2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Hamilelik lohusalık yenidoğan geçti bu da geçer tabi de ömür de geçiyor be gülüm 😀

Kimyonu ben de kullanıyorum neredeyse her yemeğe katar oldum. Göz kararı ekliyorum ben ezogelin yaptım bugün yarım çay kaşıgı ekledim. Tadına alışık ve seviyorsan bol bol koy derim.

Üstteki pompalı şişe canım.
Valla öyle ömür de geçiyor 😂 bir yerden sonra geçecek şu dönem gelsin bitecek demeyi bırakcam ama ne zaman bilmem 🤣 Umut fakirin ekmeği mfmdmdkdksk 🤣
Kuzum 14 gün ile 21 günde anca temizleniyor vücüt , ben nokta kadar kaşar peynırı yemıstım çok canım cektı dıye ve kan ile karşılaşmıştım malesef cok zor bi durum ama gececek kuzum kendını de suçlama yapcak bişey yok yedın geçti gitti
Öyleymiş cidden kuzum valla en iyi ihtimale iki haftayı bulacak gibi bizimki de 🥺
Bu sefer derisinde döküntü de yaptı ona çok üzüldüm ☹️
Sağ Salim bir büyütseydik şu çocukları ya 🥲🥲
Umarım tekrarlamaz canım 🙏🏼
Egzama için ne dedi doktor?
Huzursuz hissediyodur kuzum benim ya ondan ağlıyodur. İkiniz de toparlayacaksınız canım biraz daha sabır. Diyeti bozduğun için kendini suçlama lütfen bilsen asla yemezdin.
İnşallah kuzum inşallah 🙏🏻
Doktoruna henüz gitmedik bakalım ne diyecek 🫠
Dördüncü ay atağına bir de alerji atağıyla kafa atmayız umarım çocuklar için de zor 😞 büyümek sıkıntılı bir iş zaten dişi ağrır fazla uyarılır merak eder korkar derdini anlatamaz
Bizim için de zor ama uykusuz yorgun normalde insan bedeninin uzun zaman kaldıramayacağı şekilde her günü baştan yaşıyoruz Allah iyi dayanma gücü veriyor bakma
Kendini de üzme bunca şeyin arasında tek başına mücadele ediyorsun Rabbim gücüne güç katsın
Ben de dahil burada çoğu arkadaş destekli olduğu halde pes ediyordur zaman zaman ki kendi adıma ben ediyorum hem de baya sık 😀
Meme ve mama reddi yaptığı zamanlar kaç kere eşimi işinin başından kaldırıp toplantısını bile bölüp dayanamıyorum ne olur diye katıla katıla ağladığımı biliyorum
Büyüyecekler sıpalar ama işte 🥲 şimdi yaşarken zor geliyor
Bil ki yalnız değilsin sarılıyorum sana kocaman

Umarım canım hele bu zamanlar hem bağışıklık hemde direnç lazım.. sen baya kilo da verdin o zmn?
Hem de nasıl 🥲
Eski çiroz halime dönmem uzun sürmedi 🤣 ama göbek gitmedi duruyor can sıkıcı bir şekilde
Zayıf ama göbekli tuhaf bişi oldum kdkdkdksksk😀
Bephantolun atoderm i de tavsiye ederim kızımda alerjiye bağlı egzama vardi
Ona da bakayım kuzum bi sağ ol 💙

Benim de komşum yok öyle çok gezmeyi gidip gelmeyi de sevmem tamamen evcimen bi insanım seda sayanın dediği gibi ev düşkünü evimin kadınıyım😀 ama kızım tam tersi yandık valla😂😂

Kizlar, Ada nin burnu bu hafta hep tıkalı.. akşam nefes alamadı çocuk hemen fizyolojiksiktim çektim anca uyudu.. odanın sıcaklığı 23 nem ise 70 olmuş
. Her sabah tıkalı uyanıyor temizliyorum.. gün içinde 9 10 kere hapsurur baya fışkıran şekilde yani.
Ateş yok hirilti yok çok şükür ama nasıl açılacak bu burunlar..😔😔

