2023 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar perşembe değerim 180di haftaya perşembe yada cuma gitsem kese görünür mü

Kızlar perşembe değerim 180di haftaya perşembe yada cuma gitsem kese görünür mü
Valla 2 günde bir 2 katına çıkıyormuş.. en az bin olunca görünüyormuş. Bende sizin gibi meraktayım ne zaman gideyim diye de araştırdıklarımdan anladığım bu. Sizin ctesi 180 se. Ptesi 360 çarşamba 720 cuma 1440 olmalı.. cuma ve sonrası gidin bence.

Ben gün gün hamilelik takibi diye bir uygulama indirdim güzele benziyor

Happy Mom güzel orada da forum var burası kadar iyi olmasa da DR.banu çiftçi uygulaması güzel ama hata veriyor ama kendi sitesinde haftalık takip diye yazdığı bilgiler var çok güzel

Kızlar bir sorum var cumartesi kan verdim 466 çıktı bugün 48 saat dolduktan sonra da kan verdim 724 çıkmış kötü mü bu değer

Kızlar bir sorum var cumartesi kan verdim 466 çıktı bugün 48 saat dolduktan sonra da kan verdim 724 çıkmış kötü mü bu değer
Hyır değil ben de öyle sanıyordum ama 48 saatte en az %66 olması fln gerekiyormus sorun yok bence

%58 artmış canım
Kimseyle karşılaştırmayın kendinizi herkesin bünyesi vücudu hormonları farklı. Az az artıp birden çok artanlar da var. 1 gün arayla tekrar verin içinizi ferah tutun benim daha sizin kadar yükselmeri şuan daha düşün günlerdeyim. Moralimizi yüksek tutalım kızlar

Bu hafta doktora gidecek, kese görecek olan varsa bizi de bilgilendirsin kızlar :) Hepimiz değer artsın diye bekliyoruz birbirimize destek olalım:)

Merhaba hanımlar hepinizi tebrik ederim. 2022 Eylül annesi olarak bu senenin güzel annelerine bi bakayım dedim. Geçen sene biz de bu heyecan endişe korku mutluluk ortaya karışık duygularlaydık. Size nacizane bikaç öneri ve bilgi vereyim. Okudum mesajlarınızı aynı şeyleri hidsetmişiz yaşamışız hep.

-Kese alttan ultrasonda 1500 de karından ultrasonda 3000 de görünür. 3000 i bekleyin ki garanti olsun görmeniz bence

-Beta hcg değerinizi arkadaşlarınızla karşılaştırmayın. Geç döllenme olabilir farklı artış olabilir. İki günde bir en az %60 arttıysa sıkıntı yok. Ben battan bir hafta sonra 76 yla öğrenmiştim geç döllenmeydi şimdi kucağımda :)

-Mide bulantınız başlayacaktır yakında doktorunuzdan ilaç isteyin çekinmeyin. İlk 3 ayı prilamla götürdüm ben sonra azaldı kendiliğinden. Zaten bu ilaçlar sadece gebeler için özel hazırlanmış.

-Bu süreçte eşleriniz odunluk yapabilir. Baba olduklarını çok geç idrak ediyorlar çoğu böyle yani kafanıza takmayın sonra dank edince sizi hoş tutmaya çalışacaktır :) Bence sürece onu da dahil etmeye bilgilendirmeye çalışın ki farkına varabilsin ama asla moral bozmak yok bebeğiniz hisseder.

-İlk haftalar kasık ağrısı çok normal rahim kaslarını uyum sağlamaya çalışıyor. Belirli dönemlerde de oluyor kanama yoksa korkmayın. Lekelenmede de aktif canlı kan yoksa korkmayın oluyor bazen.

-Basit şeyler düşüğe yol açmaz. Ben geç öğrendim ve adaçayı kekik çayı içtim adetim sökülzün diye hatta bowling oynadım çok şükür bi şey olmadı hem eskiler tarlada çalışıyordu doktorunuz yasaklamadıkça risk görmedikçe siz de çok korkmayın ama nazlanın tabi şimdi nazlanmayacaksınız da ne zaman nazlanacaksınız

-İlk aylar kilo vermeniz çok normal son aylarda alacsksınız bebek yediklerinizden değil sizden besleniyor yani bişi yemezseniz bebek etkilenmez sizin depolarda beslenir sadece siz zorlanabilirsiniz. İlk 7 ay 2 kilo almıştım sadece son iki ayda hatta son ayda 8 kilo aldım

-Çatlak kremi için 4 veya 5.ayda başlayabilirsiniz. Lierac kullandım ben ama sadece göbeğine sürdüm göbek harici her yerimde çatlak oldu özellikle göbek yanları ve basenlerde. Siz oraları da iyice bi yağlayın inşaallah faydası olur.

-İlk 3 ay çok riskli. Düşüklerin çoğu bu zamanlar olur. İnşaallah hiç yaşamazsınız ama yaşayan arkadaşlar bilin ki çoğu kaybın sebebi siz değilsiniz genetik bozukluklar. Hissettikten ya da gördükten sonra olmasındansa erken olması daha az yıpratıcı. Rabbim kimseye hiçbir zaman yaşatmasın evlat acısını

-Veee kızlar çok uzun ve zor bi süreç ama yolun sonu çok güzel Rabbim hepinize sağlıklı mutlu güzel gebelikler yaşatsın.
Başka sorunuz olursa muhakkak sorun yardımcı olmaktan keyif alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…