- 2 Ağustos 2021
- 5.543
- 5.268
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #81.861
Suyu bol içince uykular hepten harapBende bazen oluyor baş dönmesi ama gün içerisinde. Çok aç uyanırdım yatmadan da aç olurdum yerdim az bucuk bişeyler şimdi o olmuyor çok şükür. Ama çok susuyorum emzirirken özellikle suya dikkat et bol içmeye çalış
40ı çıktığından beri düşünüyorumDüşünüyor musun ne zaman
ooo hayırlı mutlu sağlıklı yaşları olsun. Birlikte nice güzel anılar biriktirdiğiniz yıllarınız olsunKızlar doğum günü yaptım dün yabancı anksiyeteleri olan bebekler herkese gülücük atıp tüm hünerlerini gösterdiler kimseyede ağlamadılar ben çok şaşırdım bizimkilere değil dokunmak bakınca bile ağlıyorlardı bir yaş huzur mutluluk sağlık getirsin hepimize
geçmiş olsun canım. Uykusu gelince yüzünü gözünü ovuştururken mikrop kapmış olabilir ya da nevresimden falan olabilir. Değiştirmediysen değiştir. Ilık çay pansumanda iyi gelir derler.Kızlar bebeğin bir gözü çapaklanmış kapanmış bi uyandım yavrum gözünü açamıyor neden oluyor bu
Bebeğin henüz net bir kelime konuşmuyor ama ara ara daha net bi şekilde baba diyor (ben onu kelimeden saymıyorumKızlar nasilsinizzz? Bugün giremedim.bi sabah tlf elime aldim,kizi da yeni uyuttum,geldim.Aklima.takilan bir seyler var,sorularim.var size.
1- Gün icinde bebeginizle nasil vakit geciriyorsunuz?
2-Kitap okuyorsaniz nasil bir okuma yapiyorsunuz?
3-Bebeginiz kac kelime konusuyor?
Benim kizimla gecirdigim.vakit hep kitap okuma üzerine.bir ara cok takiyordum okutmuyor yirtiyor diye,bir aydan fazldir degisti.simdi kitap okuyoruz hep 15-20 kitap var sürekli okuttugu.digerlerine bakmiyor pek.hep ayni kitaplari oku diye elime veriyor,döndürüp dolastirip ayni kitaplari okuyoruz.Benim kafama takilansa şu: ben kitaptaki her seyi okuyorum ve dinliyor.instagramda sabah söyle bir paylasima.denk geldim,bebeginize kitap okurken birebir okumayin,bir iki kelimeyle anlatin diye.diyen kisinin bebeginin 17 aylikken 73 kelimesi varmis.Acaba ben böyle yapmadigim icin mi kizimin bir kelimesi bile yok.
Kitaplarından okumaya çalışıyorum her gün. Evde çok peşimde gezdiği için kendi kendine oynamasına fırsat oluşturmaya çalışıyorum daha çok. O oynarken yanında sessizce duruyorum bana sardığı zaman da oyuncaklarıyla oynatıyorum. Toplarla falan öyle oyunlar oluşturduğumda ilgisini çekmedi açıkçası.Kızlar nasilsinizzz? Bugün giremedim.bi sabah tlf elime aldim,kizi da yeni uyuttum,geldim.Aklima.takilan bir seyler var,sorularim.var size.
Benim kizimla gecirdigim.vakit hep kitap okuma üzerine.bir ara cok takiyordum okutmuyor yirtiyor diye,bir aydan fazldir degisti.simdi kitap okuyoruz hep 15-20 kitap var sürekli okuttugu.digerlerine bakmiyor pek.hep ayni kitaplari oku diye elime veriyor,döndürüp dolastirip ayni kitaplari okuyoruz.Benim kafama takilansa şu: ben kitaptaki her seyi okuyorum ve dinliyor.instagramda sabah söyle bir paylasima.denk geldim,bebeginize kitap okurken birebir okumayin,bir iki kelimeyle anlatin diye.diyen kisinin bebeginin 17 aylikken 73 kelimesi varmis.Acaba ben böyle yapmadigim icin mi kizimin bir kelimesi bile yok.