Kizlar, Ada nin burnu bu hafta hep tıkalı.. akşam nefes alamadı çocuk hemen fizyolojiksiktim çektim anca uyudu.. odanın sıcaklığı 23 nem ise 70 olmuş
. Her sabah tıkalı uyanıyor temizliyorum.. gün içinde 9 10 kere hapsurur baya fışkıran şekilde yani.
Ateş yok hirilti yok çok şükür ama nasıl açılacak bu burunlar..😔😔
Günde 6 kereye kadar temizleyebilirsin canım, bol bol temizlemeni öneririm gün içinde de. Oğlumda da oldu aynısı, birkaç güne geçti bu şekilde. Nebulazatör varsa o da rahatlatır

4. Ay bizi fena vurdu kızlar 😅 girer girmez gece uykuları bozuldu 2 saatte bir uyanmaya başladı. Bir de memede huzursuzlanıyor, etrafı izlemek istiyor bazen emmek istemiyor. Mamayı kabul ediyor onda sıkıntı yok sadece efor harcamak istemiyor beslenmek için çok belli 😂 Memeyi bırakacak diye ödüm kopuyor en azından 1 sene anne sütü alsın istiyorum. Karanlıkta ve müzik eşliğinde daha iyi emiyor onu denedim birkaç kere, o şekilde de zor ev dışında nasıl o ortamı yaratıyım. Umarım geçici bir durumdur 🤦🏻‍♀️

4. Ay bizi fena vurdu kızlar 😅 girer girmez gece uykuları bozuldu 2 saatte bir uyanmaya başladı. Bir de memede huzursuzlanıyor, etrafı izlemek istiyor bazen emmek istemiyor. Mamayı kabul ediyor onda sıkıntı yok sadece efor harcamak istemiyor beslenmek için çok belli 😂 Memeyi bırakacak diye ödüm kopuyor en azından 1 sene anne sütü alsın istiyorum. Karanlıkta ve müzik eşliğinde daha iyi emiyor onu denedim birkaç kere, o şekilde de zor ev dışında nasıl o ortamı yaratıyım. Umarım geçici bir durumdur 🤦🏻‍♀️
Oo hoşgeldiniz hoşgeldiniz bizde tam kalkıyorduk 😂

Kızlar bu saç dökülmesine napacağız yaaa kel kalacağım yakında. Şakaklarım açıldı zaten azdı saçım iyice azaldı 😔 ay tutam tutam akıyor resmen
Kuzum sonradan çıkıyormuş ama benim de açılmaya başladı şakaklarım😭

Bu havalar daha gelmez sanki canım o yüzden gene bize sokaklar.. biz hiç bu kadar sokağa çıkmamıştık hoşuna da gitti aslında o yüzden kıyamam gibi😅😅
Bizim her gün dışarda olmamız peki😄-1 derecede bile çıktık bu havalar kaçırılmaz 😊

Bugün burası biraz benim ağlama duvarım olsun mu..

