çok kötü ilerliyoruz günde bir öğün ya yiyor ya yemiyor. Ona hazırladığım çorba mama vs bir iki kaşık alıp bırakıyor. Bu aralar memeyi de emmek istemiyor. Ağzına alır almaz geri çıkarıyor ya da kucağıma yatırınca yüzüni çeviriyor bazen. Özellikle duş aldığım günler yapıyor. Eskiye göre farklı hiçbir şey kullanmıyorum, deodorant vs zaten yok. Koltuk altım bana göre berbat ter kokuyor. Niye böyle yapıyor acaba tok olduğu için mi? Eskiden her meme teklif ettiğimde tutar emerdi. Şimdi öyle değil,çok üzülüyorum emmeyi tamamen bırakacak diye. sizinkiler de böyle mi, teklif ettğinizde emmek istemediği oluyor mu hiç?

Benimki de çok çok azalttı emmeyi. Hemen dikkati dağılıyor bi ses duysa kalkmaya çalışıyor. Uykudan önce uzun emiyo bi de yatarak emzirirsem…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…