- 25 Ağustos 2009
- 1.567
- 1.443
Beyazını denediniz mi hiç ? Bana sağlık ocağı bu ay beyazını dene eğer alerjisi çıkarsa önünüzdeki ayki aşıyı yapmıycaz dedi sizede böyle dediler miHaşlanmış yumurta sarısı,muz,avakado,pekmez,ceviz,bebe biskvs.(iki gündür)eziyorum bu şekilde veriyorm
Osman Gönülal 9.ay dolana kadar önce anne sütü,sonra ek gıda,9.ay dolduğunda önce ek gıda sonra anne sütü verin diyor.Tracy Hogg da kitabında ana öğün anne sütü,ara öğün ek gıda şeklinde besleyin diyor.Ben de böyle yapmaya çalışıyorum.Ama 6.ay bitdiğinde tadım yaptırıp sonra emziriyordum,7.ay dolduktan sonra böyle yapmaya başladımAslında tam olarak şöyle dedi ilk başta anne sütü, sonra yarı yarıya sonra ek gıda yoğunluklu. Ben malzemeleri yeni sipariş ettim. Bizim yediğimiz her şeyi istiyor
Bence o irkilme çiş yaparken oluyor,benim oğlumda da arada oluyorYaa evet benimki de inceliyo
Ama şimdi ilk bebek ya ben ne yapsa yazıyorum bakıyorum merak ediyorum
Mesela bebeğim arada irkiliyor hani titreriz ya soğukta. Böyle farkettim 3-4 kere
Yazdım Google a
Epilepsi yazıyor şimdi buna da
Nasıl geçti ilk iş gününüz?Bu sıralar çok özlüyorum çalışmayıay hadi inşallah kolaylıkla gelsin bizimkinin de üst dişi çıkmıştam bir kemirgen oldu. allah bize de kuzularımıza da kolaylık versin. inşallah bir yolunu bulacağız
Ben emzirip veriyorum artık sadece 1-2 kaşık yiyor, mama sandalyesinde oturmak bile istemiyor. Geçen ay daha iştahlıydıOsman Gönülal 9.ay dolana kadar önce anne sütü,sonra ek gıda,9.ay dolduğunda önce ek gıda sonra anne sütü verin diyor.Tracy Hogg da kitabında ana öğün anne sütü,ara öğün ek gıda şeklinde besleyin diyor.Ben de böyle yapmaya çalışıyorum.Ama 6.ay bitdiğinde tadım yaptırıp sonra emziriyordum,7.ay dolduktan sonra böyle yapmaya başladım
Benim bebede dün çok yaptı o hareketi ama bugün görmedim pek dün sürekli yapıyodu başka böyle yapan bebek var mı acaba eğer çoğunlukta varsa normaldir şahsen epilepsinin böyle belirti olduğunu düşünmüyorum kuzenim epilepsi hastasıydı onunki çığlık ve bayılma seklinde oluyoduYaa evet benimki de inceliyo
Ama şimdi ilk bebek ya ben ne yapsa yazıyorum bakıyorum merak ediyorum
Mesela bebeğim arada irkiliyor hani titreriz ya soğukta. Böyle farkettim 3-4 kere
Yazdım Google a
Epilepsi yazıyor şimdi buna da
Ben de park yatak aldım hiç yatmadı şimdiye kadar. Ben etrafı toplarken içinde oturuyor sadecePark yatakta zaten asla uyumuyor süs gibi duruyor hep yatakta benimle oturdum iki saat ben ağladım artık ama sinirlerim harap bu işin çözümü olmalı büyüdükçe uyuması gerekirken biz bebekliği özledik
8.ay atağı olabilir mi?Ben de park yatak aldım hiç yatmadı şimdiye kadar. Ben etrafı toplarken içinde oturuyor sadece
Benim düzgün uyuyan bebeğimin de düzeni bozuldu, sabah benden önce uyanıyor, öğlen 1 kez 40-45 dakika uyuyor, bazen bir kere daha uyuyor bazen uyumuyor akşam 10-11 e kadar,
Dişi de yok. Ek gıda yemek istemiyor
Neden böyle oldu bilmiyorum
Ayy 8. Ayda da mı atak varmış bir bakayım8.ay atağı olabilir mi?
Bence o irkilme çiş yaparken oluyor,benim oğlumda da arada oluyor
Benim bebede dün çok yaptı o hareketi ama bugün görmedim pek dün sürekli yapıyodu başka böyle yapan bebek var mı acaba eğer çoğunlukta varsa normaldir şahsen epilepsinin böyle belirti olduğunu düşünmüyorum kuzenim epilepsi hastasıydı onunki çığlık ve bayılma seklinde oluyodu
ah canım benim,hiss etmiş,ne kadar küçük olsalar da hiss ediyorlar.Ben oğlumda da bunu gördüm,benim tedirginliğimi hiss etmiştiuzun zaman sonra yarın çalışmaya başlayacağım çok korkuyorum gerginim galiba bebişe de yansıdı bütün gün dibimde sürekli ağladı
Ben çorbaya her gün pirinç,patates,soğan,havuçkıyma katıyorum,bir gün karnabahar,bir gün,brokoli,bir gün de balkabağı ekliyorum,böylelikle her gün farklı bir çorba yemiş oluyor.8 ayı doldurduk,pirinç yerine mercimek ve baklagiller eklemeyi düşünüyorumBen de bunun kıymalı şeklini yapıyorum, bazen havuç bazen patates, bazen pırasa ekliyorum.
