2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Hamileliği öğrendikten sonra biz bebeği öğrenene kadar 1 aylık oluyor 3 ayda beyin zeka Organ gelişimi ilkel olarak başlıyor o yüzden çok önemli
Ya bu ilk ay öğrenme işi benim kafama takılıyor.
İlk hafta regl zaten sonraki hafta bitimi yumurtlama.
Yumurtlamadan iki hafta sonra da öğreniyoruz zaten. Spermin yumurtayı döllemesi ile öğrenmemiz arası iki hafta zaten. Bu sureçte kese vs oluşuyor.

Kimyasal içeriğinden dolayı.
Ben duş jeline ara verdim. Katı sabuna geçtim.
Saç kremini bırakamıyorum. Saçım kalın ve sert.
Dip boyam beyazlarım çok fena çıkmıştı. Artık kaldı öyle.
İlk üç ay sibrasu boya yapılır bitkisel bazlı olanlarla

Ya bu ilk ay öğrenme işi benim kafama takılıyor.
İlk hafta regl zaten sonraki hafta bitimi yumurtlama.
Yumurtlamadan iki hafta sonra da öğreniyoruz zaten. Spermin yumurtayı döllemesi ile öğrenmemiz arası iki hafta zaten. Bu sureçte kese vs oluşuyor.
Her adet donemini vücut gebeliği sonlandırmak olarak algılıyor mesela adet sancısı falan çekerken farkında olmadan cenin pozisyonuna geçeriz bu bir şekilde vücudun yas tutma sekliymis. Yumurta büyümeye başladığı anda beyin vücuda hamileyiz emri yolluyor rahim kalinlasiyir vb o yuzden doktorlarda hamileliği yumurtanın büyümesinden başlatıyorlar

Kizlar kafein en fazla 200 mg alabilirmişiz ben günde belki beş fincan neskafe içerdim azalttım hatta iki taneye falan düşürdüm onunla kalmadım fincanlara normalde bu tatlı kaşığı konulur ya klasik neskafeler ben bir buçuk çay kaşığı koyardım onuda azalttım bir silme çay kaşığı koyuyorum yani vazgecemedim ama baya baya azalttım sadece çay ise kalabalikken yada eşimle içerim her gün değil oda

Kizlar kafein en fazla 200 mg alabilirmişiz ben günde belki beş fincan neskafe içerdim azalttım hatta iki taneye falan düşürdüm onunla kalmadım fincanlara normalde bu tatlı kaşığı konulur ya klasik neskafeler ben bir buçuk çay kaşığı koyardım onuda azalttım bir silme çay kaşığı koyuyorum yani vazgecemedim ama baya baya azalttım sadece çay ise kalabalikken yada eşimle içerim her gün değil oda
Zaten her şeyi tamamen bir anda çıkarmamız mümkün değil ölçülü olmak çok önemli ben ilk hamileligimde canım acılı cips istiyordu zararlı diye yemiyorrdum gece ruyalarima bile giriyordu diyetisyenome söyledim her gün 1 paket yemedigin sürece haftada 3 tane 5 tane yemenin sakıncası yok demisti

Zaten her şeyi tamamen bir anda çıkarmamız mümkün değil ölçülü olmak çok önemli ben ilk hamileligimde canım acılı cips istiyordu zararlı diye yemiyorrdum gece ruyalarima bile giriyordu diyetisyenome söyledim her gün 1 paket yemedigin sürece haftada 3 tane 5 tane yemenin sakıncası yok demisti
Ah o rüyalar evet gerçekte ulaşamayınca rüyada yiyorsun resmen bende karpuz yemiştim 😂 mevsimi değildi bulunamamıştı aserirken 🙆🏼‍♀️

Ben de listeyi görünce çok şaşırdım benim diyetisyenimin tam zıttı
Cunku tam zitti olmasi gerekir. Mesela maydanoz kaynatip icmek cok tehlikeli ama salatalara eklenmeli. Ben anlamiyorum bu insanlar nasil boyle hatalar yapiyo neden yapiyo yazik gunah

Nescafe icmeyin. Cekirdegi gozunuzun onunde cektirin filtre kahve icindemleyerek

Filtre makinem varda üşeniyorum onu yapmaya ya onu beklemek zulüm gibi sabahları 😅
Vallahi kahve degil o zehir zehir. Hamilelikte hic hic olmaz usenmeyin yapin tiktik demlesin ya siz elinzi yuzunuzu yikarken hatrim icin❤️

Kızlar malum yaz geliyor.
Güneş kremi kullanıyor musunuz?
Doktorunuz ne diyor?
Rolon, parfüm, çamaşır suyu kozmetik ve hijyen malzemelerinden ne kadar uzak durabiliyorsunuz?
Gunes kremini solenta pregna tavsiye etti. Ama ben adini ilk defa duydum arastirmadim bilmiyorum nasil birsey.

Günde maksimum kaç bardak çay kahve içiyorsunuz?
Soğuk çay, limonata, şerbet vs.
Ben kahve ve sigarayla yasayan biriydim oncelikle bunu soliym. Cekirdegi (amerikano) tamamen cikarttm hayatimdan turk kahvesini 1 kucuk olarak iciyorum. Cay icmiyorum. Su 2,5-3lt iciyorum. 1 adet sade maden suyu iciyorum. Kapali sekerli paketli sikma hicbir meyvesuyu vs tuketmiyorum

kızlar bugün diyetisyenimle görüştüm(boyum 165 63 kgla hamile kaldım hamile kalmadan 15 gün önce başlamıştım diyetisyene) her sabah 1 kaşık pekmeze limon suyu katıp içmemi söyledi. bol bol keten tohumu tüketmemi önerdi. hayvansal süt yerine bitkisel süt ve yoğurt kefir önerdi. koyu yeşil yapraklı sebzeleri tüketmemi yasakladı (roka,kuzu kulağı,maydanoz,dereotu,ıspanak,tere vs) form çayları yasak, hurma kesinlikle yasak. yasaklılar rahim kaslarını çalıştırıyormuş düşüğe sebebiyet verebiliyormuş. kafein bebeğin büyümesini inanılmaz yavaşlatır kafeinsiz kahve tüket dedi siyah çayı da açık içmemi önerdi. bol su tüketimi bir de demir ihtiyacının karşılanması için eti üstüne limon sıkarak tüketmemiz gerekiyormuş. balıkta tiksinmedikçe istediğin kadar ye ne kadar yiyebilirsen ye fırında balık dedi.
Keten tohumu yasak değil mi bebeğim

Selam kızlar.
Yarın inşallah gebelik diyetine başlıyorum.
Daha önce kilo vermiş ve şu an koruma döneminde idim.
Kilo koruma topiğim vardı.
Gebelikte diyet yapmak için güncelledim.

Diyet yapan arkadaşlar ;
Diyet listesi, diyet menüsü vs paylaşıp fikir vermek, birbirimizin eksiğini yanlışını tamamlamak için bekliyorum.

Kilomu Koruyorum!

Kızlar herkes folic asit içmeye başladı mı?
İlk devlete gittim hiç bir şey vermedi.
Kendi doktoruma henüz gitmedim.
Sonuçlarımı gönderdim henüz bir şey yazmadı.
Kese biraz büyüsün kalp atımı olsun diye bekliyorum biraz.

Pazartesi dahiliyeden bunları da istemiştim.
Değerlerim böyle.

Screenshot_2023-04-21-03-43-37-154-edit_com.miui.gallery.jpg

Anlayan var mı?
İlaç içmeme multivitamin vs takviyeye gerek var mı sizce?
Hamilelerde bu değerler kaç olmalı.

X