Kayınpederim ben doğum yaptığımdan beri hastanede. 3 ameliyat geçirdi şimdiye kadar. En sonuncusu kalp ameliyatı idi. Sadece 1 ay kadar evdeydi öncesi sonrası hep hastane. Aman bir şey olur yaşlı da adam diye her fırsatta İdil’i dedesine götürüyorum.
Devamlı bir hastaneye taşınma hali yani. Çocuğumun hastane bağışıklığı oldu resmen.. bu süreçte evde kaldığım dönemlerde şiddetli migren atakları vs geçirdim ve eşim babasının yanına gitmek zorunda kaldı. Babasının sağlığı söz konusu diye ben ısrar ederek gönderdim ama o gece ağrıdan nasıl ağladığımı, İdil’i asla nasıl uyutamadığımı ben bilirim. O döneme dayanıyor yorgunluğum. Çok yoruldum. Eşim normalde evden çalışıyor haftada 2 gün işe gidiyor. Geçen 2 hafta boyunca işe gitmesi gerekti. Akşam 8e doğru eve geliyor normalde. Eve gelmeden hastaneye uğruyor, o gelene kadar ben İdil’i uyutmuş oluyorum. Evdeyken de yoğun geçiyor işi gene devamlı ben ilgilenmek zorunda kalıyorum. Akşamına hastaneye gidiyor ben uyutuyorum. Bugün o hastanedeylen hüngür hüngür ağladım. Çünkü kızım bugün meme dışında hiçbir şekilde uyumadı, yorgunluktan bitap düştü. En son gece uykusuna yatırdığımda memede bile uyuyamadı. Emzik almadı. 1 saatte uyutabildim sinirlerim çok bozuldu. Özellikle böyle zamanlarda yalnız olmak beni çok yıpratmaya başladı. İdil orada ben yanında ağladım da ağladım. Uyumadığı için sinirlendim kızdım sonra kızdığım için ağladım. Hala gözlerim doluyor küçücük bebek uyuyabilse uyurdu zaten. Zorlandı belli ki. Uykusuz kalmaya bayılmıyor herhalde. Ne akla hizmet kızıyorum ki. Ama işte yoruluyorum sabrım kalmıyor bazen. Eşim istediği kadar destek olamıyor. Kv hastanede kayınpederin yanında. O da olamıyor. Benimkiler whatsapp anneannesi teyzesi onlardan da hayır yok. Tabiki kimseye güvenerek bebek yapmadım ama eşimle de gönül rahatlığıyla büyütemiyorum ki. O da çok üzgün bi tarafta siz bir tarafta babam diyor. Evin tek erkek çocuğu her şeylerine o koşturuyor. Herkesi ayakta tutmaya çalışıyor ama kendi psikolojisi artık sağlam değil. Kayınpederim ölsem de kurtulsam kafasında. Kayınvalidem onu toparlamaya çalışırken yoruluyor devamlı eşimden destek istiyor. İşin içine sağlık girince sitem de edemiyorum. Kendimi sıkışıp kalmışım gibi hissediyorum. Hayatıma 1 hafta mola verip kafa dinlemek istiyorum keşke mümkün olsa..
Kuzum sana tüm içtenliğimle sarılıp yalnız değilsin demek istiyorum 🙏🏻
Hep de söylüyorum yine söyleyeceğim desteksiz bebek büyütmek gerçekten çok zor bunu başaran canım kadınlar sizi alnınızdan öpücem😘😄
Ben kayınvalidem ile büyütüyorum ama hepsi zorunluluktan bazen acaba yalnız olsaydım nasıl olurdu diye de düşünüyorum sonra o düşünceyi atıyorum kafamdan.Bakma kız ev ev üstüne de olmuyor birbirimizi bir şekilde idare ediyoruz 🫠
Son 2-3 haftadır Deniz'in gece uykuları çok kötü saat başı uyanıyor sürekli mızıklanıyor ağlıyor hele dün gece 2de uyuyup sürekli çığlık çığlığa ağladı kızdım niye uyumuyorsun diye sonra dedim kendine gel o daha bebek ne anlar uyuyabilse uyur zaten dediöözür diledim sarıldım öptüm minik meleğim sen olmasaydın ne yapardık nasıl üzülürdüm olmuyorsun diye konuştum onunla sanki o da anlıyor gbi bana bakıp dinlenmez mi daha çok vicdan azabı 🥹Sonra şükrettim rabbime bize bu mucizeyi verdiği için🙏🏻
Yani hepimizin böyle anları oluyor destek olsa da olmasa da 😭Bende destek var ama bak dün gece aynı şeyleri yaşamışız 🫠Şimdi eşinle konuş biraz idare etsin seni çık hava al anne olsak da bizde insanız biraz yalnız kalmaya ihtiyacımız var.Hep diyorum keşke Papatyamaviss Papatyamaviss e aynı yerde olsak da idare etsek birbirimizi 🥹

Ooo biz bunu uzun süredir yaşıyoruz daha fenası mama yemiyor, emiyor ama bırakınca uyumuyor dün gece 2de uyuyup 8de tamamen uyumamak üzere kalktı ve saat başı uyanıp çığlık çığlığa ağladı 🤦🏼‍♀️
Başım ağrıdı sabaha karşı artık parol aldım geçmedi eşime veriyorum onda da durmuyor sadece beni istiyor benim kucağımdan inmiyor nasıl geçecek 4.ay bilmiyorum 😭

Günde 6 kereye kadar temizleyebilirsin canım, bol bol temizlemeni öneririm gün içinde de. Oğlumda da oldu aynısı, birkaç güne geçti bu şekilde. Nebulazatör varsa o da rahatlatır
Her seferinde çekiyorum acaba zarar veriyor mu diye düşünüyordum canım.. 6 kere ise iyi yapayım gün içinde uyutmadan önce özellikle.. oda çok nemli benim bile boğazım kuruyor bebe ne yapsın.. 🫣🫣😔

