2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Aman aman nasıl güzeller ya 🤩
soyasosu soyasosu kız çocuğu cilvesi diye bir gerçek var dimi🤩
atatalya atatalya maşallah kuzeycim ya nasıl da yakışmış gömlek pantolon tam yarım yaş kombini olmuş😍
Papatyamaviss Papatyamaviss linoşcum yargı dağıtıyor lütfen onun kendine has kanun ve kuralları var 😄
Ve kimse linoşumun tombikliğine laf etmesin maşallah maşallah kuzuma🧿🤭

Yok canım olmadı en son 3. Ayda 7150 falandı ben evde en son 7500 ölçtüm annemdeyim ölçemiyorum ama kilo almamış gibi geliyor çarşamba 4. Ay aşımız var asmde ebe tartacak bu ay memeyle çok arası yoktu bilmiyorum 😊
Oyyy maşallah kuzuma ya 🧿
Deniz de 6 kilo anca olmuştur bizim de çarşamba 4.ay aşımız var bakalım kaç kilo kaç cm😊

Ekonomik boy bebeler bizimkiler 🤣🤣🤣
Maşallah diyorum grubumuzun tosuncuklarına 🧿🧿🧿😍

Annem diyor ki Allah dağına göre kar veriyor işte senin oğlan 10 kilo olsaydı kürdan gibi kolların zaten çıt diye kırılırdı haha 😂😂😂
Valla kas yapmışımdır ben 😁

İnşallah kuzum🙏🏻Bir de burda 4.ay aşıları çoğu kuzucukta ateş yaptı bizimkilerde yapmaz İnşallah 🙏🏻
Ay evet ya bende gördüm çoğu kişide yaptı galiba bizde ateş olmasada çok huzursuzmoldundiğer aşılarda ben düzenli calpol vereceğim😊
Yaaa anca 6 kilodur heralde😂
Bearhug Bearhug un dediği gibi mi acaba?
Ben de inceyimdir Satilucky Satilucky sen de öylesin😍
E çocuklar bize çekmişse demek
Kızlar bu arada bende çok zayıfım şuan olmasada bileklerim çok incedir Aslanı taşımaktan incittim galiba ağrıyor arada😊