Ay ben bu cümleyi ilk defa duydum ama nasıl hoşuma gitti anlatamam ne kadar güzel bir cümleBebeğin henüz net bir kelime konuşmuyor ama ara ara daha net bi şekilde baba diyor (ben onu kelimeden saymıyorum). Gün içinde hergün kitap okumuyoruz ama mutlaka kitaplardan bir şeyler gösteriyoruz. Üçgenler, hayvanlar meyveler falan. Ben bol bol sergi gezdiriyorum, müzik aleti denemesi yapıyoruz. Onları yaparken hep anlatıyorum. En son gittiğimiz sergide eski ve yeni birlikteliğini anlatıp bize bağlamıştım. Öyle derin sohbetlerde ediyorum amaaaaa ne kadar anlıyor bilemiyorum. Kendisi bazen kitapları alıp okur gibi değişik sesler çıkartıyor. Hiç biri anlamlı değil. Eskiler çocuk elbet bi gün konuşur sen ne zaman konuşup ne zaman susması gerektiğini öğret derlermiş. (Bu lafıda bana çok söyleyen oldu içimde kalmasın )
Ben anadolu masallari serisini ve aklima getiremedim suan bir seri almistim hareketli kitaplar sincap kitaptan vs var ben de hepsini okuyorum niye okumamak gerekliymis ki bilemedim bugun leylek ile tilkiyi okuduk gorsellere bakiyor ben abartarak dramatize ederek okuyorum ilgisini cekiyor sayfalari ceviriyor ust uste o an durup pür dikkat dinlemiyor vs her gun yagmur kar yoksa vs disari cikartiyorum 2 saat. Gelince ek gida rlini yuzunu yika . Bugun icvice gecen 4lu kaplar var onlara takildi baska bir seye uzanip onu inceliyor agzina aliyor ben de aksqm 7-9arasi bazen yapacak bir sey bulamiyorum sıkılıyor. Her seye gel diyorKızlar nasilsinizzz? Bugün giremedim.bi sabah tlf elime aldim,kizi da yeni uyuttum,geldim.Aklima.takilan bir seyler var,sorularim.var size.
Ben de ayakkabi ariyorumKızlar ayakkabı almam gerek, yumusak tabanlı, bı tane bot almıstım giymedi, yuruyemedı, cok sertti, ıade ettim. Ne alayım, bana direk link atın
Kitap okuyorum,top oynuyoruz,yurumeye cikiyoruz,oyun grubuna goturuyorum,doldur bosalt yapiyoruz bol bol.Kızlar nasilsinizzz? Bugün giremedim.bi sabah tlf elime aldim,kizi da yeni uyuttum,geldim.Aklima.takilan bir seyler var,sorularim.var size.
Uzun cümlelerden anlamiyorlarmis sanirim o yüzdenBen anadolu masallari serisini ve aklima getiremedim suan bir seri almistim hareketli kitaplar sincap kitaptan vs var ben de hepsini okuyorum niye okumamak gerekliymis ki bilemedim bugun leylek ile tilkiyi okuduk gorsellere bakiyor ben abartarak dramatize ederek okuyorum ilgisini cekiyor sayfalari ceviriyor ust uste o an durup pür dikkat dinlemiyor vs her gun yagmur kar yoksa vs disari cikartiyorum 2 saat. Gelince ek gida rlini yuzunu yika . Bugun icvice gecen 4lu kaplar var onlara takildi baska bir seye uzanip onu inceliyor agzina aliyor ben de aksqm 7-9arasi bazen yapacak bir sey bulamiyorum sıkılıyor.
Bu lafa bayildimBebeğin henüz net bir kelime konuşmuyor ama ara ara daha net bi şekilde baba diyor (ben onu kelimeden saymıyorum). Gün içinde hergün kitap okumuyoruz ama mutlaka kitaplardan bir şeyler gösteriyoruz. Üçgenler, hayvanlar meyveler falan. Ben bol bol sergi gezdiriyorum, müzik aleti denemesi yapıyoruz. Onları yaparken hep anlatıyorum. En son gittiğimiz sergide eski ve yeni birlikteliğini anlatıp bize bağlamıştım. Öyle derin sohbetlerde ediyorum amaaaaa ne kadar anlıyor bilemiyorum. Kendisi bazen kitapları alıp okur gibi değişik sesler çıkartıyor. Hiç biri anlamlı değil. Eskiler çocuk elbet bi gün konuşur sen ne zaman konuşup ne zaman susması gerektiğini öğret derlermiş. (Bu lafıda bana çok söyleyen oldu içimde kalmasın )
Ben de 30 milyon kelime kitabindan ötürü uyuturken kendime okudugum kitaplari okuyordum bir araBen de ayakkabi ariyorum
Kitap okuyorum,top oynuyoruz,yurumeye cikiyoruz,oyun grubuna goturuyorum,doldur bosalt yapiyoruz bol bol.
