- 18 Kasım 2022
- 1.035
- 2.176
- 38
Çok teşekkürler canım çok yararlı bilgiler olmuş bebişinle sağlık bir ömrünüz olsun inşallahMerhaba hanımlar hepinizi tebrik ederim. 2022 Eylül annesi olarak bu senenin güzel annelerine bi bakayım dedim. Geçen sene biz de bu heyecan endişe korku mutluluk ortaya karışık duygularlaydık. Size nacizane bikaç öneri ve bilgi vereyim. Okudum mesajlarınızı aynı şeyleri hidsetmişiz yaşamışız hep.
-Kese alttan ultrasonda 1500 de karından ultrasonda 3000 de görünür. 3000 i bekleyin ki garanti olsun görmeniz bence
-Beta hcg değerinizi arkadaşlarınızla karşılaştırmayın. Geç döllenme olabilir farklı artış olabilir. İki günde bir en az %60 arttıysa sıkıntı yok. Ben battan bir hafta sonra 76 yla öğrenmiştim geç döllenmeydi şimdi kucağımda :)
-Mide bulantınız başlayacaktır yakında doktorunuzdan ilaç isteyin çekinmeyin. İlk 3 ayı prilamla götürdüm ben sonra azaldı kendiliğinden. Zaten bu ilaçlar sadece gebeler için özel hazırlanmış.
-Bu süreçte eşleriniz odunluk yapabilir. Baba olduklarını çok geç idrak ediyorlar çoğu böyle yani kafanıza takmayın sonra dank edince sizi hoş tutmaya çalışacaktır :) Bence sürece onu da dahil etmeye bilgilendirmeye çalışın ki farkına varabilsin ama asla moral bozmak yok bebeğiniz hisseder.
-İlk haftalar kasık ağrısı çok normal rahim kaslarını uyum sağlamaya çalışıyor. Belirli dönemlerde de oluyor kanama yoksa korkmayın. Lekelenmede de aktif canlı kan yoksa korkmayın oluyor bazen.
-Basit şeyler düşüğe yol açmaz. Ben geç öğrendim ve adaçayı kekik çayı içtim adetim sökülzün diye hatta bowling oynadım çok şükür bi şey olmadı hem eskiler tarlada çalışıyordu doktorunuz yasaklamadıkça risk görmedikçe siz de çok korkmayın ama nazlanın tabi şimdi nazlanmayacaksınız da ne zaman nazlanacaksınız
-İlk aylar kilo vermeniz çok normal son aylarda alacsksınız bebek yediklerinizden değil sizden besleniyor yani bişi yemezseniz bebek etkilenmez sizin depolarda beslenir sadece siz zorlanabilirsiniz. İlk 7 ay 2 kilo almıştım sadece son iki ayda hatta son ayda 8 kilo aldım
-Çatlak kremi için 4 veya 5.ayda başlayabilirsiniz. Lierac kullandım ben ama sadece göbeğine sürdüm göbek harici her yerimde çatlak olduözellikle göbek yanları ve basenlerde. Siz oraları da iyice bi yağlayın inşaallah faydası olur.
-İlk 3 ay çok riskli. Düşüklerin çoğu bu zamanlar olur. İnşaallah hiç yaşamazsınız ama yaşayan arkadaşlar bilin ki çoğu kaybın sebebi siz değilsiniz genetik bozukluklar. Hissettikten ya da gördükten sonra olmasındansa erken olması daha az yıpratıcı. Rabbim kimseye hiçbir zaman yaşatmasın evlat acısını
-Veee kızlar çok uzun ve zor bi süreç ama yolun sonu çok güzelRabbim hepinize sağlıklı mutlu güzel gebelikler yaşatsın.