Anneliğin olmazsa olmazı balım olur olabılıyor bazen ozellıkle cok tukendıgın zamanlarda sonra dönüp dıyorsun el kadar bebe kızsan ne kızmasan ne sankı anlıyor diye , ben de desteksiz iki çocuk büyütüyorum eşim sağolsun olabildiği kadar akşam 7 gibi eve geliyor genelde , birde seyahatleri başlarsa o zaman nanayı yedım ama yapcak bısey yok arada kendıne zaman ayır enerjını fulle sonra yola devam ☺️
Umarım başlamaz kuzum yakın zamanda. Ben tek başıma bir bebeyle bu kadar zorlanıyorum sende iki tane var bir de 🫠
Canım geçecek, geçecek...hepimiz neredeyse aynıyız. Ben de sabah akşam tekim haftada 1 anneme gidiyorum ama orda da bana yapışık dinlenme yine yok. Tek kurtarıcı ne yemek yapsam ay ev dağıldı modu olmuyor. Eşim çok yoğun çalışıyor, geceleri 4aydır 4 kere kalkmamıştır. Gündüz de yarım saat tek başına oyalarsa ne âlâ. Kayınvalimdemleri de haftada 1 görüyorum genlde pazar günü orda da rahat yok anca sinir olup geliyorum her hafta. Ben de kızımı çok bekledim çok istedim o yüzden her yorgunlukta kendime diyorum kapa çeneni o olmuyo diye ağladığın günleri unutma bu günlerde geçecek diye. Bu hafta geceleri çoo zorladım uyumuyo ağlıyo artık ben bayılıcam uykusuzluktan gündüz de uyusun diye bebek arabasoyla dışarıdayız bana yine uyku dinlenme yok ama yine o da geçti. Çok şükür sağlıklılar evimizdeyiz yatağımızda yatıyoruz ya hastane köşelerinde olsaydım diyorum varsın uyumasın ağlasın elbet uyucak elbet susacak. Bu hafta full dışarıdaydık gündüz de çıktık akşamları arkadaş grubumuzla da çıktık. Hatta pzt eşli hamama gittik kızıma 2 saat halası baktı ama kıyameti kopartmış hamama gittim keselenemeden eve geri döndüm🤣 hanfendiyi aldık tatlı yemeğe geldi bizle saat 12 fıldır fıldır etrafı izliyo. Çok gezmeyi seven bi kızım var evde ağlarken montunu giydiriyorum susuyo🤣🤣 ben de buna sığındım her gün yarım saat bile olsa çıkıyprum bana da iyi geliyo. Dün anneme kahvaltıya gittik sonra onların işi vardı aldım kızımı çarşıya gittim bebek arabasıyla yürüye yürüye. Burnumdan getirceğini bile bile yine gittim çünkü kafamı dağıtmaya başka şeyler görmeye ihtiyacım var. Evden çıkmadan emzirdim altını değiştirdim çarşıyla annemin ev yürüyerek 15 dk yarı yolda uyudu zaten. Gittim bi kahve içtim tatlı yedim tek başıma dolandım oooh kendime geldim🤣🤣🤣🤣 işin kötüsü 1 haftadır sokaklardayız bu gece nereye gitsek diye düşünüyorum😀
Senin gezmeyi seven kızını yerim 😅 çok haklısın hepimiz hemen hemen aynıyız aynı dönemlerden geçip aynı sorunları yaşıyoruz. Bir bebek kolay büyümüyor biz istedik. Kullanma klavuzu ile de gelmedi neticede zorlanmak çok normal. Ama mızmızlanmak da çok normal bence 😅
Çıkıp gezin tabi iyi geliyor. Bizim için de öyle ama pek fırsat bulamıyoruz malum sebeplerden. Bir de oturduğum semt inanılmaz yokuşlu bebek arabasını alıp çıkmak çok zor oluyor benim için. Arada anneme gidiyorum arada fırsat bulursak avm vs. Hava alacağımız yere arabayla gitmek zorundayız bu çok sinir bozucu. Buraya taşınırken geleceği düşünmemişim hiç 😅
Valla öyle ömür de geçiyor 😂 bir yerden sonra geçecek şu dönem gelsin bitecek demeyi bırakcam ama ne zaman bilmem 🤣 Umut fakirin ekmeği mfmdmdkdksk 🤣

Öyleymiş cidden kuzum valla en iyi ihtimale iki haftayı bulacak gibi bizimki de 🥺
Bu sefer derisinde döküntü de yaptı ona çok üzüldüm ☹️
Sağ Salim bir büyütseydik şu çocukları ya 🥲🥲

İnşallah kuzum inşallah 🙏🏻
Doktoruna henüz gitmedik bakalım ne diyecek 🫠
Dördüncü ay atağına bir de alerji atağıyla kafa atmayız umarım çocuklar için de zor 😞 büyümek sıkıntılı bir iş zaten dişi ağrır fazla uyarılır merak eder korkar derdini anlatamaz
Bizim için de zor ama uykusuz yorgun normalde insan bedeninin uzun zaman kaldıramayacağı şekilde her günü baştan yaşıyoruz Allah iyi dayanma gücü veriyor bakma
Kendini de üzme bunca şeyin arasında tek başına mücadele ediyorsun Rabbim gücüne güç katsın
Ben de dahil burada çoğu arkadaş destekli olduğu halde pes ediyordur zaman zaman ki kendi adıma ben ediyorum hem de baya sık 😀
Meme ve mama reddi yaptığı zamanlar kaç kere eşimi işinin başından kaldırıp toplantısını bile bölüp dayanamıyorum ne olur diye katıla katıla ağladığımı biliyorum
Büyüyecekler sıpalar ama işte 🥲 şimdi yaşarken zor geliyor
Bil ki yalnız değilsin sarılıyorum sana kocaman