Başka tariflerinizi de yazar mısınız?
Her gün ne pişirsem bebeğe diye düşünmek zor.
Ben meyveyle yoğurt yeyilince şekeri dengeliyor sanıyordum.Diyet listelerinde de meyve yanında yoğurt,kuruyemiş yer aldığını gödüm.O yüzden meyveyle yoğurdu birlikte veriyorumEvet bazı çocuklar sevmiyomuş ama bence ara ara tek vermeyi deneyin huyları değişiyor sürekli yemeğin yanında meyvesiz olması daha sağlıklı meyveyle şekeri yükselir
bizde de son zamanlar böyle,geceSaat 9 da uyudu iki saatte bir uyandı en son üçte uyandı ve hala ayaktayız bazen bi yerleri kırıp dökücek kadar sinirleniyorum artık sekiz aylık bebek iki saatte bir uyanır mı
Hemüz denemedim bu ayki kontrole gitmedim daha çarşamba gidicem doktor bakalım yedirebilirsin derse denerimBeyazını denediniz mi hiç ? Bana sağlık ocağı bu ay beyazını dene eğer alerjisi çıkarsa önünüzdeki ayki aşıyı yapmıycaz dedi sizede böyle dediler mi
9.ay dolana kadar ek gıda 2. planda olmalı.O zamana kadar kiloyu anne sütüne göre almalı.O yüzden endişe etmeyin, şimdilik gözlemleyin belki başka bir rahatsızlığı var,ya da yediyi bir şeyi sevmemiş ola bilir.Bir de ağzını yemeği bitirdikten sonra silin diyorlar,önce silince yeme reddi ola biliyormuş,böyle bir şey yaptınız mı?Yemek sandalyesini biz oyun alanı gibi de kullanıyoruz,çok oturursa,benim oğlum da sıkılıyor.Masadayken bir kaç oyuncağını verip oyalamayı denedinizmi?Ben emzirip veriyorum artık sadece 1-2 kaşık yiyor, mama sandalyesinde oturmak bile istemiyor. Geçen ay daha iştahlıydı
Elini yüzünü hiç silmiyorum, veriyorum eline yiyecekleri oynuyor filan, hiç sakınmıyorum.hep benzer şeyleri yemekten sıkıldı diye düşünüyorum. Oyuncak veriyorum ama çok tutmuyor elinde.9.ay dolana kadar ek gıda 2. planda olmalı.O zamana kadar kiloyu anne sütüne göre almalı.O yüzden endişe etmeyin, şimdilik gözlemleyin belki başka bir rahatsızlığı var,ya da yediyi bir şeyi sevmemiş ola bilir.Bir de ağzını yemeği bitirdikten sonra silin diyorlar,önce silince yeme reddi ola biliyormuş,böyle bir şey yaptınız mı?Yemek sandalyesini biz oyun alanı gibi de kullanıyoruz,çok oturursa,benim oğlum da sıkılıyor.Masadayken bir kaç oyuncağını verip oyalamayı denedinizmi?
açıkçası pek iyi değildi hem bebişten ayrılırken çok zorlandım hem de çalışırken.. boğazımı hissetmiyorum aşırı yorgunum hem çalışıp hem bebeğe bakmak zor oluyorNasıl geçti ilk iş gününüz?Bu sıralar çok özlüyorum çalışmayı
diş gelmeye çalışıyordur tam diş belirtileri her şeyi alt üst ediyor…Ayy 8. Ayda da mı atak varmış bir bakayım
Şimdi baktım atak haftasında değiliz
Benim oğlum da oyuncağı sık sık yere atıyor,çabuk sıkılıyor,sonra da sandalyesinin kemerlerini yemeye başlıyorElini yüzünü hiç silmiyorum, veriyorum eline yiyecekleri oynuyor filan, hiç sakınmıyorum.hep benzer şeyleri yemekten sıkıldı diye düşünüyorum. Oyuncak veriyorum ama çok tutmuyor elinde.
benimki de o marka ama bi türlü inceleyip tam kullanamadım ya. durmuyor ama durmasa da kullanmam lazım biliyorum. acaba bi videosu falan var mıdırAllah kolaylık versin
1.5 aydır kullanıyoruz. Çok da seviyor şanslıyım sanirimKraft bizim marka.
kahvaltı beni de zorluyor hem enerjim olmuyor hem kendim için için de kahvaltı hazırlamayı hiççç sevmemKızlar kahvaltıda neler veriyorsunuz? Ben çok zorlanıyorum ne vereceğim diye