Başka sorunuz olursa muhakkak sorun yardımcı olmaktan keyif alırım
Ben gideceğim yarın ama görünmeyebilir yarın 5 hafta oluyor haber ederimBu hafta doktora gidecek, kese görecek olan varsa bizi de bilgilendirsin kızlar :) Hepimiz değer artsın diye bekliyoruz birbirimize destek olalım:)
Canım bir kaç kişiye daha sordum kimyasal diyorlarYüzde 60 mış tm tuttu hiç dert etmeyin siz de
İnşallah canım ya ben emziriyorum bir de acaba emzirdigim için bebeğin oluşmasına mi engel oluyor vücudum acabaKimseyle karşılaştırmayın kendinizi herkesin bünyesi vücudu hormonları farklı. Az az artıp birden çok artanlar da var. 1 gün arayla tekrar verin içinizi ferah tutunbenim daha sizin kadar yükselmeri şuan daha düşün günlerdeyim. Moralimizi yüksek tutalım kızlar
5 hafta oluyor derken 5+1 filan mı yoksa 4+1 olunca mı 5 hafta diyoruz bu kafama bir türlü oturmadı :) sizin en son kaçtı hcg?Ben gideceğim yarın ama görünmeyebilir yarın 5 hafta oluyor haber ederim
Beklenen adet tarihi ne zamandı? Bencr değerin şuan iyi ama yarın tekrar ver artışı gör.İnşallah canım ya ben emziriyorum bir de acaba emzirdigim için bebeğin oluşmasına mi engel oluyor vücudum acaba
Canım senin dün kaç çıktıBeklenen adet tarihi ne zamandı? Bencr değerin şuan iyi ama yarın tekrar ver artışı gör.
Geçen ay da kimyasal gebelik oldu canım 22 sinde başlamıştı ama 12 gün sürdü ve ne zaman bat olacaktı bilmiyorumBeklenen adet tarihi ne zamandı? Bencr değerin şuan iyi ama yarın tekrar ver artışı gör.
22 Kasım adet başlangıcıGeçen ay da kimyasal gebelik oldu canım 22 sinde başlamıştı ama 12 gün sürdü ve ne zaman bat olacaktı bilmiyorum
Kimyasalı nasıl anladınız peki battan önce mi test yapmıştınızGeçen ay da kimyasal gebelik oldu canım 22 sinde başlamıştı ama 12 gün sürdü ve ne zaman bat olacaktı bilmiyorum
Merhaba benim dun ilk kez karından ultrason ile kesem gözüktüMerhaba hanımlarinşallah bu tipikte bulunan herkes beneğini sağlıkla mutlulukla kucağına alsın 2020 Ekim annesiyim. Kısmet olursa ikinci bebeğime 2023 Eylül annesi olacağım. Bat 25 i idi. Şu an 5+4 görünüyor hamilelik. Henüz kan test yapmadım ya da doktora gitmedim. Muhtemelen 8-9. Haftada gideceğim ilkinde de öyle yapmıştım çünkü.
Gebeliğe dair halsizlik bulantı gibi belirtileri başlayan var mı aramızda?
Bu arada bende daha mide bulantisi vs yok turp gibiyim her sabah süt badem ceviz fındık haşlanmış yumurta ve havuç yiyorum haftada 2 porsiyon balık ye dedi dr somon yiyorumMerhaba benim dun ilk kez karından ultrason ile kesem gözüktü4 bucuk haftalık dedi haftaya salı tekrar gel keseden bebisi görürüz dedi cok guzel bi duygu
5+0 olacak tam cuma günü betam 300 dü görünmeyebilir o yüzden5 hafta oluyor derken 5+1 filan mı yoksa 4+1 olunca mı 5 hafta diyoruz bu kafama bir türlü oturmadı :) sizin en son kaçtı hcg?
Geçen ay da kimyasal gebelik oldu canım 22 sinde başlamıştı ama 12 gün sürdü ve ne zaman bat olacaktı bilmiyorum
Valla ben de tam bilmiyorum ki ama ben ne zmn hamile kaldıgımı biliyorum yani. 5 hafta değil ama son adet tarihini hesaplıyorlar döngü de önemli ama kese için 1500 fln diyorlar en az5 hafta oluyor derken 5+1 filan mı yoksa 4+1 olunca mı 5 hafta diyoruz bu kafama bir türlü oturmadı :) sizin en son kaçtı hcg?
Hayırlı olsun inşallah cok güzel haber betanız kaçkem gittiniz ben de yarın gidicem ama gözükmez bence. Alttan mı baktılarMerhaba benim dun ilk kez karından ultrason ile kesem gözüktü4 bucuk haftalık dedi haftaya salı tekrar gel keseden bebisi görürüz dedi cok guzel bi duygu
TeşekkürlerHayırlı olsun inşallah cok güzel haber betanız kaçkem gittiniz ben de yarın gidicem ama gözükmez bence. Alttan mı baktılar