Papatyamaviss Papatyamaviss R ririi uyanınca memeye mi alıyorsunuz her seferinde, o kadar sürede süt birikmez bir de istemez benimki. Tekrar uykuya nasıl geçiriyorsunuz?
Mesela 10da emzirip yatıyorum max yarım saate bızıklanıyp sallıyorum beşiğinde sonra 11.30 givi kalkar yine sallıyorum 12-1e doğru anca emziriyorum çünkü açlık ağlaması yapıyo diğerleri bızıklanma🤣 bazen susmuyo yine memeye alıyorum boş boş çekmek orda durmak bile mayıştırıyo, 3-4 gibi yanıma alıyorum bi de sanah 7-8de yanıma alıyorum yapışıyp memeye bende uyuyorum🤣🤣🤣

Kuzum iyi seni yeni vurmuş dua et 🤣🤣🤣
Bizim bebe hep atarlı giderli 🤣
Gündüz kuş uykusu da olsa azıcık uyurdu bazen bir kahve içerdik bu ara o da gitti
Ne gündüz uyuyor ne gece
Gece küçükken bile daha çok uyurdu süt mü yetmiyor gece aç mı kalıyor da habire uyanıyor diyor eşim ama memeye geldiği an yine kapatıyor gözü yatağına koyunca açıyor
Parmağını ağzına sokup cok cok emmeye başlıyor bir süre sonra sıkılıp ağlıyor 🥲
Uykusuzluktan halüsinasyon görüyorum artık gece evde adam var gördüm diye tutturdum o kafayla ne gördüm Allah bilir 😀😀😀

Mesela 10da emzirip yatıyorum max yarım saate bızıklanıyp sallıyorum beşiğinde sonra 11.30 givi kalkar yine sallıyorum 12-1e doğru anca emziriyorum çünkü açlık ağlaması yapıyo diğerleri bızıklanma🤣 bazen susmuyo yine memeye alıyorum boş boş çekmek orda durmak bile mayıştırıyo, 3-4 gibi yanıma alıyorum bi de sanah 7-8de yanıma alıyorum yapışıyp memeye bende uyuyorum🤣🤣🤣

Kuzum iyi seni yeni vurmuş dua et 🤣🤣🤣
Bizim bebe hep atarlı giderli 🤣
Gündüz kuş uykusu da olsa azıcık uyurdu bazen bir kahve içerdik bu ara o da gitti
Ne gündüz uyuyor ne gece
Gece küçükken bile daha çok uyurdu süt mü yetmiyor gece aç mı kalıyor da habire uyanıyor diyor eşim ama memeye geldiği an yine kapatıyor gözü yatağına koyunca açıyor
Parmağını ağzına sokup cok cok emmeye başlıyor bir süre sonra sıkılıp ağlıyor 🥲
Uykusuzluktan halüsinasyon görüyorum artık gece evde adam var gördüm diye tutturdum o kafayla ne gördüm Allah bilir 😀😀😀
Kesinlikle memeye alınca mayışıyor süt olsun olmasın amacı zaten doymak değil ki memede kalmak🫠
Sanırım memede kendini güvende hissediyor diye düşünüyorum ben bilmiyorum belki yanlıştır ama🙃

Bize atagin vurmamis hali 2 saatti😅atağa girdik gireli 1 buçuk saatten uzun uykusu yok bazı geceler ise huni takip oynamalik....mesela dün gece 12 de uyudu 4bucuga kadar 20 dakika da bir uyandi bizimki pispisla falan geri uyumuyor illa emecek her seferinde memeye aldım tekrar.. ben uyuyamadım tabi 4bucuktan sonra Bi kere 1 buçuk saat iki kerede 1 er saatlik uykusu oldu 8de tamamen uyandı her gece maksimum 3-4 saat uyuyorum gün içinde nasıl ayakta kalıyorum kendime çok şaşırıyorum
Bizimkide emerken etrafı izlemek istiyor meme ağzında uzatıp çekiyor memeyi 😅

Kesinlikle memeye alınca mayışıyor süt olsun olmasın amacı zaten doymak değil ki memede kalmak🫠
Sanırım memede kendini güvende hissediyor diye düşünüyorum ben bilmiyorum belki yanlıştır ama🙃
Evet tsmamen güven🥲 bi eliyle memeye dokunur diğer eliyle parmağımı tutar🥲🥲🥲

X