Benim dumduz okudugum kitaplar da var,sadece gorsellerine baktigimiz kitaplar da var.Ben okurken bir kelimeyi surekli tekrar etmeye calisiyorum.Aaa ayi mi varmis bak ayinin yaninda bebisi de varmis ayi yeni mi uyanmis bebis ayisiyla birlikte falan filan gibibir ayi resmine 10 tane icinde ayi gecen cumle kuruyorum gibi.Bazen de surekli sayfa ceviriyor anlatacak vakit kalmiyor.O hangi gorsele bakiyorsa o sirada onun hakkinda konusuyorum.Benim oglum baba dede geee veee at falan diyor ama her zaman anlamli kullanmiyor bence.En son doktor kontrolumuzde doktorumuz sakin oyle kelime sayma isine girmeyin dedi oyle bisi yok dedi.Bu instagram anneleri konusunda da dun bi grupta okudum kadinin teki 3 yasindaki cocugunu 1.5 yasinda bakin ne guzel konusuyor diye tanitiyomus
Okumaya devam et bence eminim ki faydasini gorecegiz konusmuyolarsa bile dinliyorlar bu cok onemli.30 milyon kelime kitabinda da diyor bunu onemli olan duymasi..
Ben bi de calisiyorum sadece haftasonu uzun uzadiya vaktim oluyor acikcasi haftaici bakiciya emanet..Anneden duydugu kelimeler bence cok cok onemli ben de ona uzuluyorum bazen
Ben de daha kucukken evde surekli slingle dolaştığımız zamanlarda deterjan arkasi falan okuyordum ya da kitapligin onune dikilip kitaplarin isimlerini okuyordumBen de 30 milyon kelime kitabindan ötürü uyuturken kendime okudugum kitaplari okuyordum bir ara
Diyorum.o kadar okuyoruz konusuyoruz tek kelimesi yok ya ona takikiyor insan.bir yerde hata mi yapiyorum.diyeBen de daha kucukken evde surekli slingle dolaştığımız zamanlarda deterjan arkasi falan okuyordum ya da kitapligin onune dikilip kitaplarin isimlerini okuyordumanlat anlat anlatcak bisi bulamiyordum
Bence takilma,henuz erken diye dusunuyorumDiyorum.o kadar okuyoruz konusuyoruz tek kelimesi yok ya ona takikiyor insan.bir yerde hata mi yapiyorum.diye
VermedikBebeyi uyutana kadar sivrisinek ısırmadık yerimi bırakmamışsonunda bulup okudum canına sonra bebe uyudu (inşallah uzun uyur) kendime gözleme yapıyorum (bir ara kilo veriyoruz diye bi gruba katılmıştım sanırım noldu o )
Gozleme mi ayyyy cok canim istediBebeyi uyutana kadar sivrisinek ısırmadık yerimi bırakmamışsonunda bulup okudum canına sonra bebe uyudu (inşallah uzun uyur) kendime gözleme yapıyorum (bir ara kilo veriyoruz diye bi gruba katılmıştım sanırım noldu o )
Ben bu sabah 10’da yaptırdım şuana kadar ateş huzursuzluk vs olmadı. Ama biraz yorgun gibi uyumak istedi. Sadece yumurta alerjisi olup olmadığını sordular yumurta yiyor mu diye. yumurta alerjisi varlığı durumunda doktor kontrolünde yapıyorlar.Anneler bir yaş aşılarını yaptıran varmı alerjik mi ateş yapıyor mu
Bizim yumurta alerjimiz var, içinde az miktarda yumurta proteini bulunduğu için sağlık ocağı değil hastanede doktorumuz yapacak aşıyı. 9. ay aşısini da aynı şekilde yaptırdık. Bir müddet gözetim altında tutulduk ama 9. ayda ateş yapmamıştı kızıma.Anneler bir yaş aşılarını yaptıran varmı alerjik mi ateş yapıyor mu