Hem de nasıl 🥲
Eski çiroz halime dönmem uzun sürmedi 🤣 ama göbek gitmedi duruyor can sıkıcı bir şekilde
Zayıf ama göbekli tuhaf bişi oldum kdkdkdksksk😀

Ona da bakayım kuzum bi sağ ol 💙
Canım benim ben de aana sarılıyorum kocaman ♥️ sizin destekleriniz çook iyi geldi iyi ki varsınız 💕
Kuzum sana tüm içtenliğimle sarılıp yalnız değilsin demek istiyorum 🙏🏻
Hep de söylüyorum yine söyleyeceğim desteksiz bebek büyütmek gerçekten çok zor bunu başaran canım kadınlar sizi alnınızdan öpücem😘😄
Ben kayınvalidem ile büyütüyorum ama hepsi zorunluluktan bazen acaba yalnız olsaydım nasıl olurdu diye de düşünüyorum sonra o düşünceyi atıyorum kafamdan.Bakma kız ev ev üstüne de olmuyor birbirimizi bir şekilde idare ediyoruz 🫠
Son 2-3 haftadır Deniz'in gece uykuları çok kötü saat başı uyanıyor sürekli mızıklanıyor ağlıyor hele dün gece 2de uyuyup sürekli çığlık çığlığa ağladı kızdım niye uyumuyorsun diye sonra dedim kendine gel o daha bebek ne anlar uyuyabilse uyur zaten dediöözür diledim sarıldım öptüm minik meleğim sen olmasaydın ne yapardık nasıl üzülürdüm olmuyorsun diye konuştum onunla sanki o da anlıyor gbi bana bakıp dinlenmez mi daha çok vicdan azabı 🥹Sonra şükrettim rabbime bize bu mucizeyi verdiği için🙏🏻
Yani hepimizin böyle anları oluyor destek olsa da olmasa da 😭Bende destek var ama bak dün gece aynı şeyleri yaşamışız 🫠Şimdi eşinle konuş biraz idare etsin seni çık hava al anne olsak da bizde insanız biraz yalnız kalmaya ihtiyacımız var.Hep diyorum keşke Papatyamaviss Papatyamaviss e aynı yerde olsak da idare etsek birbirimizi 🥹
Sarılalım kuşum 🥹
Dün gece hepimiz bir kızdık galiba bebelere. Dolunay molunay var mıydı ona atalım suçu 😅 kuzum ev ev üstüne kesinlikle zor. Kp yoğun bakımdayken kv 2 gün bizde kaldı. Dünya tatlısıdır asla sorunumuz yok ama rahat edemedim ben gene. He ama şu da var tuvalete gittiğinde kapıyı açık bırakıp ağlayacak mı acaba diye diken üstünde olmaktan daha iyidir 🫠
Bugün yoğun bir gündü kendime ayıracak vakit yoktu. Yarın misafirim var gene zor. Ama kendime sözüm var ilk fırsatta idili babaya bırakıp kaçacağım 😂
Vallahi keşke aynı yerde olsak ne güzel olurdu 🥲

Oluyor kuzum beslenmene dikkat etmen lazım. Herkesi farklı şeyler rahatsız da edebiliyor. Benim de yok safra kesem. Bi süre fazla yüklenmedim mideme. Yumurta mesela safra yapar. Safra kesesi olmadığı için de mideye yüklenilir. Vücut anca alışacak.
Merhaba,
Benimde hamilelikte çıkmıştı safra kesimde taşlar kizim 2.5 yaşa yaklaştı ağrıdan duramıyorum 3 hastane alalım kararı aldı gün aldım artık. Yan etkilerden çok korkuyorum (hizli kilo alımı, tip2 diyabet, karaciğer yağlanması artisi, yemekleri sindiremem mide rahatsızlıkları falan) sizin durumunuz nasıl safra kesesi olmaması her hangi bir olumsuzluk yasatiyormu acaba ????

