- 24 Ağustos 2018
- 6.832
- 10.363
- 41
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #81.061
Bazı açılardan kolay. Mesela ekstra bişey izletmek gerekmiyor. Yemek yedirirken ‘ablası bize tiyatro yap’ diyoruz. Bebek onu izliyor.Ablası olduğu için daha kolay oluyormu
Suan karanlikta takiliyor uyut dedi ama vazgecti.Gündüz çok ilgilenemiyoruz da akşamları tv yi kapatıp gündüz ara ara açıyoruz çıkarmadığım
Oyuncakları var onları çıkarıyorum biriki parça onlarla oyanlanıyoruz konuşuyoruz ben çok bişey yapamasamda eşim yapıyor yeni yenide yürümeye başladı dolanıyor sürekli odada çok sıkılırsa diğer odaları gezdiriyoruz çünkü hep aynı odada duruyor karşıki dağlarada kar yağdı kar soğuğu var buraya da yapmak üzere sanırım sekiz dokuz gibide yatıyorum
Her gun yikamiyorum kurur cildi vs diye. Iste uyumadan once 2 saat oyalamam lazim bugun kendi dolabini alaşağı ettiBizim aksam rutinimiz yok canim en gec 8 de uyuyor cunku.6 dan sonra yemek banyo.7-8 arasi mama ve uyku.biraz önce uyudu.
Merhaba benim bebeğimde geçmeyen kanlı kaka var diyet yapmama ragmen.sizin ne zaman düzeldi kakada ksn ve ilk ne vermiştiniz bebeğinizeBende kızımın 40’ında bir şeylerin yolunda olmsdığını anladım kakaları uykusuzluğu sürekli ağlaması ha bugün geçer ha yarın diye diye 3.5 ayda araştırma yaptım bülent hocayı buldum. Bizim kakalarımızda kanlı gelmeye başlamıştı 4. Ayda. Bülent hocaya götürdüm proktokolit teşhisi koydu. Deri testiyle bu ayda alerji bilinmez teste gerek yok Sadece süt ve süt ürünleriyle yumurtayı yemiceksin 4.5 ayda da ek gıdaya başlıcaksın dedi. Ben süt ve süt ürünleriyle yumurtayı kestikten 1 hafta sonra kızımın kakaları düzeldi ağlamaları azaldı. 5. Ayda ek gıdaya başlayabildim. Bülent hoca bana hafta hafta ne yicem bebek ne yicek diyet nasıl açılacak gün gün ölçü ölçü yazdı verdi. 2 ayda her şeyi yer hale geldik . Bu arada çiğ yoğurt açtığım gün yine kan geldi ama hoca devam et bırakma dedi. Sonra bitti her şey şimdi kızım 5 yaşında hiçbir alerjisi kalmadı bin şükür. İnanın 8. Ayında o sürekli ağlayan bebeğim yerine hep gülen uyumlu ılımlı bir çocuk geldi. Şimdi benim ikinciyi doğurduğumu gören sen o ağlayan kızdan sonra nasıl cesaret edebildin diyolar:)
Bende sen gibiydim çok ağladım beraber ağlardık alerjiyi tespit edene kadar haftada bir doktora giderdim niye ağlıyo diye kucaktan bırakamazdım hiçbir işimi yapamazdım yinede mutlu olmazdı.
Geçecek merak etme hepsi geçecek ve unutacaksın bak şimdi oğlum 4.5 aylık uyumuyor emmiyor ama kızımın bu aylarını unutmuşum acaba kızım uyuyor muydu diye sorguluyorum:)
Çok haklı, güzel düşünmüş… keşke çocuklarda zorbalik olmasa, aileler o yönde daha dikkatli çocuklarını eğitse belki o zaman böyle bir şey olmazdı…Kızım dün kafasına uyku göz bandı takıp okula gitmiş. Okuldan alırken ‘bugün en kötü günümdü benimle dalga geçtiler’dedi. E çıkarsaydın onu dedim. Çıkarmak istemiyorum ki dalga geçmemelerini istiyorum diyor. Olduğu gibi kabullenilmek istemiş.
