2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Evet doktorda az alır ama en az 300-350 ve boydan 2 cm bekleriz dedi benimki 250 gr ve 1 cm uzamış

Benimkide öyle red yaşıyoruz çoğumuz ben uyumaya yakın veya yeni uyandığında deniyorum
Bende oğlumda çok sıkıntılı bi Red donemi yaşamıştım bir dakika kafar emip kendini yay gibi geliyordu kafasını arkaya atıyordu uyutup öyle emziriyordum ya da boynuma oyuncak boncuk vs asip yürüyerek oyalayıp wmziriyordum 5. Ayda gecti

Doktorumuz 5.ayda tadımlara,koltukta ve mama sandalyesine oturmaya başlıcaz dedi çok heyecanlıyım bu ay kucakta ve anakucağında oturabilir dedi, 4.ay aşılarını da oldu bu ay göz muayenesini yetiştiremedik 5.ayda olacak inşallah. Geri kalan her şey normal ama kilo ve boy canımı sıktı

Çok hareketlendiler ya ben bazen bakıyorum benim çocuğa diyorum kesin kalori yakıyordur bu, tam bi oğlan çocuğu oldu sürekli bi yerlere bulaşma derdinde. Hatta geçen çok salakça bi şey yaptım size de yazayım da sakın yapmayın. Koltuğa koydum mutfaktan bi şey alıp gelecektim, normalde hep mata koyarım. Ama çapraz koydum sağa sola dönse düşecek yer yok. Bi geldim çocuğun ayakları aşağı sarkmış öyle yüzüstü duruyor. Hiç o pozisyona nasıl geldi anlamadım. Bir de sanki tam koltuktan iniyordu da ben odaya girmişim gibi oldu komikti ama dersimi de aldım düşebilirdi

Benimki de yüzüstü uyuyor ya uyanınca sürüne sürüne geri geri geliyor yatağın ortasına bırakıyorum geçenlerde bi odaya geldim ki uyanmış geri geri sürünmüş aynı senin dediğin gibi bacakları diz hizasına kadar yatak dışındaydı biraz daha geç görsem düşerdi Allah korusun

Kuzum avokado ve kemik suyu tüket yağlandırırmış sütü. Ama daha çok emzirme süresini uzatmayı dene. Mastit olacak kadar sütün var maşallah emerken dikkatini çok fazla şey çekiyodur şimdi devamlı gözler fıldır fıldır. Bir emzirme danışmanı böyle dönemlerde gerekirse tuvalette karanlıkta oturup çocuğu emzirin diyordu

Aman Allah korusun kızlar idil daha dönmedi bile ama kısa süreli yalnız bırakacaksam yanına yastık falan koyup gidiyorum. İlk dönmesini yerde tamamlamasın çiçuum

Senin dediğin ni ben de ayakta emziriyorum bazen bazen hoplayarak emziriyorum değişik değişik şekillere giriyorum emsin diye 750 gr almış bu ay bizimkininde boyu neden bilmiyorum ebe ilk 1 cm ölçtü sonra 2 falan asmye gitmiştik çarşamba günü dr kontrolü var boyu orda belli olur

Bizimki kucakta oturuyor ya erken oldu biraz sanki ama uzandıramıyorum

İdil sabah 7 buçuktan beri sadece 1 kere 50 dklık bir uyku yaptı. Oh yarım saatte uyanmadı en azından derken bu sefer de bu saate kadar hiç uyumadı. Uyumaya çalışıyor uyuyamıyor. Memede uyutayım dedim kaka yaptı uyuyamadı. en son inat etti uyumadı derken eve bebek arabasını açmak zorunda kaldım. Ancak böyle uyuyabildi.. salonun ortasında bebek arabasında uyuyor şimdi. Uyanır diye alamıyorum da. Puset bölümünde sırtı falan ağrımaz inşallah

Ay bu çocuklar gerçekten bir değişik ama güzel yöntem arada bende yapayım olmazsa

Ay bu çocuklar gerçekten bir değişik ama güzel yöntem arada bende yapayım olmazsa
Vallahi insan ne yapacağını şaşırıyor kuzum. Asla alıştırmak istemediğim bir şey zorda kalmadığım sürece yapmam ama ne yapacağımı şaşırdım. Üzülüyorum da uyuyamıyor gözleri küçücük mutsuz içim gidiyor vallahi

Bunu da deneyeyim çok teşekkürler

Allah korusun ya
Aman Allah korusun kızlar idil daha dönmedi bile ama kısa süreli yalnız bırakacaksam yanına yastık falan koyup gidiyorum. İlk dönmesini yerde tamamlamasın çiçuum
Valla tehlikeli işte, benimki de sadece çıplakken dönmeye başladı iki gündür ne zaman zıbınla ya da bezle bıraksam çocuğu yüzüstü buluyorum bugün videosunu çektim

Valla uyusun da nasıl uyursa uyusun modundayız hepimiz. Benimki de geç yattı yatağına zar zor koydum iki kere falan emzirip emzirip tekrar yatırdım. En son artık bizim yatağa aldım yanına uzanıp emzirip ben de yanında durdum da bir buçuk saat falan uyudu da bölük pörçük.

Benimkide henüz tam dönmüyor dönmesi ihtimaline yanına yastık koyup yatağın ortasına koyuyorum ama geri gidebileceğini hiç tahmin etmemiştim artık arkasından yastıkla destekliyorum

Valla bebisler ya bazen atak yapıyorlar ya da yanlış ölçüm oluyor bazı aylarda.. bizimkide geçen ay 1 cm uzamış gibiydi şaşırdım az uzamış diye bu ay 5 cm uzamış görünüyor yani ya geçen ay yanlış ölçüldü yada bu ay büyüme atagi oldu

Bizimki bebek arabasında asla uyumuyor..durmak ta istemiyor uykusu geldiyse istediği tek bisey
var o da meme oradada dalamazsa başka alternatifimiz yok Uyumuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…