freejourney freejourney canım seni o kadar iyi anlıyorum ki tek başına bebek büyütmek çok çok zor bende yalnızım ne annem yanımda ne kayinvalidem .kayinvalidemle aynı ilde farklı ilçelerdeki 4 ayda bi gece gelip kalmisligi yok 3 kere geldiler ondada misafir mantığı yiyip içip bebek sevip gittiler ...eşim daha çok büyük çocukla ilgileniyor şuan küçüğün bakımı tamamen bende ne gece ne gunduz eşimden hiçbir yardım yok...ben biraz sanırım tecrübe biraz da uykusuzluga falan vucut artık alışmış oğlum 7 yasinda 7 yıldır gece yastığa başını koyup sabah uyanmak nasıl biseydi ben unuttum şuan
Ama bu yaşadıklarını ilk doğumum da dibine kadar yasadim oğlum kolik alerjik asla uyumayan sürekli ağlayan bir bebekti çok bağırdım bağırdığım için vicdan azabı çekip anıra anıra agladim yani o dönemde bana geçecek büyüyecek çok dediler evet geçti büyüdü ama o dönemde bana bu söylenenlerin bi anlami yoktu çünkü sadece psikolojik değil bedenim yorgundu ..dinlenmeden istedigin kadarr geçecek diy3 düşün vücut çöküyor kaldıramıyorum o yüzden yardım isteyebilecegin birileri varsa iste yoksa maddi durumun elveriyorsa yardımcı al yanına sen evdeyken bikac saat bile olsa bebeği oyalayabilecek birilerinin olması sana nefes aldirir
Ah canım benim Allaha şükür İdil aşırı zor bir bebek değil ben ona rağmen zorlanıyorum sen kolik bebek büyütmüşsün nasıl zor geçmiştir o dönemler. Ne kadar geçip gitse de unutulmamış iz bırakmış. Annelik ne büyük bir mertebe. Ne zor sınavlardan geçiyoruz Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
Kp haftaya taburcu olacak sanıyorum. Eşim haftada 2 gün işe gidiyor. Akşamları hastaneye gitmek zorunda olmayacağı için daha kolay olacak benim açımdan. En azından bugün ben çok yoruldum al çocuğu uyut diyebileceğim. Bunu önceden yapıyoduk çocuğu uyutma stresinden uzaklaşmak bile iyi geliyordu. Son dönemde bu da elimden alınınca yorgun düştüm ama tünelin ucu görünüyor gibi bakalım.
Allahım inşallah yaaaa 🥰

Ah canım benim haklısın, ağla üzül yani ne bileyim hepimiz aynı tepkileri veriridik. Sen sabırlı bile davranmışsın. Bugünler geçecekmiş öyle diyorlar 🥰 kp şifalar diliyorum.
acayip sulu göz oldum zaten. Hala lohusa olabilirim 😅 umarım geçer gider. Teşekkür ediyorum ♥️
Canım ne kadar güçlüsün çok iyi idare ediyorsun bu dönemi. Yorulman o kadar doğal ki. Tez zamands kp iyileşir inşAllah çok geçmiş olsun🤲
Ve bu arada bende bazen uyumadığı için sinirleniyorum. Bizde insanız uyutma işi bizdede hep bende. Ve sonra çok üzülüyorum. Bu yüzden sinirlendiğimde üzüldüğümü hatırlatıyorum kendime biraz da olsa törpüledim gibi 🥲
Çok sağol bitanem 😘
Ben de güzel idare ediyodum da yıprandım sanırım biraz. Toparlarız Allahın izniyle 🥰

X