Bence yeterli olmuştur…Kızım sitenin çimlerinde emeklerken eline kedi kakası bulaştı. Hemen bahçedeki muslukta hızlıca yıkayıp sabunladım ama su çok soğuktu çok tutamadım. Eve çıkarken asansor bekledik sonra kapıyı aç üstünü soy derken banyoya girene kadar birkaç dakika geçti o sırada eli ağzına değmiş midir diye kafayı yiyeceğim vicdan azabından. Bahçedeki ilk yıkama tehlikeyi önlemiş midir
Akşamları genelde babasıyla benimle kaç kaç oynuyoruz, bejden kaçıyo babasına gidiyo filanKizlar aksamlari bebekleriniz napiyor sıkılıyor bizimki e ben komsu komsu mu gezeyim 3 kisiyiz evde . Aksam rutininiz nedir
Merak etme, biz görmeden nelere dokunup ağızlarına götürüyorlardır… hemen müdahale etmişsin, bir şey olmamıştır… bu gibi durumlarda bir de yanında bebek kolonyası bulundur hemen sıkarsın…Of insallah
Evet sabıt canım hep aynı, sol baş parmagıKendini rahatlatıyor, regüle ediyordur. Anne karnında bile parmak emiyorlardı. Sadece 2 yaşından sonra dişler için sıkıntı emzik de keza. Bir de sadece sağ ya da sol el parmağını mı emiyor sabit bir parmak mı yani?
Bızım uyku 23.00a kaydı yaBizim aksam rutinimiz yok canim en gec 8 de uyuyor cunku.6 dan sonra yemek banyo.7-8 arasi mama ve uyku.biraz önce uyudu.
Benım kız yürüyor 23 gunden berıNilsibel egenin yürümesi hayırlı olsun. Ne zaman başladı. Bizim kız korkak çıktı Bebeği yürüyen var mı başka artık zamanları geldi
Hayırlı olsunBenım kız yürüyor 23 gunden berı
Ben 10. Ayında çekimi yaptım yürür de zorlanırım diye hatta burda da paylaşmıştım yürümeden öneriliyormuş diye ama benim kız tembel çıktı acele etmeme gerek yokmuşBugun 11 AYLIK cekım yaptım, öldüm bittim, mahvoldum.. Yürümeden önce yapılan cekımler gercekten cok kolaymıs
Makinen tam adı neBugun benim kızın sabahtan başlayan ağlamaları, bütün gün durmadı. Abartısız uyuyana kadar ağladı. Uyudu gunduz 1 saat onda bi sustu. Onun dışında da sadece 1 saat sustuğu bir dönem oldu. Onda da çekmece karıştırdı… bu aralıkta kedim halıya kustu. Onu makineye attım geldim. Dolaptan bir kavanoz cıkartacağım. O da elimden bir kaydı. Çapraz capraz dökülmüş 2 halım da öyle battıattım onları makineye. Balkon pisti. Temizleyeyim. Öyle asayım dedim. Cıkmışken camını falan sildim. Gaza geldim salonun halısını da attım makineye. Sonra otururken bir baktım benim 4 halı yıkadığım gunun sabahına yağış bekleniyormuş ay bugün tam benim gunummuş gerçekten eşim diyor ki cocuk doğduğundan beri beni en fazla aradığın gun bugündü. Gun boyu onu aradım ama ağlayarak ♀ çocuk durmuyoor ev leş içindee gel al şu cocuğuu ben yapamıyoruum bolca salya sümük aramalar yaptım aksam da 8 de daha uyumusum yeni kalktım napacağım hiçbir fikrim yok
Hm ve Zara kalıpları baya büyük. Benim oğlum da büyük gerçi ama 12-18 ay alıyorum iki markadan da rapçi gibi geziyo. Erkek çocuklarında öyle beğeniyorum ben zaten iyi oluyor.Ebebek 9 aylıklar tam geliyor keşke daha büyük alsaydık dedim. Kitikate ve hm 9-12 aylık, En son 68 cmdi geçen ay. Kısadan gidiyor kızım ama ya boy attı ya da kurutma makinası çektirdi. Kitikate’in bedenleri tam beden gibi 12 aylar daha iyi olur.